Jura koffiemachine kopen? Alle series gereviewd met koopadvies
18 juni 2020 

Jura koffiemachine kopen? Alle series gereviewd met koopadvies

De Jura volautomatische koffiemachines zijn onder koffieliefhebbers erg populair. Ze koppelen dan ook een intuïtieve one touch bediening aan resultaten van baristakwaliteit. In dit artikel nemen we de topproducten van Jura onder de loep, met uitgebreide reviews en koopadvies.

Inhoudsopgave

Waarom kiezen voor de topkwaliteit van Jura?
9 redenen om een Jura koffiemachine te kopen
15 Jura koffiemachines reviews voor thuisgebruik
9 reviews Jura koffiemachines voor professioneel gebruik
Jura professionele koffiemachine op het werk
Corona Safe
Conclusie

Waarom kiezen voor de topkwaliteit van Jura?

De volautomaten van Jura staan niet alleen bekend om hun uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook om hun gebruiksvriendelijkheid en onderhoudsgemak. Natuurlijk zet je met koffiemachines van andere merken ook lekkere koffie, maar Jura toestellen halen vele jaren lang een consistent hoge kwaliteit. De automatische onderhoudsprogramma’s zorgen voor een blijvend optimale werking en verzekeren zo een langere levensduur.

Van alle onderdelen blijkt de zetgroep, de plaats waar de koffie gezet wordt, het meest onderhevig aan slijtage. Bij andere machines moet je die loskoppelen en met de hand schoonmaken. Bij Jura kan dat niet, want uitvoerige research en laboratoriumtests wijzen uit dat het automatische onderhoudsprogramma – in combinatie met de innovatieve Vacuüm Clean technologie – de machine veel beter beschermt tegen de aanslag van vetten en oliën uit de bonen. Daarnaast kiest Jura altijd voor de beste materialen, die niet alleen stevig en van uitmuntende kwaliteit zijn, maar ook makkelijk in onderhoud. Dankzij al die factoren en natuurlijk ook de goede service van Jura zien we dat machines van 12 tot 17 jaar oud nog steeds optimaal functioneren en sublieme koffie zetten. Kortom: met Jura kies je voor langdurige topkwaliteit.

9 redenen om een Jura koffiemachine te kopen

1. Heerlijke koffie met één druk op de knop

Heb jij geen boodschap aan complexe toestellen met een ingewikkelde bediening? Dan zijn de volautomatische koffiemachines van Jura wellicht jouw ding, want met één druk op de knop zet je de heerlijkste koffie. Verder hoef je zelf je hoofd niet te breken over koffiehoeveelheden, watertemperatuur of juiste maalinstellingen. Want hoewel die zaken stuk voor stuk makkelijk instelbaar zijn, gaan de Jura machines automatisch met de juiste waarden aan de slag.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor bean to cup koffiemachines.

2. Jura maakt gebruik van de nieuwste technologieën

Jura is een innovatief merk, dat op grond van uitvoerige research zijn technieken constant verbetert. Vele modellen krijgen regelmatig een update en worden dan van nieuwere en betere onderdelen voorzien. Bij Jura ben je dus altijd zeker van de allernieuwste technologie.

Een mooi voorbeeld van Jura’s innovatieve technieken is het Pulse Extraction Process. Traditioneel wordt espresso gezet door een straal warm water met hoge druk door de koffie te persen. Door keer op keer variaties op die techniek uit te testen, ontwikkelde Jura de unieke P.E.P. technologie, waarbij het water traag door de koffie wordt gepulseerd. Zo komen er meer aroma’s vrij en krijgt je koffie een vollere smaak. Hetzelfde geldt voor het voorwelproces: dat is bij Jura het Intelligent Pre-Brew Aroma System geworden.

3. Eenvoudig te gebruiken

Het uitgangspunt van elke Jura volautomaat is supereenvoudig: koffie met één druk op de knop. Of het nu via een hoogwaardig touchscreen is of via een simpel symbolendisplay met drukknoppen, Jura blijft trouw aan het one touch principe zonder aan instelmogelijkheden in te boeten. Dat maakt de Jura volautomaten zo intuïtief en overzichtelijk in gebruik.

jura koffiemachine bediening

De bediening van Jura koffiemachines is zeer intuïtief

Daarnaast zijn alle Jura toestellen ook via je smartphone of tablet te bedienen. Bij goedkopere modellen moet je de Smart Connect adapter apart aankopen om de machine dan via Bluetooth aan je smart devices te koppelen. Maar zeg nu zelf: wat is er zaliger dan ’s morgens in bed via je smartphone je gepersonaliseerde kopje koffie te zetten? Want ook alle instellingen zijn eenvoudig via de J.O.E. app in te voeren. Je mag alleen niet vergeten een kopje onder de machine klaar te zetten!

Ook koffiespecialiteiten met melk zijn met de volautomaten van Jura kinderspel. Bij de goedkoopste modellen met melkfunctie moet je de melktoevoer wel zelf open- en dichtdraaien, maar de meeste toestellen doen ook dat volledig automatisch. Omdat melk te snel warm en zuur wordt, werkt Jura niet met ingebouwde melkreservoirs. De betere oplossing? Een melkslang die je eenvoudigweg in het gekoelde melkpak of een thermische beker legt. En voor wie telkens met de juiste melktemperatuur aan de slag wil gaan, is er de Jura Cool Control. Maar op de accessoires komen we later nog terug.

4. Gemakkelijk te onderhouden

Het meest gehoorde argument tegen volautomaten voor thuis is dat ze te veel onderhoud zouden vergen. Om de lange levensduur van je Jura machine te kunnen garanderen en een optimale koffiesmaak te bewaren, zal je inderdaad wel eens de handen uit de mouwen moeten steken. Maar het goede nieuws is dat Jura praktisch alle onderhoud geautomatiseerd heeft, in de vorm van makkelijk te doorlopen reinigingsprogramma’s. In tegenstelling tot andere high end koffieapparaten, waarbij je zelf de zetgroep en melkleiding moet schoonmaken, blijft het onderhoudswerk bij een Jura beperkt tot het starten van de automatische reinigingscycli

Het toestel waarschuwt precies wanneer welk programma noodzakelijk is om het in topconditie te houden. Daarbij is het wel belangrijk om de juiste reinigingsmiddelen in huis te halen. Ontkalken is helemaal niet nodig als je een Claris Smart-waterfilter hebt geplaatst, maar als je dat toch eens grondiger wil doen, gebruik je het best de Jura ontkalkingstabletten. Het melksysteem moet je dagelijks reinigen aan de hand van het daarvoor voorziene onderhoudsprogramma, in combinatie met de Jura melkreiniger. De zetgroep kan je niet loskoppelen. Die blijft vanzelf schoon dankzij de geavanceerde Vacuüm Clean technologie die bij de meeste Jura apparaten ingebouwd zit. Voor een grondigere schoonmaakbeurt volstaat het algemene reinigingsprogramma, waarbij je dan weer bij voorkeur de Jura reinigingstabletten gebruikt.

5. Energiezuinige apparatuur

Misschien vraag je je het wel af: een apparaat met verwarmingselementen en zoveel andere functies, dat vreet toch energie? Wel, eigenlijk valt dat best mee, want de meeste Jura toestellen zijn voorzien van een Energie Spaar Modus. Daardoor verbruik je sowieso veel minder elektriciteit. Daarnaast kan je eenvoudig de automatische stand-by tijd instellen, waardoor de machine niet onnodig blijft aanstaan. In stand-by verbruikt een Jura apparaat helemaal geen stroom. In tegenstelling tot wat velen denken, is de apparatuur van Jura dus vrij energiebewust, zelfs bij intensief gebruik.

6. Zwitserse betrouwbaarheid

Jura koffieapparaten worden geproduceerd in het Zwitserse Niederbuchsiten. Daarvoor worden enkel de hoogwaardigste materialen en onderdelen geselecteerd. In combinatie met de ingebouwde automatische reinigingsprogramma’s zorgt dat ervoor dat Jura apparaten erg lang meegaan. Daarnaast kan je op elk moment de software laten vernieuwen. Zo blijft je apparaat, hoe oud ook, altijd up-to-date.

7. Lange levensduur

Volgens onze ervaring gaat het gemiddelde Jura apparaat tussen de 10 en 15 jaar mee. Op voorwaarde natuurlijk dat de onderhoudsprogramma’s regelmatig en juist worden uitgevoerd. Een goedkopere koffiemachine zal het ongetwijfeld niet zo lang uitzingen. Daarom zien we een Jura volautomaat als een prima investering op langere termijn.

8. Uitgebreide garantie en service

Bij Jura krijg je standaard 25 maanden garantie op je apparaat. Daarna kan je makkelijk uitbreiden naar een garantie met Standard of Premium Service, waarbij de machine uitvoerig nagekeken wordt. Als je voor de Premium Service kiest, wordt het toestel ook intern gecontroleerd en helemaal op orde gezet. Zo garandeert Jura bij elke machine een lange levensduur.

9. Goedkoper, duurzamer én lekkerder dan Nespresso

Nespresso machines zijn vaak spotgoedkoop en eenvoudig in gebruik: waarom zou je dan nog voor iets anders kiezen? Uit ervaring weten we dat Nespresso toestellen, inclusief cups, inderdaad goedkoper uitvallen. Maar op langere termijn zien we dat een Jura langer meegaat en dat verse koffiebonen minder kosten dan de dure koffiecups.

Nespresso apparaten zijn vaak samengesteld uit minderwaardige materialen en voorzien geen uitgebreide reinigingsprogramma’s, waardoor je na hoogstens een paar jaar een nieuw toestel zal moeten kopen. Wanneer we de kosten van de koffie uitrekenen, zijn verse bonen ook een stuk goedkoper. Een ruwe schatting: een zak goede koffiebonen uit een speciaalzaak kost 20 euro. Je zet er ongeveer 125 kopjes mee. Met gemiddeld 8 gram per kopje kom je aan 16 cent voor een koffie. Om dat even in perspectief te zetten: bij Nespresso betaal je al gauw 44 cent per capsule. Tel uit je winst!

Bovendien is koffie van verse bonen een stuk milieuvriendelijker, want je gooit niet bij elk kopje een plastic verpakking weg. Het is dus niet alleen beter voor je portemonnee, je bouwt ook mee aan een duurzamere koffiewereld. En als alle bovenstaande argumenten je niet kunnen overtuigen: koffie van een Jura volautomaat is gewoon zoveel lekkerder én gezonder dan die voorverpakte cups. Wil je nog meer weten over de voordelen van verse koffiebonen? Lees dan zeker onze blog Nespresso versus koffiebonen, waarin we alles uitgebreid onderzoeken.

15 Jura koffiemachines reviews voor thuisgebruik

We hebben van elke Jura volautomaat koffiemachine een recensie geschreven. De verschillen tussen de series kunnen best groot zijn. Binnen eenzelfde serie zijn de verschillen meestal beperkt. De reviews maken alles duidelijk.

A serie     D serie     E serie     ENA serie     J serie     Giga serie     S serie     Z serie

Jura A serie volautomatische koffiemachine

De compacte machines van de Jura A-lijn zijn ideaal voor iedere kleine keuken. De A-serie vervangt de ENA-serie. Deze serie zit in de lagere prijsklasse maar heeft dan ook wat minder functies dan de duurdere apparaten. Toch zijn ze voorzien van allerlei nieuwe technieken zoals het Pulse Extraction Process en de nieuwe Aroma G3-molen.

Jura koffiemachine design A serie

Jura A series koffiemachines hebben een zeer compact design

Jura A1
Deze prachtige espressomachine is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer.

Jura A1 koffiemachine

Jura D serie volautomatische koffiemachine

De Jura D-serie bevat de zogeheten instapmodellen. De koffiemachines zijn iets geavanceerder dan de A-serie, maar zijn qua prijsklasse nog heel goed te doen. Ook deze machines zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Door de lage prijs is de serie ideaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D4
Deze volautomaat is goed voor mensen die enkel zwarte koffie drinken. Voorzien van allerlei nieuwe technologieën zet je espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Door de eenvoud is de machine ook fijn in gebruik.

Jura d4 koffiemachine

Bij deze instapmodellen heb je ook de mogelijkheid om melk op te schuimen. Het nadeel hierbij is dat er wel een melkopschuimer opzit, maar dat je deze nog met de hand moet bedienen.

Jura koffiemachine d60

Het melkschuim van een Jura koffiemachine is van uitstekende kwaliteit. De melk wordt altijd extern aangesloten.

Jura D6
Deze volautomaat is goed voor mensen die vooral zwarte koffie drinken, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine

Jura E serie volautomatische koffiemachine

Met de Jura E-serie komen we al iets dichter bij de duurdere machines. Deze volautomaten zijn namelijk voorzien van Vacuüm Clean technologie, waarbij de machine na iedere zetbeurt volledig wordt schoon gezogen. Zo blijft de machine droog en kan er geen schimmel ontstaan. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste Aroma G3-molen en het Pulse Extraction Process.

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8 (+ Touch)
De Jura E8 is de grotere broer van de E6 en E60, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine

Jura ENA serie volautomatische koffiemachine

Deze eenkops volautomatische koffiemachine is vol van de superlatieven: compact, intuïtief, stijlvol. Een absolute must voor alle koffiegenieters en estheten. De JURA ENA 8 heeft een gevarieerd koffie (met melk) aanbod met vers gemalen koffie die je met één druk op de knop weet te bekoren.

Jura ENA 8 koffiemachine

Jura ENA 8 koffiemachine is de meeste compacte voor koffie met melkdranken

Jura ENA 8 (+ Touch)
Deze compacte automaat lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8

Jura J serie volautomatische koffiemachine

De J-serie bevat misschien wel de mooist vormgegeven machines van Jura waarbij Jura voor het eerst is afgestapt van de bollere vormgeving. Ook met machines uit de J serie zet je met een druk op de knop een heerlijke zwarte koffie of een lekkere latte of cappuccino.

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Jura Giga serie volautomatische koffiemachine

In deze serie vind je apparaten die voor thuis- én professioneel gebruik geschikt zijn. Hiermee wordt bedoeld dat deze kunnen worden gebruikt op een klein kantoor of in een kleine eettent, waarbij er niet al te veel kopjes per dag worden gezet. De machines zetten heerlijke koffie en zijn voorzien van de nieuwste foefjes.

Jura Giga 6
De Jura Giga 6 is voor echte koffieliefhebbers die niets hebben aan een volautomatische koffiemachine waar je maar een paar instellingen kunt aanpassen. Bijvoorbeeld de keuze uit verschillende koffiebonen, gemalen met een elektrisch instelbare keramische koffiemolen. Als jij dus op zoek bent naar een volautomaat die eigenlijk een soort barista is aan wie je alles kunt vragen, moet je wat verder kijken en een hoger budget hebben. De Jura Giga 6 is zo’n thuisbarista, die werkelijk alles kan. Meer dan je wist dat je nodig had. Het is een echte prachtmachine die we in deze blogpost graag aan je willen voorstellen.

Jura Giga 6 koffiemachine

Jura S serie volautomatische koffiemachine

De S-serie is een klassieker in de Jura koffiemachines, deze heeft al achttien jaar hetzelfde design en worden helaas niet meer geproduceerd. Mocht je toch je handen krijgen op één van deze koffieapparaten is het een aanrader. Dat de machines al zo oud zijn betekent namelijk niet dat ze niet met hun tijd zijn meegegaan.

Jura koffiemachine S8 en S80

De S8 en S80 hebben een uitgebreid aanbod koffie variaties

 

Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere strakke keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z serie volautomatische koffiemachine

De Jura Z-serie bevat de meest prestigieuze koffieapparatuur voor thuisgebruik. Volgestopt met de nieuwste technologieën en allerlei andere handige foefjes, is dit een automaat voor de liefhebber van heerlijke koffie die hiervoor graag een goede investering doet.

Jura koffiemachine Z serie espresso

De Jura Z serie is de Rolls Royce onder de koffiemachine voor thuis met de beste espresso!

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine. De Z6 zet een heerlijke kop koffie, zowel zwarte koffie als koffiedranken met melk worden in een handomdraai gezet. Daarnaast is de machine ook voorzien van de nieuwste technologieën, zoals de Vacuüm Clean technologie, waardoor deze altijd droog blijft van binnen.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

9 reviews Jura koffiemachines voor professioneel gebruik

Een professionele Jura koffiemachine is het antwoord voor lekkere koffie op het werk. De machines kan je plaatsen in de meeste omgevingen en serveren lekkere koffie. Zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en instellingen van de machine. Op deze manier wordt het potentieel van de machine en de koffiebonen maximaal benut en drink je heel lekkere koffie.

De JURA koffiemachines dragen ook bij aan een veilige werkomgeving. Je kan namelijk een koffie zetten zonder de machine aan te raken. Door ze te bedienen met je smartphone is koffie zetten Corona safe.

WE serie     X serie     Giga serie

 

Offerte aanvraag professionele Jura koffiemachine

Jura WE professionele serie

Met WE-serie slaat Jura een brug tussen koffiemachines voor thuis en op het werk. Met een groter waterreservoir, koffiebonenreservoir en grotere capcaciteit voor koffieresidu maakt deze Jura erg gebruiksvriendelijk voor kleine kantoren waar geen vaste wateraansluiting mogelijk is. De compacte machines zijn aangenaam geprijsd met volledige functionaliteit voor het maken van espresso en koffie van vers gemalen koffiebonen. Met de Jura WE6 zet je puur en alleen koffie en espresso. Met de WE8 zet je zelfs met één druk op de knop een cappuccino of latte macchiato of andere melkspecialiteiten. De WE 8 wordt op dit moment door Mister Barish getest en gereviewd.

Jura WE6
De Jura WE6 is een simpele maar krachtige professionele koffiemachine voor zwarte koffie. Ja, geen koffiedranken met melk voor de WE6. Deze prachtige machine is uitstekend geschikt voor gebruik op het werk. Het apparaat zet de beste espresso, ristretto en gewone koffie met één druk op de knop. Zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en instellingen. Een eenvoudig menu en voor extra eenvoudige bediening kun je ook de app gebruiken.

Jura WE6 professionele koffiemachine

De Jura WE6 is de compactste machine voor professioneel gebruik

Jura WE8
De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6 maar met de mogelijkheid voor koffiedranken met melk. Dit prachtige apparaat zet de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekend apparaat voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig om een heerlijk kopje koffie te zetten.

Jura WE 8 professionele koffiemachine

De compacte en complete machine voor klein kantoor

Jura X professionele serie

De nieuwe JURA X serie is een geheel nieuwe lijn professionele koffiemachines en geen afgeleide van een bestaand model. Je wordt voorzien van de nieuwste technologieën zodat je verzekerd bent van perfecte koffie bereidingen. Met de Jura X10 en X8 zet je snel 2 cappuccino’s tegelijkertijd. Met de Jura X6 zet je enkel de beste espresso en koffie. Beide machines zijn uitgerust met verschillende heetwaterstanden waarmee er ook aan de theedrinker is gedacht. Zo heb je de perfecte watertemperatuur voor zwarte thee (100 graden) en voor groene thee (70 graden).

Jura X6
De Jura X6 is een professionele koffiemachine voor liefhebbers van zwarte koffie en espresso die geen behoefte hebben aan een hele resem andere koffiedranken of melkdrankjes. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten.

Jura X6 professionele koffiemachine

Jura X8
De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van 60 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven.

Jura X8 professionele koffiemachine

Jura X10
De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. De maximale capaciteit van de machine is 80 kopjes per dag. En wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. En boordevol de nieuwste Jura-technologieën kan dit apparaat een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura X10 professionele koffiemachine

Jura Giga professionele serie

De Giga professional-serie bevat grote en stoere apparaten, die geschikt zijn voor gebruik in kantoren tot ongeveer 70 werknemers, of 200 kopjes per dag. De bonenreservoirs van de machines zijn groot, waardoor je de koffiebonen niet vaak hoeft aan te vullen. Daarnaast zijn de professionele Giga-machines uiteraard voorzien van de nieuwste technologieën en zijn deze zeer eenvoudig te bedienen. Je bent verzekerd van de beste bereidingen met één druk op knop. De Jura koffiemachines zijn geschikt om zelfs 2 melkspecialiteiten tegelijkertijd te zetten óf met een extra Speed-functie tijdens piekmomenten.

Jura Giga X3
De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten en met genoeg capaciteit voor zo’n 120 kopjes per dag. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker.

Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Jura Giga X3c
De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer.

Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Jura Giga X8
De Jura Giga X8 heeft bovenop twee uitstekende bonenreservoirs en een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens, dit zorgt ervoor dat deze niet heet worden zoals wel het geval zou zijn bij veel gebruik van RVS molens.

Jura Giga x8 professionele koffiemachine

Jura Giga X8c
De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen.

Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Jura professionele koffiemachine op het werk

Koffie op het werk met een professionele Jura koffiemachine geeft blijde medewerkers. Jura heeft voor de meeste omgevingen een gepaste oplossing. Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie. Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor een professionele Jura koffiemachine.

Offerte aanvraag professionele Jura koffiemachine

Corona Safe

Elke JURA koffiemachine is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest de gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de Smart Connect. Deze connector zit reeds in meer dan helft van alle JURA koffiemachines. Voor de andere is het een optie. Kijk hiervoor naar de detail pagina van elke machine.

jura koffiemachine corona safe

Jura koffiemachine is Corona save door bediening met de smartphone

Conclusie

Natuurlijk kun je voor een Nespresso koffiemachine kiezen en zo in aanschaf goedkoper uit zijn, maar vervolgens zit je met de dure capsules die je telkens opnieuw moet kopen. En daarnaast is de smaak niet zo lekker en vers als die van een volautomaat. Onder andere dát is een reden om voor Jura te kiezen.

Maar dat is niet de enige reden. Met een Jura koffiemachine ben je verzekerd van hoge kwaliteit én de nieuwste technologieën. Hiermee zet je met één druk op de knop een heerlijk kopje koffie. Daarnaast is het nog nooit zo eenvoudig geweest om een koffieapparaat te onderhouden als met een Jura. Kortom: ieder huis en kantoor wordt een beetje beter van een Jura koffieapparaat.

Heb je nog een vraag over Jura koffiemachines? Laat het ons weten. Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

 

Offerte aanvraag professionele Jura koffiemachine

Niet meer beschikbaar in het Jura assortiment:
Jura Giga X7
De Jura Giga X7 is een wat oudere versie van de Giga X8 en is daardoor aan een budgetvriendelijke prijs verkrijgbaar. Deze koffiemachine kan zo’n 50 mensen per dag van lekkere koffie voorzien.

Jura Giga X7c
De Jura Giga X7c is eigenlijk bijna helemaal hetzelfde als de Giga X7, alleen heeft deze een vaste wateraansluiting in plaats van een waterreservoir (c staat voor connected). Hierdoor hoef je er niet aan te denken om de watertank regelmatig weer te vullen.

Jura A7
De A-serie koffieautomaat geeft duidelijk een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in compact, stijlvol design. De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.

Jura A7 koffiemachine De opvolger van de Jura A7 is de ENA 8

Jura A9
Type A9 wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine De opvolger van de Jura A9 is de ENA 8

Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig zwart. Dit maakt het een mooi en stijlvol apparaat dat mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede machine die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine De opvolgers van de Jura D60 zijn de D4 en de D6

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, echter is deze machine geheel zwart. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura Giga 5
De Giga 5, ook wel de Jura G5 genoemd, heeft maar liefst twee bonenreservoirs. Dit is handig als je partner bijvoorbeeld van andere koffiebonen houdt, of op een kantoor waar de smaken verschillen. Ook kun je hier cafeïnevrije bonen in doen. Maar niet alleen de bonenreservoirs zijn vernieuwend, de rest van de machine is dat ook! Zo zitten er in de koffiemolens geen RVS, maar een keramische maalschijf. Dit wordt namelijk niet heet en zodoende kunnen de bonen niet verbranden. Verder zitten er allerlei nieuwe technologieën en handigheidjes in waardoor deze machine een genot is om te gebruiken.

Jura Giga 5 koffiemachine De opvolger van de Jura Giga 5 is de Giga 6

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Lisa
Door

Lisa

op 20 September 2020

Jammer dan jullie zeggen reviews te schrijven over de automaten, terwijl het alleen maar productinformatie van de fabrikant zelf is. Ik zie nergens jullie mening terug, maar een onafhankelijke mening kan uiteraard ook niet als jullie gesponsord worden. Beter zou het zijn om te spelen over informatie over alle automaten, en niet over reviews.

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 26 October 2020

Beste Lisa, we hebben meer dan 120 machines uitgebreid getest en gereviewd van verschillende fabrikanten. Bij elke review staat onze eigen mening en ervaring.Op deze pagina staat kan je alles links terugvinden naar elke Jura koffiemachine. Dan gewoon even doorscrollen naar de mening van Mister Barish en zei ook de plus en minpunten. Bijvoorbeeld bij de Jura" rel="nofollow" target="_blank">https://misterbarish.nl/jura-e8-koffiemachine-review/">Jura E8: deze heeft nu de professionele koffiemolen waarvan Jura zegt dat er tot wel 12% meer aroma uit de koffiebonen wordt gehaald. Dat hebben we natuurlijk getest. We hadden geen 12% maar 9,8%. Dat is relatief want elke testopstelling is anders en verschillende factoren beïnvloeden zo'n test. Ik geef maar aan dat we juist het uiterste doen om je goed te informeren. Vrolijke groeten, Tim

fred van eck
Door

fred van eck

op 17 January 2021

Eigenlijk zie ik heel veel info maar zou niet weten wat voor 2 mensen mogelijk is. Een uitgebreid programma hoeft niet.. Nu hebben we een Nivona caferomatica die we wilen vervangen door een Jura machine. Dachten aan een e6 maar hebben ook graag het onderhoud gemak van de Nivona.. Wat raadt u ons aan?

André Brilman
Door

André Brilman

op 10 March 2021

Goedemiddag, ik heb een paar vragen: zijn er verschillen tussen de Jura S8 en de S80? Heeft één van deze ook een metalen body? Met vriendelijke groet, André

Tim Van Tittelboom
Karin Maes
Door

Karin Maes

op 19 April 2021

Beste Tim, Wij zijn op zoek naar een Jura koffiemachine. We zijn met 2 personen en drinken het liefst koffie verkeerd (café latte). We twijfelen tussen de E8 en de S8. Het vreemde is dat de E8 deze optie niet lijkt te hebben. Welke zou jij ons adviseren? Ik lees verder dat E8 touchscreen een oudere machine is, klopt dat? Mvg, Karin Maes

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .

arrow_drop_up arrow_drop_down