Jura X8 is de professionele topmachine voor commercieel gebruik
18 juni 2020 

Jura X8 is de professionele topmachine voor commercieel gebruik

De vrij nieuwe Jura X8 is een volautomatische professionele koffiemachine die uitstekend geschikt is voor gebruik op een klein kantoor, in een showroom of in een klein eettentje. De koffieautomaat kan maximaal 80 heerlijke kopjes koffie per dag zetten. De X8 zit vol met de bekende Jura technologieën, zoals het Pulse Extraction Process en het Intelligent Pre Brew Aroma System. Koffie op het werk wordt zo een beleving, zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en instelling van de machine. Wil je alles over deze machine te weten komen? Lees dan snel verder!

Bovendien is deze machine te bedienen met de smartphone, dit maakt de machine Corona safe.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura X8 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van mister Barish?
Prijs Jura X8 professionele koffiemachine
Technische specificaties
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvraag Jura X8 professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura X8 koffiemachine

Zoals gezegd zit de Jura X8 vol met allerlei technologieën om je kopje koffie nóg beter te laten smaken. Hieronder leggen we uitgebreid uit wat deze technologieën precies inhouden en hoe deze de koffie lekkerder maken. Daarnaast gaan we dieper in op de andere functies van de machine, zoals het waterreservoir en bonenreservoir.

Design
Zoals je van Jura gewend bent is het ontwerp van de X8 heel strak. De kleuren die zijn gebruikt zijn lichtgrijs en zwart, een stijlvolle combinatie. Samen met het strakke design zorgt dit ervoor dat deze in iedere bedrijfskeuken past. Het koffieapparaat is niet geheel symmetrisch, omdat het waterreservoir aan de linkerkant uitsteekt. Dit is echter niet storend.

Jura X8 professionele koffiemachine

Het voordeel van een professionele Jura koffiemachine is de compacte vorm

 

Eenvoudige bediening

Als er verschillende mensen gebruik maken van een koffieautomaat, is het wel zo handig als deze eenvoudig te bedienen is. Gelukkig is het zetten van een kopje koffie met de Jura X8 een eitje. Op het grote scherm staan een aantal koffiedranken, welke dit zijn kun je zelf instellen. Als je vervolgens op de knop naast de gewenste koffiedrank drukt wordt deze gezet. En als je twee keer drukt, wordt deze in tweevoud gezet. Dit is bijzonder, want de meeste volautomaten kunnen slechts één kopje per beurt zetten.

Het is ook mogelijk om de machine te bedienen met de speciale Jura koffie app. Hierop kun je ook alle standaardinstellingen opnieuw instellen, zodat je precies het kopje koffie kan zetten dat jij wilt. Je kunt namelijk de temperatuur en hoeveelheid van de melk en de hoeveelheid koffie en water instellen. In de app kun je ook geheel nieuwe drankjes maken, dus je kunt ook nog eens lekker creatief bezig.

Zetgroep en koffiemolen

Een eenvoudige bediening en een mooi design zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar daar koop je geen koffieautomaat voor. Je wilt namelijk een machine die een lekker kopje koffie zet, en de Jura X8 zal je daarin niet teleurstellen. Ook bij dit apparaat heeft Jura gebruik gemaakt van allerlei nieuwe technologieën waardoor ieder kopje uniform en perfect is.

Zo zal de Aroma G3-molen jouw koffiebonen snel en nauwkeurig malen, zonder dat er smaak verloren zal gaan. Daarnaast is de machine voorzien van I.P.B.A.S.© en P.E.P.®, wat dat precies inhoudt leggen we hieronder uit.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Na het malen van de koffie begint niet meteen het extractieproces. Eerst worden de gemalen koffiebonen namelijk even kort natgemaakt. Dit zorgt ervoor dat ze gaan ‘wellen’, bij dit proces komt er meer smaak vrij en dat proef je terug in de koffie.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)

Uniek aan Jura machines is het pulserende extractieproces. Normaal gesproken wordt bij het zetten van espresso water in één beweging door de koffiebonen geperst. Bij het Pulse Extraction Process gebeurt dit in pulserende bewegingen. Hierdoor is er langer contact tussen de koffie en het water, zo komt er een een sterkere smaak vrij. Ook maakt dit de cremalaag beter.

Vacuüm Clean technologie

Na het zetten van een kopje koffie blijft er vaak een beetje water in de zetgroep achter. Omdat de zetgroep bij Jura machines niet los te halen is zijn veel mensen bang dat dit voor problemen zorgt, zoals schimmel. Daar heeft Jura wat op verzonnen: de Vacuüm Clean technologie. Hierbij wordt na elke zetbeurt de machine compleet drooggezogen. Zo blijft de machine lang schoon en schimmelvrij.

Onderhoud Jura X8 koffiemachine

Het onderhoud van de Jura X8 is kinderspel

Verstelbare koffieuitloop

De koffieuitloop is in hoogte verstelbaar, hierdoor kun je ook gemakkelijk grote bekers en glazen gebruiken. Maar dat is niet de enige reden dat dit een goede functie is. Als de afstand tussen kopje en koffieuitloop te veel is zullen er namelijk meer bubbeltjes ontstaan in de cremalaag. Dat is iets wat je niet wilt hebben. Daarnaast zal de koffie sneller afkoelen.

Koffie met melk

De koffieautomaat kan allerlei verschillende koffiedranken met melk zetten. Je kunt hiermee latte macchiato, cappuccino, flat white en koffie verkeerd (latte) zetten. Je kunt deze ook in tweevoud maken, wat uniek is voor volautomaten. Ook is de microschuim keer op keer heerlijk, iets wat zelfs de beste barista niet voor elkaar krijgt.

Er zit geen melkreservoir ingebouwd, maar je kunt wel een extra thermoskan op het slangetje aansluiten. Ook is het mogelijk om de slang rechtstreeks in een melkpak te steken. Handig als je steeds meerdere soorten melk wilt wisselen.

Koffiebonenreservoir

Het koffiebonenreservoir heeft een inhoud van 500 gram. Niet extreem veel, maar dat is alleen maar beter. Het reservoir heeft een speciale aromabeschermdeksel, echter betekent dit niet dat je de koffiebonen lang in machine kan laten liggen. Bonen worden namelijk snel oud en verliezen dan hun aroma. Wij raden aan om minstens dagelijks nieuwe bonen te gebruiken, maar twee keer per week moeten vullen kan ook nog. Gebruik ook het liefst geen supermarktbonen, deze zijn bij aankoop al oud. Je kunt beter naar een koffiespeciaalzaak gaan voor de lekkerste koffiebonen. Als je echt veel bonen verbruikt kun je het bonenreservoir uitbreiden tot 1.000 gram.

Koffiebonen Jura X8 koffiemachine

Het koffiebonen reservoir is eenvoudig af te sluiten

Zowel op het bonenreservoir als op het waterreservoir zit een slot. Deze kun je gebruiken zodat andere mensen er niet aan zitten. Als dit niet handig is hoef je het natuurlijk niet te gebruiken.

Waterreservoir

Het waterreservoir heeft een inhoud van 5 liter. Dit is aan de flinke kant, en ook hierbij moet je opletten dat het water niet te lang in het reservoir zit. Oud water proef je terug in de koffie, dus het is aan te raden om elke ochtend bij het eerste kopje het water te verversen. Zo weet je ook zeker dat er altijd vers water in de machine zit.

Geen zin in gedoe met ontkalken? Met een waterfilter zorg je ervoor dat dit nooit meer hoeft. Echter is het in Nederland sowieso weinig nodig, omdat we vrij zacht water hebben. Je kunt ook eenvoudig de waterhardheid instellen, zodat je niet te vaak hoeft te ontkalken. Wel is het filter superslim, zo werkt het met een RFID-chip, zodat de machine precies aangeeft wanneer je het filter moet vervangen.

Rechtstreeks aansluiten op de waterleiding is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om een residu-afvoer te plaatsen, dat betekent dat je ook het residubakje nooit hoeft te legen. Je hebt hiervoor wel een extra accessoire nodig. De eerste professionele Jura koffiemachine die rechtstreeks aangesloten kan worden op de waterleiding is de Jura Giga X3c.

Onderhoud en ontkalken

Jura staat erom bekend dat het onderhoud zeer eenvoudig is. De machine zal wel vaak vragen om een onderhouds- of reinigingsprogramma, maar dit betekent alleen maar dat de machine extra lang mee zal gaan. Gelukkig zijn al deze programma’s makkelijk in gebruik. Je hoeft eigenlijk alleen een reinigingsmiddel in de machine te doen en de rest gaat vanzelf.

Het residubakje heeft een flinke inhoud en hoeft daarom pas na veertig drankjes geleegd te worden. Als de melkuitloop wordt gebruikt moet deze minstens elke dag schoongemaakt worden. Dat gaat eenvoudig met de bijgeleverde melkreinigingsset.

Energiezuinige koffiemachine

Het maximale vermogen van het koffieapparaat is 1450 watt. Dit is niet heel veel voor zo’n sterk apparaat. Ook heeft de machine een Energie Spaar Modus, hierbij wordt het water nog efficiënter opgewarmd en zo wordt er minder elektriciteit verbruikt. Daarnaast kun je instellen na hoeveel tijd de standby-modus wordt ingeschakeld. In die stand verbruikt de machine zelfs minder dan 0,5 watt.

Extra accessoires

Dit professionele koffiezetapparaat is eenvoudig uit te breiden met allerlei accessoires. Zo kun je met de betaalbox ervoor zorgen dat het apparaat een betaalde machine wordt. Met de Glass Cup Warmer hou je de kopjes lekker warm en kun je het bonenreservoir uitbreiden met een speciale bak. Daarnaast kun je koelhouders voor melk kopen, die zijn rechtstreeks aan te sluiten op de machine.


Corona safe

De Jura X8 is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest je gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel.

Jura X8 Corona save bediening met de smartphone

Jura X8 is Corona save door bediening met de smartphone

Koffiedranken

Er is een groot aantal koffiedranken te maken met deze machine. Denk daarbij aan cappuccino, latte macchiato, flat white, koffie verkeerd, koffie, koffie speciaal, espresso en ristretto. Het mooie van de machine is dat deze allemaal in tweevoud te zetten zijn. Daarnaast kun je ook eenvoudig een grote kan koffie zetten.

Koffiekan function Jura X8 koffiemachine

De Jura X8 heeft eveneens een koffiekan functie

Ook de koffiehaters zullen plezier beleven aan deze machine. Zo kun je ook snel een kopje thee zetten met de heetwateruitloop. Deze is op drie verschillende temperaturen in te stellen. Ook zit er een speciale functie op die water met de juiste temperatuur voor groene thee geeft. Daarnaast kun je met de melkuitloop ook eenvoudig warme melk maken voor bijvoorbeeld chocolademelk.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Twee kopjes tegelijk zetten
Plus review koffiemachine Voorzien van alle nieuwste technologieën, zoals P.E.P., I.P.B.A.S. en Aroma G3-molen
Plus review koffiemachine Vrij voordelig
Plus review koffiemachine Grote watertank, ook aan te sluiten op watertoevoer
Plus review koffiemachine Zeer eenvoudig in gebruik
Plus review koffiemachine Veel verschillende koffiedranken
Plus review koffiemachine Je moet de machine niet aanraken = Corona safe

Minus review koffiemachine Geen extra reservoir voor bijvoorbeeld cafeïnevrije koffie

Wat is de mening van Mister Barish?

Wij zijn fan van de Jura X8 Professional! Het is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. De door Jura maximale capaciteit van 80 kopjes per dag is een gemiddeld over 365 dagen. Voor deze capaciteit heeft deze machine de allerbeste technologieën inbegrepen.  De machine zal met goed onderhoud echt jarenlang meegaan, dus je hoeft niet bang te zijn dat je na een paar jaar weer een nieuwe machine moet kopen. Het goede nieuws is dat met Mister Barish het nooit een grote investering is.

Prijs Jura X8 professionele koffiemachine

Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk. Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Jura X8 professionele koffiemachine.

Offerte aanvraag Jura X8 professionele koffiemachine

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Koffie verkeerd, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 5 liter
Inhoud bonenreservoir: 500 gram, uitbreidbaar tot 1.000 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met draaiknop en knopjes
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Smart Pro-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 47 centimeter
Breedte: 37,3 centimeter
Diepte: 46,1 centimeter
Gewicht: 14 kg
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

 

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.

 


Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Het professionele Jura koffiemachine assortiment bestaat uit zo’n 9 koffiemachines. Op basis van het koffie DNA van je organisatie kom je tot een passende machine. Dit is het overzicht van klein naar groot verbruik.

Jura WE6: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE6 is een eenvoudige maar krachtige professionele koffiemachine voor zwarte koffie. Het apparaat zet de beste espresso, ristretto en gewone koffie met één druk op de knop. Enkele espresso of zwarte koffie dus geen melkdranken.

Jura WE6 professionele koffiemachine

Jura WE8: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6 maar dit prachtige apparaat zet ook de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekende machine voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig te bedienen.

Jura WE 8 professionele koffiemachine

Jura X6: tot 80 kopjes per dag
Een koffiemachine voor op het werk met liefhebbers van espresso en zwarte koffie die geen behoefte hebben aan cappuccino’s or andere koffiedranken met melk.. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten.

Jura X6 professionele koffiemachine

Jura X10: tot 80 kopjes per dag
De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. Wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. Met de nieuwste Jura-technologieën kan deze machine een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura X10 professionele koffiemachine

Jura Giga X3: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker.

Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Jura Giga X3c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer.

Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Jura Giga X8: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8 heeft bovenop een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken ook twee bonenreservoirs. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden.

Jura Giga x8 professionele koffiemachine

Jura Giga X8c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen.

Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Heb je een vraag over Jura professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvraag Jura X8 professionele koffiemachine

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .

arrow_drop_up arrow_drop_down