Jura X6, een mooi espresso-apparaat voor professioneel gebruik
18 juni 2020 

Jura X6, een mooi espresso-apparaat voor professioneel gebruik

Veel liefhebbers van zwarte koffie op kantoor, dus geen behoefte aan een volautomatische koffiemachine die ook melkdrankjes kan zetten? Dan is de Jura X6 Professional misschien wat voor jou! Deze mooie espresso-automaat zet dankzij allerlei nieuwe technologieën heerlijke kopjes koffie. De maximale door Jura geadviseerde dagelijkse capaciteit van de koffieautomaat is 80 kopjes per dag, dus de machine is uitstekend geschikt voor kleine bedrijven, showrooms en zelfs eettentjes. Koffie op het werk wordt zo een beleving, zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en instelling van de machine.

Bovendien is deze machine te bedienen met de smartphone, dit maakt de machine Corona safe.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura X6 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van Mister Barish?
Prijs Jura X6 professionele koffiemachine
Technische specificaties
Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvraag Jura X6 professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura X6 koffiemachine

Deze koffieautomaat kan eigenlijk alles wat de duurdere Jura-machines ook kunnen, behalve het maken van koffiedranken met melk. En dat voor een voordelige prijs. Zo maakt de machine gebruik van het Pulse Extraction Process en het Intelligent Pre Brew Aroma System. Wil je precies weten hoe deze technologieën jouw kopje koffie lekkerder maken? Lees dan snel verder.

Design
Het design van de Jura X6 is net zo strak als je van Jura gewend bent. De machine heeft de kleuren lichtgrijs en zwart, en past daardoor op elk kantoor. De strakke lijnen zijn een plezier voor het oog. De watertank zit aan de linkerkant en steekt uit, dit is op een stijlvolle manier gedaan. De machine is niet per se heel compact, maar een echte eyecatcher in ieder kantoor.

Eenvoudige bediening

Het bedienen van de Jura X6 is zeer eenvoudig. Op het kleine schermpje zie je een aantal koffiedranken staan. Je drukt vervolgens op de knop naast jouw voorkeur en de koffie wordt gezet. Eventueel kun je twee keer drukken om de koffie in tweevoud te zetten.

Je kunt voor het zetten van de koffie ook gebruik maken van de app van Jura. Hierin kun je zelf helemaal instellen hoe jouw koffie wordt gezet. Je kunt namelijk de hoeveelheid water en koffie aanpassen. Deze instellingen kun je natuurlijk ook aanpassen op de machine zelf.

Jura X6 koffiemachine bediening

De bediening van de Jura X6 is zeer intuïtief.

Zetgroep en koffiemolen

Deze twee elementen zijn het belangrijkste in een koffieapparaat, en bij Jura zit dat altijd helemaal goed. In de Jura X6 wordt gebruikt gemaakt van de nieuwste technologieën, zoals P.E.P. en I.P.B.A.S. Hieronder leggen we precies uit hoe dat jouw kopje koffie extra lekker maakt.

Daarnaast is de Aroma G3-molen de nieuwste koffiemolen van Jura. Deze zal jouw koffiebonen snel en precies tot de perfecte maalgraad malen, zonder dat er ook maar enig aroma verloren zal gaan.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Het Intelligent Pre Brew Aroma System zorgt ervoor dat de koffie smaakvoller wordt. Voordat het extractieproces plaatsvindt wordt de koffie eerst kort even natgemaakt. Hierdoor beginnen de bonen te wellen en komt er meer smaak vrij. Dit proef je vervolgens terug in de koffie.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)

Normaal gesproken wordt het water bij het zetten van een espresso in een vloeiende beweging door de koffie geperst. Echter gebeurt dit bij het unieke Pulse Extraction Process in pulserende bewegingen. Hierdoor is er langer contact tussen de koffie en het water en ook op deze manier komt er meer smaak vrij. Dit zorgt voor een intenser kopje koffie.

Vacuüm Clean

Omdat de zetgroep van de meeste Jura machines vast is, is het belangrijk dat deze bij gebruik goed schoon blijft. Daar heeft Jura de Vacuüm Clean technologie voor bedacht. Hierbij wordt de zetgroep na elke zetbeurt volledig drooggezogen. Zodoende blijft de machine droog en dus schimmelvrij.

Verstelbare koffieuitloop

De koffieuitloop van de Jura X6 is in hoogte verstelbaar. Dit is niet alleen handig voor grotere kopjes en zodat het minder spettert, maar zorgt ook voor extra lekkere koffie. Als er namelijk te veel ruimte tussen kopje en uitloop zit zullen er te veel bubbeltjes in de cremalaag ontstaan. Dit zorgt voor een zwakkere smaak van deze laag. Verzet daarom bij elk nieuw kopje weer de koffieuitloop.

Koffie met melk

Het is met deze machine niet mogelijk om koffie met melk te maken. Als je slechts heel af en toe de mogelijkheid hiertoe wilt hebben, kun je een aparte melkopschuimer aanschaffen. Maar als je met één druk op de knop een cappuccino wilt zetten, raden wij bijvoorbeeld de Jura X8 aan.

Dubbel koffiebonenreservoir

De inhoud van het bonenreservoir is 500 gram, dit is uit te breiden tot 1.000 gram. Echter is het van belang dat de bonen niet te lang in de machine blijven. Ondanks het speciale aromabeschermdeksel zullen bonen in een machine niet lang vers blijven. Bonen bewaar je namelijk het beste in een luchtdichte en donkere zak of bak, zo behouden ze hun aroma. Wij raden aan om elke dag nieuwe bonen te gebruiken.

Jura X6 koffiemachine koffiebonen

Het koffiebonenreservoir is eenvoudig af te sluiten.

Omdat dit een professionele machine is zit er een soort slot op zowel het bonenreservoir als het waterreservoir. Dit is handig als je niet wilt dat andere mensen erbij komen, maar je kunt er ook voor kiezen dit slot niet te gebruiken.

Waterreservoir

De inhoud van de watertank is 5 liter. Aan de flinke kant dus, ideaal als je veel kopjes per dag zet. Maar net als voor de bonen geldt ook voor het water dat dit vers moet zijn. Oud water smaakt muffig en dat proef je terug in de koffie. Het beste vervang je elke dag het water, bijvoorbeeld in de ochtend als je het eerste bakje koffie zet.

Als je niet wilt ontkalken kun je een Claris Smart Pro-waterfilter plaatsen. Dit filter met RFID chip wordt automatisch gedetecteerd door het koffiezetapparaat en filtert en ontkalkt het water. Een filter is noodzakelijk voor de levensduur van je machine en de kwaliteit van de koffie.

Waterreservoir Jura X6 koffiemachine

Het waterreservoir is eenvoudig uit de machine te nemen.

Onderhoud en ontkalken

Het is zeer eenvoudig om deze machine goed te onderhouden, want de Jura machines geven namelijk zelf aan wanneer het tijd is voor een programma. Je kunt bijvoorbeeld van tevoren de waterhardheid instellen, zodoende weet de machine exact wanneer het tijd is om te ontkalken. Bij dit programma hoef je enkel een ontkalkingstablet in de watertank te gooien, de rest doet de koffieautomaat vanzelf.

Ook de andere onderhoudsprogramma’s gaan geheel automatisch. Voor sommige programma’s heb je nog een speciaal middel nodig, maar dat is dan ook echt alles wat je moet doen. Het residubakje heeft een inhoud van ongeveer 40 kopjes koffie, dus deze hoef je niet heel vaak te legen.

Energiezuinige koffiemachine

De machine verbruikt maximaal 1450 watt en is daarmee vrij energiezuinig. Met de speciale Energie Spaar Modus kun je nog extra energie besparen, want hierbij wordt het water efficiënter verwarmd. Je kunt ook eenvoudig instellen wanneer de standby-modus ingaat. Hierbij wordt nog minder dan 0,5 watt verbruikt.

Extra accessoires

Deze koffiemachine voor professioneel gebruik is eenvoudig uit te breiden met allerlei accessoires. Voor een betaalde koffiemachine sluit je de betaalbox aan, hier kun je muntjes in gooien. Eventueel kun je daarachter nog een muntentester plaatsen zodat je zeker weet dat er echt geld wordt gebruikt. De Glass Cup Warmer houdt de kopjes warm, zodat de koffie minder snel afkoelt. Met een speciale bak kun je het koffiebonenreservoir uitbreiden, en als je je melk koel wilt houden heeft Jura daar ook diverse producten voor.

Modulair Jura X6 koffiemachine

Jura koffiemachines zijn modulair


Corona safe

De Jura X6 is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest je gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel.

Jura x6 Corona save bediening met de smartphone

Jura X6 is Corona save door bediening met de smartphone

Koffiedranken

Zoals inmiddels hopelijk duidelijk is de Jura X6 alleen geschikt voor koffiedranken zonder melk. Dat betekent niet dat het apparaat alleen espresso kan zetten, het kan namelijk ook koffie, koffie speciaal, ristretto en espresso doppio zetten. Als je een keer een grote kan koffie nodig hebt is dit ook geen probleem.

De theeliefhebbers komen met dit apparaat ook aan hun trekken, dankzij de heetwaterfunctie. Deze is in te stellen op drie temperaturen. Daarnaast is er een knop speciaal voor groene thee, zodat je snel water hebt op de juiste temperatuur.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Twee kopjes tegelijk zetten
Plus review koffiemachine Voorzien van alle nieuwste technologieën, zoals P.E.P., I.P.B.A.S. en Aroma G3-molen
Plus review koffiemachine Grote watertank, ook aan te sluiten op watertoevoer
Plus review koffiemachine Zeer eenvoudig in gebruik
Plus review koffiemachine Je moet de machine niet aanraken = Corona safe

Minus review koffiemachine Geen extra reservoir voor bijvoorbeeld cafeïnevrije koffie
Minus review koffiemachine Geen rechtstreekse aansluiting op de watertoevoer mogelijk

Wat is de mening van Mister Barish?

De Jura X6 zit vol met de nieuwste technologieën. Deze machine zorgt voor de beste koffie op het werk. Als je echter vaak koffiespecialiteiten met melk wilt serveren raden wij aan om voor de Jura X8 Professional te gaan, deze zet in een handomdraai lekkere koffie met melk. Maar anders is dit echt de ideale koffiemachine voor ieder klein kantoor of eettentje.

Prijs Jura X6 professionele koffiemachine

Je werknemers of gasten zullen je dankbaar zijn voor zo’n koffie beleving. De heerlijke koffie die de machine maakt is de investering echt dubbel en dwars waard. Maar let op!

Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk.Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Jura X6 professionele koffiemachine.

Offerte aanvraag Jura X6 professionele koffiemachine

 

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Nee
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 5 liter
Inhoud bonenreservoir: 500 gram, uitbreidbaar tot 1.000 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met draaiknop en knopjes
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Smart Pro-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 47 centimeter
Breedte: 37,3 centimeter
Diepte: 46,1 centimeter
Gewicht: 14 kg
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.


Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Het professionele Jura koffiemachine assortiment bestaat uit zo’n 9 koffiemachines. Op basis van het koffie DNA van je organisatie kom je tot een passende machine. Dit is het overzicht van klein naar groot verbruik.

Jura WE6: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE6 is een eenvoudige maar krachtige professionele koffiemachine voor zwarte koffie. Het apparaat zet de beste espresso, ristretto en gewone koffie met één druk op de knop. Enkele espresso of zwarte koffie dus geen melkdranken.

Jura WE6 professionele koffiemachine

Jura WE8: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6 maar dit prachtige apparaat zet ook de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekende machine voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig te bedienen.

Jura WE 8 professionele koffiemachine

Jura X8: tot 80 kopjes per dag
De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van tot 80 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven.

Jura X8 professionele koffiemachine

Jura X10: tot 80 kopjes per dag
De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. Wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. Met de nieuwste Jura-technologieën kan deze machine een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura X10 professionele koffiemachine

Jura Giga X3: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker.

Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Jura Giga X3c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer.

Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Jura Giga X8: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8 heeft bovenop een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken ook twee bonenreservoirs. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden.

Jura Giga x8 professionele koffiemachine

Jura Giga X8c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen.

Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Heb je een vraag over Jura professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvraag Jura X6 professionele koffiemachine

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .

arrow_drop_up arrow_drop_down