Jura Giga X3c Professional: een budgettopper met vaste wateraansluiting
17 februari 2021 

Jura Giga X3c Professional: een budgettopper met vaste wateraansluiting

Als je op zoek bent naar een Jura koffiemachine die je kunt aansluiten op een waterleiding zonder meteen bijna 10.000 euro te moeten investeren, zit je met de Jura Giga X3c goed. Deze ‘budget’ koffiemachine is geschikt voor bedrijven met maximaal 40 werknemers, een showroom of zelfs een klein eetcafé. De koffieautomaat lijkt veel op de duurdere Jura Giga X8c. Hieronder leggen wij duidelijk de verschillen uit, maar laten we ook zien wat de machine allemaal wél kan. Bovendien is deze machine te bedienen met de smartphone, dit maakt de machine Corona safe.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura Giga X3c koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van Mister Barish?
Prijs Jura Giga X3c professionele koffiemachine
Technische specificaties
Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvraag Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura Giga X3c koffiemachine

De Jura Giga X3c is net als andere koffiemachines van Jura een echte topmachine. Echter is deze een stuk goedkoper dan de andere professionele machines, en dat betekent dat er toch wel enig verschil in zit.

Het grootste pluspunt voor echte koffieliefhebbers is het Pulse Extraction Process. Hierbij wordt het water met pulserende bewegingen door de koffie geperst, waardoor er langer contact is tussen het water en de koffie. Dit betekent dat er meer smaak vrij komt. Dit proef je!

Daarnaast zitten er op de duurdere machines twee bonenreservoirs. Dit kan van pas komen als de ene helft van het kantoor een bepaalde soort koffie lekkerder vindt, en de andere helft een andere soort. Echter zal dit op de meeste kantoren niet per se van toepassing zijn en wordt er alsnog één soort koffieboon gebruikt.

Techniek Jura Giga X3c koffiemachine

De techniek in de Jura Giga X3c koffiemachine is zeer vooruitstrevend.

Met de machine kun je ongeveer 120 kopjes per dag zetten, dit is goed voor een bedrijf van maximaal 40 werknemers. Met de andere machines kun je meer koppen per dag zetten. Ook is de machine iets langzamer dan de duurdere versies, echter zul je dit alleen merken bij een grote kan koffie. Wat ook ontbreekt is de Vacuüm Clean technologie, waarbij de machine na elke zetbeurt wordt drooggezogen en zo langer schoon blijft.

Nu we uit de weg hebben wat de machine allemaal niet kan, gaan we vertellen wat de machine allemaal wél kan. En dat is nog steeds meer dan genoeg voor de meeste kantoren. Zo kun je bijvoorbeeld een cappuccino zetten met één druk op de knop. Lees snel verder om te ontdekken welke functies op deze machine zitten.

Design
Een Jura-machine herken je meteen aan het strakke design: vaak in één of twee neutrale kleuren met strakke lijnen. Zo ook de Jura Giga X3c, een stijlvolle machine die mooi staat op ieder kantoor. Het grote bonenreservoir bovenop valt meteen op, maar niet op een lelijke manier. De machine is groot, maar niet dusdanig groot dat het de hele bedrijfskeuken in zal nemen.

 

 

Eenvoudige bediening

Op een groot kantoor wil je niet aan iedere (nieuwe) werknemer uitgebreid moeten uitleggen hoe het koffieapparaat werkt, want dan blijf je bezig. Gelukkig is de bediening van de Jura Giga X3c zeer eenvoudig. Op het TFT-schermpje zie je een aantal soorten koffie staan. Met de draaiknop bovenop kun je door nog meer opties scrollen. Met één druk op de knop zet je vervolgens het gewenste kopje koffie.

Bediening Jura X3c professionele koffiemachine

De Jura X3c wordt gekenmerkt door een zeer eenvoudige bediening

Alle koffie is ook precies in te stellen zoals jij dat wilt, bijvoorbeeld door meer of minder water, koffie of melk te gebruiken. Deze voorkeuren zijn ook eenvoudig in te stellen via een app op je telefoon.

Zetgroep en koffiemolen

Het Zwitserse merk Jura besteedt veel aandacht en tijd aan de zetgroep binnen de koffieapparaten. De zetgroep is het hart van de machine, waar alles gebeurt om een zo lekker mogelijk kopje koffie te zetten. De combinatie met het Pulse Extraction Process, maakt de zetgroep van de Giga X3c ook heel goed. Zo wordt er gebruik gemaakt van keramische maalschijven en het Intelligent Pre Brew Aroma System.

Keramische koffiemolen

Veel machines voor thuisgebruik hebben een RVS koffiemolen. Omdat deze niet heel veel gebruik wordt, is dit prima. Maar bij veel gebruik zal het materiaal warm worden door wrijving, dit kan de koffiebonen verbranden en resulteren in een bittere kop koffie. Een keramische koffiemolen heeft hier geen last van en zal altijd koel blijven, zelfs als de machine de hele dag door gebruikt wordt. De koffiemolen zal de koffie ook nog eens malen tot de perfecte maalgraad, die je zelf kunt instellen.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Van het Intelligent Pre Brew Aroma System wordt koffie nog nét iets lekkerder. De koffiebonen worden na het malen en voordat de extractie plaatsvindt namelijk nog even kort natgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de koffie gaat ‘wellen’, zo komt er bij de extractie meer smaak vrij.

De koffie-uitloop is in hoogte verstelbaar

De combi-koffieuitloop van de Jura Giga X3c is zowel in hoogte als in breedte te verstellen. Dat laatste is handig bij grote of juist kleine kopjes. Maar het verstellen in hoogte is veel belangrijker, niet geeft dit alleen minder schoonmaakwerk omdat het niet meer spettert, het zorgt ook voor een lekkerder kopje koffie. Bij een juiste afstand tussen de uitloop en het kopje zullen er namelijk minder bubbels ontstaan in de cremalaag, dit zorgt dus voor een vollere smaak van deze laag.

Koffie met melk

De Jura Giga X3c is uitstekend in het maken van koffiedranken met melk. Zo zet je in een handomdraai latte macchiato, cappuccino, koffie verkeerd (latte), espresso macchiato en zelfs een hippe flat white. Het bijzondere aan deze machine is dat je deze ook in tweevoud kunt zetten. Wel zo handig in een bedrijf, want dan ben je extra snel.

De melkopschuimer is eenvoudig in gebruik. Het enige dat je hoeft te doen is de slang in een melkpak plaatsen. Wil je het wat professioneler aanpakken? Dan koop je bij Jura een speciale thermoskan of klein koelkastje waar je de melk in plaatst.

Koffiebonenreservoir

De machine heeft een bonenreservoir waar ongeveer 1 kilogram koffiebonen in past. Lekker groot dus, zodat je niet de hele tijd nieuwe bonen hoeft toe te voegen. Ook zit er een aromabeschermdeksel op waardoor de bonen langer vers blijven. Echter betekent niet dat je de bonen hier een hele week in kunt laten zitten, want dan zullen ze alsnog minder vers smaken. Oude bonen proef je ook direct terug in de koffie, dus zorg ervoor dat de bonen elke paar dagen ververst worden.

Koffiebonen Jura Giga X3c koffiemachine

De koffiebonen zitten in een goed afgesloten container.

Daarnaast vinden wij het gebruik van koffiebonen van hoge kwaliteit belangrijk. Deze zul je helaas niet in de supermarkt vinden, deze bonen zijn vaak ook al vrij oud en veel te donker gebrand. Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor deze machine. Zo ben je altijd verzekerd van heerlijke én verse bonen. Iedereen wordt daar een stuk blijer van!

Watertoevoer

De c in de naam Giga X3c staat voor ‘connected’, oftewel verbonden. In dit geval is de machine verbonden met een waterleiding. Deze vaste wateraansluiting zorgt ervoor dat je het water niet steeds hoeft bij te vullen, maar zorgt er ook voor dat je minder mobiel bent. Deze overweging moet je dus maken voor aanschaf. Het is ook mogelijk de machine aan te sluiten op residu-afvoer. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is onderhoud en het aanvullen van de bonen.

Onderhoud en ontkalken

Bij de installatie van een Jura machine kun je eenvoudig de hardheid van het water instellen. Vervolgens weet de machine precies wanneer het ontkalkingsprogramma moet draaien. Dit programma is zeer eenvoudig, want het enige dat jij hoeft te doen is een ontkalkingstablet te plaatsen in de machine.

Onderhoud Jura Giga X3c koffiemachine

Jura koffiemachines zijn ontworpen voor een eenvoudig onderhoud.

Ook de andere onderhoudsprogramma’s zijn zeer eenvoudig in gebruik. De meeste doorloop je met één druk op de knop. De melkuitvoer moet je bij gebruik dagelijks schoonmaken, maar ook dit is zeer gemakkelijk.

Energiezuinige koffiemachine

Voor een professionele koffiemachine is de Jura Giga X3c vrij energiezuinig, want hij verbruikt maximaal 2300 watt. Daarnaast kun je eenvoudig zelf instellen wanneer de machine op standby gaat, waarin het slechts minder dan 0,5 watt verbruikt. Ook is er een speciale Energie Spaar Modus, waarbij het water efficiënter wordt opgewarmd en daardoor minder energie vergt.


Corona safe

De Jura Giga X3c is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest je gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel.

Jura Giga x3c Corona save bediening met de smartphone

Jura Giga x3c is Corona save door bediening met de smartphone

Koffiedranken

De machine kan maar liefst 34 individueel instelbare koffiedranken maken. De standaard dranken zijn latte macchiato, cappuccino, koffie verkeerd, koffie, espresso macchiato, espresso, ristretto en flat white. Wat handig is aan deze machine is dat je deze ook allemaal in tweevoud kunt zetten. Lekker snel dus.

latte macchiato Jura Giga X3c koffiemachine

Het perfecte melkschuim voor een latte macchiato.

Daarnaast kun je eenvoudig een kannetje koffie zetten, handig voor een vergadering of als je geen zin hebt om steeds heen en weer te lopen. Warme melk en melkschuim voor chocolademelk is ook geen probleem. Voor de cup-a-soup en theeliefhebbers is de heetwateruitloop erg handig, deze is in te stellen op drie verschillende niveaus.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Groot bonenreservoir
Plus review koffiemachine De beste reiniging met de vacuüm Clean technologie
Plus review koffiemachine Vaste wateraansluiting
Plus review koffiemachine Voorzien van keramische molens
Plus review koffiemachine Veel verschillende koffiedranken
Plus review koffiemachine Lage prijs
Het Pulse Extraction Process
Plus review koffiemachine Je moet de machine niet aanraken = Corona safe

Prijs Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Als je minder goede machines gewend bent is dit een grote stap die je zet naar echte koffie beleving. Je werknemers of gasten zullen je dankbaar zijn. De heerlijke koffie die de machine maakt is het echt dubbel en dwars waard. Maar let op!

Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk.Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Jura Giga X3c professionele koffiemachine.

Offerte aanvraag Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Koffie verkeerd, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Espresso Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud bonenreservoir: 1.000 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met draaiknop en knopjes
Gebruikersprofielen: Ja
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, keramisch
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 55 centimeter
Breedte: 32 centimeter
Diepte: 49,7 centimeter
Gewicht: 18,2 kg
Materiaal behuizing: Aluminium en plastic
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)

Energie
Vermogen: 2300 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

 

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.


Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Het professionele Jura koffiemachine assortiment bestaat uit zo’n 9 koffiemachines. Op basis van het koffie DNA van je organisatie kom je tot een passende machine. Dit is het overzicht van klein naar groot verbruik.

Jura WE6: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE6 is een eenvoudige maar krachtige professionele koffiemachine voor zwarte koffie. Het apparaat zet de beste espresso, ristretto en gewone koffie met één druk op de knop. Enkele espresso of zwarte koffie dus geen melkdranken.

Jura WE6 professionele koffiemachine

Jura WE8: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6 maar dit prachtige apparaat zet ook de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekende machine voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig te bedienen.

Jura WE 8 professionele koffiemachine

Jura X6: tot 80 kopjes per dag
Een koffiemachine voor op het werk met liefhebbers van espresso en zwarte koffie die geen behoefte hebben aan cappuccino’s or andere koffiedranken met melk.. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten.

Jura X6 professionele koffiemachine

Jura X8: tot 80 kopjes per dag
De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van tot 80 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven.

Jura X8 professionele koffiemachine

Jura X10: tot 80 kopjes per dag
De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. Wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. Met de nieuwste Jura-technologieën kan deze machine een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura X10 professionele koffiemachine

Jura Giga X3: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker.

Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Jura Giga X8: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8 heeft bovenop een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken ook twee bonenreservoirs. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden.

Jura Giga x8 professionele koffiemachine

Jura Giga X8c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen.

Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Heb je een vraag over Jura professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvraag Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .

arrow_drop_up arrow_drop_down