Jura Giga X3 Professional is een budgettopper voor ieder kantoor
17 februari 2021 
21 min. leestijd

Jura Giga X3 Professional is een budgettopper voor ieder kantoor

De Jura Giga X3 is misschien wat voor jou als je op zoek bent naar een mooie koffiemachine voor een klein kantoor tot 40 mensen, of een showroom of klein eetcafé? De professionele koffiemachine lijkt veel op grotere broers Giga X8, maar is een stukje meer budgetproof. Hieronder leggen we duidelijk de verschillen uit. Koffie op het werk wordt zo een beleving, zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en instelling van de machine. Verder gaan we in deze blogpost in op wat de machine allemaal kan, en dat is heel veel! Bovendien is deze machine te bedienen met de smartphone, dit maakt de machine Corona safe.

Belangrijkste kenmerken Jura Giga X3 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van mister Barish?
Prijs Jura Giga X3 professionele koffiemachine
Technische specificaties
Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvraag Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura Giga X3 koffiemachine

De Giga X3 is een machine met de topkwaliteit die je van het Zwitserse merk Jura gewend bent. Omdat de Giga X3 met een prijs van 3.800 euro exclusief btw iets goedkoper is dan de andere professionele machines, kan deze iets minder.

Zo hebben veel duurdere machines twee bonenreservoirs in plaats van één, zoals de Giga X3. Ook kun je iets minder kopjes per dag zetten, namelijk 120 tegenover tot wel 200 kopjes. De X3 is ook iets langzamer dan de duurdere machines, maar dit verschil merk je alleen als je een grotere kan koffie zet. De Vacuüm Clean technologie ontbreekt ook op de Giga X3.
Bij deze technologie wordt de zetgroep na elke beurt leeggezogen waardoor de machine schoon en droog blijft.

Ook heeft deze machine helaas geen Pulsating Extraction Process. Hierbij wordt het water in pulserende bewegingen door de koffie geperst, bij dit proces zal er meer smaak vrijkomen omdat er langer contact is tussen de koffie en het water. Of je dit verschil proeft is aan jou, dit kun je testen in een Jura showroom.

Gelukkig betekent dit allemaal niet dat de koffie die je met deze Jura machine zet ineens niet meer lekker is. We zullen ook uitleggen welke technologieën Jura gebruikt om een zo lekker mogelijk kopje koffie te zetten. Lees daarom snel verder!

Design
Het design van de Jura Giga X3 is stijlvol en strak. Er worden strakke lijnen gebruikt, en de machine heeft twee verschillende donkere kleuren. Dit staat mooi op ieder kantoor. Het waterreservoir is geïntegreerd en gemaakt van doorzichtig kunststof, zodat je in één oogopslag kunt zien hoeveel water er nog in zit. De machine is groot, maar niet zo enorm dat het meteen het hele aanrecht inneemt.

design Jura Giga x3 koffiemachine

Het onderhoud van de Jura Giga X3 is zeer gebruikersvriendelijk. Bij het design van de koffiemachine wordt hiermee rekening gehouden.

 

Eenvoudige bediening

Zoals je gewend bent van Jura machines is de bediening van de Giga X3 zeer eenvoudig. Op het kleine TFT-schermpje zie je de verschillende koffiedranken. Met de draaiknop bovenop kun je door alle dranken scrollen, op het ‘hoofdscherm’ kun je een aantal favorieten instellen. Vervolgens kun je met één druk op de knop heerlijke koffie zetten. Eventueel kun je nog de koffiesterkte en hoeveelheid melk aanpassen.

Je kunt allerlei voorkeuren rechtstreeks op de machine aanpassen, maar wat nog handiger is dat je dit kan doen met een app op je telefoon. Zo hoef je niet met het kleine schermpje te werken.

Bediening Jura Giga X3 koffiemachine

De bediening van deze machine is zeer intuïtief.

Zetgroep en koffiemolen

Jura besteedt altijd veel aandacht aan de zetgroep van een koffieautomaat. Dit is immers het hart van de machine, waar alles gebeurt om een zo lekker mogelijk kopje koffie te zetten. Maar ook de koffiemolen wordt niet vergeten, een verkeerde molen kan de koffie namelijk verbranden. Lees hieronder welke technologieën en materialen worden gebruikt. De zetgroep is variabel van 5 tot 16 gram.

De beste automatische reiniging
De vacuüm Clean technologie zorgt na iedere bereiding of spoeling dat de zetgroep (het gedeelte waar de koffie gezet wordt) helemaal leeg en schoon is. Zo blijft je koffie puur en de zetgroep langer schoon. Dit is de allerbeste en meeste efficiënte reiniging van een zetgroep. Dit is belangrijk om het koffie residu bij het koffie zetten goed te verwijderen. Zo heeft het residu geen negatieve impact op de smaak.

Keramische koffiemolen

Als de machine veel gebruikt wordt is het belangrijk om een keramische molen te hebben. De meeste koffiemolens in volautomaten worden namelijk van RVS gemaakt, maar dit wordt warm als de machine continu aan staat. Dit kan ervoor zorgen dat de koffiebonen verbranden en daardoor een bittere smaak krijgen. Gelukkig blijft de keramische molen van deze koffieautomaat altijd koel, ook bij veel gebruik achter elkaar. De molen zal de koffiebonen malen tot de perfecte maalgraad.

Techniek Jura Giga X3 professionele koffiemchine

De koffiemachine is voorzien van de nieuwste Jura technieken.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Nadat de bonen zijn gemalen wordt het eerst nog even kort natgemaakt. Deze techniek is afgekeken van pour-over koffie, waarbij het water langzaam over de bonen gegoten wordt, zodat er meer smaak vrijkomt. Zo ook bij het I.P.B.A.S. Dit proef je terug in je kopje koffie, die smaakvoller en intenser zal zijn.

In hoogte verstelbare koffie-uitloop

De koffie-uitloop van de Jura Giga X3 is in breedte te verstellen. Dit is handig als je kopjes te groot of juist wat kleiner zijn. Maar wat nog belangrijker is, is dat deze in hoogte te verstellen is. Dit zorgt er niet alleen voor dat het minder spettert, maar ook dat er minder bubbeltjes in de cremalaag komen. Dit zorgt voor een lekkerdere kop koffie. Stel dus altijd de koffie-uitloop in als je een ander kopje gebruikt.

Koffie met melk

De Jura Giga X3 is uitstekend geschikt voor koffiespecialiteiten met melk. Denk daarbij aan latte macchiato, cappuccino, koffie verkeerd (latte), espresso macchiato en zelfs Flat White. Het bijzondere aan de Jura Giga-machines is dat je ook koffie met melk in tweevoud kan zetten, wat de meeste koffieapparaten niet kunnen. Zo ben je dus extra snel.

Het melkreservoir zit niet ingebouwd in de machine, dit is alleen maar goed, want anders zou de melk warm kunnen worden en gaan schimmelen. Je kunt een aparte thermoskan of zelfs klein koelkastje van Jura kunnen aansluiten op de melkslang, maar je kunt deze ook rechtstreeks in een pak melk kunnen steken. Net wat voor jou handiger is!

Koffiebonenreservoir

Het koffiebonenreservoir op deze machine is met een inhoud van 1 kilo flink. Zo hoef je dus niet steeds bij te vullen. Let er wel op dat het bonenreservoir regelmatig moet worden bijgevuld. Er zit een aromabeschermdeksel op het reservoir, maar dit zorgt er niet voor dat de bonen een hele week vers blijven. Oude bonen proef je direct terug in de koffie, dus zorg ervoor dat de bonen minimaal om de drie dagen ververst moeten worden. Ook raden wij aan om geen supermarktbonen te halen, maar naar een speciaalzaak te gaan. Hier zijn de bonen verser én lekkerder. Het is misschien wat duurder, maar je werknemers en klanten zullen je dankbaar zijn!

Waterreservoir

Het grote waterreservoir aan de zijkant van de machine heeft een inhoud van 5 liter. Ook deze hoef je dus niet de hele tijd bij te vullen. Maar ook bij water is het belangrijk dat het niet te oud is. Denk eens aan de muffe smaak van een glas water dat een nacht naast je bed heeft gestaan. Al zit er op het reservoir een deksel, je wilt gewoon niet dat het water waarmee de koffie wordt gezet oud smaakt. Het beste is om dit minstens dagelijks te verversen.

Wil je de koffiemachine rechtstreeks op een waterleiding aansluiten? Dan is de Jura Giga X3c iets voor jou, de c in de naam staat voor connected, oftewel verbonden.

Het is mogelijk om een waterfilter in het reservoir te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het water gereinigd en ontkalkt wordt. Het Nederlandse water is echter dusdanig schoon en zacht dat dit niet per se nodig is.

Onderhoud en ontkalken

Jura machines staan erom bekend dat ze veel onderhoud vragen. Vragen, ja, want de machine geeft zelf aan dat deze een onderhoudsprogramma moet doorlopen. Gelukkig is dit grotendeels automatisch, dus je bent er in principe geen tijd aan kwijt. Voor het ontkalkingsprogramma moet je even een speciaal tablet in de machine plaatsen, maar de rest gaat vanzelf. En door de regelmaat van het onderhoud zal deze machine ook jarenlang meegaan.

onderhoud Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Het onderhoud van deze machine is zeer gebruiksvriendelijk

Energiezuinige koffiemachine

Deze krachtige machine verbruikt 2300 watt, wat niet veel is voor een koffiezetapparaat voor professioneel gebruik. In de instelbare standby-modus wordt zelfs minder dan 0.5 watt verbruikt. Daarnaast is er een speciale Energie Spaar Modus, hierbij wordt het water efficiënter opgewarmd en verbruik je zo minder elektriciteit.


Corona safe

De Jura Giga X3 is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest je gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel.

Jura Giga x3 Corona save bediening met de smartphone

Jura Giga x3 is Corona save door bediening met de smartphone

Koffiedranken

Je kunt maar liefst 34 individueel instelbare koffiedranken toevoegen. De standaard dranken zijn: latte macchiato, cappuccino, koffie verkeerd, koffie, espresso macchiato, espresso, ristretto en flat white. Deze kun je allemaal in tweevoud zetten. Ook een grote kan koffie is geen probleem, en je kunt ook warme melk of melkschuim maken. Voor theeliefhebbers is er de heetwaterfuncties, deze is in te stellen op drie verschillende niveaus.

Latte macchiato Jura X3 koffiemachine

In combinatie met juiste melk en bonen krijg je een sublieme Latte macchiato

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Groot bonenreservoir
Plus review koffiemachine De beste reiniging met de vacuüm Clean technologie
Plus review koffiemachine Groot waterreservoir
Plus review koffiemachine Voorzien van keramische molens
Plus review koffiemachine Veel verschillende koffiedranken
Plus review koffiemachine Lage prijs
Plus review koffiemachine Je moet de machine niet aanraken = Corona safe

Wat is de mening van Mister Barish?

Wij blijven gek op alles wat het nieuwste van het nieuwste is, en met alle stoppen die Jura sinds de X3 al vooruit is gegaan kunnen we deze machine best ouderwets noemen. Maar we blijven realistisch en vinden dat dit echt een prima machine is voor veel bedrijven. Sommige mensen willen gewoon een ouderwetse bak koffie en dat kan deze machine meer dan prima. Zeker in combinatie met de juiste koffiebonen drink je de allerbeste koffie.

In vergelijking met de duurdere Giga X8 mis je wel een aantal van de functies, maar voor sommige bedrijven is dit apparaat meer dan voldoende. Het is natuurlijk meer geld dan je voor een koffieapparaat voor thuisgebruik kwijt bent, maar je moet je bedenken dat deze machine wel 120 kopjes per dag kan zetten en een speciale keramische koffiemolen heeft om dit allemaal aan te kunnen. Maar het goede nieuws is dat je met Mister Barish deze machine kan gebruiken zonder grote investering.

Prijs Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk. Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Jura Giga X3 professionele koffiemachine.

Offerte aanvraag Jura Giga X3 professionele koffiemachine

 

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Koffie verkeerd, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Espresso Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 5 liter
Inhoud bonenreservoir: 1.000 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met draaiknop en knopjes
Gebruikersprofielen: Ja
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, keramisch
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Pro Blue-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 55 centimeter
Breedte: 37 centimeter
Diepte: 49,7 centimeter
Gewicht: 18,2 kg
Materiaal behuizing: Aluminium en plastic
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)

Energie
Vermogen: 2300 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

 

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.

 


Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Het professionele Jura koffiemachine assortiment bestaat uit zo’n 9 koffiemachines. Op basis van het koffie DNA van je organisatie kom je tot een passende machine. Dit is het overzicht van klein naar groot verbruik.

Jura WE6: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE6 is een eenvoudige maar krachtige professionele koffiemachine voor zwarte koffie. Het apparaat zet de beste espresso, ristretto en gewone koffie met één druk op de knop. Enkele espresso of zwarte koffie dus geen melkdranken.

Jura WE6 professionele koffiemachine

Jura WE8: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6 maar dit prachtige apparaat zet ook de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekende machine voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig te bedienen.

Jura WE 8 professionele koffiemachine

Jura X6: tot 80 kopjes per dag
Een koffiemachine voor op het werk met liefhebbers van espresso en zwarte koffie die geen behoefte hebben aan cappuccino’s or andere koffiedranken met melk.. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten.

Jura X6 professionele koffiemachine

Jura X8: tot 80 kopjes per dag
De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van tot 80 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven.

Jura X8 professionele koffiemachine

Jura X10: tot 80 kopjes per dag
De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. Wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. Met de nieuwste Jura-technologieën kan deze machine een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura X10 professionele koffiemachine

Jura Giga X3c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer.

Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Jura Giga X8: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8 heeft bovenop een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken ook twee bonenreservoirs. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden.

Jura Giga x8 professionele koffiemachine

Jura Giga X8c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen.

Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Heb je een vraag over Jura professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvraag Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .

arrow_drop_up arrow_drop_down