Jura Giga X8c is een prachtige koffiemachine voor professioneel gebruik
18 juni 2020 

Jura Giga X8c is een prachtige koffiemachine voor professioneel gebruik

Op zoek naar een koffiemachine met vaste wateraansluiting voor gebruik in een bedrijf? Dan is de Jura Giga X8c misschien iets voor jou! Deze Jura koffieautomaat kan maximaal 200 kopjes per dag aan, dit betekent dat het geschikt is voor een bedrijf van ongeveer 70 man. 70 tevreden mensen, want deze machine zet ook nog eens heerlijke koffie. Koffie op het werk wordt zo een beleving, zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en instelling van de machine. Bovendien is deze machine te bedienen met de smartphone, dit maakt de machine Corona safe.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura X8c koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van mister Barish?
Prijs Jura Giga X8c professionele koffiemachine
Technische specificaties
Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvraag Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura Giga X8c koffiemachine

Deze machine is grotendeels hetzelfde als de Giga X8, alleen heeft de 8Xc geen watertank maar een vaste wateraansluiting. Dit is ideaal als de machine veel wordt gebruikt. Daarnaast is er een ander ding dat meteen opvalt: de twee grote bonenreservoirs die aan de bovenkant uitsteken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld twee verschillende bonen gebruiken, bijvoorbeeld cafeïnevrije bonen. Maar ook als je slechts één bonensoort gebruikt is dit handig voor extra ruimte.

Ook aan de binnenkant zitten allerlei interessante dingen. Jura besteedt veel aandacht en geld aan het ontwikkelen van nieuwe technologieën om ieder kopje koffie zo lekker mogelijk te maken. Deze technologieën zijn ook in de Jura Giga X8c te vinden, zoals het Pulse Extraction Process, waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Hoe dat je koffie lekkerder maakt lees je hieronder.

Design
Net als alle andere Jura machines is ook de Giga 8Xc een prachtig exemplaar. Gemaakt van kunststof en aluminium met strakke vormen staat deze koffieautomaat mooi in iedere bedrijfskeuken. De koffieuitloop is niet gecentreerd maar staat wat meer naar rechts, zodat er meer ruimte is voor de heetwateruitloop. Aan de voorkant zit een TFT touchscreen, deze is eenvoudig te bedienen met je vinger of de draaiknop bovenop de machine.

Design Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Professionele Jura koffiemachines worden gekenmerkt door het compacte design.

Dankzij de missende watertank is de 8Xc een stukje smaller dan de 8X. Dit scheelt ruimte op een krap aanrecht. Bedenk wel dat er boven de bonenreservoirs wat ruimte overblijft, anders wordt het lastig als je deze moet aanvullen.

Eenvoudige bediening

Een eenvoudig te begrijpen bediening is bij een koffiemachine die gebruikt wordt in een bedrijf wel zo handig. Dat is met de Giga 8Xc geen probleem. Op het kleurenscherm zie je de beschikbare koffiedranken inclusief illustratie. Vervolgens zet je met één druk op de knop een of twee kopjes koffie. Eenvoudiger kan eigenlijk niet!

Bediening Jura Giga X8c professionele koffiemachine

De koffiemachine heeft een intuïtieve bediening.

Zetgroep en koffiemolen

De zetgroep is het hart van een koffiemachine, en belangrijker dan alle uiterlijke kenmerken. Hiermee wordt namelijk de koffie gezet. Gelukkig besteedt Jura hier veel aandacht aan en dat proef je terug.

Keramische koffiemolen

Veel koffiemachines maken gebruik van RVS molens. Deze zijn prima bij weinig gebruik, maar bij veel gebruik worden deze warm en kunnen ze de koffiebonen verbranden. Dat is iets dat je écht niet wilt, want je koffie wordt daar bitter van. Hartstikke zonde dus. In deze koffiemachine zitten keramische molens, deze blijven koel én maken weinig geluid. De maalgraad is elektrisch verstelbaar.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Nadat de bonen zijn gemalen wordt de koffie niet direct gezet want de gemalen bonen worden eerst enkele seconden natgemaakt. Dit zorgt ervoor de de koffie gaat ‘wellen’, hierdoor komt er bij de extractie meer smaak vrij.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)

Bij de meeste koffiemachines wordt het water in één vloeiende beweging door de koffie geperst. Dit is op zich prima, maar een manier waarop de koffie nog meer smaak zal krijgen is door dit proces met een pulserende beweging te doen. Hierdoor wordt er minder water gebruikt en is er langer contact tussen de koffie en het water. Dit zorgt voor een smaakvoller en intenser kopje koffie.

Vacuüm Clean technologie

Omdat de Jura machines een vaste zetgroep hebben is het belangrijk dat de machines van binnen zo schoon en droog mogelijk blijven. Gelukkig heeft Jura daar iets op gevonden: de Vacuüm Clean technologie. Hierbij wordt na elke zetbeurt de zetgroep leeggezogen, zodat deze schoon en droog blijft en je geen last van schimmel krijgt.

Verstelbare koffieuitloop

Een verstelbare koffieuitloop klinkt vanzelfsprekend, en dat hoort het ook te zijn op duurdere machines. Niet alleen omdat het minder spettert, het is namelijk ook belangrijk voor een lekkerder kopje koffie. Als de koffieuitloop op de juiste hoogte staat zullen er namelijk minder belletjes in de cremalaag ontstaan, waardoor deze stukken lekkerder en voller is.

Koffie met melk

Een lekkere koffiedrank met opgeschuimde of warme melk maak je met de Giga X8c in een handomdraai. De machine heeft namelijk maar liefst 32 verschillende koffiespecialiteiten. Je zet snel en eenvoudig een cappuccino, koffie verkeerd, latte macchaito, espresso macchiato of flat white. Wat uniek is aan deze machine is dat je deze ook in tweevoud kunt zetten.

Er zit geen melkreservoir in de machine, dit komt omdat de melk veel te warm zou worden. Je kunt wel eenvoudig een externe thermoskan aansluiten, of de slang direct in een melkpak steken. Zo kun je ook eenvoudig melksoorten wisselen.

Dubbele koffiebonenreservoir

De twee bonenreservoirs zijn lekker opvallend, maar hebben ook een functie. De inhoud van de twee reservoirs is 650 gram, oftewel 1,3 kg in totaal. Met twee volle reservoirs kun je ruim 150 kopjes koffie zetten. En omdat het niet één groot reservoir is kun je ook twee verschillende soorten koffiebonen gebruiken, bijvoorbeeld dark en medium roast, of normale en cafeïnevrije bonen. Je kunt dit precies aanpassen aan de behoeftes van jouw werknemers. Ook is het mogelijk om de twee reservoirs te mengen waardoor je bijvoorbeeld 50% medium roast en 50% dark roast krijgt.

Koffiebonen Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Deze professionele koffiemachine wordt gekenmerkt door 2 koffiebonenreservoirs.

Het is wel belangrijk dat bij gebruik de bonen zo vers mogelijk zijn. Je proeft het namelijk direct terug in je kopje koffie als de bonen oud zijn. Jura gebruikt wel speciale aromabeschermdeksels, maar als je maar één keer in de week moet aanvullen is dit eigenlijk al te weinig. Wij raden ook aan om vers gebrande koffiebonen te gebruiken. Deze zijn namelijk een stuk verser dan supermarktbonen. Onze Mister Barish koffiebonen zijn speciaal gebrand voor dit type koffiemachines. Ze zijn dus niet alleen vers, maar zorgen er ook voor dat je koffiemachine langer zal meegaan.

In de machine zit een extra reservoir voor gemalen koffie. Dit is handig voor cafeïnevrije koffie of mensen die een heel specifiek merk gemalen koffie lekker vinden.

Watertoevoer

Deze machine heeft geen watertank, als je daar naar op zoek bent heb je de Giga X8 nodig. Wat juist handig is aan deze koffieautomaat is dat je het rechtstreeks op een waterleiding aan kunt sluiten. Zo hoef je nooit het water aan te vullen. Daarbij kun je het ook aansluiten op een residu-afvoer, zodat je eigenlijk alleen hoeft te denken aan het bijvullen van de bonen.

Onderhoud en ontkalken

Het onderhoud van deze machine is net als bij de andere Jura machines eenvoudig en snel. De machine geeft zelf precies aan wanneer welk onderhoudsprogramma nodig is, dus dit hoef je niet zelf bij te houden. Vervolgens hoef je alleen nog de juiste middelen te gebruiken, en de rest van het programma loopt vanzelf.

Energiezuinige koffiemachine

Leuk, zo’n alleskunner als koffiemachine, maar dat slurpt zeker energie? Nou, gelukkig valt dat wel mee! De Giga X8c heeft een speciale Energie Spaar Modus waarmee je minder energie verbruikt als je een kopje koffie zet. Daarnaast kun je eenvoudig instellen wanneer de machine in standby-modus gaat, dan verbruikt de machine minder dan 0.5 watt. Bij vol gebruik verbruikt de machine 2700 watt.

Accessoires

Voor bedrijfsmachines heb je wel eens wat meer nodig dan alleen de koffieautomaat an sich. Wil je bijvoorbeeld voor je koffie laten betalen? Dat kan me de betaalbox. Wil je warme kopjes voor je werknemers, zodat de koffie langer warm blijft, dan is er de Glass Cup Warmer. Neem eens een kijkje op onze Mister Barish webshop en kom alles te weten over de accessoires van Jura.


Corona safe

De Jura Giga X8c is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest je gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel.

Jura Giga x8c corona safe

Jura Giga X8c is Corona save door bediening met de smartphone

Koffiedranken

Het is mogelijk om maar liefst 32 verschillende dranken te zetten met de Jura Giga X8c. Dit zijn onder andere ristretto, espresso, koffie, cappuccino, koffie verkeerd, caffè barista, lungo barista, espresso doppio, espresso macchiato, latte macchiato, flat white en koffie speciaal. Deze kun je allemaal, uitgezonderd van de espresso doppio, ook in tweevoud zetten. Ook is het mogelijk om een grotere kan koffie te zetten. Ook kun je apart melkschuim of warme melk maken, en is de heetwaterfunctie ideaal voor thee. Je kunt hier namelijk groene of zwarte thee mee zetten. En het is ideaal voor een kopje instant soep.

Koffie Jura X8c koffiemachine

In combinatie met de juiste instelling en koffiebonen drink je sublieme koffie op het werk.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Direct op watertoevoer aan te sluiten
Plus review koffiemachine Twee bonenreservoirs
Plus review koffiemachine De machine is uitstekend geschikt voor veel gebruik
Plus review koffiemachine Vrij energiezuinig
Plus review koffiemachine Veel verschillende functies
Plus review koffiemachine Eenvoudig in gebruik
Plus review koffiemachine Gemakkelijk schoon te maken
Plus review koffiemachine Zet heerlijke koffie
Plus review koffiemachine Je moet de machine niet aanraken = Corona safe

Minus review koffiemachine De prijs

Wat is de mening van Mister Barish?

Het is echt een topmachine voor bedrijven met veel koffieliefhebbers. Het is heel mooi dat je met deze machine werkelijk alle kanten op kunt. Het is ook een echt eye-catcher dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken. Er zijn hoogwaardige materialen gebruikt en de machine is voorzien van allerlei handige functies. Wij zijn fan! Wij vinden dat de Jura Giga X8c de investering waard is. Maar het mooie is dat met Mister Barish het nooit een grote investering is!

Prijs Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk. Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Jura Giga X8c professionele koffiemachine.

Offerte aanvraag Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen en een klein reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Koffie verkeerd, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Espresso Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 0 liter, direct aan te sluiten op watertoevoer
Inhoud bonenreservoir: 2 x 650 gram
Hogedrukpomp: 2 stuks

Gebruikersgemak
Display: Ja, met touchscreen en draaiknop
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, keramisch
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Pro Smart-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 56,5 centimeter
Breedte: 32 centimeter
Diepte: 49,7 centimeter
Gewicht: 19 kg
Materiaal behuizing: Aluminium en kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)
Kleur: Aluminium Chroom

Energie
Vermogen: 2700 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

 

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.


Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Het professionele Jura koffiemachine assortiment bestaat uit zo’n 9 koffiemachines. Op basis van het koffie DNA van je organisatie kom je tot een passende machine. Dit is het overzicht van klein naar groot verbruik.

Jura WE6: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE6 is een eenvoudige maar krachtige professionele koffiemachine voor zwarte koffie. Het apparaat zet de beste espresso, ristretto en gewone koffie met één druk op de knop. Enkele espresso of zwarte koffie dus geen melkdranken.

Jura WE6 professionele koffiemachine

Jura WE8: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6 maar dit prachtige apparaat zet ook de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekende machine voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig te bedienen.

Jura WE 8 professionele koffiemachine

Jura X6: tot 80 kopjes per dag
Een koffiemachine voor op het werk met liefhebbers van espresso en zwarte koffie die geen behoefte hebben aan cappuccino’s or andere koffiedranken met melk.. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten.

Jura X6 professionele koffiemachine

Jura X8: tot 80 kopjes per dag
De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van tot 80 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven.

Jura X8 professionele koffiemachine

Jura X10: tot 80 kopjes per dag
De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. Wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. Met de nieuwste Jura-technologieën kan deze machine een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura X10 professionele koffiemachine

Jura Giga X3: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker.

Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Jura Giga X3c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer.

Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Jura Giga X8: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8 heeft bovenop een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken ook twee bonenreservoirs. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden.

Jura Giga x8 professionele koffiemachine

Heb je een vraag over Jura professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvraag Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .

arrow_drop_up arrow_drop_down