Jura Giga X8 de multifunctionele krachtpatser voor ieder bedrijf dat gek is op lekkere koffie
18 juni 2020 

Jura Giga X8 de multifunctionele krachtpatser voor ieder bedrijf dat gek is op lekkere koffie

De Jura Giga X8 professionele koffiemachine misschien ietwat overdreven als je een machine voor thuis zoekt, Zoek je echter een goede koffieautomaat voor een bedrijf dat maximaal 200 koppen koffie per dag nodig heeft? Dan is deze Jura misschien iets voor jou. Deze imposante machine zet gemakkelijk en snel een heerlijk kopje koffie. Koffie op het werk wordt zo een beleving, zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en instelling van de machine. Bovendien is deze machine te bedienen met de smartphone, dit maakt de machine Corona safe.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura Giga X8 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van mister Barish?
Prijs Jura Giga X8 professionele koffiemachine
Technische specificaties
Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvraag Jura X8 professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura Giga X8 koffiemachine

Wat direct opvalt aan de machine zijn de twee uitstekende koffiebonenreservoirs bovenop de machine. Ja dat lees je goed, er zitten twee bonenreservoirs in de machine. Maar niet alleen de buitenkant is interessant, ook binnenin het koffieapparaat zitten allerlei interessante dingen.

Koffiebonen reservoirs Jura Giga X8 koffiemachine

Een echt professionele koffiemachine wordt gekenmerkt met 2 bonenreservoirs.

Jura besteedt veel aandacht aan het mogelijk maken om zo eenvoudig en snel mogelijk het perfecte kopje koffie te zetten. Zo zitten er in Jura koffieautomaten allerlei nieuwe technologieën die zoveel mogelijk uit de koffieboon haalt. Deze worden hieronder uitgelegd. Hierdoor zet je met één druk op de knop een heerlijke koffie, maar is het ook mogelijk om zelf aanpassingen te maken. Voor iedere smaak wat wils dus.

Design
Zoals alle Jura machines is ook de Giga X8 een prachtig exemplaar. De machine is opvallend door de grote bonenreservoirs aan de bovenkant. Hierdoor moet je er wel rekening mee houden dat je wat ruimte overhoudt aan de bovenkant, zodat je er makkelijk bij kunt.

Design Jura X8 professionele koffiemachine

Ondanks dat het een professionele koffiemachine is, blijft het design redelijk compact.

Het design is strak en de koffieuitloop is niet gecentreerd zoals je vaak ziet. Dit doet verder niets af aan de functie. Het scherm is een groot TFT touchscreen kleurendisplay, dit staat mooi en modern. De grote watertank aan de zijkant is doorzichtig, waardoor je eenvoudig ziet of het water moet worden bijgevuld.

Eenvoudige bediening

De bediening van de Jura Giga X8 is dankzij het grote scherm eenvoudig en intuïtief. Dit is ook wel nodig, want je wilt niet elke nieuwe werknemer willen uitleggen hoe de koffieautomaat werkt. Je scrollt snel door alle soorten koffiedrankjes heen en kiest met één druk op de knop welke jij wilt. Je kunt ook twee kopjes tegelijk zetten, dit scheelt tijd, al moet je collega dan wel net dezelfde soort koffie willen natuurlijk.

Bediening Jura Giga X8 koffiemachine

De Jura koffiemachine wordt gekenmerkt door de intuïtieve bediening.

Zetgroep en koffiemolen

In een professionele koffiemachine zijn de zetgroep en koffiemolen natuurlijk het allerbelangrijkste. Zo zet je eenvoudig, snel en consistent een goede kop koffie. Jura besteedt hier dan ook veel aandacht aan en gebruikt ook in de Giga X8 de beste technologieën.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Keramische koffiemolen

De manier waarop de koffiebonen worden gemalen is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. Een molen van RVS wordt bij gebruik heet, wat de bonen bij veel gebruik achter elkaar kan verbranden. Daarom wordt in deze machine gebruik gemaakt van keramische koffiemolens. Deze worden niet heet én zijn fluisterstil. De maalgraad is eenvoudig elektrisch te verstellen.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Nadat de koffie tot de perfecte grootte is gemalen wordt deze, nog vóór de extractie plaatsvindt, alvast natgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de bonen gaan wellen en tijdens de extractie meer smaak vrij zullen geven.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)

Het pulserend extractieproces is een kenmerkende eigenschap van de nieuwere Jura-machines. Normaal gesproken wordt water in één vloeiende beweging door de koffie geperst, maar bij dit proces gebeurt dat in een pulserende beweging. Hierdoor is er langer contact tussen de koffie en het water, en wordt er minder water gebruikt. Dit zorgt voor een vollere en intensere smaak.

Vacuüm Clean

Omdat de zetgroep in de meeste koffiemachines van Jura vast is, zijn veel mensen bang dat het overblijvend water na een zetbeurt ervoor zal zorgen dat er schimmel in de machine komt. Gelukkig is dat niet het geval, want Jura maakt bij de Giga X8 gebruik van de Vacuüm Clean technologie. Hierbij wordt de zetgroep na elk kopje koffie volledig droog gezogen. Zo blijft de machine langer schoon en droog, en zul je zeker geen last van schimmel krijgen.

De koffie uitloop is in de hoogte verstelbaar

Het klinkt vanzelfsprekend dat de koffieuitloop in hoogte verstelbaar is, omdat je zo minder spetters op de machine krijgt. Maar het is niet alleen schoon, het is namelijk ook belangrijk voor een lekker kopje koffie. Als de afstand tussen de uitloop en het kopje te groot is, zullen er meer en grotere belletjes in de cremalaag ontstaan. Dit zorgt ervoor dat het minder lekker wordt. Pas dus bij elk verschillend kopje de hoogte aan.

Koffie met melk

De Jura Giga X8 heeft in totaal maar liefst 32 verschillende koffiespecialiteiten. Koffie met melk is dan ook geen enkel probleem voor deze koffieautomaat. In een handomdraai zet je cappuccino, koffie verkeerd, latte macchiato, espresso macchiato en flat white. Deze kun je ook in tweevoud zetten.

In de machine zit geen melkreservoir ingebouwd. Dat is maar goed ook, want anders zou de melk te snel warm worden. Je kunt bij Jura speciale accessoires gebruiken die de melk koud houden, maar het is ook mogelijk om de slang direct in een melkpak te steken.

Dubbel koffiebonenreservoir

Bovenop de machine steken de twee koffiebonenreservoirs uit. Deze hebben beiden een inhoud van 650 gram, totaal 1,3 kg dus. Je kunt ervoor kiezen om één soort boon te gebruiken, maar het is ook mogelijk om twee verschillende te gebruiken. Misschien vindt de ene helft van het kantoor dark roast lekker, terwijl de andere helft liever voor medium roast gaat. Ook kun je in het ene reservoir cafeïnevrije bonen doen. Het is mogelijk om de bonen uit de verschillende reservoirs te mengen. Zo krijg je 25% bonen uit het ene reservoir, en 75% bonen uit het andere reservoir.

Let er wel op dat je niet teveel bonen in de machine doet. Als de bonen te lang in de machine blijven smaken ze minder vers, ondanks het aromabeschermdeksel. Als je slechts één keer in de week moet bijvullen is dit een slecht teken. Daarnaast raden wij aan om je bonen niet in de supermarkt aan te schaffen. Hier zijn ze niet zo vers. Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor deze machine. Ze worden zeer regelmatig vers gebrand.

Koffiebonen Jura Giga X8 koffiemachine

Koffiebonen voor zwarte koffie en het andere reservoir koffiebonen die beter samengaan met bijvoorbeeld een cappuccino.

Ook zit er een extra reservoir in voor gemalen koffie. Ook hierin kun je cafeïnevrije koffie doen.

Waterreservoir

Het waterreservoir is met 5 liter aan de flinke kant. Dat moet ook wel als je de hele dag door kopjes water zet. Het reservoir zit aan de zijkant en is doorzichtig, zo zie je in één oogopslag of er water moet worden bijgevuld.

Ook bij het waterreservoir moet je opletten dat je er niet te veel in doet. Het water moet elke dag ververst worden, want oud water proef je meteen terug in de koffie. Zonde dus.

Het is mogelijk om het water met een CLARIS Pro Smart-filter te filteren en ontkalken. Hierdoor hoef je de machine vervolgens nooit meer te ontkalken. Het Nederlandse water is vrij zacht, dus dit is misschien een overbodige luxe. Het filter werkt aan de hand van een RFID-chip waardoor de machine precies kan aangeven wanneer het tijd is om deze te vervangen.

Onderhoud en ontkalken

De onderhoud van deze machine is een eitje. Dat is ook wel zo handig, want binnen een bedrijf wil je geen dagtaak hebben aan het onderhoud van het koffiezetapparaat. Alle spoel- en reinigingsprogramma’s zijn geautomatiseerd. Hierdoor geeft de machine zelf aan wanneer het weer nodig is, en doorloopt deze vervolgens alle stappen automatisch. Het enige wat jij nog moet doen is de juiste onderhoudsproducten toevoegen, zoals het melkreinigingsbakje en de ontkalkingstabletten.

Energiezuinige koffiemachine

Ondanks dat dit een flinke machine is, hoef je je niet al te veel zorgen te maken over de hoeveelheid energie die het verbruikt. De Giga X8 heeft namelijk een speciale Energie Spaar Modus, hierbij wordt de koffie sneller verwarmd. Daarnaast verbruikt de machine 2700 watt, en in standby-stand minder dan 0.5 watt. Je kunt zelf instellen wanneer de machine in standby gaat.

Accessoires

Deze koffiemachine is uit te breiden met allerlei accessoires. Zo kun je een mooie thermoskan kopen om melk koud te houden. Wil je warme kopjes, zodat de koffie langer warm blijft? Dat kan met de Glass Cup Warmer. Voor bedrijven die een betaalde koffiemachine willen is de Jura Giga X8 ook geschikt, je kunt namelijk een betaalbox aansluiten op de machine.


Corona safe

De Jura Giga X8 is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest je gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof een safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel.

Jura Giga x8 Corona save bediening met de smartphone

Jura Giga x8 is Corona save door bediening met de smartphone

Koffiedranken

De machine heeft maar liefst 32 verschillende dranken in zich. Dit zijn: ristretto, espresso, koffie, cappuccino, koffie verkeerd, caffè barista, lungo barista, espresso doppio, espresso macchiato, latte macchiato, flat white en koffie speciaal. Deze zijn, uitgezonderd van de espresso doppio, in tweevoud te zetten, en als je een grote kan koffie wilt kun je dat ook zetten. Daarnaast kun je ook warme melk of melkschuim maken. De heetwaterfunctie is op drie verschillende temperaturen programmeerbaar. Voor de theeliefhebbers is er een knop voor zwarte én voor groene thee, deze vereisen namelijk heel andere temperaturen.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Twee bonenreservoirs
Plus review koffiemachine De machine is uitstekend geschikt voor veel gebruik
Plus review koffiemachine Vrij energiezuinig
Plus review koffiemachine Veel verschillende functies
Plus review koffiemachine Eenvoudig in gebruik
Plus review koffiemachine Gemakkelijk schoon te maken
Plus review koffiemachine Zet heerlijke koffie
Plus review koffiemachine Je moet de machine niet aanraken = Corona safe

Minus review koffiemachine Niet direct op watertoevoer aan te sluiten

Wat is de mening van mister Barish?

De Jura Giga X8 is een echte eye-catcher voor ieder kantoor. Een topmachine dat ook nog eens een eenvoudig en snel een heerlijk bakje koffie zet. Door de keramische molens smaakt de koffie nog nét iets beter dan de goedkopere machines. Er worden veel hoogwaardige materialen gebruikt. Met het apparaat kun je echt alle kanten op en hou je alle werknemers tevreden. De prijs is misschien wat hoog, maar met Mister Barish is het nooit een grote investering. Kortom: wij zijn verliefd op dit apparaat!

Prijs Jura Giga X8 professionele koffiemachine

Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk. Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Jura Giga X8 professionele koffiemachine.

Offerte aanvraag Jura X8 professionele koffiemachine

 

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen en een klein reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Koffie verkeerd, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Espresso Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 5 liter
Inhoud bonenreservoir: 2 x 650 gram
Hogedrukpomp: 2

Gebruikersgemak
Display: Ja, met touchscreen en draaiknop
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, keramisch
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Pro Smart-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 56,5 centimeter
Breedte: 37 centimeter
Diepte: 49,7 centimeter
Gewicht: 19 kg
Materiaal behuizing: Aluminium en kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)
Kleur: Aluminium Chroom

Energie
Vermogen: 2700 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.


Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Het professionele Jura koffiemachine assortiment bestaat uit zo’n 9 koffiemachines. Op basis van het koffie DNA van je organisatie kom je tot een passende machine. Dit is het overzicht van klein naar groot verbruik.

Jura WE6: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE6 is een eenvoudige maar krachtige professionele koffiemachine voor zwarte koffie. Het apparaat zet de beste espresso, ristretto en gewone koffie met één druk op de knop. Enkele espresso of zwarte koffie dus geen melkdranken.

Jura WE6 professionele koffiemachine

Jura WE8: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6 maar dit prachtige apparaat zet ook de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekende machine voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig te bedienen.

Jura WE 8 professionele koffiemachine

Jura X6: tot 80 kopjes per dag
Een koffiemachine voor op het werk met liefhebbers van espresso en zwarte koffie die geen behoefte hebben aan cappuccino’s or andere koffiedranken met melk.. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten.

Jura X6 professionele koffiemachine

Jura X8: tot 80 kopjes per dag
De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van tot 80 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven.

Jura X8 professionele koffiemachine

Jura X10: tot 80 kopjes per dag
De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. Wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. Met de nieuwste Jura-technologieën kan deze machine een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura X10 professionele koffiemachine

Jura Giga X3: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker.

Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Jura Giga X3c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer.

Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Jura Giga X8c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen.

Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Heb je een vraag over Jura professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvraag Jura X8 professionele koffiemachine

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .

arrow_drop_up arrow_drop_down