Jura X10 is een professionele krachtpatser en zet overheerlijke koffie
18 juni 2020 

Jura X10 is een professionele krachtpatser en zet overheerlijke koffie

De Jura X10 is de nieuwste versie in de professionele koffiemachine X-lijn. Deze lijn is voornamelijk bedoeld voor commercieel gebruik, bijvoorbeeld op kantoor of in de horeca. Maar als jij zelf graag zo’n topmachine in huis haalt kan dat natuurlijk ook. Het apparaat kan maar liefst 31 verschillende koffiespecialiteiten zetten. En het gaat natuurlijk niet alleen om kwantiteit, maar vooral om kwaliteit. Gelukkig hoef je daar met een Jura machine nooit zorgen om te maken, en ook de X10 zet overheerlijke koffie. Zeker in combinatie met de juiste koffiebonen. Koffie op het werk wordt zo een beleving. Wil je alles te weten te komen over deze prachtige volautomaat? Lees dan snel verder, want we bespreken in deze blog alle details uitgebreid.

Bovendien is deze machine te bedienen met de smartphone, dit maakt de machine Corona safe.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura X10 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van Mister Barish?
Prijs Jura X10 professionele koffiemachine
Technische specificaties
Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvragen voor Jura X10 professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura X10 koffiemachine

Jura maakt gebruik van allerlei vernieuwende technologieën, zo ook in de Jura X10. Met deze technologieën wordt het optimale uit jouw koffiebonen gehaald en zo creëer je keer op keer een heerlijke kop koffie. Hieronder gaan we uitgebreid in op elke gebruikte technologie. Ook zijn andere aspecten van de machine natuurlijk belangrijk, zoals de gebruiksvriendelijkheid, de reservoirs en het design.

Bij commercieel gebruik moet er wel op worden gelet dat de maximale capaciteit 80 kopjes per dag is. Het kan geen kwaad om af en toe iets meer kopjes te zetten, maar als dit regelmatig gebeurt zal de levensduur flink achteruit gaan.

Design
Het design van de Jura X10 is werkelijk prachtig, zoals we van Jura gewend zijn. Het design is strak en tijdloos en staat dan ook goed in iedere keuken of kantoor. De kleuren zijn eenvoudig: zwart met zilveren details. De machine bedien je met de touchscreen, waarop met mooi vormgegeven afbeelding wordt weergegeven welke koffie je gaat zetten. De machine is aan de grote kant, maar dat verwacht je ook wel van een machine voor professioneel gebruik. Het apparaat is niet helemaal symmetrisch, dit komt doordat het waterreservoir aan de linkerkant zit, maar dat is niet storend.

Design Jura X10 professionele koffiemachine

Deze koffiemachine heeft het typische Jura compacte design

Eenvoudige bediening

Op een werkplek, waar veel verschillende mensen dit koffieapparaat zullen gebruiken, is het wel zo handig dat het eenvoudig is om dit apparaat te bedienen. Dit is gelukkig geen probleem met Jura. Op het scherm zie je namelijk de verschillende koffiedrankjes die je kunt zetten. Met het touchscreen kun je door de verschillende opties gaan. Vervolgens kun je ook eenvoudig de instellingen van de verschillende dranken aanpassen, zodat het geheel naar jouw smaak is. Bijzonder én heel handig aan de X10 is dat je twee melkspecialiteiten tegelijkertijd kunt zetten. Zo ben je een stuk efficiënter bezig dan wanneer je dit twee keer achter elkaar moet doen.

Bediening Jura X10 professionele koffiemachine

De bediening van de Jura X10 is zeer intuïtief.

Doordat de bediening zo gemakkelijk is, is de machine ook uitstekend geschikt voor zelfbediening. Denk hierbij aan een ontbijtbuffet of in de kantine van een kantoor. In deze omgeving wil je natuurlijk niet dat mensen bij het bonenreservoir kunnen, daarom zit er een sleuteltje bij waarmee je deze kunt afsluiten.

Om op een eenvoudige manier instellingen aan te passen is de machine ook te bedienen met de speciale Jura app. Vooral voor persoonlijk gebruik is deze app heel handig, omdat je kunt instellen hoe jouw kopje koffie uit de machine komt. Al deze dingen kunnen ook op het touchscreen, maar dat werkt toch wat minder handig.

Zetgroep en koffiemolen

Het belangrijkste van een goede volautomaat is niet de buitenkant of de bediening, maar de binnenkant. De zetgroep, koffiemolen en andere elementen zijn van groot belang bij het zetten van een heerlijk kopje koffie. Jura investeert veel tijd en geld in onderzoek naar de manier waarop je het beste uit de koffiebonen haalt en implementeert deze vervolgens in de productie van nieuwe koffie-automaten. Hierdoor zetten de meeste machines sowieso goede koffie, maar de X10 heeft nét nog een beetje meer.

De koffiemolen in de Jura X10 is de Professional Aroma Grinder. Deze levert een consistent maalresultaat en weet 12% meer aroma te krijgen uit een koffieboon dan andere koffiemolens. Zo helpt ook de molen mee aan een nóg lekkerder kopje koffie. De overige technologieën bespreken we hieronder uitgebreid.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Nadat de koffiebonen tot de perfecte graad gemalen zijn wordt er niet direct water door de koffie geperst. Nee, eerst worden de koffiebonen kort natgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de bonen gaan wellen, waardoor er meer smaak en aroma vrij komt bij de extractie. Dit resulteert in een nét iets lekkerder kopje koffie.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)

Bij Jura-machines wordt het water niet in één stroom door de koffiebonen geperst, maar gebeurt dit pulserend. Dit kun je ook vaak horen, een kenmerkend geluid voor Jura-volautomaten. Doordat er bij het Pulse Extraction Process langer contact is tussen het water en de koffie kan de koffie meer smaak vrijgeven. Daarnaast wordt de cremalaag hierdoor net iets beter.

Vacuüm Clean technologie

Een schone machine is belangrijk voor een goed kopje koffie. Restwater in het volgende kopje is immers niet echt hygiënisch. Daarom wordt de machine na elke zetbeurt compleet drooggezogen. Hierdoor blijft er geen water achter in de machine wat weer terecht kan komen in een volgend kopje koffie. Wat wel jammer is, is dat de zetgroep niet los te halen is. Het is namelijk veel makkelijker om deze af en toe schoon te maken onder de kraan en goed te laten drogen. Maar met de Vacuüm Clean Technologie kun je er vanuit gaan dat je apparaat lang schoon blijft.

Verstelbare koffieuitloop

Iets wat compleet onbelangrijk lijkt maar toch echt van groot belang is, is een verstelbare koffieuitloop. Ten eerste wordt je apparaat minder vies als er niet te veel ruimte tussen uitloop en kopje is, en ten tweede wordt je koffie lekkerder. Als er namelijk te veel ruimte tussen het kopje en de uitloop is, zullen er te veel luchtbelletjes in de cremalaag komen. Hierdoor krijgt deze een zwakkere smaak. Vooral bij zwarte koffie is de cremalaag van groot belang voor de smaak, dus stel je uitloop bij elk verschillend kopje opnieuw in.

Koffie met melk

Om een melkspecialiteit te zetten hoef je vrij weinig te doen. Je kunt een apart melkreservoir gebruiken, deze zal de melk ook koel houden. Maar als je hier geen zin in hebt kun je het slangetje ook rechtstreeks in een melkpak steken. Wat je gebruikt hangt er natuurlijk vanaf in wat voor omgeving je het apparaat gaat gebruiken en wat voor jou handig is.

De melkschuim is van hoge kwaliteit, bijna alsof een barista het voor je heeft gemaakt. Wat voor soort schuim en de hoeveelheid schuim ook gezet moet worden, het komt er altijd goed uit. De soorten koffie die je kunt maken zijn latte macchiato, cappuccino, flat white, koffie verkeerd en espresso macchiato. Ruim genoeg keuze dus! Als je wilt kun je ook nog het een en ander aanpassen. En wat fijn is, is dat je al deze drankjes ook in tweevoud kunt zetten.

Koffiebonenreservoir

De inhoud van het bonenreservoir is 1.000 gram. Aan de flinke kant, en daarom niet per se geschikt voor thuisgebruik dus. Met het aromabeschermdeksel zal de aroma iets langer behouden blijven, maar het is altijd het beste om elke dag je bonen te vervangen. Voor thuisgebruik is 200 gram al ruim voldoende, maar je kunt de X10 uiteraard niet helemaal vol maken.

Na een tijdje gaan je bonen namelijk oud smaken, het krijgt een wat muffe geur en het aroma wordt steeds minder. Als je supermarktbonen gebruikt met zo’n mooie machine is dit sowieso zonde, want deze zijn bij aanschaf al oud. Sluit daarom een leuke deal met een koffiebrander, zo weet je zeker dat je bonen altijd vers zijn. Als je de machine thuis gaat gebruiken kun je ook naar je favoriete koffietentje, deze verkopen ook vaak verse bonen.

Vergrendelen Jura X10 koffiemachine

Het water- en koffiebonen reservoir zijn eenvoudig te vergrendelen.

Wat handig is als je deze machine gebruikt voor zelfservice, is dat je zowel het bonenreservoir en het waterreservoir op slot kunt zetten. Dit moet vanwege hygiënestandaarden, en geeft ook een fijn gevoel natuurlijk. Je kunt de reservoirs ook zonder slot gebruiken.

Waterreservoir

Met een inhoud van 5 liter hoef je het waterreservoir niet regelmatig te vullen. Ook water moet elke dag ververst worden, dus zorg er wel voor dat alle 5 liter ook echt verbruikt wordt. Om het kraanwater van onzuiverheden te ontdoen kun je een Claris waterfilter gebruiken. Deze zuivert het water en ontkalkt het ook grotendeels, waardoor je dus minder hoeft te ontkalken. Ideaal bij commercieel gebruik. De machine geeft zelf aan wanneer het tijd is om het filter te vervangen.

Jura X10 professionele koffiemachine waterfilter

De waterfilter zit in de Jura X10 geïntegreerd.

Onderhoud en ontkalken

Het onderhoud van Jura-machines is zeer eenvoudig. Een paar drukken op de knop en je bent al klaar. Om een lange levensduur te garanderen zal de machine vaak om diverse schoonmaakprogramma’s vragen, maar dat is alleen maar fijn. Zo weet je zeker dat de machine lekker schoon is én lang meegaat. Voor het ontkalken en een diepe reiniging heb je nog wel schoonmaakmiddel nodig, maar dat doe je in het waterreservoir, drukt op de knop en de rest gaat vanzelf.

Pas na 40 kopjes koffie hoeft de residubak geleegd te worden. Zelfs als je op volle capaciteit werkt is dit maar twee keer per dag. Ideaal dus. De melkuitlaat moet elke dag even goed worden schoongemaakt zodat er geen melk kan achterblijven. Dit is heel eenvoudig met de bijgeleverde melkreinigingsset.

Energiezuinige koffiemachine

Het maximale vermogen van het koffieapparaat is 1450 watt. Dit is niet heel veel voor zo’n sterk apparaat. Ook heeft de machine een Energie Spaar Modus, hierbij wordt het water nog efficiënter opgewarmd en zo wordt er minder elektriciteit verbruikt. Daarnaast kun je instellen na hoeveel tijd de standby-modus wordt ingeschakeld. In die stand verbruikt de machine zelfs minder dan 0,5 watt.

Extra accessoires

Het apparaat is gemakkelijk uit te breiden met allerlei handige accessoires. Denk hierbij aan een kopjesverwarmer en een thermosbeker voor de melk. Maar ook kun je ervoor zorgen dat mensen voor de koffie moeten betalen met de betaalbox. Handig dus bij commercieel gebruik.


Corona safe

De Jura X10 is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest je gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel.

Jura x10 Corona save bediening met de smartphone

Jura Giga X10 is Corona save door bediening met de smartphone

Koffiedranken

Je kunt in totaal 31 verschillende dranken zetten. De koffiedranken zijn cappuccino, latte macchiato, flat white, koffie verkeerd, koffie, caffè barista, espresso, espresso doppio, ristretto, lungo barista en espresso macchiato. Een flinke lijst, dus voor ieder wat wils. Al deze koffies kun je ook in tweevoud zetten.

Mocht iemand geen koffie drinken en liever heet water hebben, is dat ook geen probleem. De heetwateruitloop heeft twee temperaturen: een voor groene thee, en een voor zwarte thee. Daarnaast kun je apart melk opschuimen of verwarmen, bijvoorbeeld voor chocolademelk.

Wil je een grote kan koffie zetten voor een vergadering? Zelfs dat kan! Je kunt een gehele koffiekan vullen met zwarte koffie. De tijden waarin de koffie wordt gezet varieert flink, maar zelfs een hele kan zet je in slechts 2 minuten en 20 seconden.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Twee kopjes tegelijk zetten
Plus review koffiemachine 31 verschillende dranken
Plus review koffiemachine Voorzien van alle nieuwste technologieën, zoals P.E.P., I.P.B.A.S. en Aroma G3-molen
Plus review koffiemachine Uitstekend geschikt voor commercieel gebruik
Plus review koffiemachine Grote watertank
Plus review koffiemachine Zeer eenvoudig in gebruik
Plus review koffiemachine Uit te breiden met allerlei accessoires
Plus review koffiemachine Je moet de machine niet aanraken = Corona safe
Minus review koffiemachine Geen extra reservoir voor bijvoorbeeld cafeïnevrije koffie

Wat is de mening van Mister Barish?

Wij zijn sowieso echte Jura-fans, maar ook de Jura X10 is weer van topkwaliteit. We zullen hem zelf niet snel in huis zetten, want het is echt een beest van een machine. Maar op kantoor zou hij prachtig staan. En als we hem in een hotel zouden zien staan bij een ontbijtbuffet zullen we zeker een overdosis cafeïne krijgen omdat we zoveel kopjes koffie willen.

Het is ook heel fijn dat er zoveel verschillende opties zijn. Zo hou je alle klanten of werknemers tevreden, en kunnen ze ook weer eens wat anders proberen. Hou er echter wel rekening mee dat de door Jura geadviseerde maximale aantal kopjes per dag slechts 80 is. Wij zien dat als een gemiddelde per dag over het hele jaar gemeten. Kortom de machine is een aanrader om aan te schaffen. Samen met Mister Barish is het geen grote investering. Vraag nu een offerte aan.

Prijs Jura X10 professionele koffiemachine

Als je minder goede machines gewend bent is dit een grote stap die je zet naar koffie beleving op het werk. Je werknemers of gasten zullen je dankbaar zijn. De heerlijke koffie die de machine maakt is het echt dubbel en dwars waard. Maar let op!

Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk.Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Jura X10 professionele koffiemachine.

Offerte aanvragen voor Jura X10 professionele koffiemachine

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Koffie verkeerd, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Espresso Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 5 liter
Inhoud bonenreservoir: 500 gram, uitbreidbaar tot 1.000 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, TFT touchscreen
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee, als accessoire bij te bestellen
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Smart Pro-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 52,4 centimeter
Breedte: 37,3 centimeter
Diepte: 46,1 centimeter
Gewicht: 14 kg
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

 

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.


Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Het professionele Jura koffiemachine assortiment bestaat uit zo’n 9 koffiemachines. Op basis van het koffie DNA van je organisatie kom je tot een passende machine. Dit is het overzicht van klein naar groot verbruik.

Jura WE6: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE6 is een eenvoudige maar krachtige professionele koffiemachine voor zwarte koffie. Het apparaat zet de beste espresso, ristretto en gewone koffie met één druk op de knop. Enkele espresso of zwarte koffie dus geen melkdranken.

Jura WE6 professionele koffiemachine

Jura WE8: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6 maar dit prachtige apparaat zet ook de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekende machine voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig te bedienen.

Jura WE 8 professionele koffiemachine

Jura X6: tot 80 kopjes per dag
Een koffiemachine voor op het werk met liefhebbers van espresso en zwarte koffie die geen behoefte hebben aan cappuccino’s or andere koffiedranken met melk.. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten.

Jura X6 professionele koffiemachine

Jura X8: tot 80 kopjes per dag
De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van tot 80 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven.

Jura X8 professionele koffiemachine

Jura X10: tot 80 kopjes per dag
De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. Wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. Met de nieuwste Jura-technologieën kan deze machine een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura X10 professionele koffiemachine

Jura Giga X3: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker.

Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Jura Giga X3c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer.

Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Jura Giga X8: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8 heeft bovenop een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken ook twee bonenreservoirs. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden.

Jura Giga x8 professionele koffiemachine

Jura Giga X8c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen.

Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Heb je een vraag over Jura professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvragen voor Jura X10 professionele koffiemachine

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .

arrow_drop_up arrow_drop_down