Boon: koffie gemaakt met liefde
06 september 2018 
2 min. leestijd

Boon: koffie gemaakt met liefde

Koffiebranderij Boon is een kleine speciality coffee branderij in Den Haag. Eigenaresse Lianne Bertens roostert elke ochtend de koffiebonen in kleine hoeveelheden en volgens de slow roastmethode. Haar passie is het roosteren van zuivere, ongemengde koffiesoorten met ieder zijn oorspronkelijke en unieke smaak.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Bij binnenkomst in de gezellige koffiebar komt de geur van verse koffie je tegemoet. Op de Giesen W15 koffiebrander worden de koffiebonen langzaam en zorgvuldig gebrand om ze daarna snel te verpakken zodat de versheid behouden blijft.

Koffiebranderij BOON weet als geen ander dat de echte koffiedrinker steeds meer kwaliteit verwacht en terug gaat naar de oorspronkelijke boon. Om daar aan tegemoet te komen, organiseren zij workshops voor de nieuwsgierige koffiedrinkers.
Verder is er ook een paar keer per jaar een workshop voor de thuis koffiebrander.

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

Het ruime aanbod van deze koffiebranderij bestaat uitsluitend uit speciality coffees.
Deze koffie is zo veel mogelijk biologisch geteeld en eerlijk verhandeld.
De koffie is vooral geschikt voor espresso, cappuccino en slow coffee bereidingswijze.

  • Rwanda Ngoma
    Single origin koffiebonen met een levendige zuurheid en een honingzoete chocolade nasmaak.
  • Ethiopie Sidama
    Een biologische koffie met een medium body en een bloemige, fluweel zoete smaak.
  • Colombia san Alberto
    Koffie met een volle en romige smaak, intense aroma`s en tonen van karamel, chocola en vanille. Ideaal voor de cafetière.
  • Blend 13
    Deze melange bestaat uit fascinerende aroma’s met tonen van noten, specerijen en zoete karamel.
  • Costa Rica Alumbre
    Een milde koffie met aroma`s van marsepein en lichte citrus, nootachtig en met een chocolade nasmaak.
  • Mexico Berilo FTO
    Koffie met een heldere zuurgraad, kruidig en met een honingzoete afdronk.
  • Indian Monsooned Malabar
    Een zoete romige koffie met tonen van kruidige chocolade en noten.
  • Malawi AA plus Pamwamba
    Een zomers fruitige koffie met een zoete ondertoon en een lange nasmaak.
  • BOON Blend
    Een verrassende combinatie van smaken uit Brazilië, gecombineerd met smaken uit Ethiopië.
  • Indonesië Kalossi, biologisch en fair trade
    Een intense koffie met een volle, stevige body, kruidige en fruitige aroma`s.
  • Brazilië nossa Sa Aparecido
    Een stoere koffie met een fijne nasmaak.
  • Honduras san Marcos, biologisch
    Verrassende aromatische, zoete citrus en tropische fruitsmaken in je kopje, met een zachte body.

Verkoop

De Boon koffiebranderij verkoopt online geen bonen. Ze hebben wel een winkel en koffiebar.

Overzicht diensten:

  • Webshop: Nee
  • Koffie abonnement: Nee
  • Koffie op locatie: Nee
  • Barista cursus: Ja, speciaal voor de thuisbrander.
  • Koffie voor bedrijven: Nee
  • Eigen koffiebar: Ja, met eigen winkel waar je de koffiebone kan proeven en kopen.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen W15

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffiebranderij BOON
Prinsestraat 114
2513 CH Den Haag

Openingstijden:
Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00
Zaterdag: 10.00 tot 17.00
Zondag: 13.00 tot 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 70 744 4972
Website: koffiebranderijboon.nl

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .