Slow coffee

Slow coffee

Slow coffee heeft betrekking op de tijdsduur die nodig is om een bepaalde koffie te zetten. Slow coffee kent zijn oorsprong bij de snelfilter koffie, maar dan sterk geëvolueerd door de nieuwste generatie koffieliefhebbers. De hernieuwde aandacht maakt dat slow coffee populair is geworden in de hippe koffiebar.

Slow coffee betekent letterlijk de tijd nemen om koffie te zetten en om ervan te genieten. Dit past helemaal in de tijdsgeest van de nieuwste generatie koffieliefhebbers. Ze ontdekten dat niet elke koffiesoort geschikt is voor espresso. De licht gebrande, frisse en fruitige koffiebonen zijn vooral geschikt voor slow coffee. Met slow coffee komen de frisse fruitsmaken helemaal tot hun recht.

Slow coffee vraagt afhankelijk van de zetmethode zo’n 3 tot 5 minuten tijd. Net zoals met een ouderwetse filterkoffie wordt er water van 92°C op versgemalen koffiebonen in een filter geschonken. Vervolgens druppelt het hete water door het koffiemaalsel. De hoge doorlooptijd geeft een hoge extractie waardoor de beste smaken van de koffie worden opgenomen in het water.

Aeropress, Chemex en Syphon zijn de bekendste hippe methodes om slow coffee te zetten.
Reactie plaatsen