Jura WE8 is de complete krachtpatser voor een klein kantoor
1 december 2020 

Jura WE8 is de complete krachtpatser voor een klein kantoor

De Jura WE8 is de professionele koffiemachine als je zoekende bent naar een volautomaat voor gebruik op een klein kantoor. Dit prachtige apparaat zet de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekend apparaat voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig om een heerlijk kopje koffie te zetten. Koffie op het werk wordt zo een beleving, zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en instelling van de machine. Wil je letterlijk alles te weten komen over de Jura WE8? Lees dan snel verder!

Bovendien is deze machine te bedienen met de smartphone, dit maakt de machine Corona safe.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura WE8 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van Mister Barish?
Prijs Jura WE8 professionele koffiemachine
Technische specificaties
Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvragen voor Jura WE8 professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura WE8 koffiemachine

De door Jura WE8 geadviseerde hoeveelheid kopjes per dag is ongeveer 30. Hou hier dus rekening bij aanschaf, Jura zegt dat het geschikt is voor een kantoor met maximaal 15 mensen, maar dan kun je dus maar twee kopjes per dag zetten. Als er op jouw kantoor meer koffie wordt gedronken, raden we aan een ander model te kiezen. Bijvoorbeeld de Jura X8! De WE8 is eenvoudig in gebruik en kan ook met een app bediend worden. Hieronder bespreken we alle kenmerken uitgebreid.

Jura we8 professionele koffiemachine

Deze professionele koffiemachine staat fantastisch mooi in elk kantoor

Design
Zoals je gewend bent van Jura is ook de WE8 een prachtige machine. Het apparaat is zwart met prachtige chromen details. Door de strakke lijnen en het eenvoudige uiterlijk staat de volautomaat goed in iedere keuken. Het display is voorzien van knopjes, doordat het allemaal donker is staat dit heel stijlvol. Dankzij het vrij grote waterreservoir is de automaat wel wat groter dan de gemiddelde volautomaat, maar daardoor is het extra handig in gebruik op kantoor.

Design Jura we8 professionele koffiemachine

Het compacte design van de Jura we8

Eenvoudige bediening

Wanneer een koffiemachine op een kantoor staat en dus door veel verschillende mensen wordt gebruikt, is het wel zo fijn dat het lekker eenvoudig is om het apparaat te bedienen. Gelukkig is dat bij dit apparaat geen enkel probleem. Met enkele drukken op de knop zet je al een heerlijk kopje koffie. En als je een melkspecialiteit wilt hoef je alleen de melkslang aan te sluiten. Op het schermpje kun je precies zien welke dranken je kunt zetten en zwarte koffie kun je per twee zetten.

Bediening Jura WE8 professionele koffiemachine

Met een zeer eenvoudige bediening

Wil je de koffie aanpassen naar jouw eigen smaak? Dat is natuurlijk ook geen probleem. Je kunt heel eenvoudig de volume, sterkte en temperatuur aanpassen.

Zetgroep en koffiemolen

De bediening en het uiterlijk zijn uiteraard niet het belangrijkste aan een goede koffiemachine. De zetgroep en koffiemolen zijn veel belangrijker, want die bepalen hoe je kopje koffie gaat smaken. Gelukkig kun je van Jura niets minder dan het beste verwachten, want ook bij de WE8 zijn de zetgroep en koffiemolen van de hoogste kwaliteit.

De WE8 heeft de nieuwste koffiemolen: de Professional Aroma Grinder. Deze koffiemolen komt over van de high end professionele koffiemachines. Deze koffiemolen haalt volgens Jura tot 12% meer aroma uit de bonen. Onze barista’s hebben dit natuurlijk getest en we zijn het redelijk eens met Jura. We komen zelf aan 10% maar verschillende factoren zoals de luchtvochtigheid kunnen zo’n test beïnvloeden. Het belangrijkste: we proeven het absoluut!

Deze koffiemolen maalt op snelle en exacte wijze tot de juiste maalgraad, hierdoor gaat er zo weinig mogelijk aroma verloren. Uiteraard zitten er in deze machine nog meer vernieuwende technologieën, deze bespreken we hieronder per kopje uitgebreid.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

De beste manier om de meeste smaak uit je koffie te halen, is door deze na het malen kort te laten ‘wellen’. Echter is dat vaak alleen mogelijk om handmatig te doen en niet bij een machine. Gelukkig heeft Jura dit proces gewoon ingebouwd. Na het malen worden de bonen dus kort natgemaakt, zodat er extra aroma vrij komt. Pas daarna wordt het water door de koffie geperst.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)

Dat ‘persen’ van het water door de koffie gebeurt ook op een bijzondere manier. Dit is namelijk niet één vloeiende beweging maar is pulserend. Hierdoor is er langer contact tussen de koffie en het water, waardoor je een sterker aroma krijgt in de koffie. Ook wordt de cremalaag mooier.

Verstelbare koffieuitloop

Door de verstelbare uitloop van de WE8 blijft de machine lekker lang schoon, omdat er minder terugspettert uit het kopje. Maar ook zal deze verstelbare koffie-uitloop zorgen voor lekkerdere (zwarte) koffie, want het zorgt voor een betere cremalaag als je de uitloop dichtbij het kopje zet. Zo komen er namelijk minder luchtbelletjes in, zodat de laag lekker sterk en stevig is.

Koffie met melk

Het grote verschil tussen de Jura WE6 en de WE8 is dat de WE8 melkspecialiteiten kan zetten. Dit is heel eenvoudig om te doen, je hoeft alleen het melkslangetjes in een melkpak of een speciale melkbeker te steken. Zo kun je ook eenvoudig wisselen van soort melk. Als je bijvoorbeeld eens een plantaardige melk wilt kun je havermelk proberen, deze schuimt het beste op.

De soorten melkspecialiteiten die je kunt zetten zijn espresso macchiato, latte macchiato, flat white en cappuccino. Veel variatie, dus voor ieder wat wils. De melkschuim is heerlijk, bijna alsof een barista het voor je heeft opgeschuimd.

De ideale accessoire is de Cool Control. Op deze manier wordt de melk op temperatuur gehouden, staat in verbinding met de machine en geeft aan wanneer de Cool Control leeg is.

Koffiebonenreservoir

Met het bonenreservoir van 500 gram kun je wel een tijdje toe, dat is dus ideaal op kantoor. Voor 30 kopjes per dag is het ook ruim voldoende. Je wilt namelijk niet dat de koffiebonen te lang in de machine blijven liggen, want deze zullen dan oud worden en muffig gaan smaken. Daarnaast gaat er veel aroma verloren als koffiebonen niet worden bewaard in een luchtdichte en donkere zak. Het beste kun je elke dag de bonen vervangen.

In het koffiebonenreservoir zit ook een klein reservoir waar je voorgemalen koffie in kunt doen. Dit is handig als iemand soms decaf wil of net een ander merk koffie.

Wij raden ook aan om geen supermarktbonen in deze mooie machine te gebruiken, dat zou simpelweg zonde zijn. Supermarktbonen zijn bij aanschaf namelijk al oud en zullen muffig smaken. Het beste kun je naar een speciaalzaak of je favoriete koffietent gedaan, deze hebben vaak verse bonen die het allerlekkerste zijn. Zo weet je zeker dat je het beste uit je machine haalt. De Mister Barish blends zijn speciaal gebrand voor Jura koffiemachines. We hebben ze als het ware op elkaar afgestemd zodat het potentieel van koffiemachine en koffiebonen wordt benut.

Waterreservoir

Ook het waterreservoir is aan de flinke kant, namelijk 3 liter. Zo kun je een hele dag koffie zetten zonder dat je hoeft bij te vullen. Wel zo handig op kantoor. Ook voor water geldt dat dit lekker vers uit de kraan moet komen, anders begint het wat muffig te smaken. Het beste kun je deze dus iedere ochtend verversen, zodat je met fris water aan de dag begint.

Als je geen zin hebt om vaak te ontkalken kun je een waterfilter in het reservoir plaatsen. Deze zal het water filteren en grotendeels ontkalken. Hierdoor hoef je dus minder vaak te ontkalken. We raden het aan dit zeker te doen.We raden je ook aan de waterfilter te vervangen als de machine hierom vraagt. Het zorgt er namelijk ook voor dat de smaak van je koffie optimaal blijft.

 

Onderhoud en ontkalken

Het ontkalken van de machine is gelukkig niet veel werk. Als je de juiste waterhardheid hebt ingesteld zal de machine precies op het juiste moment aangeven wanneer het ontkalkingsprogramma doorlopen moet worden. Dan hoef je alleen een ontkalkingstablet in de watertank te plaatsen, en de rest gaat vanzelf. Wel moet je er rekening mee houden dat dit even kan duren, dus doe het niet als je net wilt gaan vergaderen. Ook moet je af en toe een diepe reiniging doen, zodat je zeker weet dat de volautomaat lekker schoon is van binnen.

Waterfilter Jura WE8 koffiemachine

Geïntegreerde filter in het waterreservoir

De residubak waar de koffiedik in gaat is goed voor 25 koppen koffie. Dit moet je dus iets meer dan één keer per dag verschonen, wat eigenlijk heel redelijk is. Bij sommige apparaten moet je namelijk na tien kopjes alweer de residubak openen en legen. De lekbak beschikt over een vlotter waarmee je kunt zien dat deze vol is.

Extra accessoires

Extra accessoires die je aan de machine kunt toevoegen zijn bijvoorbeeld een kopjesverwarmer en een speciale beker om melk langer koel te houden. Ook kun je een betaalbox aansluiten zodat er moet worden betaalt voor de koffie.


Corona safe

De Jura WE8 is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest je gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel. Het enige wat je hiervoor extra nodig hebt is de Smart Connect.

Jura We8 Corona save bediening met de smartphone

Jura WE8 is Corona save door bediening met de smartphone

Koffiedranken

Je kunt allerlei soorten koffie zetten, zodat er voor iedereen wat bij zit. De koffiedranken zijn ristretto, espresso, koffie, cappuccino, espresso doppio, espresso macchiato, latte macchiato en flat white. De eerste drie dranken zijn ook in tweevoud te zetten. Daarnaast kun je een losse portie melk krijgen, bijvoorbeeld om je eigen latte art creaties te maken, maar ook voor chocolademelk.

espresso jura we8 koffiemachine

Naast de beste espresso ook de beste cappuccino’s

Drinken je collega’s graag thee of cup-a-soup? Dat kan natuurlijk ook. De heetwateruitloop geeft water in drie verschillende temperaturen. Zo kun je ook lekkere groene thee zetten.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Twee kopjes tegelijk zetten
Plus review koffiemachine Heerlijke koffie
Plus review koffiemachine Voorzien van de nieuwste technologieën
Plus review koffiemachine Niet heel duur voor zo’n prachtige machine
Plus review koffiemachine Grote watertank
Plus review koffiemachine Zeer eenvoudig in gebruik
Plus review koffiemachine Eenvoudig melkdranken zetten
Plus review koffiemachine Je moet de machine niet aanraken = Corona safe (Smart connect wel niet ingebrepen)
Minus review koffiemachine Voor heet water moet je een andere uitloop plaatsen

Wat is de mening van Mister Barish?

Zoals je misschien wel weet zijn wij megafan van Jura, dus ook van de WE8. Het is een uitstekend apparaat voor gebruik op een klein kantoor, je werknemers zullen er zeker heel blij mee zijn. De door Jura geadviseerde hoeveelheid kopjes per dag is ongeveer 30. Jura zegt dat het geschikt is voor maximaal 15 mensen, maar dan kun je dus maar 2 kopjes per dag drinken. Van deze verrukkelijke koffie wil je namelijk veel meer drinken. Voor ons zou ongeveer 10 mensen echt het maximum zijn. Maar dat is afhankelijk van het koffie DNA van je organisatie. Samen met Mister Barish is het geen grote investering. Vraag nu een offerte aan.

Prijs Jura WE8 professionele koffiemachine

Je zult je werknemers er veel blijer mee maken dan met een simpele machine voor thuisgebruik, want die zijn simpelweg niet geschikt voor veel kopjes per dag.

Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk.Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Jura WE8 professionele koffiemachine.

Offerte Jura WE8 professionele koffiemachine

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Ristretto, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, espresso macchiato, latte macchiato, cappuccino, flat white
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 3 liter
Inhoud bonenreservoir: 500 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, TFT touchscreen
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee, als accessoire bij te bestellen
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Smart Pro-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 41,9 centimeter
Breedte: 29,5 centimeter
Diepte: 44,4 centimeter
Gewicht: 10 kg
Verwarmingssysteem: Thermoblok (1 stuks)

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

 

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.


Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Het professionele Jura koffiemachine assortiment bestaat uit zo’n 9 koffiemachines. Op basis van het koffie DNA van je organisatie kom je tot een passende machine. Dit is het overzicht van klein naar groot verbruik.

Jura WE6: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE6 is een eenvoudige maar krachtige professionele koffiemachine voor zwarte koffie. Het apparaat zet de beste espresso, ristretto en gewone koffie met één druk op de knop. Enkele espresso of zwarte koffie dus geen melkdranken.

Jura WE6 professionele koffiemachine

Jura X6: tot 80 kopjes per dag
Een koffiemachine voor op het werk met liefhebbers van espresso en zwarte koffie die geen behoefte hebben aan cappuccino’s or andere koffiedranken met melk.. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten.

Jura X6 professionele koffiemachine

Jura X8: tot 80 kopjes per dag
De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van tot 80 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven.

Jura X8 professionele koffiemachine

Jura X10: tot 80 kopjes per dag
De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. Wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. Met de nieuwste Jura-technologieën kan deze machine een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura X10 professionele koffiemachine

Jura Giga X3: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker.

Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Jura Giga X3c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer.

Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Jura Giga X8: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8 heeft bovenop een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken ook twee bonenreservoirs. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden.

Jura Giga x8 professionele koffiemachine

Jura Giga X8c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen.

Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Heb je een vraag over Jura professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvragen voor Jura WE8 professionele koffiemachine

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .

arrow_drop_up arrow_drop_down