Nespresso versus koffiebonen met een volautomatische machine
05 maart 2019 
in Koffie
4 min. leestijd

Nespresso versus koffiebonen met een volautomatische machine

Het resultaat van Nespresso versus koffiebonen is dat je veel geld kan besparen. Nespresso is namelijk 2,85 keer duurder. Zet je nog steeds koffie met een Nespresso machine? Dan is het hoog tijd te investeren in een volautomatische koffiemachine. Het merk Jura is daarbij een aanrader. Deze investering heb je namelijk snel terugverdiend. Bovendien drink je veel betere espresso, cappuccino en andere koffiedranken. Ook met één druk op de knop. Wil je weten waarom je beter een bonen koffiemachine koopt dan een apparaat met capsules of pads? Lees dan snel verder.

Samenvatting van het artikel in onderstaande video.

Inhoudsopgave

  1. Nespresso versus koffiebonen
  2. Rekenvoorbeelden
  3. 5 redenen om te stoppen met capsules
  4. 5 redenen om te kiezen voor een goede volautomatische koffiemachine
  5. Overstappen van een Nespresso machine naar een volautomaat

Nespresso versus koffiebonen

Smaak en versheid
Met vers gemalen koffiebonen zet je altijd betere koffie als met voorgemalen koffie. Gemalen koffie verliest snel aroma’s en smaken. Ruik je aan vers gemalen koffie en je ruikt 15 minuten later opnieuw dan merk je dat de meeste aroma’s zijn verdwenen. In Nespresso cups zit voorgemalen koffie.

Branddatum
De branddatum van koffiebonen is belangrijk voor de smaak. Dit is de datum waarop de groene koffiebonen, hun donkere kleur hebben gekregen na het branden. Bij Nespresso capsules maar ook bij koffiebonen die je in de supermarkt koopt staat alleen een vervaldatum op de verpakking. Als de fabrikant de branddatum niet vermeld wil dat zeggen dat hij geen vertrouwen heeft in de kwaliteit van het product.

Koffie zetten doe je het best met bonen die niet langer dan 6 weken geleden gebrand zijn. De smaak begint na 6 weken terug te lopen. Capsules en koffiebonen uit de supermarkt zijn meestal ouder dan 6 weken. Let daarom altijd op de branddatum bij het kopen van koffie. Staat de branddatum niet op de verpakking dan is het advies de koffie niet te kopen. Staat de branddatum wel op de verpakking, let er dan op dat je de koffie nog kan consumeren binnen de 6 weken na branden. Lees ook de 12 tips voor het bewaren van koffie van koffie.

Dosering
De dosering van de koffie bepaalt mee de extractie en de doorlooptijd. De hoeveelheid koffie beïnvloedt dus de smaak. Je zet een lekker kopje koffie met ongeveer 8 gram gemalen koffie. In een Nespresso capsule zit er gemiddeld 5,7 gram. Dat is te weinig om het potentieel van de koffie te benutten.

Prijs
Koffiebonen zijn veel goedkoper dan Nespresso capsules. Dit wordt met de volgende rekenvoorbeelden duidelijk.

Rekenvoorbeelden

Prijs koffiebonen versus Nespresso capsules

Een Nespresso kopje koffie is 2,85 keer duurder dan een kopje koffie met koffiebonen.

In dit rekenvoorbeeld vergelijken we de prijs van koffiebonen en Nespresso capsules voor 100 kopjes koffie.

Nespresso capsules versus koffiebonen 100 kopjes rekenvoorbeeld
Op jaarbasis loopt het prijsverschil tussen Nespresso capsules en koffiebonen snel op.

Nespresso cups versus koffiebonen voor 100 kopjes rekenvoorbeeld

Met dit prijsverschil verdient een investering in een halfautomaat espressomachine of een volautomaat koffiemachine zichzelf snel terug.

Volautomaat versus Nespresso machine

Nespressomachine versus koffiebonen machine

De waarden zijn gemiddelden. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Levensduur van een machine is sterk afhankelijk van het onderhoud.

Een volautomatische koffiemachine is duurder dan een Nespresso machine. Maar de gemiddelde levensduur van een Jura volautomaat is meer dan 8 jaar langer.

Prijs per kopje koffie inclusief machine en onderhoud
Jaar 1nespresso versus koffiebonen-volautomatisch koffiemachine jaar 1

Na jaar 3nespresso versus koffiebonen-volautomatisch koffiemachine jaar 3

Resultaat en conclusie

In jaar 1 heeft de Jura bonen koffiemachine zich reeds terugverdiend als je 7 kopjes koffie of meer drinkt per dag. Vanaf jaar 2 heb je een zeer goede volautomaat reeds terugverdiend met 3 kopjes koffie per dag.

Resultaat Nespresso versus koffiebonen met volautomaat

Als je 7 kopjes per dag drinkt dan betaal je na 3 jaar voor Nespresso capsules € 1.393,76 meer dan zeer goede Jura A1 koffiemachine met koffiebonen.

5 redenen om te stoppen met capsules of cups

1. Het smaak potentieel is heel beperkt.
2. Beperkt aantal koffievariaties met een Nespresso machine
3. Nespresso is niet milieubewust
4. Nespresso is veel duurder
5. Nespresso machine heeft een beperkte levensduur (er zijn natuurlijk uitzonderingen)

5 redenen om te kiezen voor een goede volautomatische koffiemachine

1. Levensduur: De levensduur is veel langer. Jura machines hebben 25 maanden garantie en een levensduur van meer dan 10 jaar.
2. Smaak: De koffiesmaak bij de betere volautomaten is te personaliseren. Door de temperatuur, de maalgraad, de hoeveelheid water te wijzigen, de hoeveelheid koffie aan te passen en nog veel meer. Koffie gezet met vers gemalen koffie is altijd lekkerder.
3. Koffievariaties: Met één druk op de knop ze je een perfect kopje koffie of espresso, een cappuccino, latte macchiato, flat white en nog veel meer.
4. Onderhoud en reiniging: De meeste modellen reinig je met 1 druk op de knop.
5. Slimme investering: Een volautomaat is een verstandige investering. Door de goedkopere koffiebonen betaalt de investering zich snel terug.

Overstappen van een Nespresso machine naar een volautomaat

Niemand wil zijn lekkere koffie inleveren voor een minder lekkere. Koffie drinken is vaak een gewoonte. Jarenlang was Douwe Egberts met de rode pakken het meeste verkochte merk in de lage landen. De smaak van de rode pakken is nog steeds exact hetzelfde. Dat doet Douwe Egbert bewust.

Met Nespresso cups is dat ook zo. Stap je over van Nespresso naar een machine met koffiebonen dan is het in het begin even zoeken naar de juiste smaak afstelling. Maar als je deze hebt gevonden dan drink je altijd betere en goedkopere koffie met een volautomaat. Zorg ervoor dat de machine goed onderhouden blijft en koop koffiebonen in een speciaalzaak. Als je een volautomaat zou kopen, investeer dan in een Jura koffiemachine. Heb je vragen? We helpen je graag!

Wil je meer weten over stoppen met Nespresso capsules en de aankoop van een volautomaat? Stel hieronder je vraag of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
David Vanbiervliet
Door

David Vanbiervliet

op 16 Feb 2019

De berekening van het prijsverschil tussen een Nespresso en volautomatische machine is fout: bij de berekening van de totaalkost van een Nespresso machine voor 1 jaar wordt 600 EUR opgeteld. Deze 600 eur blijkt zo maar uit de lucht te vallen en wordt nergens verklaard... Ik vrees dat uw berekening - die duidelijk bedoeld is om als onpartijdig over te komen - misleidend is en aldus als misleidende reclame bestempeld dient worden.

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 03 Apr 2019

Beste David, dank je wel voor je feedback. Je had gelijk. Er zat een fout in de formule. De fout is rechtgezet. Nog steeds in Nespresso 2,85 keer duurder dan verse koffiebonen. Als je gemiddeld 3 kopjes per dag drinkt dan heb je een Jura" rel="nofollow" target="_blank">https://misterbarish.nl/jura-koffiemachine/">Jura koffiemachine na 2 jaar terugverdiend.Ons advies was zeker niet misleidend. Ons advies is onpartijdig en helder! Naast de prijs zijn er nog meer redenen om te stoppen met capsules.

Rene van Kleef
Door

Rene van Kleef

op 10 Oct 2019

Bedankt voor de uitgebreide uitleg Tim, heel bruikbaar. Ik heb 12 jaar een Jura machine gehad maar voor nog meer gemak (dacht ik) overgestapt naar een Nespresso machine + capsules. Mijn gezin gebruikt ongeveer 2500 capsules per jaar en mijn machine is nu na 26 maanden voor de tweede maal defect geraakt (nieuw prijs €349). De Nespresso machines kunnen dit volume echt niet aan en Nespresso wilde totaal geen korting geven voor de aanschaf van een nieuwe (met €150 was ik akkoord gegaan) dus ben nu weer aan het kijken naar een Jura. Ik moet toegeven dat ik geen fijnproever ben en de Nespresso Vivalto Lungo koffie mij prima smaakt maar ga nu wat beter opletten. Buiten de koffie kosten, denk ik dat uiteindelijk de Jura machine goedkoper is dan het aantal Nespresso machines dat je moet gaan aanschaffen. Jura gaat zo'n 10 jaar mee en Nespresso misschien 3 jaar in mijn geval. De uitdaging wordt nu om de juiste koffiebonen te vinden :)

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 10 Oct 2019

Hoi Rene, graag gedaan! Jij uitermate bedankt voor de uitgebreide reactie. 2500 Nespresso capsules per jaar... dat is heel veel en zijn veel €€€. De kunst is om de juiste koffiebonen te kiezen en de machine daarop goed in te stellen. We zijn zo goed als rond met onze eigen blends. Het zullen blends zijn die bedoeld zijn voor de betere volautomaten zoals Jura en Siemens. We zullen je op de hoogte houden!

Freek Ottenhof
Door

Freek Ottenhof

op 19 Oct 2019

Ik heb sinds 3 jaar een Jura E6 machine. Ik gebruik koffie bonen van o.a. Australian, Lavazza, Fair Trade en laatstelijk Illy. Afstelling 15 cv, hoogste koffie afgifte en fijnste maling. Resultaat: nog steeds een slappe espresso. Afgelopen maand drie restaurants bezocht. Fantastische espresso’s gedronken waaronder Illy. Waarschijnlijk hapert mijn machine met afgifte. Graag een antwoord S.V.P.

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 19 Oct 2019

Hoi Freek, dat is niet de bedoeling want met elke Jura koffiemachine moet je een goede espresso kunnen zetten. Het is altijd moeilijk om op basis van deze kennis een goed advies te geven. Heb je veel aan de standaardinstellingen van de Jura E6 gewijzigd? Wat je allemaal kan instellen hebben in een blog" rel="nofollow" target="_blank">https://misterbarish.nl/koffie-kennisbank/koffiemachine/volautomatische-koffiemachine-smaak-personaliseren/">blog geschreven. Als ik jou was zou ik van 0 beginnen. De machine resetten naar de fabrieksinstellingen. Als het dan nog niet goed is? Jura heeft een zeer goede service. Met 3 jaar wel buiten de wettelijke garantie periode. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de maalschijven afgesleten zijn. Lijkt me snel maar als dat zo is dan kan de koffie niet meer fijn gemalen zijn. Je kan ook het koffiekoekje controleren. Is het heel fijn? Je moet de maalgraad niet op zijn fijnst zetten om goede koffie te drinken. De maalgraad is ook afhankelijk van de koffiebonen, elke ander merk of koffiesoort, kan een andere maalgraad vragen. Je gebruikt best niet koffiebonen uit de supermarkt want deze zijn vaak ouder dan 3 maanden na branden. Dit gaat hier niet het probleem oplossen. Als laatste kan je het volume water wijzigen. Kortom in de blog staat alles in detail neergeschreven. Ga experimenteren en spelen. Hopelijk kom je snel tot een oplossing. Laat maar weten! Vrolijke groeten, Tim

CA
Door

CA

op 15 Nov 2019

Helaas even suggestief als informatief stuk. Het moge duidelijk zijn dat schrijver en website niet gebaat zijn bij promotie van Nespresso en des te meer bij promotie van volautomaat koffiemachines en daarvoor benodigde bonen, maar een als objectief gepresenteerde vergelijking zó overduidelijk richting het voordeel van de volautomaat sturen is ronduit kwalijk. Even wat punten op een rij: - gemiddelde levensduur machine zou maar liefst 10-12 jaar zijn voor de Jura A1 tegen een magere 2-3 jaar voor een instap Nespresso machine. Elke onderbouwing voor dit enorme verschil ontbreekt. (ter illustratie: ben zelf in bezit van een oud instapmodel Nespresso (Krups Essenza XN2120) dat inmiddels ruim 8 jaar naar tevredenheid functioneert) - voor de post onderhoud wordt jaarlijks een bedrag van €50,- opgevoerd voor zowel de Jura als de Nespresso machine. Wederom: elke onderbouwing ontbreekt. Ik ben niet bekend met de gemiddelde jaarlijkse onderhoudskosten van een volautomaat, maar onderhoud van Nespresso machine blijft beperkt tot enkele malen per jaar ontkalken, waarbij de kosten van het ontkalkingsmiddel een paar euro bedragen. Het behoeft daarbij nauwelijks toelichting dat een volautomaat (veel) meer en kostbaarder (professioneel) onderhoud vergt, al helemaal als de geclaimde levensduur waargemaakt zou moeten worden. - wat betreft de opsomming van redenen om te stoppen met capsules/te kiezen voor een volautomaat in aanvulling op bovenstaande: dat een betere kwaliteit van een kop koffie behaald kan worden met een volautomaat dan met een Nespresso systeem is evident. Smaak is echter persoonlijk en de beweringen tav Nespresso “Het smaak potentieel is heel beperkt” en “ Beperkt aantal koffievariaties met een Nespresso machine” ronduit onwaar. De variëteit cups van Nespresso (om over het aanbod van andere merken nog te zwijgen) is zeer ruim en de mogelijkheden tot maken van elke genoemde koffievarieteit hangen net als bij een volautomaat af van uitgebreidheid van de machine, niet van het systeem.Het zou de auteur en het achterliggende bedrijf sieren om consumenten die zich verdiepen in een mogelijke overstap van Nespresso naar een volautomaat te bedienen van objectieve en onderbouwde informatie om een keus te maken, of op zijn minst duidelijk te laten blijken dat de nu geboden informatie eerder op persoonlijke voorkeur (en eigenbelang) berust dan op feiten.

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 15 Nov 2019

Beste CA, spijtig dat je reactie anoniem is maar toch waarderen we je reactie. Wat fijn dat je blij bent met Nespresso en de cups. Er is ook niet geschreven dat ze slecht zijn! We zijn ook helemaal niet tegen Nespresso. Integendeel we hebben zelfs meerdere positieve artikels over Nespresso waaronder de Nespresso" rel="nofollow" target="_blank">https://misterbarish.nl/nespresso-smaken/">Nespresso smaken.Smaak is inderdaad persoonlijk. Ja, de auteur van het artikel heeft een voorkeur voor het gebruik van vers gemalen koffiebonen. Bij voeding geeft vers altijd een betere kwaliteit. De voorkeur voor vers haalt de conclusie van het artikel niet onderuit. De harde feiten blijven: Nespresso cups zijn vele malen duurder dan verse koffiebonen. Vanaf 3 kopjes koffie per dag is een volautomaat sowieso goedkoper.

CA
Door

CA

op 15 Nov 2019

Beste Tim,dank voor de reactie. Waar ik zelf op koffiegebied tevreden mee ben doet niet ter zake; ik zou überhaupt niet bij dit stuk zijn beland als ik niet open zou staan voor de voordelen van een volautomaat ten opzichte van Nespresso.Helaas beperkt je reactie zich tot de prijs. Het stuk heet echter “Nespresso versus koffiebonen met een volautomatische machine” en beperkt zich dan ook niet tot een vergelijking enkel op prijs.Het “harde feit” blijft dat er in het stuk een opsomming wordt gegeven van meerdere als feit gepresenteerde en niet onderbouwde redenen die de lezer moet overtuigen van een overstap naar een volautomaat, met het specifieke advies te investeren in een Jura. Dat is misleidend, ook al is één van die redenen (een betere prijs per kopje) correct.

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 16 Nov 2019

Beste CA, ik neem je opinie ter harte. We zullen het artikel verder onderbouwen met onder andere het blind proeven en vergelijken. Het specifieke advies om te investeren in een Jura is misschien te nadrukkelijk inderdaad. Er zijn nog andere hoogwaardige volautomatische koffiemachines. Hopelijk heb je wel iets gehad aan het artikel op zoek naar een antwoord Nespresso versus koffiebonen. Vrolijke groeten, Tim

Carola
Door

Carola

op 14 Mar 2020

Dit artikel doet mij sterk neigen naar de aanschaf van een Nespresso-apparaat. Als een dergelijk vooringenomen stuk met foutieve informatie nodig is om mensen aan te zetten tot de aanschaf van een duur espressoautomaat en dito koffiebonen (die 'toevallig' op dezelfde site verkocht worden), zijn er kennelijk te weinig eerlijke argumenten beschikbaar.Om kort te gaan: mijn Nespresso-apparaat heeft het zojuist begeven (Krups FNA1) na 17 jaar dagelijks gebruik. Van uw bewering dat dit 2-3 jaar zou zijn, zie ik graag de onderbouwing.Het feit dat u voorbij gaat aan het feit dat er ook in capsules (net als bij bonen) zeer smaakvolle alternatieven (met een heel ander prijsbeeld) op de markt zijn, maakt dit eveneens tot een te verwaarlozen artikel. Jammer.

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 16 Mar 2020

Beste Carola, dank je wel voor je bericht. We nemen je reactie zeker ter harte. De levensduur van een Nespresso machines is uit eigen ervaring. Je hebt gelijk dat het iets te kort door de bocht is. We passen dit aan. Toch is er in alle berekeningen rekening gehouden met de aankoop van 1 Nespresso machine.Om een eerlijk vergelijk te doen met Nespresso capsules hebben we gekozen om de kosten te vergelijken met een volautomaat + premium koffiebonen. Dit is en blijft een gigantisch groot verschil. Er zijn inderdaad alternatieven op de markt voor Nespresso capsules. Deze zijn er voor koffiebonen ook.Smaak is voor iedereen iets persoonlijk. Wij kijken naar het smaakpotentieel en dat is met vers gemalen koffiebonen veel hoger. Dat is met de meeste verse producten zo. Als koffiebonen gemalen worden dan verliezen ze snel smaken en aroma's. Capsules hebben voorgemalen koffie. Je Nespresso zou nog smaakvoller zijn als er verse gemalen koffie in zou zitten.Dan hebben we nog niet gesproken over de impact van Nespresso capsules op het milieu. Kortom, ook al verkopen we nu zelf koffiebonen en machines, we hebben dit artikel met de hand op ons hart, in eer en geweten geschreven. We wensen je lekkere koffie toe! Vrolijke groet, Tim

Mark van den Berg
Door

Mark van den Berg

op 27 Mar 2020

Wij drinken privé ook Nespresso, maar op het werk hebben wij overal een bonen machine staan en deze smaakt vele malen lekkerder dan Thuis de Nespresso, dan heb ik niet over een bepaalde soort bonen of machine. Wij hebben op het werk ook een betaalde bonen Koffie machine en die smaakt nog veel lekkerder dan de andere bonen machines. Het maakt wel degelijk uit of je verse bonen gebruikt en ook nog welke en uit het soort machine. Bedankt, ik ben overtuigd, nu op zoek naar een volautomaat en daarna op zoek naar de lekkerste bonen :-)

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 28 Mar 2020

Hoi Mark,Dank je wel voor je bericht. We helpen je graag in je zoektocht! We hebben de meeste volautomaten getest en gereviewd. Zowel volautomaten als bonen die speciaal geslecteerd en gebrand zijn voor deze machines, kan je terugvinden in onze https://www.misterbarish.com/" rel="nofollow">shopVrolijke groeten, Tim

Roger Vlaming
Door

Roger Vlaming

op 30 Apr 2020

Omdat je zelf koffiebonen en apparatuur verkoopt ben je in mijn ogen niet objectief. In de Nederlandse wetgeving over consumentenkoop wordt aangegeven dat de gemiddelde gebruiksduurverwachting van volautomatische koffiemachine rond de 4 jaar ligt. Je rekent je dus rijk als je voor een volautomatische machine met 8 jaar gaat rekenen en voor Nespresso 2-3 jaar. Ik heb al 9 jaar dezelfde Nespresso machine en nooit problemen mee gehad. Wat je overigens ook niet meeneemt in je berekening is energieverbruik en de verloren koffie tijdens de smaakafstelling. Nespresso mag dan gemalen koffie in een capsule hebben, maar deze wordt nar het malen hermetisch afgesloten en er komt geen zuurstof of licht meer bij. Als jouw klanten één kilo koffiebonen bij jou kopen en deze openen, dan zijn alle aroma’s binnen 3 dagen vervlogen. Dus als je met 8 gram doseert, dan haal je 125 consumpties uit één kilo koffie. Dus als je het hebt over kwaliteit, dan moet je deze 125 consumpties binnen 3 dagen consumeren. Dat zijn 14 kopjes koffie per dag in een huishouden waar twee volwassen mensen koffie drinken. Koffie is overigens relatief gevoelig voor verschillen in de luchtvochtigheid. Ook in een volautomaat. Koffie heeft namelijk de eigenschap om uit de lucht waterdamp te onttrekken. De boon wordt hierdoor groter waardoor de doorlooptijd niet meer klopt. Je koffie smaakt dan ook weer anders. Hierdoor moeten de molens van je volautomaat regelmatig afgesteld worden. Tijdens het afstellen gaat er dan ook veel koffie verloren. Dus onderaan de streep moet je alle kosten eerlijk met elkaar vergelijken. Als je het mij vraagt dan kun je koffiebonen nooit met capsules vergelijken. Je moet capsules met capsules vergelijken. Loop een supermarkt in en pak een paar soorten capsules en zet deze dan naast Nespresso. Ik vergelijk een fiets ook niet met een auto. :)

Lex
Door

Lex

op 03 Jul 2020

Hoi ik heb sinds kort de Nespresso gewijzigd in een Jura volautomaat. In jouw rekenmodel kan ik mij grof wel vinden. De prijs van 17 euro per kilo buiten de supermarkt dus in de betere speciaalzaak is wat aan de lage kant. Welke koffiebonen gebruik jij ?

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 03 Jul 2020

Hi Lex, dank je wel voor je bericht. Ik gebruik de Mister Barish bonen. Zit je gemiddeld op €17 voor 750 gram. Deze zijn ook speciaal geselecteerd en gebrand voor JURA volautomaten. Met de juiste instellingen wordt het potentieel van je koffiebonen en machine maximaal benut.Gewoon op de standaard maalgraad laten staan en dan is dit ons advies: Espresso 40 ml Normale temperatuur Koffie sterkte: 4/5 of 6/8 (waarbij 5 en 8 de maximale sterkte op basis van het aantal bonen, bij de E8 staan er denk ik 8 boontjes) Koffie 100 ml Normale temperatuur Koffie sterkte: 4/5 of 6/8 (waarbij 5 en 8 de maximale sterkte op basis van het aantal bonen) Cappuccino 40 ml Normale temperatuur Koffie sterkte: 4/5 of 6/8 (waarbij 5 en 8 de maximale sterkte op basis van het aantal bonen) 9 seconden melkschuim Met deze instellingen kan je dan makkelijk voor jezelf verfijnen Let op: als je de temperatuur van de koffie op hoog zet dan kan het zijn dat de smaak bitterder wordt. Als je je koffie graag heel heet drinkt dan weet je waarom de koffie plots bitterder smaakt.https://www.misterbarish.com/collections/koffie

Lex
Door

Lex

op 16 Jul 2020

Bedankt Tim..ik zal jullie koffie binnenkort eens proberen. Overigens heb ik de Jura D4. Instapmodel dus, maar tevreden. Wij drinken de koffie qua sterkte op medium (2 bonen). Wat mij deze week is opgevallen dat ik voor 8 kopjes (4 groot en 4 espresso ) ongeveer 85 gram nodig heb. Dus ruim 10 gram per kopje. Het prijsverschil met Nespresso (17 euro per 750 gram) en (10 gram in plaats van 8 gram per kopje) wordt zo toch wel weer een stuk kleiner. Vraag concreet : heb jij een verklaring voor die 10 gram per kopje?

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 16 Jul 2020

Dank je wel voor je reactie en vraag Lex. Dat kan verschillende oorzaken zijn maar degene met de meeste impact is natuurlijk de koffie sterkte. We hebben in dit voorbeeld voor 8 gram gekozen om dichtbij Nespresso te blijven. Maar ook met 10 gram blijf je veel voordeliger dan Nespresso. De https://www.misterbarish.com/collections/jura-koffiemachines/products/jura-d4-koffiemachine?variant=31555916857399" rel="follow nofollow">Jura D4 is de instelbaarheid van de koffie sterkte minder ruim. Op koffie sterkte 1 en iets minder water zal je wel rond 8 gram uitkomen. Maar de luchtvochtigheid heeft een kleine impact maar natuurlijk hebben de koffiebonen ook invloed. Het kan goed zijn dat wanneer je https://www.misterbarish.com/collections/koffie/products/pure-koffiebonen-mister-barish-750gr" rel="follow nofollow">Mister Barish PURE koffiebonen gebruikt dat je dan minder nodig hebt. Ik vermoed dat je dan rond 9 gram zal uitkomen. Wel mooi dat je het effectief gaat meten. Meten is weten! :)

Wim
Door

Wim

op 12 Aug 2020

Ik heb sinds enkele weken een Nivona machine. Erg tevreden. Drink mijn koffie op sterkte 4 (100 nl) met middel maalgraad. Ik kom dan op ongeveer 80 kopjes koffie per kilo. Dat is toch wel significant minder.

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 14 Aug 2020

Beste Wim, in de berekeningen hebben we met gemiddeldes rekening gehouden. Zelfs met 20 kopjes minder uit 1kg koffiebonen blijft een volautomaat met verse bonen veel minder duur dan een Nespresso machine met capsules. Alleen zal het enkele maanden langer duren vooraleer je de investering hebt terugverdiend. Ik wens je veel koffie plezier.

Marga Broer
Door

Marga Broer

op 29 Dec 2020

Hallo Ik zou graag wat informatie willen over een jura Ik weet echt niet welk model ik moet nemen Wil een met weinig onderhoud! En makkelijk te bedienen Ook met melk functie Als ik zwart drink moet het niet te sterk zijn Wil eigenlijk S’avonds decafe drinken Dat vindt ik met de cups zo fijn En smorgens gewoon Welk advies geeft u mij ?

Anoniem
Door

Anoniem

op 09 Oct 2021

Bedankt voor de informatie! Ik ben me aan het orienteren omdat koffiecups wel erg vervuilend zijn. Ik had niet verwacht dat het gebruik van koffiebonen goedkoper zou zijn! De enige reden om nog niet over te stappen is dat het nespresso apparaat het nog doet en voortijdig weggooien is ook zonde.

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .