arrow_drop_up arrow_drop_down
Jura E6 is een volautomatische koffiemachine uiterst geschikt voor o.a. zwarte koffie
6 augustus 2020 

Jura E6 is een volautomatische koffiemachine uiterst geschikt voor o.a. zwarte koffie

De Jura E6 is het kleine broertje van de E8. Deze in mei 2020 vernieuwde machine zet heerlijke koffie, precies zoals je van Jura gewend bent. Ook deze volautomatisch koffiemachine is volgestopt met allerlei vernieuwende technologieën, zoals het pulserend extractieproces. Het zetten van een cappuccino werkt niet volgens het one touch principe. Op het moment dat de machine het vraagt moet je aan een knop draaien. De cappuccino is heel lekker, zeker in combinatie met de Mister Barish koffiebonen. Dankzij de zachte prijs is dit een leuke machine voor koffieliefhebbers die nog niet te veel willen investeren.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura E6 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura E6
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Jura E6 koffiemachine

Ook de Jura E6 is een prachtige koffiemachine vol kwalitatief hoogwaardige functies en materialen. Echter zijn er een aantal dingen die verschillen van de duurdere machines, waardoor deze koffiemachine niet voor iedereen geschikt is. Wil je weten of de machine het voor jou wel waard is? Lees dan snel verder!

jura e6 koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Nieuwe versie: mei 2020

Let op want vele shops hebben nog de oude versie op voorraad en er is wel degelijk een heel groot verschil. Want de nieuwe versie heeft de professionele koffiemolen. Je kan de nieuwe E6 herkennen aan het druprooster waarbij het zwarte rooster zelf veel kleiner is geworden. Zie volgende foto:

Jura E6 koffiemachine druproster

Versie 2020 herken je aan dit druprooster.

Design

De Jura E6 heeft een prachtig strak design en is grotendeels van kunststof gemaakt. Voor de kleur zijn er verschillende mogelijkheden: donkergrijs met platinum elementen, volledig zwart en volledig wit. Het waterreservoir is mooi geïntegreerd in de zijkant. Dit is echt een pareltje voor ieder aanrecht.

Jura E6 koffiemachine compact design

 

Eenvoudige bediening
Met het grote scherm en bijbehorende knoppen is het eenvoudig om elke gewenste kop koffie te zetten. Met één druk op de knop zet je espresso of koffie. Ook kun je eenvoudig de gewenst koffiesterkte aanpassen, met wel acht verschillende sterktes. Wil je een cappuccino? Daar moet je iets meer moeite voor doen, omdat je de melkopschuimer zelf moet bedienen met een eenvoudige draai aan de knop. De machine vertel je dat, het is geen moeite maar de koffiemachine is daarom geen one touch bediening voor de koffie met melk varianten Ook is de koffiemachine te bedienen met een app, let er wel op dat je hiermee dus geen cappuccino kunt maken. Gelukkig kun je wel vanuit je bed een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura E6 koffiemachine bediening

Zetgroep en koffiemolen
Jura stelt hoge eisen aan de zetgroep, het gedeelte in de machine dat de koffie zet. De nieuwste technologieën worden uit de kast getrokken om een zo lekker mogelijke koffie te creëren. Ook de koffiemolen is van groot belang. In de E6 zit de Professionele Aroma koffiemolen, deze maalt de koffiebonen zo snel en precies mogelijk tot de beste maalgraad. Vergeleken met traditionele koffiemolens haalt deze professionele aroma molen tot 12,2 % meer aroma uit de koffiebonen. Gedurende de volledige levensduur heb je een gelijkblijvende hoge kwaliteit koffiemaling. Dit komt door de geperfectioneerde molengeometrie. De optimale maalcurve garandeert een hoger aandeel fijne deeltjes in de gemalen koffie. Zo heb je een ideale smaakontplooiing. Hieronder staan de andere gebruikte technologieën uitgelegd.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:
Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Ook dit proces zal de koffie nog lekkerder laten smaken. Het water wordt bij het Pulse Extraction Process met pulserende bewegingen door de koffie geperst. Dit heeft de voorkeur boven een continue beweging, want zo creëer je een vollere en intensere smaak. Daarnaast wordt de cremalaag mooier.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Nadat de koffiebonen tot exact de juiste maalgraad gemalen zijn, worden deze voor de extractie even nat gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er meer aroma vrijkomt als de koffie eenmaal wordt gezet.

Intelligent voorverwamen
Het intelligent voorverwarmen zorgt ervoor dat je eerste kopje koffie ook meteen met de ideale temperatuur wordt gezet.

Koffiebonen Jura E6 koffiemachine

Koffiebonen zitten in een afgesloten container.

Let op: Vacuüm Clean zetgroep
Als je de koffiemachine een paar dagen niet gebruikt, wil je geen restwater in je koffie. Dit gebeurt vaak wel bij andere machines, maar Jura heeft er iets op gevonden: de Vacuüm Clean technologie. Deze zuigt als het ware alle druppeltjes water die in het apparaat blijven op. Zo heb je na elk gebruik weer een schone en droge machine. Bij andere merken koffiemachines moet je de zetgroep uit de machine halen om te reinigen. Bij Jura moet dat niet en dat maakt deze machines en heel stuk gebruiksvriendelijker.

Verstelbare koffie uitloop
Het is belangrijk dat de koffieuitloop van een machine verstelbaar is. Als de afstand tussen de uitloop en het kopje goed is, zullen er minder bubbeltjes in de cremalaag komen.

Koffie met melk
Het is mogelijk om met deze machine cappuccino te maken, maar voor andere drankjes zoals latte, latte macchiato en flat white kun je beter een andere machine kopen. Daarnaast is het systeem niet geheel automatisch, waardoor je er wel bij moet blijven. Je moet namelijk de draaiknop openen en weer sluiten om de gewenste hoeveelheid opgeklopte melk te krijgen. Ook is het niet mogelijk om de mate van schuim te veranderen. Voor liefhebbers van zwarte koffie is dit natuurlijk geen probleem, maar als je echt een soort thuisbarista wilt is dit een van de nadelen van het apparaat.

Jura E6 koffiemachine melkschuim

Het melkschuim is echt heel stevig. Wel goed blijven reinigen is daarbij het advies.

Koffiebonen reservoir
Het bonenreservoir heeft een inhoud van 280 gram. Dit is genoeg voor ongeveer 20 kopjes, handig dus als je visite hebt. Echter is het niet slim om de gehele bak telkens vol te gooien. De aroma wordt door de speciale deksel wel extra goed behouden, maar zal na enige tijd alsnog oud worden. Doe er dus in wat je nodig hebt, en bewaar de rest in een luchtdichte bak of zakjes. Het reservoir heeft geen automatische bonenbewaking, maar door het doorzichtige venster kun je zelf zien hoe het met de bonen gaat. Het is niet mogelijk om in een extra reservoir filterkoffie, bijvoorbeeld voor cafeïnevrije koffie, te gebruiken. Dit wordt niet veel gebruikt maar is voor sommige mensen wel een nadeel.

Waterreservoir
In de waterbak past 1,9 liter water. Dit is genoeg voor 15 tot 20 kopjes koffie. Maar ook het water moet je regelmatig verversen, anders gaat het ‘oud’ smaken, zoals een glas water dat een nacht naast je bed heeft gestaan. Dit proef je direct terug in de koffie. Ververs elke dag het water, bijvoorbeeld ’s ochtends als je je eerste kopje gaat zetten.

Het is ook mogelijk om het water te laten filteren, met het speciale Claris Smart-filterpatroon. Dit zorgt ervoor dat het water onthard en gefilterd wordt. Door gebruik te maken van zo’n filter is ontkalken niet meer nodig. Bovendien bevordert een waterfilter de koffiesmaak.

Jura E6 koffiemachine waterreservoir

Het waterreservoir bij de E6 White

Onderhoud en ontkalken
De E6 maakt het onderhoud van deze machine zeer eenvoudig. Het apparaat geeft precies aan wanneer wat moet gebeuren. Als je moet ontkalken kun je dit eenvoudig doen door een ontkalkingstablet in het water te gooien en vervolgens het programma aan te zetten. Maar dit voorkom je dus met een waterfilter. Het enige wat je moet doen is de juiste waterhardheid instellen. De machine geeft aan wanneer de Claris Smart waterfilter aan vervanging toe is. Ook is er een algeheel reinigingsprogramma dat de gehele machine schoonmaakt. Dit duurt wel even, dus doe dit niet ’s ochtends vroeg als je haast hebt.

Ook het reinigen van het melksysteem is zeer eenvoudig. Omdat het systeem ontkoppelbaar is kun je dit onder de kraan doen, maar ook zit er een geïntegreerd reinigingsprogramma in. Het bonenreservoir moet je ook af en toe schoonmaken, doe dit als je van bonen verwisselt.

Koffiedranken

De E8 kan twaalf verschillende drankjes maken, waaronder thee en melkschuim. Daarnaast is het mogelijk om espresso, koffie en cappuccino te zetten. Van de eerste twee kun je er ook twee tegelijkertijd zetten. De heetwaterfunctie is er in drie standen.

Espresso Jura E6 koffiemachine

Espresso is de basis van elke cappuccino. Met de juiste koffiebonen en instellingen is de espresso top!

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Een leuke machine met allerlei Jura technologieën
Plus review koffiemachine Vrij lage prijs in vergelijking met andere machines van Jura
Plus review koffiemachine Schoon en snel
Plus review koffiemachine Eenvoudige bediening
Plus review koffiemachine Eenvoudige reiniging van de zetgroep

Minus review koffiemachine Melk opschuimen gaat niet geheel automatisch = geen one touch
Minus review koffiemachine Geen extra reservoir voor voorgemalen koffie

Prijs

De prijs van deze machine ligt zo rond de 940 euro. Een koopje voor een volautomaat van Jura! Maar met deze lagere prijs lever je ook wat functies in, zo is het melksysteem geen one touch. Een leuke extra voor als je visite hebt, maar voor echt cappuccino liefhebbers misschien geen functie voor dagelijks gebruik. Toch is na de draai aan de knop de cappuccino van dezelfde kwaliteit als bij de JURA ENA 8 di wel een one touch functie heeft. Als je zelf alleen zwarte koffie drinkt is dit uiteraard een prima machine.

Deze 950 euro kan je snel terugverdienen als Nespresso drinker want wist je dat Nespresso 2,5 keer zo duur is dan een espressomachine met koffiebonen!? In Nespresso versus koffiebonen zijn bonen altijd de winnaar op alle vlakken: smaak, prijs en duurzaamheid.

jura e6 koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Wat is de mening van Mister Barish?

Voor liefhebbers van zwarte koffie is dit zeker een goede keuze. Maar ook voor iemand die af en toe een cappuccino drinkt. Het is een mooie prijs voor een volautomaat met melkschuimer. Maar als je echt alleen zwarte koffie drinkt dan is de D4 of de A1 ook een goede machine. Deze zetten ook voortreffelijke zwarte koffie, en ze zijn nog net een slag goedkoper. Als je als liefhebber van koffie met melk toch voor een Jura wilt gaan, raden wij de ENA 8 of E8 aan, deze heeft wel een volledig automatische melkschuimfunctie. Toch is dit Jura E6 prima als je af en toe visite krijgt die wél graag een cappuccino drinkt. Zo zet je voor ieder wat wils. Het is uiteindelijk maar één draai aan de knop wanneer de machine het vraagt en je hebt een lekkere cappuccino.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

Technische specificaties Jura E6

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Cappuccino, Caffè Barista, Lungo Barista, Espresso doppio, Espresso macchiato / Macchiato, Portie melk, Heet water
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, geen touchscreen
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, professionele aroma molen
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart, er wordt er één meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 35,1 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 43,9 cm
Gewicht: 9,8 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Platinum

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura heeft zo’n 16 koffiemachines in het assortiment voor thuis gebruik.

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine

Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6 en E60, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine is de publieksfavoriet bij de consumentenbond voor mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine

Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8

Jura J6
De Jura J6 is niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine multifunctioneel voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Jura Giga 5
De Jura Giga 5 heeft maar liefst twee koffiebonenreservoirs. Dat is handig voor verschillende koffiedranken. Een cappuccino vraagt soms een andere type koffiebonen.  De koffiemolens zijn voorzien van een keramische maalschijf. Deze maalschijf wordt niet heet en zodoende kunnen de bonen niet verbranden. Verder zitten er allerlei nieuwe technologieën en handigheidjes in waardoor deze machine een genot is om te gebruiken.

Jura Giga 5 koffiemachine

Jura Giga 6
De Jura Giga 6 is voor echte koffieliefhebbers die niets hebben aan een volautomatische koffiemachine waar je maar een paar instellingen kunt aanpassen. Bijvoorbeeld de keuze uit verschillende koffiebonen, gemalen met een elektrisch instelbare keramische koffiemolen. Als jij dus op zoek bent naar een volautomaat die eigenlijk een soort barista is aan wie je alles kunt vragen.

Jura Giga 6 koffiemachine

Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst.

Jura S8 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemschine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Boontje
Door

Boontje

op 30 December 2020

Wij hebben de E6 al langere tijd. Nadeel bij bereiding van 2 kopjes is de maximale capaciteit van de zetgroep waardoor je 2 slappe bakjes krijgt. Als je deze functie niet gebruikt, is het verder een prima apparaat.

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .