Jura E6 is een volautomatische koffiemachine uiterst geschikt voor o.a. zwarte koffie
6 augustus 2020 

Jura E6 is een volautomatische koffiemachine uiterst geschikt voor o.a. zwarte koffie

De Jura E6 is een gebruiksvriendelijke en krachtige volautomaat voor zwarte koffie en cappuccino. Het koffiezetten is bij de E6 geperfectioneerd aan de hand van verschillende geïntegreerde technieken, zoals het Pulse Extraction Process en de intelligente voorverwarmfunctie. Daarnaast heeft de E6 sinds de update in mei 2020 een nog betere koffiemolen, die de verse koffiebonen nauwkeuriger, sneller én stiller maalt. Wie zijn koffie graag puur drinkt en qua apparatuur graag het beste van het beste heeft, zal zich met de Jura E6 dus in de handen wrijven.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Jura E6 koffiemachine
Een mooi aanbod aan koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura E6
Verschillen met andere Jura-modellen
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Jura E6 koffiemachine

Met de E6 heeft Jura er weer een topmachine bij. Bij dit kleinere broertje van de E8 gaan geavanceerde zettechnieken hand in hand met gebruiksvriendelijkheid en een prachtig design. Kortom: alle kwaliteiten waar dit Zwitserse merk bekend om staat. Toch is de semi-automatische melkopschuimer misschien niet voor iedere gebruiker ideaal. Wil je weten of deze volautomaat jou op het lijf geschreven is? In deze review nemen we alle voor- en nadelen onder de loep.

Koffie tegoed Mister Barish €75

Nieuwe versie sinds mei 2020
Sinds mei 2020 kreeg de Jura E6 een update. De nieuwe versie kreeg onder andere een Professional Aroma Grinder, waarmee Jura de lat nu nog hoger legt op het vlak van snelheid en precisie. Wil je zeker zijn dat je de nieuwste versie koopt? Let dan vooral op het druprooster: het zwarte stuk in het midden is bij de laatste update veel kleiner geworden.

 

Jura E6 koffiemachine druproster

Versie 2020 herken je aan dit druprooster.

Strak Jura design
Het strakke design van de E6 is zoals bij alle Jura producten een schot in de roos. De behuizing is van een kwalitatieve kunststof en het mooi geïntegreerde bedieningspaneel bestaat uit een groot kleurendisplay met drukknoppen. Het waterreservoir zit handig in de rechterflank van de machine ingebouwd. De Jura E6 is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren: Platin, Dark Inox, Piano Black en Piano White. Welke kleur je ook kiest, met z’n strakke en toch neutrale design staat de E6 beeldig op elk aanrecht.

 

Jura E6 koffiemachine compact design

 

Eenvoudige bediening
Dankzij het grote LCD-scherm met bijhorende drukknoppen is de Jura E6 uiterst eenvoudig te bedienen. Op het menuscherm zie je alle beschikbare koffiedranken. Voor één kop druk je eenmaal op de knop die bij de gewenste koffie hoort, voor twee koppen druk je tweemaal. Zo simpel kan koffiezetten zijn: dat bewijst Jura ook hier weer.

Alleen voor een cappuccino moet je wat meer moeite doen: tijdens het bereidingsproces waarschuwt de machine wanneer je de melktoevoer open en dicht moet draaien. Dat doe je met de draaiknop aan de rechterkant van het toestel. Om af en toe een cappuccino te zetten, is deze koffiemachine dus meer dan geschikt. Maar wie dagelijks naar koffiedranken met melk snakt, kiest bijvoorbeeld beter voor een Jura E8.

De Jura E6 biedt ook de mogelijkheid om koffie te zetten met je smartphone. Via de J.O.E. app stel je de machine eenvoudig in en kan je van overal in huis koffie zetten. Om de koppeling tot stand te brengen, moet je wel het Smart Connect accessoire apart aankopen. Bij Mister Barish kost dat 29,98 euro.

Jura E6 koffiemachine bediening

Zetgroep en koffiemolen
In de zetgroep van de E6 zitten enkele van Jura’s hoogwaardigste technologieën om telkens een zo heerlijk mogelijk kopje koffie af te leveren. Neem nu de ingebouwde Professional Aroma Grinder: die maalt de verse koffiebonen snel, relatief stil en met een optimale maalgraad. Vergeleken met een traditionele koffiemolen haalt de E6 tot 12,2% meer aroma uit de koffiebonen.  We hebben dit zelf uitvoerig getest en zijn aan zo’n 10% gekomen. Natuurlijk hadden we niet dezelfde opstelling, maar het belangrijkste is: we merken het aan de kwaliteit van het crema en proeven vast en zeker het verschil. Daarnaast pakt deze volautomaat uit met een zetproces op grond van P.E.P. en I.P.B.A.S. technologie, en met Vacuüm Clean, een door Jura ontwikkelde reinigingsfunctie. Hieronder nemen we al deze snufjes onder de loep.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Het Pulse Extraction Process pulseert tijdens de extractie water door de gemalen koffie, waardoor  werkelijk elke korrel zijn smaak- en aromastoffen vrijgeeft. Zo verkrijg je een diepere en vollere smaak. En dat heerlijke crèmelaagje dat de koffie zo onweerstaanbaar maakt.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Het Intelligent Pre Brew Aroma System zorgt ervoor dat de koffie nat wordt gemaakt voor het zetten van start gaat. Zo kan er bij iedere zetbeurt een optimale en consistente smaakontplooiing plaatsvinden.

Intelligent voorverwarmen
Bij veel volautomaten zie je dat de machine bij het eerste kopje nog niet volledig op temperatuur is kunnen komen. Daarom ontwikkelde Jura de intelligente voorverwarmfunctie: die maakt dat ook je eerste koffie op exact de juiste temperatuur wordt gezet.

 

Koffiebonen Jura E6 koffiemachine

Koffiebonen zitten in een afgesloten container.

Vacuüm Clean
Het grote verschil tussen Jura en andere merken is dat je bij Jura de zetgroep niet manueel kan schoonmaken. Dankzij de Vacuüm Clean technologie hoeft dat ook niet, want na elke zetbeurt zuigt de machine als het ware de vochtdruppels op en verwijdert ze zo alle koffie- en vetresten van de componenten. Zo heb je na elk gebruik een schoon en droog toestel zonder zelf de handen uit de mouwen te moeten steken. Deze functie is niet alleen handig, maar zorgt ook voor een consistente koffiekwaliteit en een langere levensduur dan bij machines van andere merken.

Verstelbare koffie-uitloop
Al deze innovatieve zettechnieken zouden tevergeefs zijn, mocht de koffie-uitloop een vaste hoogte hebben. Het lijkt misschien een detail, maar een koffie-uitloop met een verstelbare hoogte is uiterst belangrijk om kwaliteitskoffie te kunnen zetten. Als de uitloop te hoog is voor de kop die je gebruikt, gaat de koffie spatten en komen er luchtbellen in de crèmelaag. Let wel: omdat de koffie-uitloop van de Jura E6 niet hoger dan 11,1 cm in te stellen is, kan er geen geen standaard latte macchiato glas onder.

Koffie met melk
Met de E6 spitst Jura zich vooral toe op het perfectioneren van zwarte koffiedranken. Cappuccino is ook mogelijk, al verloopt dat niet volgens het one touch principe. Je volgt de instructies van de machine: die zal je vragen om de melktoevoer open en daarna weer dicht te draaien. Dat is geen onoverkomelijk ongemak, maar volautomatisch is de cappuccinofunctie dus niet. Daarnaast is de verstelbare koffie-uitloop net iets te laag voor een traditioneel latte macchiato glas. Voor koffie met extra melk kan je dus het best een iets bredere kop gebruiken. Wil je ook een latte of flat white kunnen bereiden? Dan kan je misschien beter upgraden naar de iets duurdere Jura E8 of Jura ENA 8.

 

Jura E6 koffiemachine melkschuim

Het melkschuim is echt heel stevig. Wel goed blijven reinigen is daarbij het advies.

Koffiebonenreservoir
In het bonenreservoir van de Jura E6 kan ongeveer 280 gram bonen, genoeg voor een twintigtal kopjes. Het door Jura ontwikkelde aromabeschermdeksel sluit het reservoir luchtdicht af en zorgt ervoor dat de koffiebonen langer vers blijven. Toch bewaar je je koffiebonen beter in een afgesloten koffiezak met valvesysteem: daarin blijven de aroma’s optimaal behouden. Het is beter om het bonenreservoir vaak bij te vullen met kleine hoeveelheden dan het risico te lopen dat je verouderde bonen gebruikt.

De Jura E6 heeft geen apart reservoir voor filterkoffie. Als je dus af en toe graag eens afwisselt met deca-koffie, zal je de bonen in het reservoir moeten vervangen.

Waterreservoir
De waterbak heeft een capaciteit van 1,9 liter, goed voor zo’n vijftien tot twintig zetbeurten. Maar ook hier luidt onze gouden raad: hoe verser, hoe beter! Want voor een gelijkmatige extractie en een optimale smaak heb je zuiver water nodig. Daarom ververs je dat het best elke dag: een goede gewoonte die écht het verschil maakt.

We raden je ook aan om gebruik te maken van een CLARIS Smart-filter, die het water onthardt en het kalkgehalte tot een minimum reduceert. Als je bij het installeren van de filter de waterhardheid juist instelt, hoef je de machine niet meer te ontkalken. Het Intelligent Water System (I.W.S.) herkent meteen de filter en waarschuwt je wanneer die vervangen moet worden. De Smart-filters zijn een kleine meerkost, maar besparen je een hoop werk en zorgen er bovendien voor dat je toestel aanzienlijk langer zal meegaan.

 

Jura E6 koffiemachine waterreservoir

Het waterreservoir bij de E6 White

Onderhoud en ontkalken
Aan de E6 is er relatief weinig onderhoud, mee dankzij de geïntegreerde Vacuüm Clean technologie. Het apparaat geeft aan wanneer je de restwaterbak moet legen of een specifiek reinigingsprogramma moet doorlopen. Daarvoor gebruik je het best de Jura reinigingstabletten, die op de reinigingscyclus van de Jura apparaten afgestemd zijn. Het automatisch programma duurt ongeveer 20 minuten. Als je bijvoorbeeld ’s morgens gehaast bent, stel je dat dus beter even uit.

Als je in het waterreservoir een CLARIS Smart-filter hebt geïnstalleerd, hoef je in principe geen ontkalkingsprogramma’s meer te doorlopen. Wil je de machine toch af en toe grondiger ontkalken? Dan volstaat het om een Jura ontkalkingstablet in het water te doen en het automatische ontkalkingsproces te starten.

Ook voor het melksysteem is er een automatische schoonmaakcyclus voorzien, dit kan met de Jura melksysteem reinigingstabletten. Je kan het ook altijd even loskoppelen en handmatig onder de kraan reinigen. Alle onderhoudsprogramma’s vind je op het startscherm van het keuzemenu bij het rode P-symbool met de druppels.

Een mooi aanbod aan koffiedranken

Met de Jura E6 kan je in totaal elf verschillende dranken bereiden. Het is uiteraard mogelijk om een gewone koffie en espresso te zetten, maar het is ook mogelijk twee koffies of espresso’s tegelijk te zetten. Een espresso macchiato (een espresso met een toefje heerlijk melkschuim) en een cappuccino zijn dan weer makkelijk te maken met behulp van de expert modus, waar je in seconden aangeeft hoeveel melkschuim je wilt. Dat is een eenvoudige instelling die je overigens maar één keer hoeft in te voeren. Maar door de beperkte hoogte zit een latte macchiato in het standaardglas er helaas niet in. Verder zet je met de E6 ook een lungo of caffè barista, waarbij je de koffie via de heetwateruitloop aanlengt. De machine laat je weten wanneer je de draaiknop moet open- en dichtdraaien. Omdat het water niet nogmaals door de koffie heen gaat, krijg je geen overextractie. En dat komt de smaak ten goede!

Daarnaast kan je met het melksysteem apart melk opschuimen voor bijvoorbeeld chocolademelk. Wil je thee of minuutsoep bereiden? Dan is de heetwaterfunctie van de E6 ideaal, want die heeft drie instelbare temperatuurstanden.

 

Espresso Jura E6 koffiemachine

Espresso is de basis van elke cappuccino. Met de juiste koffiebonen en instellingen is de espresso top!

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Professional Aroma Grinder
Plus review koffiemachine Eenvoudige bediening
Plus review koffiemachine Zetgroep is makkelijk te reinigen
Plus review koffiemachine Aantrekkelijk prijskaartje

Minus review koffiemachine Melk opschuimen gebeurt niet volautomatisch
Minus review koffiemachine Geen extra reservoir voor voorgemalen koffie

Prijs

De prijs van de Jura E6 ligt rond de 940 euro. Daarmee is hij een van de weinige volautomaten die gelijkaardige specificaties biedt voor minder dan 1000 euro. Als je natuurlijk een Nespresso machine gewoon bent, kan het prijskaartje van de E6 best uitdagend klinken. Maar als je bedenkt dat deze volautomaat veel langer meegaat en dat verse koffiebonen gemiddeld goedkoper (en duurzamer!) zijn dan Nespresso capsules, is de E6 toch een veel slimmere investering.

Eén feit valt niet te betwisten: koffie van verse bonen is veel lekkerder dan de voorverpakte Nespresso shots. Wil je meer te weten komen over de voordelen van koffiebonen? Lees dan onze blogpost ‘Nespresso versus koffiebonen‘ er even op na.

Koffie tegoed Mister Barish €75

Wat is de mening van Mister Barish?

Ben je een liefhebber van zwarte koffie en wil je het volledige smaakpotentieel uit je koffiebonen halen? Dan is de Jura E6 voor jou dé koffiemachine. Het is een krachtige en innovatieve volautomaat die alle technologieën aan boord heeft voor een onweerstaanbare smaaksensatie. Deze espressomachine is eenvoudig te bedienen en erg makkelijk in onderhoud. Om af en toe een cappuccino te zetten, is de ingebouwde melkopschuimer ideaal. Maar voor dagelijks gebruik is bijvoorbeeld de E8 een betere keuze.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor bean to cup koffiemachines.

Technische specificaties Jura E6

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Cappuccino, Caffè Barista, Lungo Barista, Espresso doppio, Espresso macchiato / Macchiato, Portie melk, Heet water
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, geen touchscreen
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, professionele aroma molen
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart, er wordt er één meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 35,1 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 43,9 cm
Gewicht: 9,8 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur:Platin, Dark Inox, Piano White of Piano Black

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Verschillen met andere Jura-modellen

Jura E6 versus Jura E8

Qua design zijn de Jura E6 en de E8 bijna identiek: ze hebben dezelfde bedieningsinterface en ook de koffiesmaak is bij de twee machines gelijk. Dat laatste komt doordat ze beiden een ingebouwde Professional Aroma Grinder hebben. Het prijsverschil tussen deze Jura modellen bedraagt ongeveer 300 euro en heeft vooral te maken met de functionaliteit.

Vooreerst kan je met de Jura E8 koffiedranken met melk bereiden volgens het one touch principe: met één druk op de knop zet je bijvoorbeeld een lekker romige cappuccino. Bij de E6 gebeurt dit proces niet volledig automatisch, want je moet handmatig de melktoevoer open- en dichtdraaien.

Het aanbod aan dranken dat je met de Jura E8 kan maken is een stuk groter dan bij de E6. Zo kan je met de E8 ook kiezen voor onder andere cortado, flat white en latte macchiato. Die laatste drank kan je met de E6 niet zetten omdat een latte macchiato glas niet onder de koffie-uitloop past. Daarnaast kan je met de E8 bij elke koffiespecialiteit met melk een extra shot espresso maken. Wat ons meteen bij de instellingen brengt. De E8 heeft een hoger instelbereik dan de E6: zowel de koffiesterkte als de bereidingstemperatuur zijn bij het duurdere model fijner af te stellen. Het keuzemenu op het kleurendisplay beschikt over een intelligente modus, waarbij de machine het aanbod aan koffiedranken naargelang jouw favoriete keuzes rangschikt. Tot slot heeft de E8 een extra reservoir voor gemalen koffie. Daardoor hoef je niet elke keer de koffiebonen te verwisselen om bijvoorbeeld van een deca-koffie te kunnen genieten.

Jura E6 koffiemachineJura E8 koffiemachine Moonlight Silver

Jura E6 versus Jura ENA 8

De Jura E6 is nog net iets goedkoper dan de ENA 8 en dat ligt aan een aantal factoren. Het grootste verschil ligt bij de koffiedranken met melk: bij de ENA 8 kan je elke drank volautomatisch (one touch) zetten, terwijl je bij de E6 de melktoevoer handmatig moet open- en dichtdraaien. Met de ENA 8 maak je zelfs met één druk op de knop een cortado of een caffè barista, koffiedranken die bij de E6 standaard niet mogelijk zijn. De E6 is dan ook vooral toegespitst op de perfectionering van zwarte koffie. Daarom is de Professional Aroma-koffiemolen van de E6 iets hoogwaardiger dan de Aroma G3-molen die in de ENA 8 zit ingebouwd. Zowel het water- als koffiebonenreservoir hebben bij de E6 een grotere capaciteit dan bij de ENA 8, hoewel de twee machines qua compactheid aan elkaar gewaagd zijn. Maar bij de ENA 8 is het dan weer mogelijk om ook voorgemalen koffie te gebruiken, dankzij het aparte reservoir.

De keuze tussen deze twee topmachines zal dus vooral afhangen van je persoonlijke voorkeuren. Drink je je koffie graag zwart en zet je maar af en toe eens een cappuccino, als je bijvoorbeeld bezoek hebt? Dan is de E6 voor jou de betere machine. Maar wil je met de Jura volautomaat echt de creatieve toer opgaan en veel verschillende dranken uitproberen en personaliseren? Dan is de ENA 8 voor jou the way to go.

Jura E6 koffiemachineJura ENA 8 koffiemachine

Extra tips

  • Het residubakje is makkelijk in de vaatwasmachine te reinigen.
  • Om ook tijdens de reiniging nog koffie te kunnen zetten, is het een goed idee om een residubakje als reserve aan te kopen.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura heeft zo’n 16 koffiemachines in het assortiment voor thuis gebruik.

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine

Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6 en E60, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine is de publieksfavoriet bij de consumentenbond voor mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine

Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8

Jura J6
De Jura J6 is niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine multifunctioneel voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Jura Giga 5
De Jura Giga 5 heeft maar liefst twee koffiebonenreservoirs. Dat is handig voor verschillende koffiedranken. Een cappuccino vraagt soms een andere type koffiebonen.  De koffiemolens zijn voorzien van een keramische maalschijf. Deze maalschijf wordt niet heet en zodoende kunnen de bonen niet verbranden. Verder zitten er allerlei nieuwe technologieën en handigheidjes in waardoor deze machine een genot is om te gebruiken.

Jura Giga 5 koffiemachine

Jura Giga 6
De Jura Giga 6 is voor echte koffieliefhebbers die niets hebben aan een volautomatische koffiemachine waar je maar een paar instellingen kunt aanpassen. Bijvoorbeeld de keuze uit verschillende koffiebonen, gemalen met een elektrisch instelbare keramische koffiemolen. Als jij dus op zoek bent naar een volautomaat die eigenlijk een soort barista is aan wie je alles kunt vragen.

Jura Giga 6 koffiemachine

Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst.

Jura S8 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemschine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Boontje
Door

Boontje

op 30 December 2020

Wij hebben de E6 al langere tijd. Nadeel bij bereiding van 2 kopjes is de maximale capaciteit van de zetgroep waardoor je 2 slappe bakjes krijgt. Als je deze functie niet gebruikt, is het verder een prima apparaat.

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .

arrow_drop_up arrow_drop_down