arrow_drop_up arrow_drop_down
7 januari 2020 

Jura E8 koffiemachine is de een complete volautomaat voor thuisgebruik

De Jura E8 is echt wat voor jou als je een mooie volautomatische koffiemachine van het Zwitserse merk Jura wil en je er niet meteen de hoofdprijs voor wil betalen.  De E8 kwam zelfs als beste uit de test van de Consumentenbond in 2017. De stijlvolle machine zet in een handomdraai een lekker kopje koffie.

Dit is de meeste verkochte en succesvolste Jura koffiemachine ooit. Daarom heeft deze machine een nieuwe versie met touchscreen bediening: De E8 Platin Touch

Wat de Jura koffiemachines zo bijzonder maken zijn de gebruikte technologieën. De makers van Jura zijn continu bezig met het verbeteren van zetwijzes. Zo wordt de koffie op een bepaalde manier geëxtracteerd, waardoor deze extra vol smaakt. Wil je weten hoe deze Jura koffiemachine voor jou een goed kopje koffie kan zetten? Lees dan snel verder.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura E8 koffiemachine
Nieuwe versie: Jura E8 Platin Touch
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura E8
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Jura E8 koffiemachine

Met de Jura E8 koffiemachine kun je allerlei lekkere koffiedrankjes zetten, van een simpele kop koffie tot een hippe flat white. Door de geïntegreerde melkschuimer zijn dus ook drankjes met melk geen probleem, en dankzij de speciale uitloop kun je zelfs microschuim maken.

jura e8 koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Design

Zoals je wel gewend bent van Jura machines is ook de E8 een prachtig, strak exemplaar. Dit apparaat is te verkrijgen in de kleuren Platinum en Dark Inox, deze laatste is volledig donker. De machine is met 34,6 bij 28 bij 44,4 centimeter vrij groot, maar omdat er een heetwaterfunctie in zit heb je geen aparte waterkoker meer nodig. De Jura E8 zal mooi staan op ieder aanrecht.

Eenvoudige bediening
Jura maakt het zetten van een kopje koffie kinderwerk en dankzij de app kun je ook vanaf een afstand koffie zetten. In de E8 zit namelijk Bluetooth ingebouwd, en zo kun je vanaf je luie stoel of zelfs vanuit bed een kopje koffie zetten.

Ook zonder app is de koffiemachine eenvoudig te bedienen. Op het relatief grote scherm zie je direct een aantal koffie-opties. Als je toch een andere soort koffie wilt kun je dit gemakkelijk instellen met de knoppen. En natuurlijk kun je je koffie aanpassen aan je eigen wensen, zoals hoeveelheid water en de koffiesterkte.

Bediening Jura E8 koffiemachine

De bediening werkt met drukknoppen en is zeer intuïtief.

Zetgroep en koffiemolen
Het belangrijkste gedeelte van een volautomaat koffieapparaat is de zetgroep. Dit is het gedeelte binnenin dat de koffie zet. Jura hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van de zetgroep, en gebruikt daarom ook allerlei nieuwe technieken. Zo wordt er niet zomaar een koffiemolen gebruikt, maar een Aroma G3 molen. Deze maalt de koffie snel en precies tot de juiste maalgraad, zonder dat er aroma verloren gaat. De zetgroep is variabel met een inhoud van 5 tot 16 gram. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van P.E.P.® en I.P.B.A.S.©. Geen idee wat dat betekent? Lees dan snel verder.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:
Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Om een kop koffie nóg lekkerder te maken, heeft Jura het Pulse Extraction Process ontwikkeld. Hierbij wordt het water niet in één keer door de koffie geperst, maar langzaam gepulseerd. Dit betekent dat er langer contact is tussen de gemalen koffiebonen en het water. Hiermee wordt de smaak voller en intenser, en krijg je ook een mooiere cremalaag.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Nog voor de extractie plaatsvindt worden na het malen de bonen eerst nog even natgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de koffie begint te ‘wellen’, ook dit zorgt voor een extra smaakbeleving.

espresso Jura E8 koffiemachine

De sublieme espresso als koffiebonen en machine op elkaar zijn afgesteld.

Let op: Vacuüm Clean
De Jura E8 maakt gebruik van de Vacuüm Clean technologie. Na het zetten van koffie blijft er vaak nog wat water achter in de zetgroep. Vooral als de machine vaak voor langere tijd niet wordt gebruikt is dit onhygiënisch en kan het zelfs schimmel veroorzaken. Gelukkig heeft Jura daar een oplossing voor. Met deze technologie worden de laatste druppeltjes na elke zetbeurt als het ware opgezogen. Zo is de machine altijd schoon en droog. Dit maakt Jura zeer onderscheidend want bij andere merken moet de zetgroep uit de machine gehaald en afgespoeld worden. Dit is bij deze machine niet nodig en is zeer bevorderlijk voor het gebruiksgemak.

Verstelbare koffieuitloop
Wat essentieel is aan een goede machine is een verstelbare koffieuitloop. Het klinkt misschien als iets dat enkel handig is, maar het is ook van belang voor een lekkerdere kop koffie. Als er zo min mogelijk ruimte tussen koffieuitloop en kopje is, zullen er minder belletjes in de cremalaag ontstaan, wat voor een lekkerdere koffie zorgt.

Koffie met melk
Het maken van koffie met melk is met deze machine geen enkel probleem dankzij de geïntegreerde melkschuimer. Het rietje hiervan steek je rechtstreeks in een melkpak of in een speciale thermoskan van Jura. Het is eenvoudig om de mate waarmee de melk wordt opgeklopt in te stellen, zo kun je veel bubbels krijgen of er juist voor zorgen dat de melk alleen gestoomd wordt. Een ideaal apparaat voor cappuccino, latte, latte macchiato, espresso macchiato en flat white. Ook kun je eenvoudig melk verwarmen voor bijvoorbeeld chocolademelk. Een multifunctioneel apparaat dus!

Cappuccino Jura E8 koffiemachine

Het melkschuim voor de cappuccino is van zeer goede kwaliteit.

Koffiebonen reservoir
De inhoud van het bonenreservoir is 280 gram. Dit is voldoende als je een keer visite hebt, maar prop hem niet elke keer compleet vol als je alleen voor jezelf koffie gaat zetten. Ondanks de speciale deksel met rubberen rand voor aromabehoud, zullen je bonen sneller oud worden dan in een compleet luchtdichte bak. Dit proef je direct terug in je koffie. Gebruik daarom altijd verse koffie, het beste gebruik je elke dag ‘nieuwe’ bonen. Voor cafeïnevrije koffie is er een speciaal reservoir voor gemalen koffie.

Waterreservoir
Ook voor water geldt: gebruik elke dag nieuw water. Het waterreservoir van de E8 heeft een inhoud van 1,9 liter, wat genoeg is voor 15 tot 20 kopjes. Als je echter oud water gebruikt bij het koffiezetten proef je dit direct terug, en dat is natuurlijk zonde. Vul de waterbak dus niet met meer water dan je nodig hebt.

Het is mogelijk om in het waterreservoir een CLARIS Smart-filter te plaatsen. Deze reinigt, maakt het water zachter en heeft een positieve invloed op de koffiesmaak. Wel zorg je er zo voor dat je je machine nooit hoeft te ontkalken, maar ook dit is een eenvoudig proces.

Onderhoud en ontkalken
De onderhoud van deze machine is zeer eenvoudig. Het koffieapparaat zal zelf namelijk aangeven wanneer het nodig is om te ontkalken en te reinigen. Zo hoef je dat niet zelf bij te houden. Alle reinigingsprogramma’s gaan automatisch, al is er voor het ontkalken wel een speciaal ontkalkingstablet nodig.

Waterfilter Jura E8 koffiemachine

De waterfilter is geïntegreerd in het waterreservoir en is vervangbaar.

Het melksysteem moet bij gebruik dagelijks gereinigd worden, omdat de melk anders kan gaan schimmelen. Dit is gelukkig zeer eenvoudig, duurt met de melksysteem reiniger slechts 2 minuten.

Energiezuinige koffiemachine
Ben je bang dat deze flinke automaat veel energie zal slurpen? Dat valt hartstikke mee! Er zit zelfs een speciale Energie Spaar Modus op de machine, waardoor deze zeer weinig elektriciteit verbruikt. Als je de automatische uitschakeltijd instelt staat de machine ook niet onnodig lang aan, en als de machine op standby staat gebruikt het helemaal geen energie.

Nieuwe versie: Jura E8 Platin Touch

De bediening gaat via het 2,8″ touchscreen-kleurendisplay. Dit dashboard voorziet de gebruiker van alle relevante informatie. Bovendien kunnen specialiteiten altijd worden verplaatst en kunnen de namen ervan worden getoond of verborgen. Eenvoudiger en intuïtiever kan de bediening niet zijn.

Naast touch is er ook kunstmatige intelligentie toegevoegd. Een algoritme analyseert doorlopend de persoonlijke voorkeuren en past het startscherm automatisch aan de twee of drie favoriete specialiteiten aan.

Jura E8 Touch

De nieuwe uitloop voor microschuim is vervaardigd uit de meest hoogwaardige materialen en blinkt uit met zijn look & feel. Het is speciaal ontwikkeld voor de bereiding van koffiespecialiteiten met melkschuim. De machine tovert een cappuccino en andere specialiteiten steeds met de beste microschuimkwaliteit.

Koffiedranken

De machine kan wel 15 verschillende drankjes maken. Voor de liefhebbers van zwarte koffie is er espresso, ristretto en gewone koffie. Deze zijn allen in tweevoud te zetten. Liever koffie met melk? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Denk aan cappuccino, latte macchiato, latte en zelfs flat white. Dit laatste wordt mogelijk gemaakt door de optie om microschuim te maken. Wil je thee of chocolademelk maken? Ook dat is geen probleem. Een grote variëteit dus voor iedereen wat wils!

Jura E8 koffiemachine koffiedranken

Een rijk assortiment koffiedranken is mogelijk.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Zet heerlijke koffie met één druk op de knop
Plus review koffiemachine Maakt gebruik van allerlei nieuwe technologieën
Plus review koffiemachine Werkt met een app
Plus review koffiemachine Dankzij de Vacüum Clean technologie extra schoon

Minus review koffiemachine Geen touchscreen (wel bij de nieuwe versie E8 Touch)
Minus review koffiemachine App kan iets beter
Minus review koffiemachine Geen automatische bonenbewaking

Prijs

De prijs is met 1200 euro een mooie middenklasse, vooral voor een apparaat van Jura. Voor veel mensen is dit een betaalbare optie, vooral als je je bedenkt dat je geen dure cups hoeft aan te schaffen, maar alleen bonen van goede kwaliteit en wat onderhoudsproducten. Voor echte koffieliefhebbers dus zeker een aanwinst. Let er wel op dat een paar functies van de duurdere Jura-machines missen, zoals een touchscreen en meer diverse opties. 1200 euro is behoorlijk wat geld maar als je nu nog Nespresso drinker bent dan heb je de machine snel terugverdiend. In Nespresso versus koffiebonen zijn verse koffiebonen altijd de winnaar. Ze winnen op smaak, prijs en duurzaamheid!

jura e8 koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

 

Wat is de mening van Mister Barish?

Ook dit is weer een prachtige machine van Jura. Het is geen topsegment koffiemachine, maar voor de meeste mensen kan deze machine meer dan voldoende. Een lekker kopje koffie is gegarandeerd, en dat is natuurlijk één van de belangrijkste dingen aan een koffieapparaat. Wil je toch meer opties? Ga dan toch voor de Z-serie.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

Technische specificaties Jura E8

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen en een kleiner reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart, 1 waterfilter meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34,6 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 44,4 cm
Gewicht: 9,8 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Platinum en Dark Inox

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura heeft zo’n 16 koffiemachines in het assortiment voor thuis gebruik.

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine

Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte E6 volautomaat is een interessant instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de Jura koffiemachines. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8

Jura J6
De Jura J6 is niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine multifunctioneel voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Jura Giga 5
De Jura Giga 5 heeft maar liefst twee koffiebonenreservoirs. Dat is handig voor verschillende koffiedranken. Een cappuccino vraagt soms een andere type koffiebonen.  De koffiemolens zijn voorzien van een keramische maalschijf. Deze maalschijf wordt niet heet en zodoende kunnen de bonen niet verbranden. Verder zitten er allerlei nieuwe technologieën en handigheidjes in waardoor deze machine een genot is om te gebruiken.

Jura Giga 5 koffiemachine

Jura Giga 6
De Jura Giga 6 is voor echte koffieliefhebbers die niets hebben aan een volautomatische koffiemachine waar je maar een paar instellingen kunt aanpassen. Bijvoorbeeld de keuze uit verschillende koffiebonen, gemalen met een elektrisch instelbare keramische koffiemolen. Als jij dus op zoek bent naar een volautomaat die eigenlijk een soort barista is aan wie je alles kunt vragen.

Jura Giga 6 koffiemachine

Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst.

Jura S8 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemschine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Marjanne Beeker de jong
Door

Marjanne Beeker de jong

op 6 May 2020

Ik worstel al een poosje met de volgende vraag waar nog niemand mij een antwoord op kon geven! Er gaan 120 kopjes koffie uit een kilo! Daarvoor gebruik je 8 gram koffie, hoe weet je aan de stand wat 8 gram is, hoeveel boontjes moet je dan instellen op een E8 touch? Wij halen 64 kopjes uit een kilo, zijn overgegaan opJura na 20 jaar Nespresso drinken, we wilden wat goedkope gaan wat koffie betreft! Helaas...... Hartelijk dank voor de moeite.......! Groet Marjanne

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 6 May 2020

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Wat is voor je het belangrijkste: het geld of de smaak of probeer je toch een middenweg te vinden? Er van uitgaande dat je 8 gram koffie nodig hebt voor een kopje koffie zou je zeggen dat er 120 kopjes koffie uit 1 kilo gehaald kan worden. Toch is dat niet helemaal juist. Het is sowieso geen exacte wetenschap want het zetten van espresso is Want de hoeveelheid koffiebonen die je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van de instellingen van je koffiemachine maar absoluut ook van de branding van de koffiebonen. Hoe donkerder de branding van de koffiebonen is, hoe luchtiger de koffie is en hoe minder ervan gebruikt hoeft te worden om de juiste smaken te genereren. Je zou zeggen dat het dan interessant om donker gebrande koffiebonen te gebruiken om meer waar voor je geld te krijgen. Als je alleen naar het geld zou kijken dan klopt dat maar smaak is minstens zo belangrijk. Donker gebrande koffiebonen zijn vaak bitterder van smaak en zijn er heel veel goede smaken en aroma's weggebrand. Dit is wat we typisch supermarkt koffiebonen noemen. Om toch naar die 8 gram toe te werken moet je de koffiesterkte verminderen. Maar wat is de smaak dan nog? Vervolgens kan je gaan spelen met verschillende variabelen: - iets minder watervolume - de maalgraad iets fijner instellen Pas altijd maar 1 variabele per keer aan. Noteer elke aanpassing op papier. Tot je met een koffiesterkte van 2, een goede verhouding hebt. Onze Mister Barish bonen zijn speciaal geslecteerd en gebrand voor Jura. Met deze vraag zou de RAW een goede mogelijkheid zijn tot succes!

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .