arrow_drop_up arrow_drop_down
Jura E8 koffiemachine is de complete volautomaat voor thuisgebruik met professionele koffiemolen
18 februari 2020 

Jura E8 koffiemachine is de complete volautomaat voor thuisgebruik met professionele koffiemolen

De Jura E8 is echt wat voor jou als je een mooie volautomatische koffiemachine van het Zwitserse merk Jura wil en je er niet meteen de hoofdprijs voor wil betalen. De E8 kwam in 2017 als beste uit de test van de Nederlandse Consumentenbond en werd dit jaar helemaal vernieuwd. Natuurlijk hebben we deze update volledig getest en lees je hier alle details. Er zijn in het 2020 model heel wat verbeteringen doorgevoerd aan deze volautomaat en het is nu een nog stijlvollere en bijzondere machine geworden die in een handomdraai een lekker kopje koffie zet.

Het 2020 model heeft volgende nieuwigheden:  (alle nieuwigheden worden uitvoerig uitgelegd in de review)

 1. Professional aroma grinder, deze koffiemolen komt over van de professionele Jura koffiemachines. Deze koffiemolen haalt volgens Jura tot 12% meer aroma uit de bonen. Onze barista’s hebben dit natuurlijk getest en we zijn het redelijk eens met Jura. We komen zelf aan 10% maar verschillende factoren zoals de luchtvochtigheid kunnen zo’n test beïnvloeden. Het belangrijkste: we proeven het absoluut!
 2. Een afzonderlijk heetwaterpompje voor thee zoals bij premium segment. Je moet nu niet meer zelf naar het juiste pompje overschakelen
 3. Nieuwe koffiespecialiteiten toegevoegd zoals de cafe en Lungo barista.
 4. One touch melksysteem schoonmaakprogramma geïntegreerd. Nog sneller en eenvoudiger het melkopschuimsysteem reinigen
 5. Een totaal nieuwe lekbak ontwikkeld om makkelijker schoon en leeggemaakt te worden.
 6. Extra shot functie: voeg automatisch een extra shot toe

De vraag naar de nieuwe Jura E8 is ontzettend groot!
Sommige kleuren zijn op voorraad en voor andere is er een wachtlijst.
Om de wachttijd te compenseren heeft Mister Barish een korting van €20. Bij de productinformatie in de shop lees je de voorraad status.
Koop nu uit voorraad of reserveer in de shop met korting.

Wat deze volautomaten zo bijzonder maken zijn de gebruikte technologieën. Bij Jura zijn ze continu bezig met het verbeteren van zetwijzes. Zo wordt de koffie op een bepaalde manier geëxtracteerd, waardoor deze extra vol smaakt. Nu zeker want de E8 is voorzien van de professionele koffiemolen. Wil je weten hoe deze Jura koffiemachine voor jou een goed kopje koffie kan zetten? Lees dan snel verder.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura E8 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Ideale accessoires voor bij je nieuwe Jura E8
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura E8
Verschil tussen Jura E8 en E8 Touch koffiemachine
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Jura E8 koffiemachine

Met de Jura E8 koffiemachine kun je allerlei lekkere koffiedrankjes zetten, van een simpele kop koffie tot een hippe flat white en dankzij het nieuwe vloeistof systeem zet je nu ook in één klik een Lungo Barista of Caffè Barista waarbij niet al het water doorheen de koffie loopt. Beter bekend als de Americano.  Het zetten van een dubbel shot espresso is nu ook mogelijk met de Extra Shot functie. De geïntegreerde melkschuimer zorgt ervoor dat ook drankjes met melk geen probleem zijn, en met de speciale uitloop maak je zelfs automatisch microschuim aan.

jura e8 koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Design

Zoals je wel gewend bent van Jura machines is ook de E8 een prachtig, strak exemplaar. Het nieuwe en moderne ontwerp is nog helderder en rustiger geworden, maar heeft gelukkig nog steeds het gebruikelijke precisie niveau. Deze nieuwste versie is te verkrijgen in het ‘Moonlight Silver’, ‘Piano White’, ‘Piano Black’, ‘Dark Inox’ en in het iets duurdere ‘Chrome’ en zal mooi staan op ieder aanrecht.

Eenvoudige bediening
Jura maakt het zetten van een kopje koffie kinderwerk door extreem gebruiksvriendelijke communicatie op een scherm en de snelle drukknoppen. Maar dankzij de app J.O.E. kun je ook vanaf een afstand koffie zetten. De E8 heeft de Smart Connect mogelijkheid, en zo kun je vanaf je luie stoel of zelfs vanuit bed een kopje koffie zetten. Met de Smart connect is wel een optie.

Op het startscherm van de app kan je je individuele voorkeuren aanpassen. Zo kan je ervoor kiezen 8 specialiteiten te laten weergeven of maar 1 favoriet en deze zo in te stellen dat ze aan je persoonlijke voorkeur voldoen. De cockpit van de app helpt met bijhouden wanneer de volgende onderhouds- of schoonmaakbeurt moet worden uitgevoerd en J.O.E. geeft je ook tips om het beste uit je machine te halen.

Niet alleen J.O.E. kan ervoor zorgen dat je je favoriete koffie vanuit je zetel kiest, maar je Apple Watch kan dit nu ook. Op je Apple Watch kan je 3 koffiefavorieten per machine opslaan en doordat deze voortdurend de laatst gemaakte producten synchroniseert kun je gemakkelijk met één druk op de knop je favoriete specialiteit laten bereiden.

Ook zonder app is de koffiemachine eenvoudig te bedienen. Op het relatief grote scherm zie je direct een aantal koffie-opties. Als je toch een andere soort koffie wilt kun je dit gemakkelijk instellen met de knoppen. En natuurlijk kun je je koffie aanpassen aan je eigen wensen, zoals hoeveelheid water en koffiesterkte.

design jura E8 koffiemachine

Jura heeft in 2019 ook een versie van de E8 uitgebracht met touchscreen bediening: De E8 Platin Touch. Let op want er zijn wel verschillen tussen de nieuwe E8 en het oudere model met touchscreen. De verschillen leggen we uit in deze review.

Zetgroep en koffiemolen
Het belangrijkste gedeelte van een volautomaat koffieapparaat is de zetgroep. Dit is het gedeelte binnenin dat de koffie zet. Jura hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van de zetgroep, en gebruikt daarom ook allerlei nieuwe technieken. Zo hebben ze dan ook in de nieuwe E8 een Professional Aroma Grinder gestopt net zoals bij de Z-en de professionele lijn. Deze fluisterstille molen maalt de koffie snel en precies tot de juiste maalgraad en zorgt ervoor dat een espresso nu nóg aromatischer wordt in de kop. De zetgroep is variabel met een inhoud van 5 tot 16 gram. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van P.E.P.® en I.P.B.A.S.©. Geen idee wat dat betekent? Lees dan snel verder.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Professional Aroma Grinder
De professionele aroma koffiemolen haalt volgens Jura tot 12% meer aroma uit de bonen. Onze barista’s hebben dit natuurlijk getest en we zijn het redelijk met ze eens. We komen zelf aan ongeveer 10% maar verschillende factoren zoals de luchtvochtigheid kunnen zo’n test beïnvloeden. Het belangrijkste: we proeven het absoluut en we zien het ook aan de kwaliteit van het crema.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Om een kop koffie nóg lekkerder te maken, heeft Jura het Pulse Extraction Process ontwikkeld. Hierbij wordt het water niet in één keer door de koffie geperst, maar langzaam gepulseerd. Dit betekent dat er langer contact is tussen de gemalen koffiebonen en het water. Hiermee wordt de smaak voller en intenser, en krijg je ook een mooiere cremalaag.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Nog voor de extractie plaatsvindt worden na het malen de bonen eerst nog even natgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de koffie begint te ‘wellen’, ook dit zorgt voor een extra smaakbeleving.

Latte macchiato Jura E8 koffiemachine+

Let op: Vacuüm Clean
De Jura E8 maakt gebruik van de Vacuüm Clean technologie. Na het zetten van koffie blijft er vaak nog wat water achter in de zetgroep. Vooral als de machine vaak voor langere tijd niet wordt gebruikt is dit onhygiënisch en kan het zelfs schimmel veroorzaken. Gelukkig heeft Jura daar een oplossing voor. Met deze technologie worden de laatste druppeltjes na elke zetbeurt als het ware opgezogen. Zo is de machine altijd schoon en droog. Dit maakt Jura zeer onderscheidend want bij andere merken moet de zetgroep uit de machine gehaald en afgespoeld worden. Dit is bij deze machine niet nodig en is zeer bevorderlijk voor het gebruiksgemak.

Verstelbare koffieuitloop
Wat essentieel is aan een goede machine is een verstelbare koffieuitloop. Het klinkt misschien als iets dat enkel handig is, maar het is ook van belang voor een lekkerdere kop koffie. Als er zo min mogelijk ruimte tussen koffieuitloop en kopje is, zullen er minder belletjes in de cremalaag ontstaan, wat voor een lekkerdere koffie zorgt. Een leuk extraatje is dat de uitloop de kopjes verlicht in het amber of wit.

Koffie met melk
Het maken van koffie met melk is met deze machine geen enkel probleem dankzij de geïntegreerde melkschuimer. Het rietje hiervan steek je rechtstreeks in een melkpak of in een speciale cool control (accessoire optie) van Jura die ervoor zorgt dat je melk steeds op een temperatuur van 4ºC wordt gehouden en je eraan herinnert wanneer je de melk moet bijvullen. Een ideaal apparaat voor cappuccino, latte, latte macchiato, espresso macchiato en flat white. Ook kun je eenvoudig melk verwarmen voor bijvoorbeeld chocolademelk. Een multifunctioneel apparaat dus!

De nieuwe uitloop voor microschuim is vervaardigd uit de meest hoogwaardige materialen en blinkt uit met zijn look & feel. Het is speciaal ontwikkeld voor de bereiding van koffiespecialiteiten met melkschuim. De machine tovert een cappuccino en andere specialiteiten steeds met de beste microschuimkwaliteit.

Dankzij het nieuwe vloeistof systeem van de E8 is het nu nog eenvoudiger om het melksysteem te reinigen. Met één druk op de knop wordt de melksysteemreiniging automatisch uitgevoerd en dankzij de nieuwe handig gedoseerde melksysteem reiniger minitabletten van Jura hoef je niet meer te knoeien met de vloeibare reiniger.

Cappuccino Jura E8 koffiemachine

Het melkschuim voor de cappuccino is van zeer goede kwaliteit.

Extra Shot functie
Een andere geweldig nieuwe functie is de Extra Shot functie. Deze dubbele koffieshot functie geeft je een energieboost voor de hele dag en is erg gemakkelijk te activeren. Je hoeft gewoon de knop naast het tandwiel een beetje langer vast te houden nadat je een keuze gemaakt hebt van welke koffie je graag wilt. Hierdoor ga je naar de specialiteit selectiemodus waar twee functies beschikbaar zijn waaronder de Extra Shot functie. Wanneer je dan op deze functie drukt verschijnt er een koffieboontje op je gekozen drankje en laat je de machine dit drankje bereiden. Dit is mogelijk bij de cappuccino, latte macchiato en de flat white.

Koffiebonen reservoir
De inhoud van het bonenreservoir is 280 gram. Dit is voldoende als je een keer visite hebt, maar prop hem niet elke keer compleet vol als je alleen voor jezelf koffie gaat zetten. Ondanks het speciale deksel met rubberen rand voor aromabehoud, zullen je bonen sneller oud worden dan in speciale koffiebonen zak met ventiel (Mister Barish koffiebonen zijn verpakt met zo’n ventiel). Dit proef je direct terug in je koffie. Gebruik daarom altijd verse koffie, het beste gebruik je elke dag ‘nieuwe’ bonen. Wanneer je graag eens een cafeïnevrij kopje drinkt is er een speciaal reservoir voor gemalen koffie.

Koffie bewaar je dus het best in de originele verpakking als deze zo’n ventiel heeft? Waarom? Wij branden onze koffiebonen wekelijks, na het branden laten we ze minstens een dag afkoelen en ontgassen. Dan verpakken we ze. Het ventiel in onze verpakking zorgt ervoor dat de koffiebonen kunnen blijven ontgassen. Dat deze gassen eruit kunnen maar er geen lucht bij kan. Zonder ventiel zullen de bonen in hun eigen gassen blijven zitten. Dit heeft een negatieve impact op de smaak. In het artikel koffie bewaren vertellen we je nog veel meer hierover.

jura e8 koffiebonen reservoir

Waterreservoir
Ook voor water geldt: gebruik elke dag nieuw water. Het waterreservoir van de E8 heeft een inhoud van 1,9 liter, wat genoeg is voor 15 tot 20 kopjes. Als je echter oud water gebruikt bij het koffiezetten proef je dit direct terug, en dat is natuurlijk zonde. Vul de waterbak dus niet met meer water dan je nodig hebt.

Het is mogelijk om in het waterreservoir een Jura Claris Smart-filter te plaatsen. Deze reinigt, maakt het water zachter en heeft een positieve invloed op de koffiesmaak. Ook zorg je er zo voor dat je je machine nooit meer hoeft te ontkalken. Wel is het goed om van tijd tot tijd even het waterreservoir te ontkalken met de Jura ontkalkingstabletten.

Onderhoud en ontkalken

Het onderhoud van deze machine is zeer eenvoudig. Het koffieapparaat heeft namelijk een cockpit waarin het de onderhoudsstatus weergeeft en zo dus aangeeft wanneer de volgende schoonmaak- of onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd. Alle reinigingsprogramma’s gaan automatisch, je moet nu zelfs het bakje, dat je onder je melksysteem plaatst voor de reiniging, niet meer vullen met water dankzij het nieuwe vloeistof systeem. Naast de Jura vloeibare melksysteem reiniger zijn er nu ook minitabletten om je melksysteem mee te reinigen. Dit doosje doseert met één klik de juiste hoeveelheid tabletten.

Ook het ontkalkingsproces gebeurt automatisch, maar dit is enkel wanneer je de Jura Claris Smart waterfilter niet of niet juist gebruikt. Wanneer je deze filter wel juist gebruikt en op tijd vervangt, zal je nooit meer moeten ontkalken. Het enige wat je wel van tijd tot tijd eens zal moeten ontkalken is het waterreservoir. Hiervoor zal je een speciaal Jura ontkalkingstablet nodig hebben.

one touch melkreiniger jura e8 koffiemachine

De One Touch melkreiniger maakt het onderhoud nog eenvoudiger.

Energiezuinige koffiemachine
Ben je bang dat deze flinke automaat veel energie zal slurpen? Dat valt hartstikke mee! Er zit zelfs een speciale Energie Spaar Modus op de machine, waardoor deze zeer weinig elektriciteit verbruikt. Als je de automatische uitschakeltijd instelt staat de machine ook niet onnodig lang aan, en als de machine op standby staat gebruikt het helemaal geen energie.

Koffiedranken

Door de Specialty Selection kan de machine nu wel 17 verschillende drankjes maken. Voor de liefhebbers van zwarte koffie is er espresso, ristretto en gewone koffie. Deze zijn allen in tweevoud te zetten. Liever koffie met melk? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Denk aan cappuccino, latte macchiato, latte en zelfs flat white. Dit laatste wordt mogelijk gemaakt door de optie om microschuim te maken.

De nieuwste toevoeging bij de E8 is het complexe bereidingsproces van de caffe en lungo barista. Deze specialiteiten kunnen worden bereidt volgens de beste barista-traditie dankzij het nieuwe doorloopsysteem. Wie het allemaal wat krachtiger wil pept via de functie Extra Shot zijn of haar cappuccino, flat white of latte macchiato op. En wil je thee of chocolademelk maken? Ook dat is geen probleem. Een grote variëteit dus voor iedereen wat wils!

 

koffiedranken jura e8 koffiemachine

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Zet heerlijke koffie met één druk op de knop
Plus review koffiemachine Maakt gebruik van allerlei nieuwe technologieën
Plus review koffiemachine De Professional Aroma Grinder garandeert een ideaal maalresultaat gedurende de gehele levensduur
Plus review koffiemachine Extra aroma’s door de nieuwe fluisterstille koffiemolen
Plus review koffiemachine Vernieuwde koffieresidu- en restwaterbak zorgen voor premium gebruiksgemak
Plus review koffiemachine Werkt met de verbeterde app J.O.E.®
Plus review koffiemachine Dankzij de Vacüum Clean technologie extra schoon
Plus review koffiemachine One touch melkreiniging
Plus review koffiemachine Extra shot functie

Minus review koffiemachine Geen touchscreen (maar de drukknoppen zijn wel heel handig)
Minus review koffiemachine Geen automatische bonenbewaking

Prijs

De prijs is met 1249 euro een mooie middenklasse, vooral voor een apparaat van Jura. Voor veel mensen is dit een betaalbare optie, vooral als je je bedenkt dat je geen dure cups hoeft aan te schaffen, maar alleen bonen van goede kwaliteit en wat onderhoudsproducten. Voor echte koffieliefhebbers dus zeker een aanwinst. Dankzij de nieuwste verbeteringen is deze machine echt wel een premium apparaat geworden. Het enige dat je niet zal hebben is een touchscreen. 1249 euro is behoorlijk wat geld maar als je nu nog Nespresso drinker bent dan heb je de machine snel terugverdiend. In Nespresso versus koffiebonen zijn verse koffiebonen altijd de winnaar. Ze winnen op smaak, prijs en duurzaamheid!

jura e8 koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Ideale accessoires voor bij je nieuwe Jura E8

accessoires jura e8 koffiemachine

De handigste accessoires voor de Jura E8

Cool Control

De Cool Control is ideaal wanneer je graag koffiedranken met melk drinkt. Deze melkkoeler heeft een inhoud van 0.6l, houdt je melk vers door deze constant te koelen tot 4ºC en zorgt er hierdoor voor dat het maken van bijvoorbeeld vers melkschuim voor een flat white telkens een perfect resultaat oplevert.

jura cool control wit melk

Deze innovatieve melkkoeler past dankzij zijn slanke vormen perfect in elke keuken naast een Jura volautomatische koffiemachine. En dankzij zijn elegante design oogt het ook heel erg mooi. De fraaie materialen, een afdekking van 1,5mm dik roestvrij staal en elegante ventilatieopeningen maken dit design compleet.

jura cool control zwart E8

Het apparaat oogt natuurlijk niet alleen mooi, maar is ook zeer gemakkelijk te gebruiken. De elegante aan- en uitknop werd bovenop de Cool Control geplaatst wat het aan- en uitzetten vereenvoudigd en dankzij de innovatieve niveau indicatie word je er op tijd aan herinnerd wanneer je het apparaat moet hervullen met melk.

Ook het hygiënisch houden van je Cool Control is heel erg gemakkelijk. De roestvrij stalen houder, aanzuiglans en adapter zijn namelijk geschikt voor de vaatwasmachine en kunnen zonder veel moeite perfect gereinigd worden.

Jura cool control zwart vaatwasmachine

Cup Warmer S

Een ander ideaal accessoire van Jura voor je volautomaat is de nieuwe Cup Warmer S. Met deze kopjeswarmer hebben je koffie kopjes, steeds de perfecte temperatuur. Het houdt je kopjes op een constante temperatuur van 55ºC. Dit maakt je koffie aromatischer dan ooit.

Als warme koffie in koude porseleinen kopjes wordt geschonken, gaat veel warmte verloren. Daarom schenken professionals koffie uit principe uitsluitend in voorverwarmde kopjes.

jura kopjeswarmer s zwart

Jura is de pionier van de kopjeswarmer en heeft met de nieuwe kopjeswarmer S een zeer elegant en compact model op de markt gebracht. De kopjeswarmer S past perfect naast alle Jura volautomatsiche koffiemachines dankzij de kleine afmetingen, het goed geplaatste deksel bovenaan en de aan en uit knop die zeer tactisch vooraan staat. Het apparaat is beschikbaar in het zwart of wit en heeft ruimte voor 8 espresso-, 6 koffie- of 4 cappuccinokopjes.

jura kopjeswarmer s wit 6 deksel zij

Wat is de mening van Mister Barish?

Ook dit is weer een prachtige machine van Jura. Het is dankzij al de vernieuwingen een topsegment koffiemachine geworden, waardoor deze machine meer dan voldoet met al haar opties. Een lekker kopje koffie is gegarandeerd, en dat is natuurlijk één van de belangrijkste dingen aan een koffieapparaat.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

Technische specificaties Jura E8

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk, caffe barista, lungo barista, Extra Shot functie
Soort koffie: Koffiebonen en een kleiner reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, 2,8″ kleurendisplay
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, met de Smart Connect maar dit is een optie
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart, 1 waterfilter meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 35,1 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 44,6 cm
Gewicht: 9,6 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Moonlight Silver, Piano White, Piano Black, Dark Inox en Chrome

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Verschil tussen de E8 en de E8 Platin Touch

Update: de platin Touch is niet meer verkrijgbaar! Bij de E8 Platin Touch gaat de bediening via het 2,8″ touchscreen-kleurendisplay. Dit dashboard voorziet de gebruiker van alle relevante informatie. Bovendien kunnen specialiteiten altijd worden verplaatst en kunnen de namen ervan worden getoond of verborgen. Eenvoudiger en intuïtiever kan de bediening niet zijn.

Naast touch is er ook kunstmatige intelligentie toegevoegd. Een algoritme analyseert doorlopend de persoonlijke voorkeuren en past het startscherm automatisch aan de twee of drie favoriete specialiteiten aan.

Jura E8 Touch

De E8 Platin Touch heeft wel niet de professionele aroma koffiemolen en krijgt daardoor van de Mister Barish barista’s een minderen beoordeling.

Wat is er verder nog allemaal verschillend:

 • Een afzonderlijk heetwaterpompje voor thee zoals bij het premium segment. Je moet nu niet meer zelf naar het juiste pompje overschakelen
 • Nieuwe koffiespecialiteiten toegevoegd zoals de cafe en Lungo barista. Beschikbaar gemaakt door simpelweg op een knopje te duwen.
 • One touch melksysteem schoonmaakprogramma geïntegreerd. Nog sneller en eenvoudiger het melkopschuimsysteem reinigen
 • Een totaal nieuwe lekbak ontwikkeld om makkelijker schoon en leeggemaakt te worden.
 • Extra shot functie: voeg automatisch een extra shot toe

Het touchscreen van de E8 Platin Touch weegt niet op tegen alle voordelen van de nieuwste versie van de E8. Het is van Jura een vreemde keuze om deze in het gamma te bewaren

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura heeft zo’n 16 koffiemachines in het assortiment voor thuis gebruik.

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine

Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte E6 volautomaat is een interessant instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de Jura koffiemachines. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8

Jura J6
De Jura J6 is niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine multifunctioneel voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Jura Giga 5
De Jura Giga 5 heeft maar liefst twee koffiebonenreservoirs. Dat is handig voor verschillende koffiedranken. Een cappuccino vraagt soms een andere type koffiebonen. De koffiemolens zijn voorzien van een keramische maalschijf. Deze maalschijf wordt niet heet en zodoende kunnen de bonen niet verbranden. Verder zitten er allerlei nieuwe technologieën en handigheidjes in waardoor deze machine een genot is om te gebruiken.

Jura Giga 5 koffiemachine

Jura Giga 6
De Jura Giga 6 is voor echte koffieliefhebbers die niets hebben aan een volautomatische koffiemachine waar je maar een paar instellingen kunt aanpassen. Bijvoorbeeld de keuze uit verschillende koffiebonen, gemalen met een elektrisch instelbare keramische koffiemolen. Als jij dus op zoek bent naar een volautomaat die eigenlijk een soort barista is aan wie je alles kunt vragen.

Jura Giga 6 koffiemachine

Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst.

Jura S8 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemschine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Marjanne Beeker de jong
Door

Marjanne Beeker de jong

op 6 May 2020

Ik worstel al een poosje met de volgende vraag waar nog niemand mij een antwoord op kon geven! Er gaan 120 kopjes koffie uit een kilo! Daarvoor gebruik je 8 gram koffie, hoe weet je aan de stand wat 8 gram is, hoeveel boontjes moet je dan instellen op een E8 touch? Wij halen 64 kopjes uit een kilo, zijn overgegaan opJura na 20 jaar Nespresso drinken, we wilden wat goedkope gaan wat koffie betreft! Helaas...... Hartelijk dank voor de moeite.......! Groet Marjanne

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 6 May 2020

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Wat is voor je het belangrijkste: het geld of de smaak of probeer je toch een middenweg te vinden? Er van uitgaande dat je 8 gram koffie nodig hebt voor een kopje koffie zou je zeggen dat er 120 kopjes koffie uit 1 kilo gehaald kan worden. Toch is dat niet helemaal juist. Het is sowieso geen exacte wetenschap want het zetten van espresso is Want de hoeveelheid koffiebonen die je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van de instellingen van je koffiemachine maar absoluut ook van de branding van de koffiebonen. Hoe donkerder de branding van de koffiebonen is, hoe luchtiger de koffie is en hoe minder ervan gebruikt hoeft te worden om de juiste smaken te genereren. Je zou zeggen dat het dan interessant om donker gebrande koffiebonen te gebruiken om meer waar voor je geld te krijgen. Als je alleen naar het geld zou kijken dan klopt dat maar smaak is minstens zo belangrijk. Donker gebrande koffiebonen zijn vaak bitterder van smaak en zijn er heel veel goede smaken en aroma's weggebrand. Dit is wat we typisch supermarkt koffiebonen noemen. Om toch naar die 8 gram toe te werken moet je de koffiesterkte verminderen. Maar wat is de smaak dan nog? Vervolgens kan je gaan spelen met verschillende variabelen: - iets minder watervolume - de maalgraad iets fijner instellen Pas altijd maar 1 variabele per keer aan. Noteer elke aanpassing op papier. Tot je met een koffiesterkte van 2, een goede verhouding hebt. Onze Mister Barish bonen zijn speciaal geslecteerd en gebrand voor Jura. Met deze vraag zou de RAW een goede mogelijkheid zijn tot succes!

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .