Jura E8 review 2023: waarom is dit de meeste verkochte koffiemachine?
05 oktober 2023 
in JURA
35 min. leestijd

Jura E8 review 2023: waarom is dit de meeste verkochte koffiemachine?

De Jura E8 is sinds 2015 op de markt en kan je terugvinden in meer dan 1 miljoen huishoudens. Daarmee is het in deze prijsklasse de meest verkochte koffiemachine en de meest populaire JURA waarbij je vrijwel alle verschillende koffies kan zetten met 1 druk op de knop. De E8 is van Zwitserse precisie en topkwaliteit waarbij elke nieuwe update weer wordt voorzien van de laatste nieuwe technologieën met als resultaat, nog betere koffie met een nog groter gebruiksgemak. Wij zijn fan! De nieuwe versie van de JURA E8 is de EC versie.

De EC versie heeft de volgende nieuwigheden in vergelijking met de EB, de vorige versie:

 1. De EC versie heeft de P.A.G. 2. Dit is een update van de Professionele Aroma-koffiemolen. Een nog betere molen die nog iets stiller is en iets meer aroma's uit je koffiebonen haalt, met een 'ontspannen modus'.
 2. De EC versie heeft nu ook de achtste generatie van 3D bereidingstechnologie.
 3. Het kleurendisplay is 3,5" bij de EC. De diameter is 1,77cm groter dan de EB versie.
 4. De EC heeft ook nieuwe drukknoppen gekregen en een nog intuïtievere bediening.

  Zoals je ziet, is Jura altijd in de weer met de verdere vernieuwing en verfijning van zijn technologische innovaties, om zo nog completere en betere producten op de markt te kunnen brengen. Ook deze koffiemachine is een stuk functioneler en gebruiksvriendelijker geworden. Wil je precies weten hoe de Jura E8 geëvolueerd is? In deze review gaan we er stap voor stap door. Heb je even geen zin om te lezen? We hebben ook een live review en demo voor je opgenomen! Kijk snel verder en kom alles te weten over dit top apparaat.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Jura E8 koffiemachine
Uitgebreide video review, demo met tips & tricks
Koffiedranken
Plus- en minpunten
JURA E8 onderhoud en levensduur
Prijs
Ideale accessoires voor bij je nieuwe Jura E8
Wat is de mening van Mister Barish?
JURA Garantie krijg je enkel bij een geautoriseerde dealer!
Technische specificaties Jura E8
Verschillen met andere Jura-modellen
Welke koffiebonen in je JURA E8 gebruiken?
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Jura E8 koffiemachine

Met de Jura E8 zet je in een handomdraai een brede waaier aan koffiedranken. Dankzij het de aparte heetwateruitloop wordt zelfs de bereiding van Americano kinderspel. Ook koffiedranken met melk kennen voor de E8 geen geheimen: met zijn geavanceerde melkschuimer maak je in geen tijd microschuim van de hoogste kwaliteit. En voor zij die graag wat meer pit hebben in hun koffie is er de Extra Shot functie, waarmee je heel eenvoudig je cappuccino, long white of latte macchiato dubbel zo stevig zet. Kortom: de E8 is een echte krachtpatser voor thuisgebruik!

Prachtig én slim design
Het design van de E8 beantwoordt helemaal aan de Jura standaard: een prachtige en slim vormgegeven koffiemachine. Het melksysteem werd deze keer in de rechterzijde ingewerkt, terwijl het ruime waterreservoir in de linkerflank verborgen zit. De bediening verloopt via een kleurendisplay met drukknoppen en zit mooi geïntegreerd in de voorkant van de machine. De in de hoogte verstelbare koffie-uitloop heeft twee schenktuiten. Zo zet je met deze machine makkelijk twee koffies tegelijk. Anders dan bij de andere modellen koos Jura bij de E8 ookj genuanceerdere, zachtere kleuren. Zo is de nieuwste versie te verkrijgen in verschillende kleuren zoals de Dark Inox, Platin, Piano White, ...

Eenvoudige bediening
Een kopje koffie zetten met de Jura E8 is kinderspel, hoewel je elke koffiespecialiteit tot in de puntjes en à la minute kan aanpassen naar je voorkeur van het moment. De bediening verloopt via het relatief grote kleurendisplay met drukknoppen. Uniek voor de Jura E8 is dat je zelfs tijdens het zetten nog je koffiedrank kan bijsturen. Is de machine een cappuccino aan het bereiden, maar beslis je plots dat je er toch niet zoveel melk in wil? Dan kan je met één druk op de knop de melkuitloop stopzetten, waarna de E8 gewoon de espresso blijft toevoegen. Je kan je aanpassingen opslaan, zodat je de volgende cappuccino met precies dezelfde instellingen kan bereiden. Maar je kan je koffiedrank natuurlijk ook zelf uitvoerig programmeren in het menu ‘Productinstellingen’. Handig, toch?

Een andere mogelijkheid die de Jura E8 aanbiedt, is een bediening via je smartphone. Het apart aan te schaffen Wifi Connect accessoire zorgt voor de koppeling tussen de E8 en de speciaal ontwikkelde J.O.E. app. Niet alleen het startscherm van deze applicatie kan je volledig personaliseren, maar ook alle koffiedranken die je erop te zien krijgt. Via de app kan je bovendien zelfgeprogrammeerde koffiespecialiteiten onder een unieke naam opslaan. De J.O.E. app is zelfs via je Apple Watch aan te sturen: daarmee kan je tot 3 verschillende koffiedranken opslaan.

Jura E8 EC bediening

Zetgroep en koffiemolen
Jura zet niet alleen in op gebruiksvriendelijkheid, maar natuurlijk vooral op de bereiding van buitengewoon lekkere koffie. Daarom rustte Jura de zetgroep van de E8 uit met zijn meest gerenommeerde technologieën. Naast de Professional Aroma-koffiemolen, die je normaal enkel bij machines in het premiumsegment vindt, maakt deze volautomaat ook gebruik van zettechnieken als I.P.B.A.S. en P.E.P. Heb je geen flauw benul waar die voor staan? In deze review kom je dat allemaal te weten.

Professional Aroma Grinder 2 (P.A.G. 2)
De tweede generatie van de geavanceerde Professionele aroma koffiemolen zorgt voor de ideale maling, kopje na kopje. Nieuw is dat de maalgraad op elk moment kan worden aangepast. Dit is mogelijk door de ontspannen rusttoestand van de molen tussen de bereidingen in. Dit beschermt de molen, waardoor deze nog meer kan imponeren door zijn lange levensduur en constante malingen. Deze koffiemolen is nog iets stiller en haalt nog iets meer aroma's uit de bonen in vergelijking met zijn voorganger.

3D-bereidingstechnologie 
Dit is de achtste generatie van een heel belangrijke technologie om nog meer aroma's in je kopje te krijgen. Nadat de koffie is aangedrukt stroomt het water op meerdere niveaus gelijkmatig doorheen de koffie. Hierdoor gaat de koffie uitzetten of wellen. Dit proces activeert maximaal de aroma's. O.a. hierdoor is er zo'n groot smaakverschil tussen JURA en alle andere merken.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Voor een diepere extractie heeft Jura bij de E8 zijn P.E.P.-technologie (Pulse Extraction Process) uit de kast gehaald. Om langer contact met de gemalen koffiebonen te garanderen, wordt het water met krachtige stoten door de koffie gepulseerd. Dat zorgt voor een heerlijke crèmelaag op je koffie, net zoals in je favoriete koffiebar.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Het Intelligent Pre Brew Aroma System is kenmerkend voor de zetwijze van Jura volautomaten. Nog voor de extractie plaatsvindt, worden de gemalen koffiebonen natgemaakt. Daardoor krijg je een nog betere smaakontplooiing tijdens het zetten en dus een vollere, intensere smaak.

Jura E8 EC koffiemachine

Vacuüm Clean
Na het zetten blijft er vaak nog wat water achter in de zetgroep. Vooral wanneer de machine langere tijd niet wordt gebruikt, kan dat schimmels veroorzaken op de interne onderdelen. Daar heeft Jura een oplossing voor bedacht: de Vacuüm Clean technologie. Na elke zetbeurt worden alle waterdruppels en koffie- en vetresten als het ware opgezogen. Zo heb je altijd een schone en droge machine om je volgende kopje koffie te zetten. En totaal geen onderhoudswerk aan de zetgroep.

Verstelbare koffie-uitloop
Een in de hoogte verstelbare koffie-uitloop is niet alleen handig om er koppen van verschillende groottes onder te kunnen zetten, het is ook essentieel om de beste koffie te bereiden. Door de hoogte van de uitloop op de grootte van je kop af te stemmen, kan de koffie niet spatten en voorkom je luchtbellen in de crèmelaag. Daarnaast is de verlichting aan de koffie-uitloop een leuke extra.

Koffie met melk
De Jura E8 blinkt uit in het maken van koffiespecialiteiten met melk, dankzij zijn geïntegreerde melkschuimer. Je sluit de melkslang aan op de melkschuimer en legt het andere uiteinde rechtstreeks in gekoelde melk. Met de E8 zet je met één druk op de knop koffiespecialiteiten als cappuccino, latte, latte macchiato, espresso macchiato en flat white. En dat met overheerlijk microschuim van de hoogste kwaliteit!

Jura bracht ook een aantal accessoires op de markt waarmee je het melksysteem makkelijker kan gebruiken, zoals de Cool Control. Dat is een gekoeld melkreservoir dat de melk altijd op de ideale temperatuur van 4°C houdt. Daarnaast krijg je een waarschuwing als je de melk moet bijvullen. Een aanrader dus voor wie verzot is op koffiedranken met melk.

Het nieuwe vloeistofsysteem van de Jura E8 maakt de reiniging van de melkcircuits nog eenvoudiger. Het melksysteem heeft namelijk een automatische schoonmaakfunctie. Dankzij de speciaal daarvoor ontworpen, voorgedoseerde reinigingstabletten is knoeien met de vloeibare reiniger dus helemaal verleden tijd.

Extra Shot functie
Begin jij jouw dag graag met een extra sterke cappuccino, latte macchiato of flat white? Dan zal je de Extra Shot functie van de Jura E8 zeker appreciëren. Je houdt simpelweg de knop linksonder (bij het tandwiel) ingedrukt en kiest voor de optie Extra Shot. Daarna ga je verder zoals gewoonlijk, door in het keuzemenu een koffiedrank te selecteren. Deze functie is dus heel eenvoudig in te stellen en biedt precies wat je nodig hebt om de lange werkdag vol vertrouwen tegemoet te kunnen treden: een smaakvolle koffie met dubbel zoveel pit!

Koffiebonen reservoir
Het bonenreservoir van de Jura E8 biedt ruimte aan zo’n 280 gram verse koffiebonen en is voorzien van een aroma-beschermdeksel dat voor een luchtdichte afsluiting zorgt. Toch raden we af om het koffiebonenreservoir altijd tot op de rand te vullen, want hoe langer de bonen blijven liggen, hoe meer de aroma’s verloren gaan. Je bewaart de koffiebonen beter in een goed afgesloten koffiezak met valve-systeem, zoals onze Mister Barish koffieverpakkingen. Daarnaast is het geen slecht idee om de bonen dagelijks te verversen. Hoe verser de bonen, hoe lekkerder de koffie!

Drink je af en toe graag een deca koffie? Achter het bonenreservoir vind je een extra reservoir voor gemalen koffie. Ideaal, want zo hoef je niet telkens de bonen te vervangen als je eens wat afwisseling wil.

Jura E8 EC koffiebonenreservoir

Waterreservoir
Het waterreservoir van de E8 heeft een capaciteit van 1,9 liter, genoeg voor 15 tot 20 kopjes koffie. Maar wij raden je aan om het sowieso elke dag te verschonen. Dat is niet alleen hygiënischer, het komt ook de koffiesmaak ten goede.

Het lijkt ons eveneens een goed idee om gebruik te maken van een CLARIS Smart-filter, die het water reinigt en onthardt en verkalking tegengaat. Dat laatste is een groot voordeel, want als je in combinatie met deze waterfilter je waterhardheid goed instelt, hoef je de machine niet meer te ontkalken. En natuurlijk blijft op die manier ook de smaak van de koffie optimaal. Indien je toch een grondigere ontkalking wil inplannen, gebruik je het best de daarvoor ontwikkelde Jura ontkalkingstabletten.

Jura E8 EC waterreservoir

Onderhoud en ontkalken
Bij de E8 heeft Jura veel aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid. Zo heeft elk onderdeel een automatisch reinigingsprogramma. Je vindt ze in het menu ‘Onderhoud’, dat je opent via het P-symbool met de druppels linksonder. Daar zie je meteen ook de status van de waterfilter.

De machine toont een notificatie als je een bepaald reinigingsprogramma moet uitvoeren. Zo moet je zelf geen kalender bijhouden. De procedures zijn eenvoudig te volgen en zijn allemaal in een minimum aan tijd te doorlopen.

De reiniging van het melksysteem werd bij de E8 volledig herzien. Bij andere machines moet je het bijgeleverde bakje vullen met water en de juiste dosering van de Jura vloeibare melksysteemreiniger toevoegen. De E8, met zijn vernieuwde systeem, vult het bakje automatisch met de juiste hoeveelheid water en is compatibel met de nieuwe minitabletten voor melkreiniging. Dit doosje doseert met één klik de juiste hoeveelheid tabletten. Zo wordt de reiniging van het melksysteem echt kinderspel.

Als je de CLARIS Smart-filter juist gebruikt, hoef je je over de ontkalking van het apparaat geen zorgen meer te maken. Wel is het een goed idee om van tijd tot tijd het waterreservoir grondiger te ontkalken. Dat doe je natuurlijk met het automatische ontkalkingsprogramma en de daarop afgestemde Jura ontkalkingstabletten.

Verder onderscheidt Jura zich van andere merken door zijn innovatieve Vacuüm Clean technologie, waarbij je de zetgroep niet kan loskoppelen. En dat is maar goed ook, want de Vacuüm Clean functie reinigt de componenten van de zetgroep veel beter dan je met de hand zou kunnen doen. Dat zorgt niet alleen voor een betere koffiekwaliteit, maar garandeert je koffiemachine ook een langere levensduur. Hiervoor gebruik je de Jura reinigingstabletten.

Energiezuinige koffiemachine
Heb je schrik dat zo’n volautomaat flink wat energie verbruikt? Bij de Jura E8 valt dat best mee, want hij heeft een energiespaarmodus en een instelbare automatische uitschakeltijd. Dat laatste zorgt ervoor dat de koffiemachine niet onnodig aan blijft. Wanneer het toestel in stand-by staat, verbruikt het trouwens helemaal geen energie. Goed voor de portemonnee dus en met het oog op een verkleining van je ecologische voetafdruk een slimme aankoop.

Uitgebreide video review, demo met tips & tricks

Heb je even geen zin om te lezen? Geen probleem! We hebben met heel veel plezier en enthousiasme een video review met demo voor je opgenomen. Hierin kom je ook alles te weten over de Jura E8 EC en geven we je ook graag tips & tricks mee zodat je echt het beste uit je bean to cup espressomachine naar boven kan halen. Veel kijkplezier!


Koffiedranken

Met de Jura E8 zet je wel 17 verschillende koffiedranken: van sterke, zwarte koffie tot koffiespecialiteiten met melkschuim. Voor wie zijn koffie graag puur houdt, is er gewone koffie, espresso en ristretto. Dat kan overigens ook in tweevoud. Fan van koffie met melk? Dan maak je met één druk op de knop specialiteiten als cappuccino, latte macchiato en zelfs flat white. Deze volautomaat bereidt daarbij heerlijk microschuim dat echt van baristakwaliteit is.

Dankzij het vernieuwde doorloopsysteem kan je ook dranken als caffè barista en lungo barista volgens de regels van de kunst bereiden. Heb je nood aan een stevige opkikker? Dan maak je met de Extra Shot functie je cappuccino, flat white of latte macchiato dubbel zo sterk. Zelfs thee en chocolademelk zijn voor de Jura E8 geen probleem, dankzij de instelbare melk- en heetwateruitlopen. Dit apparaat biedt dus voor elk wat wils.

koffiedranken jura e8 koffiemachine

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Zet heerlijke koffie met één druk op de knop
Plus review koffiemachine Maakt gebruik van allerlei nieuwe technologieën
Plus review koffiemachine Garandeert een ideaal maalresultaat dankzij de Professional Aroma Grinder 2
Plus review koffiemachine Achtste generatie 3D bereidingstechnologie
Plus review koffiemachine Vernieuwde koffieresidu- en restwaterbak zorgen voor een premium gebruiksgemak
Plus review koffiemachine Vacüum Clean technologie houdt de machine intern schoon
Plus review koffiemachine Werkt met de verbeterde app J.O.E.®
Plus review koffiemachine Dankzij de Vacüum Clean technologie extra schoon
Plus review koffiemachine One touch melkreiniging
Plus review koffiemachine Extra shot functie

Minus review koffiemachine Geen touchscreen (maar drukknoppen zijn wel handig)

JURA E8 onderhoud en levensduur

De gemiddelde levensduur van een JURA E8 koffiemachine is volgens de Consumentenbond 9,2 jaar. Dit is veel langer dan andere merken. Dit is bij een gemiddeld gebruik van 5 tot 7 kopjes per dag. Als je geen supermarkt koffiebonen gebruikt en kiest om consequent de waterfilters te gebruiken dan verleng je de levensduur.

Een servicebeurt bij JURA?
We krijgen wel eens de vraag "maar een Jura moet toch regelmatig een servicebeurt krijgen?". In de gemiddelde levensduur van 9,2 jaar is een servicebeurt niet noodzakelijk. Mister Barish adviseert om na ongeveer 5 jaar bij gemiddeld gebruik, de JURA E8 binnen te brengen bij JURA voor een servicebeurt. Na 5 jaar dat is het moment dat de gemiddelde levensduur van andere merken is aangebroken. Met een service beurt worden ventielen vervangen, de machine nog uitgebreider gereinigd en eventueel de koffiemolen of zetgroep vervangen in samenspraak met JURA. Met een servicebeurt verleng je weer de levensduur.

Het reinigen van de zetgroep
Na elk kopje koffie wordt de zetgroep gespoeld. Vervolgens wordt de zetgroep vacuüm gezogen waardoor de laatste koffieresten er worden uitgezogen en deze wordt droog gemaakt. Zo heb je altijd een schone droge basis voor je volgend kopje. Let op met supermarkt koffiebonen of vettige bonen want daar heeft ook een JURA koffiemachine meer moeite mee. Gemiddeld om de 180 tot 200 kopjes vraagt de JURA E8 om een uitgebreide reiniging van de zetgroep. Dit is heel eenvoudig met 1 druk op de knop en het toevoegen van een reinigingstablet.
De reiniging van de zetgroep stap voor stap volledig uitgelegd: Hoe reinig je je JURA E8?

Het reinigen van het melkopschuimsysteem
Het reinigen van de cappuccinatore is heel eenvoudig en gaat met 1 druk op de knop. Als je gedurende de dag iets met melk hebt gedaan, bijvoorbeeld een cappuccino gezet, dan moet je op het einde van de dag de cappuccinatore reinigen. Je plaatst het meegeleverd melkreingingsbakje onder de uitloop, koppelt het melkslangetje erop aan en drukt op de startknop. Dat is alles en heel eenvoudig.
De reiniging van het melksysteem stap voor stap volledig uitgelegd: Hoe reinig je het melksysteem van je JURA E8?

Waterfilters of ontkalken
Als je consequent de waterfilter gaat vervangen moet je nooit ontkalken. Het advies is om de waterfilters te gebruiken dan is je JURA E8 100% beschermd.
Het vervangen van de waterfilter en het ontkalken stap voor stap volledig uitgelegd:
Hoe vervang je de waterfilter van de JURA E8?
Hoe ontkalk je je JURA E8 koffiemachine?

Prijs

De E8 heeft een prijskaartje rond de 1349 euro, wat bij Jura een mooie middenklasse betekent. Gezien het indrukwekkende aantal hoogwaardige functies en het instelbereik van dit apparaat is de prijs zeker niet overdreven. Het gebruiksgemak, het mooie aanbod aan dranken en de verfijnde koffiesmaak maken van de E8 een goede investering voor koffieliefhebbers die net dat ietsje meer controle en kwaliteit verwachten. Zeker als je van een Nespresso toestel overstapt, kan de prijs even slikken zijn. Maar als je alles in rekening brengt, is deze Jura volautomaat op lange termijn echt wel voordeliger. Wegwerpcapsules belasten namelijk het milieu én je portemonnee. En last but not least: Nespresso versus koffiebonen is als appels vergelijken met peren. Versgemalen koffiebonen overtreffen op alle vlakken voorverpakte Nespresso capsules.

Koffie tegoed Mister Barish €90

Ideale accessoires voor bij je nieuwe Jura E8

Jura E8 EC en Cool Control 0,6L
De handigste accessoires voor de Jura E8 EC

Cool Control

Zet je dagelijks koffiedranken met melk? Dan is de Jura Cool Control een absolute aanrader! Deze melkkoeler heeft een inhoud van 0,6 liter en houdt je verse melk constant op de optimale temperatuur van 4°C. Daardoor krijg je telkens weer melkschuim van de beste kwaliteit.

jura cool control wit melk

Met zijn fraaie design is de Cool Control een prachtige gadget om naast de Jura E8 te gebruiken. Dankzij de niveau-indicatie word je er op tijd aan herinnerd dat je de melk moet bijvullen. De melkkoeler reinigen is zeer eenvoudig, want de roestvrijstalen houder, de aanzuiglans en de adapter mogen in de vaatwasmachine. Kortom: het perfecte accessoire voor cappuccino en latte lovers

Jura cool control zwart vaatwasmachine

Cup Warmer S

Als je nauwgezet te werk gaat bij je koffiebereidingen zijn perfect voorverwarmde kopjes de kers op de taart. Daarom ontwikkelde Jura de nieuwe Cup Warmer S. Deze handige kopwarmer biedt ruimte aan 8 espresso-, 6 koffie- of 4 cappuccinokopjes en houdt ze op een constante temperatuur van 55°C.

Als je koffie in koude porseleinen koppen giet, gaat er veel warmte verloren. Daarom gebruiken echte professionals uitsluitend voorverwarmde koppen. Dat zorgt niet alleen voor een betere schenktemperatuur, fijnproevers zullen het er ook mee eens zijn dat het de aroma’s van de koffie ten goede komt. Net zoals de Cool Control heeft de Cup Warmer S een mooi design. Daardoor komt hij naast elk type Jura koffiemachine prima tot zijn recht.

jura kopjeswarmer s zwart

jura kopjeswarmer s wit 6 deksel zij

Wat is de mening van Mister Barish?

JURA heeft met de JURA E8 EC wederom een stap gezet naar nog meer gebruiksgemak en nog betere koffie. Het verschil met de vorige upgrade is kleiner maar wij zien wederom de focus van Jura met deze update.

Jura focust zich op de allerbeste koffie met een koffie kwaliteit die stabiel hoog blijft, super gebruikersvriendelijk en heel makkelijk te onderhouden is.

 In deze prijsklassen is het zeker de allerbeste volautomatische koffiemachine op de markt. De consumentenbond, in België beter bekend als Testaankoop, doet al heel veel jaren onderzoek naar de levensduur van koffiemachines. Met een gemiddelde levensduur van 9,2 jaar scoort Jura bijna dubbel zo hoog als de belangrijkste andere merken. Dus op duurzaamheid scoort deze Jura koffiemachine ook heel goed.

 Als je voor een Jura kan gaan dan is ons advies om niet te twijfelen. Het is je investering dubbel en dik waard.


koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

JURA Garantie krijg je enkel bij een geautoriseerde dealer

Mister Barish is een geautoriseerde JURA dealer. Als je bij ons je JURA koffiemachine koopt dan krijg je 25 maanden garantie. Als er iets met je koffiemachine zou zijn, neem dan contact met ons op. We hebben ontzettend veel kennis en zullen je meestal onmiddellijk kunnen helpen. Problemen met een JURA zijn zeldzaam. Maar als een technisch probleem voor zou komen dan zal JURA de koffiemachine bij je thuis ophalen, kan je een leenmachine krijgen en wordt doorgaans na 5 werkdagen de machine gemaakt en in een beschermde flightcase teruggestuurd. Zelfs meer dan 10 jaar na aankoop heeft JURA nog steeds alle wisselstukken om je koffiemachine te kunnen maken.

Koop je koffiemachine enkelbij een geautoriseerde dealer dus niet via Bol.com
Om van deze geweldige JURA service te kunnen profiteren moet je de koffiemachine wel aankopen bij een geautoriseerde dealer. Koop daarom nooit je JURA koffiemachine via Bol.com. Als je op Bol.com koopt dan heb je geen recht op garantie bij JURA. Je koopt namelijk bij een niet geautoriseerde dealer. Het kan zelfs zijn dat de koffiemachine niet in het Nederlands te bedienen is, je geen Nederlandstalige handleiding krijgt en je een oud model koopt.

Wij als Mister Barish investeren elke dag opnieuw heel veel tijd en geld om geautoriseerde JURA dealer te mogen zijn. Dit zijn de voordelen als je bij ons je JURA koopt:

 • Experience stores in Amsterdam en Antwerpen waar je alle uitleg krijgt, de verschillen tussen de verschillende modellen, verschillen met andere merken, waar je kan proeven en de koffiemachines zelf kan testen.
 • Gratis koffiebonen, koffie speciaal geslecteerd en gebrand voor JURA
 • Alle tips en tricks over hoe je het beste de koffiemachine kan instellen
 • Service na verkoop:
  • Online service demo: via een video verbinding helpen we je persoonlijk om echt het potentieel van je JURA te benutten
  • Heb je vragen, heb je een probleempje met de koffiemachine: we zijn 6 dagen op 7 bereikbaar via telefoon, chat en email
 • 25 maanden JURA fabrieksgarantie
 • Mister Barish service communicatie: wat te doen met je JURA tijdens de vakantie, wat met de maalgraad na bijvoorbeeld 2 jaar?, ...

Technische specificaties Jura E8

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk, caffe barista, lungo barista, Extra Shot functie
Soort koffie: Koffiebonen en een kleiner reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, 3,5″ kleurendisplay
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, met de Wifi Connect maar dit is een optie
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart, 1 waterfilter meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 35,1 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 44,6 cm
Gewicht: 9,6 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Dark Inox, Platin, Piano White

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Verschillen met andere Jura-modellen

Jura E6 versus Jura E8

De koffiekwaliteit is 100% hetzelfde omdat beide machine dezelfde koffiemolen en zetgroep hebben. Maar er zijn wel een aantal grote verschillen.

Qua design zijn de Jura E6 en de E8 bijna identiek: ze hebben dezelfde bedieningsinterface. Het zijn voornamelijk functionele verschillen.

 Vooreerst kan je met de Jura E8 koffiedranken met melk bereiden volgens het one touch principe: met één druk op de knop zet je bijvoorbeeld een lekker romige cappuccino. Bij de E6 gebeurt dit proces niet volledig automatisch, want je moet handmatig de melktoevoer open- en dichtdraaien. Daarom is de JURA E6 voor af en toe een cappuccino. De JURA E6 heeft 1 centrale uitloop, de E8 heeft naaste de centrale uitloop ook rechts een uitloop voor de koffie met melk dranken. Als een cappuccino zet dan moet je je kopje rechts zetten. De espresso en de opgeschuimde melk komen uit de rechter uitloop.

 Het aanbod aan dranken dat je met de Jura E8 kan maken is een stuk groter dan bij de E6. Zo kan je met de E8 ook kiezen voor onder andere cortado, flat white en latte macchiato. Die laatste drank kan je met de E6 niet zetten omdat een latte macchiato glas niet onder de koffie-uitloop past. Daarnaast kan je met de E8 bij elke koffiespecialiteit met melk een extra shot espresso maken. Wat ons meteen bij de instellingen brengt. De E8 heeft een hoger instel bereik dan de E6: zowel de koffiesterkte als de bereidingstemperatuur zijn bij het duurdere model fijner af te stellen. Het keuzemenu op het kleurendisplay beschikt over een intelligente modus, waarbij de machine het aanbod aan koffiedranken naargelang jouw favoriete keuzes rangschikt. Tot slot hebben de E6 en E8 een extra reservoir voor gemalen koffie. Daardoor hoef je niet elke keer de koffiebonen te verwisselen om bijvoorbeeld van een deca-koffie te kunnen genieten.

Met de nieuwe P.A.G. 2 en de achtste generatie 3D bereidingstechnologie, is de koffie ook net iets beter bij de E8 EC dan bij de E6.

De E8 heeft een aparte heetwateruitloop waarmee je je kopje kan voorverwarmen, water voor thee kan selecteren. De E6 heeft dit niet, de bij de E6 moet je kiezen tussen de heetwateruitloop en de melkopschuimmodule.

Jura E8 versus Jura S8

Ik probeer het verschil tussen beide modellen zo goed mogelijk te schetsen. De koffiekwaliteit is 100% hetzelfde omdat beide machine dezelfde koffiemolen (professional aroma grinder) en zetgroep hebben.

Maar er zijn wel een aantal grote verschillen.

E8 versus S8
De E8 is recent volledig vernieuwd, de S8 heeft bij de laatste update enkele een nieuwe koffiemolen gekregen. Allereerst verloopt de bediening van de S8 via het mooi geïntegreerde touchscreen. De E8 heeft drukknoppen. Door het touchscreen oogt de S8 strakker en moderner.

Personalisatie
Het touchscreen bij de S8 is ook nodig, want zowel met de personalisatie van het dashboard als het opslaan van zelfgeprogrammeerde creaties wordt de bediening van de S8 iets uitvoeriger. Je geeft een naam aan jouw voorkeur cappuccino en zet deze met 1 druk op de knop. Dit is het grootste verschil tussen de E8 en de S8. Ben je met meerdere koffiedrinkers thuis dan is de personalisatie mogelijkheid van S8 van grote toegevoegde waarde.

Geluid
De S8 heeft dezelfde koffiemolen als de E8 maar toch is de S8 iets stiller omdat het deksel van het koffiebonenreservoir veel degelijker en mooier is maar ook beter isoleert.

Bediening met Smart phone
De bediening via de smartphone is bij de E8 optioneel. Bij de S8 is die optie standaard inbegrepen. Bij de E8 kan je de optionele accessoire Smart Connect of Wifi Connect aankopen voor bediening via de smart phone. Bij de S8 wordt de Smart Connect meegeleverd en is de Wifi connect niet mogelijk. De Smart connect werkt over bluetooth en de wifi connect over wifi. Over wifi heb je een groter bereik.

Zijn er nog voldoende koffiebonen?
De S8 heeft een actieve bonenbewaking, dat wil zeggen dat de machine je op tijd gaat vertellen als de bonen bijna op zijn. Bij de E8 moet je het zelf in de gaten houden.

Koffiespecialiteiten
De E8 heeft een afzonderlijke heet water functie. Bij de S8 moet je een koppelstuk verwisselen om enkel heet water uit de machine te krijgen. Omdat de E8 een afzonderlijk heet water uitloop heeft, heeft deze machine meer mogelijke koffiespecialiteiten. Via de heet water uitloop kan er bijvoorbeeld een echte americano worden gezet waarbij het hete water als een bypass in je kopje beland. Het extra water gaat dan niet doorheen de koffie.

One touch melkreiniger
De E8 heeft een one touch melksysteemreiniger. Dat wil zeggen dat met 1 druk op de knop het melksysteem wordt gereinigd. Bij de S8 moet je nog eerst het reinigingsbakje vullen met water. De reiniging duurt ook maar 3 minuutjes maar je moet hier zelf een beetje helpen.

Melk en melkschuim
Met een S8 kan je verwarmde melk bereiden, met een E8 enkel melkschuim. Bij de S8 heb je de mogelijkheid om de dikte van het melkscuim te regelen.

  Jura S8 koffiemachine


JURA E8 versus JURA J8

De koffiekwaliteit is bijna 100% hetzelfde omdat beide machine bijna dezelfde koffiemolen (professional aroma grinder) en zetgroep hebben. Persoonlijk vind ik de kwaliteit van de espresso uit de J8, nog iets beter dan uit de E8. Sowieso is de kwaliteit ontzettend hoog.

De J8 heeft nog wel de + grinder, waardoor je de intensiteit van de espresso of koffie nog kan aanpassen voor elke koffie.  Dit kan bij de E8 niet. Maar er zijn wel een aantal grote verschillen:

Bediening en design
De E8 heeft drukknoppen.
Door het touchscreen oogt de J8 strakker en moderner.

Personalisatie
Het touchscreen bij de J8 is ook nodig, want zowel met de personalisatie van het dashboard als het opslaan van zelfgeprogrammeerde creaties wordt de bediening van de J8 iets uitvoeriger. Je geeft een naam aan jouw voorkeur cappuccino en zet deze met 1 druk op de knop. Dit is het grootste verschil tussen de E8 en de J8. Ben je met meerdere koffiedrinkers thuis dan is de personalisatie mogelijkheid van J8 van grote toegevoegde waarde.

Geluid
De J8 heeft dezelfde koffiemolen als de E8 maar toch is de J8 iets stiller omdat het deksel van het koffiebonenreservoir veel degelijker en mooier is maar ook beter isoleert. De J8 heeft ook nog een stillere koffiemolen gekregen.

Koffiemolen
De J8 heeft de nieuwste versie van de professional aroma grinder

De update van de professionele aroma koffiemolen heeft een zogenaamde aroma regeling. Dit is een actieve regeling van de maalgraad voor een constant topresultaat. Normaal mag je de maalgraad enkel aanpassen als de koffiemolen draait. Met de P.A.G.2+ is dat anders. Afhankelijk van de gekozen koffiespecialiteit gaat de volautomaat je adviseren om de maling op 'mild' of intens' in te stellen. De maalgraad is dus op elk moment aanpasbaar. Na het malen worden de maalschijven in ruststand of ontspannen toestand gebracht. Dit zorgt voor een optimale bescherming van de maalschijven voor, tijdens en na het malen van de bonen. Dit geeft de koffiemolen nog een langere levensduur en kan je voor elke koffie nog de maalgraad aanpassen. Dus nog meer aroma intensiteit is mogelijk en je kan nog langer genieten van je ontzettend lekkere koffie. Als plus is de koffiemolen nog stiller geworden door een geluidsontwerp dat geïnspireerd is op de Formule 1.

Bediening met Smart phone
De bediening via de smartphone is bij de E8 optioneel. Bij de J8 is die optie standaard inbegrepen.
Bij de E8 kan je de optionele accessoire Smart Connect of Wifi Connect aankopen voor bediening via de smart phone.
Bij de J8 wordt de Wifi Connect meegeleverd.

Zijn er nog voldoende koffiebonen?
De J8 heeft een actieve bonenbewaking, dat wil zeggen dat de machine je op tijd gaat vertellen als de bonen bijna op zijn. Bij de E8 moet je het zelf in de gaten houden.

Koffiespecialiteiten
De J8 heeft nog meer koffiespecialiteit dan de E8. Ook omdat je het melkschuim kan voorzien van een flavor zoals siroop of amaretto.

Melkschuim naar warme melk.
Met een J8 kan je verwarmde melk bereiden, met een E8 enkel melkschuim.

Welke koffiebonen in je JURA E8 gebruiken?

De impact op de koffiebonen die je gebruikt is natuurlijk groot op de koffiesmaak maar ook op de levensduur van de JURA E8. Dit is voor alle koffiemachines zo. Welke koffiebonen moet je nu kiezen voor je volautomaat?

Let op met koffiebonen die je in de supermarkt koopt:
Koffiebonen die je koopt in de supermarkt zijn vrijwel altijd duurkoop. Ze zijn onrealistisch goedkoop. Dat kunnen ze alleen doen door een blend samen te stellen waar ze heel veel minderwaardige koffiebonen aan toevoegen. Deze minderwaardige bonen hebben ook aroma's en smaken. Deze zijn echt niet lekker. Om deze smaken te neutraliseren moeten de bonen heel hoog gebrand worden.

Daarom zie je vooral Dark roast en Extra dark roast. Dit laten ze overkomen alsof het goed is, belangrijk is. Maar het is het tegenovergestelde. Een koffiebrander gaat groene bonen alleen maar donker branden als ze iets te verbergen hebben.

Vettig
De mindere kwaliteit bonen en de donkere branding zorgen ervoor dat de supermarkt koffiebonen over het algemeen vettig zijn. Deze vetten en oliën hebben een negatieve impact op de levensduur van je koffiemachine. Zelf een JURA met het vacuüm clean technologie heeft veel meer moeite om de zetgroep schoon te houden. De koffieresten zullen zich makkelijker opstapelen. Dit heeft als gevolg dat de koffiekwaliteit zal verminderen omdat je de smaak van gebruikte koffieresten mee doorgeeft aan de volgende koffie.

Dark roast
Dark roast koffiebonen zijn volledig opgebrand, stuk gebrand. De koffie zal daardoor veel bitterder smaken en de kans dat je suiker aan de koffie moet toevoegen is veel groter.

Specialty coffee: gebruiken in je JURA of niet?
De koffie die je zet met specialty coffee is over het algemeen heel lekker maar kost over het algemeen ook meer geld. Om het potentieel van specialty coffee tot het uiterste te benutten heb je een ervaren barista nodig, een grote koffiemolen en een halfautumatisch bean to cup espresso machine met heel veel mogelijkheden. De opstelling die je kent van in een koffiebar dus.

Natuurlijk kan je specialty coffee ook in je JURA koffiemachine gebruiken, maar weet wel dat de machine dan maar ongeveer 80% van het potentieel van de bonen zal benutten. Het gaat nog steeds enorm lekker zijn, maar toch iets minder dan wanneer je de juiste apparatuur hebt en kennis hiervoor.

Conclusie: je kan zeker en vast specialty coffee gebruiken in je JURA, maar weet wel dat het potentieel niet de volle 100% benut zal worden en je bereidt moet zijn meer geld te betalen. Al kennen wij wel enkele specialty coffee’s die dat extra geld écht wel waard zijn. Wij raden eerder aan om specialty coffee, zoals de naam het zegt, als iets speciaals te zien en het dus eerder eens tussendoor of op speciale gelegenheden te gaan gebruiken, tenzij je jezelf natuurlijk dagelijks wil verwennen met een specialty momentje.

Welke koffiebonen zijn ideaal voor in mijn JURA?
Kies voor premium koffiebonen! Zorg ervoor dat je geen dark roast hebt.
Als koffiebrander focust Mister Barish zich koffiemachines die je thuis gebruikt. Mister Barish brandt de koffiebonen enkel medium of city roast. Dit kunnen we doen omdat we enkel koffiebonen selecteren van premium kwaliteit. Ze worden met zorg gebrand zodat zeker alle smaken behouden blijven. We branden ze speciaal voor bean to cup machine (volautomatische en half automatische koffiemachines). Ons doel is altijd dat je de allerbeste koffie zet met je machine waarbij de prijs en de kwaliteit van de bonen in verhouding is. Doordat onze bonen niet vettig zijn, heb je ook veel langer plezier van je machine. Je ontvangt na aankoop alle tips & tricks om je JURA E8 in te stellen. Zo zorgen we ervoor dat je ook echt het potentieel van je machine gaat benutten. De espresso, de lungo, de cappuccino, ... zal extreem lekker zijn.

In vergelijking met supermarkt koffie betaal je een beetje meer je gaat dus veel langer plezier van je JURA hebben en de koffie zal veel lekkerder zijn.

Als de smaak van dark roast koffie je voorkeur heeft dan kies je bij Mister Barish het beste voor de PURE blend. Dit is een krachtige blend met smaken van donkere chocolade en donker fruit. De PURE is dus helemaal niet vettig en is goed voor je koffiemachine.

Extra tips

 • Wil je het residubakje grondig reinigen? Je kan dat eenvoudigweg in de vaatwasmachine doen.
 • Om ook tijdens de reiniging een back-up te hebben, is het een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te kopen.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.

Jura J8 koffiemachine

Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura J6 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Marjanne Beeker de jong
Door

Marjanne Beeker de jong

op 06 May 2020

Ik worstel al een poosje met de volgende vraag waar nog niemand mij een antwoord op kon geven! Er gaan 120 kopjes koffie uit een kilo! Daarvoor gebruik je 8 gram koffie, hoe weet je aan de stand wat 8 gram is, hoeveel boontjes moet je dan instellen op een E8 touch? Wij halen 64 kopjes uit een kilo, zijn overgegaan opJura na 20 jaar Nespresso drinken, we wilden wat goedkope gaan wat koffie betreft! Helaas...... Hartelijk dank voor de moeite.......! Groet Marjanne

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 06 May 2020

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Wat is voor je het belangrijkste: het geld of de smaak of probeer je toch een middenweg te vinden? Er van uitgaande dat je 8 gram koffie nodig hebt voor een kopje koffie zou je zeggen dat er 120 kopjes koffie uit 1 kilo gehaald kan worden. Toch is dat niet helemaal juist. Het is sowieso geen exacte wetenschap want het zetten van espresso is Want de hoeveelheid koffiebonen die je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van de instellingen van je koffiemachine maar absoluut ook van de branding van de koffiebonen.Hoe donkerder de branding van de koffiebonen is, hoe luchtiger de koffie is en hoe minder ervan gebruikt hoeft te worden om de juiste smaken te genereren. Je zou zeggen dat het dan interessant om donker gebrande koffiebonen te gebruiken om meer waar voor je geld te krijgen. Als je alleen naar het geld zou kijken dan klopt dat maar smaak is minstens zo belangrijk. Donker gebrande koffiebonen zijn vaak bitterder van smaak en zijn er heel veel goede smaken en aroma's weggebrand. Dit is wat we typisch supermarkt koffiebonen noemen.Om toch naar die 8 gram toe te werken moet je de koffiesterkte verminderen. Maar wat is de smaak dan nog?Vervolgens kan je gaan spelen met verschillende variabelen: - iets minder watervolume - de maalgraad iets fijner instellenPas altijd maar 1 variabele per keer aan. Noteer elke aanpassing op papier. Tot je met een koffiesterkte van 2, een goede verhouding hebt.Onze Mister Barish bonen zijn speciaal geslecteerd en gebrand voor Jura. Met deze vraag zou de RAW een goede mogelijkheid zijn tot succes!

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .