arrow_drop_up arrow_drop_down
De Jura D4 is een betaalbare koffiemachine voor enkel zwarte koffie
24 maart 2020 

De Jura D4 is een betaalbare koffiemachine voor enkel zwarte koffie

De Jura D4 is een volautomatische koffiemachine die zich focust op zwarte koffiespecialiteiten. De D4 is ontworpen door het Zwitserse merk Jura dat al bijna 100 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen van huishoudelijke apparaten. Het is een koffiemachine die qua kwaliteit niet onderdoet voor de duurdere machines, maar wel een stuk betaalbaarder is voor de thuisgebruiker. Maar zet zeker in combinatie met de Mister Barish koffiebonen super lekkere koffie. De bonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor deze volautomaten.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura D4 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura D4
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Jura D4 koffiemachine

Ondanks de lagere prijs van dit model, doet het ontwerp van de Jura D4 niet onder voor duurdere machines. Ook gebruikt de D4 veel van de vertrouwde systemen en technieken van Jura. Het verschil met duurdere modellen komt vooral terug in het beperkte aantal koffiespecialiteiten die de Jura D4 kan zetten en in de bezuiniging op een aantal extra’s. De Jura D4 is een machine die zich vooral specialiseert in zwarte koffie, maar daar dan ook in uitblinkt. Wat je kunt verwachten van deze koffiemachine bespreken we hieronder.

Design

De Jura D4 past qua design precies in het plaatje dat je van Jura machines hebt. De D4 heeft een klassiek ontwerp met een modern randje. De machine is stijlvol afgewerkt in piano black met zilveren details. Hierdoor is het een koffiemachine die mooi staat in zowel een traditionele keuken als een keuken met een meer moderne inrichting.

Eenvoudige bediening

De Jura D4 is een koffieapparaat dat ontworpen is om de bediening zoveel mogelijk te versimpelen. De D4 werkt met een symbolen display dat in een oogopslag te begrijpen is. Met een druk op de knop zet je een of twee kopjes koffie. En met de smart connect accessoire maak je de bediening nog gemakkelijker door je koffieautomaat te koppelen aan de J.O.E. app van Jura. Een ding waar je op moet letten bij de bediening van deze machine is dat als je twee kopjes koffie tegelijkertijd zet, de D4 dan op deze instelling blijft staan. Je moet dus niet vergeten de machine weer terug te zetten naar één kopje, anders zet je per ongeluk een extra kopje.

Zetgroep en koffiemolen

De Jura D4 werkt met de Aroma G2 molen. De Aroma G2 molen zorgt ervoor dat de bonen sneller vermalen worden en de fijnere vertanding van de molen zorgt voor een fijne maling. De P.E.P. en I.P.B.A.S. systemen zorgen samen voor een verdere verfijning van het koffiezetten. Zo garandeert de D4 dat de koffie altijd bereid wordt met perfect gemalen koffiebonen en de ideale persdruk. De koffie uitloop van de Jura D4 is ook in hoogte verstelbaar, waardoor je verschillende formaten koffiekoppen kunt gebruiken.

Koop Jura D4 koffiemachine

       In onze shop hebben we altijd scherpe prijzen!

P.E.P.

P.E.P., oftewel het Puls Extractie Proces, is ontwikkeld door Jura om koffiezetten te optimaliseren. Dit systeem is vooral een aanwinst bij het zetten van een espresso of een ristretto. Het pulserende extractieproces zorgt voor een optimale extractietijd, zo zorgt P.E.P. voor een vollere smaak die niet onderdoet voor een professionele koffiemachine. De P.E.P. technologie zorgt bovendien voor een romig crème laagje op je koffie.

I.P.B.A.S.

Het Intelligent Pre-Brew Aroma System helpt met het bereiden van het perfecte kopje koffie. Dit systeem bevochtigd de gemalen koffie voordat het bereidingsproces begint. Dit zorgt ervoor dat er meer smaak vrij komt van de gemalen koffie en dit vertaalt zich weer in een smaakvoller kopje koffie.

J.O.E.

J.O.E. (Jura Operating Experience) is een app van Jura die je kunt gebruiken om je smartphone (of andere smart devices) te koppelen aan je koffieautomaat. Via de app kun je dan individuele instellingen kiezen voor het bereiden van verschillende koffiespecialiteiten. Je kunt ook meteen kiezen of je een of twee kopjes koffie wilt zetten. Nadeel is dat de Jura D4 niet standaard gereed is voor gebruik met J.O.E. De D4 is wel gemakkelijk gereed te maken voor de app door middel van een Jura Smart Connect, maar dat is wel een accessoire die je los moet kopen voor zo’n 30 euro.

Jura D4 koffiemachine bedienen via de app

Via de app heb je een individueel instelbare koffiesterkte op 3 niveaus en kan je de  bereidingstemperatuur  op 2 niveaus aanpassen. Dat doe je door 2 seconden op een product op de startpagina te drukken. Zo kom je bij de productinstellingen en kan je het naar voorkeur instellen.

Energiezuinig

De Jura D4 is ook een goede koop voor mensen die milieubewust zijn. Met gebruik van zijn energie spaar modus (E.S.M.) bespaart het apparaat tot wel 40% energie. Om nog energiezuiniger te zijn kun je ook gebruik maken van de Zero-Energy Switch. Dit systeem zorgt ervoor dat als je het apparaat uitschakelt terwijl er nog een handeling bezig is, deze handeling eerst wordt afgehandeld voordat de machine wordt uitgeschakeld. Vervolgens voorkomt de Zero-Energy Switch dan dat de koffieautomaat nog energie in stand-by gebruikt.

Koffie met melk

Een nadeel aan de Jura D4’s focus op zwarte koffiespecialiteiten is dat het geen ingebouwde melkopschuimer heeft. Als je deze machine toch wilt gebruiken om koffie met melk te bereiden, zul je moeten investeren in een extra accessoire. Voor koffie met melk heeft Jura een melkopschuimer beschikbaar, maar met een prijskaartje rond de 80 euro is dat toch een duur extraatje.

Koffiebonen reservoir

Het bonenreservoir van de D4 heeft een inhoudscapaciteit van 200 gram, wat standaard is voor een koffiemachine voor thuisgebruik. Het koffiebonen reservoir wordt afgesloten met een aroma beschermdeksel, om de bonen langer vers te houden. Daarnaast kun je de machine ook gebruiken met gemalen koffie, voor wanneer je een andere soort koffie wilt zetten zonder de koffiebonen te vervangen.

Waterreservoir

De Jura D4 werkt met een CLARIS Smart waterfilter en het Intelligent Water System (I.W.S.). Het CLARIS Smart waterfilter filtrerend zware metalen en andere substanties uit het water, zo wordt voorkomen dat die een negatieve invloed hebben op de koffiesmaak. En het I.W.S. zorgt ervoor dat de Jura D4 jou een signaal geeft wanneer het waterfilter niet geplaatst is of vervangen moet worden.

Waterfilter jura d4 koffiemachine

De waterfilter voorkomt een heel lang ontkalkingsproces

Onderhoud en ontkalken

Het CLARIS Smart waterfilter zorgt niet alleen voor een betere koffiesmaak, het reduceert ook de kalkafzettingen in het verwarmingselement van de Jura D4. Dit zorgt ervoor dat het apparaat niet alleen minder onderhoud nodig heeft, maar ook dat de automaat een langere levensduur heeft. Als de D4 wel ontkalkt moet worden, kun je de Jura ontkalkingstabletten gebruiken. Daarnaast verkoopt Jura ook reinigingstabletten die afgestemd zijn op het reinigingsprogramma van de D4. Zo’n grondige reiniging doe je ongeveer na 180 koppen. Koffie is namelijk ontzettend vettig en resten geven een negatieve invloed op de smaak.

Koffiedranken

De Jura D4 is een koffiemachine voor de echte liefhebber van zwarte koffie. Door middel van een aantal settings kun je je koffie aanpassen aan jouw persoonlijke wensen. De Jura D4 is hierdoor wel alleen geschikt voor een gelimiteerd aantal koffiespecialiteiten. Je kunt kiezen uit een espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Daarnaast heeft het apparaat ook een heet water optie. Handig voor bijvoorbeeld thee of warme chocolademelk. Eventueel kun je de heet water optie ook gebruiken om je kopje voor te verwarmen.

Jura D4 koffiemachine voor zwarte koffie

Voor een cappuccino heb je een aparte melk opschuimer nodig

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine P.E.P. en I.B.P.A.S. zorgen voor een vollere koffiesmaak
Plus review koffiemachine Minder onderhoud nodig dan vergelijkbare machines
Plus review koffiemachine Zet lekkere koffie
Plus review koffiemachine De eenvoud

Minus review koffiemachine Geen ingebouwde melkopschuimer
Minus review koffiemachine Geen display, kan ook juist een voordeel zijn
Minus review koffiemachine Beetje lawaaierig door de snellere vermaling
Minus review koffiemachine Instellen van de watertemperatuur en koffiesterkte is enkel aan te passen via de Jura app. Hiervoor heb je de Smart Connect nodig
Minus review koffiemachine Opvang bakje voor het spoelwater is redelijk snel vol

Prijs

Het prijskaartje van de Jura D4 ligt rond de 700 euro. Dat is een stuk goedkoper dan de luxere modellen. Jura is zeker niet de goedkoopste maar wel de meeste degelijke. Maar kijk in de shop want we hebben altijd een scherpe prijs.

Koop Jura D4 koffiemachine

       In onze shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Wat is de mening van Mister Barish?

Deze machine is vooral een aanrader voor mensen die liefhebbers van zwarte koffiespecialiteiten zijn. Het is een koffiemachine voor een budget, die toch gebruik maakt van sommige van Jura’s beste technieken. Een ander groot pluspunt is dat de machine energiezuinig is. Het is een van de goedkopere volautomaten op de markt, maar van dat voordeel maak je alleen optimaal gebruik als je koffie met melk achterwege kan laten. Het aanpassen van de watertemperatuur en koffiesterkte is enkel mogelijk via de J.O.E. app. Een reden waarom dit het JURA instapmodel wordt genoemd. Als je toch gebruik wilt maken van deze opties ben je extra geld kwijt aan accessoires. Toch is het een mooie, betaalbare koffiemachine die gemakkelijk in gebruik en onderhoud is. Dus als jij van zwarte koffie houdt, en zonder de extra’s kan leven, is de Jura D4 zeker de moeite waard. Je kan ook altijd afzonderlijk de JURA melkopschuimer aanschaffen voor het moment dat je bezoek hebt en je toch een cappuccino wil serveren.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

 

Technische specificaties Jura D4

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: espresso, doppio, americano, lungo of ristretto
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Nee
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 200 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met draaiknop en knopjes
Gebruikersprofielen: Nee
Smartphone app: J.O.E., beschikbaar met Smart Connect (niet meegeleverd)
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart-filter, er wordt er 1 meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Nee

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34,5 centimeter
Breedte: 28 centimeter
Diepte: 41,5 centimeter
Gewicht: 8,4 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblok (1 stuk)
Kleur: Platin

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0 watt

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura heeft zo’n 16 koffiemachines in het assortiment voor thuis gebruik.

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine

Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine

Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte E6 volautomaat is een interessant instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de Jura koffiemachines. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6 en E60, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine is de publieksfavoriet bij de consumentenbond voor mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine

Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8

Jura J6
De Jura J6 is niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine multifunctioneel voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Jura Giga 5
De Jura Giga 5 heeft maar liefst twee koffiebonenreservoirs. Dat is handig voor verschillende koffiedranken. Een cappuccino vraagt soms een andere type koffiebonen.  De koffiemolens zijn voorzien van een keramische maalschijf. Deze maalschijf wordt niet heet en zodoende kunnen de bonen niet verbranden. Verder zitten er allerlei nieuwe technologieën en handigheidjes in waardoor deze machine een genot is om te gebruiken.

Jura Giga 5 koffiemachine

Jura Giga 6
De Jura Giga 6 is voor echte koffieliefhebbers die niets hebben aan een volautomatische koffiemachine waar je maar een paar instellingen kunt aanpassen. Bijvoorbeeld de keuze uit verschillende koffiebonen, gemalen met een elektrisch instelbare keramische koffiemolen. Als jij dus op zoek bent naar een volautomaat die eigenlijk een soort barista is aan wie je alles kunt vragen.

Jura Giga 6 koffiemachine

Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst.

Jura S8 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemschine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .