De Jura D4 is een betaalbare koffiemachine voor enkel zwarte koffie
24 maart 2020 
in JURA
27 min. leestijd

De Jura D4 is een betaalbare koffiemachine voor enkel zwarte koffie

De Jura D4 is dé volautomatische koffiemachine voor zwarte koffiespecialiteiten. Het is een betaalbaar instapmodel voor thuisgebruikers. En toch doet de D4 qua kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid helemaal niet onder voor duurdere machines. Deze krachtige volautomaat maakt gebruik van de nieuwste technologieën, maar houdt de bediening uiterst eenvoudig. Jura biedt zelfs de mogelijkheid om de D4 via een app op je smartphone te bedienen en in te stellen.

Wil je het volle potentieel van deze uitstekende espressomachine ontdekken? Dan doe je dat het best met de koffiebonen van Mister Barish, want zij werden speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische machines. In geen tijd zet je heerlijke zwarte koffie met een intens aroma en een uitgebreid smaakbereik: de ideale start van jouw dag!

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Jura D4 koffiemachine
Koffiedranken – zwarte koffie, geperfectioneerd
Plus- en minpunten
JURA D4 onderhoud en levensduur
Niet supergoedkoop, wel supergoed
Wat is de mening van Mister Barish?
JURA Garantie krijg je enkel bij een geautoriseerde dealer!
Technische specificaties Jura D4
Verschillen met andere Jura-modellen
Welke koffiebonen in je JURA D4 gebruiken?
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Jura D4 koffiemachine

De D4 is ontworpen door het Zwitserse merk Jura, dat al bijna 100 jaar ervaring heeft in de ontwikkeling van hoogwaardige huishoudelijke apparaten. Met de D4 brengt Jura een machine op de markt die als geen ander uitblinkt in het zetten van een stevig kopje zwarte koffie. Omdat de koffiemachine zich daar volledig op toespitst, ligt de prijs een stuk lager dan bij toestellen die een bredere waaier aan koffiespecialiteiten aanbieden. Wat je nu precies kan verwachten van de Jura D4? Hieronder lees je het allemaal.

espresso jura d4 volautomaat

Met deze volautomatische koffiemachine zet je de lekkerste espresso, doppio, americano en lungo.

Design

Met de Jura D4 haal je niet alleen een fantastische koffiemachine in huis, maar ook een fraai stukje design dat in elke keuken beeldig staat. Het toestel heeft de kenmerkende Jura-uitstraling: een zwarte behuizing (Piano Black), stijlvol afgewerkt met zilveren details. De bediening is mooi geïntegreerd in het geheel en is uiterst intuïtief. De water- en bonenreservoirs zijn handig ingebouwd in de zijkanten van de machine. Om ze bij te vullen of schoon te maken, moet je dus niet aan de achterkant zijn.

Wel is het opvangbakje nogal klein en fragiel gebouwd. Daardoor moet het vrij vaak geleegd worden. En het vereist enige handigheid om het bakje er terug in te schuiven.

Eenvoudige bediening

Geen zin om leertijd te investeren in een koffiemachine met een complexe bediening? Dan zal de Jura D4 helemaal jouw ding zijn, want de bedieningsinterface werd absoluut tot de essentie herleid. Aan de hand van het intuïtieve symbooldisplay ga je meteen met het toestel aan de slag zonder dat je er de handleiding bij moet halen: alles wijst zichzelf uit. Met de bovenste rij symbolen kies je voor koffie of espresso. Met de koffieboonsymbolen op de onderste rij bepaal je de gewenste sterkte. Wil je 2 koppen koffie tegelijk zetten? Met één druk op het 2X symbool staat de machine zo ingesteld. Let wel: zij blijft deze instelling onthouden. Altijd even checken dus, zodat je de volgende keer niet per ongeluk een kopje te veel zet. Tenslotte stel je aan de hand van de draaiknop rechts de maalgraad in. Dat is in een notendop de eenvoudige bediening van de D4. Maar het is nog niet alles.

Wou je soms dat er ’s morgens na het opstaan in de keuken een heerlijk kopje dampende espresso op jou stond te wachten? Jura maakt je droom waar! Dankzij het Smart Connect accessoire is het mogelijk om de D4 aan de J.O.E. app van Jura te koppelen. Daarmee selecteer je niet alleen een koffiebereiding uit het menu, maar kan je ook de koffiesterkte en bereidingstemperatuur aanpassen. En dat van overal in huis, zelfs van onder de veren.

Zetgroep en koffiemolen

In de Jura D4 zit een Aroma G2 molen ingebouwd. Die maalt verse koffiebonen aan een sneltempo en de haarfijne vertanding van de stalen maalelementen zorgt voor een uiterst fijne maling. Daarnaast is ook de hoogte van de koffie-uitloop instelbaar. Zo verkrijg je telkens opnieuw die perfecte koffie, hoe groot of klein je koffiekop ook is.

De Jura D4 pakt uit met de nieuwste technologieën en legt daarmee de lat hoog, wanneer het gaat om het zetten van een espresso met de pit en smaakintensiteit van verse koffiebonen. Terwijl het P.E.P. voor een precieze extractietijd zorgt, garandeert het I.P.B.A.S. dat werkelijk alle aromastoffen tijdens de bereiding vrijkomen. Frons je de wenkbrauwen bij het lezen van deze termen? Geen zorgen, we leggen ze hieronder even uit.

Koffie tegoed Mister Barish €45

       In onze shop hebben we altijd scherpe prijzen!

P.E.P.

Het Pulse Extractie Proces werd speciaal door Jura ontwikkeld om bij elke kop koffie de perfecte extractietijd te kunnen garanderen. Deze technologie komt vooral tot zijn recht bij espressobereidingen en staat garant voor een mooi uitgebalanceerde, volle smaak en een heerlijk crèmelaagje.

I.P.B.A.S.

Het Intelligent Pre-Brew Aroma System zorgt voor de rijke en complexe smaaksensatie van de espresso. Door de gemalen koffie met heet water te bevochtigen, kunnen de aromastoffen in de koffiebonen optimaal vrijkomen. En je hoeft helemaal geen fijnproever te zijn om het verschil te merken!

J.O.E.

Met de Jura Operating Experience koppel je je smartphone en andere smart devices aan je koffiemachine. Via de handige app stel je het koffieapparaat in om verschillende koffiespecialiteiten te bereiden. Daarnaast is het ook mogelijk om je gepersonaliseerde koffiedranken onder een unieke naam op te slaan. Als je in het selectiemenu een koffiedrank 2 seconden ingedrukt houdt, kan je de koffiesterkte en bereidingstemperatuur gemakkelijk volgens je eigen voorkeur aanpassen. Dat doe je aan de hand van schuifregelaars, wat in het geval van de koffiesterkte veel preciezer is dan met de 3 standen op het symbooldisplay.

Jura D4 koffiemachine bedienen via de app

Jammer genoeg is de Jura D4 niet standaard uitgerust voor een koppeling met de J.O.E. Je moet daarvoor een Jura Smart Connect kopen die een kleine 30 euro kost. Maar zeg nu zelf, heerlijke espresso zetten vanuit je luie stoel: wat kan je nog meer verlangen?

Energiezuinig

De Jura D4 heeft niet alleen een energiespaarmodus (E.S.M.), waarmee de machine tot wel 40% energie bespaart, maar ook een Zero-Energy Switch. Dankzij die schakelaar zal het toestel vanzelf uitschakelen wanneer het alle handelingen heeft voltooid. Zo kan je de koffiemachine niet per ongeluk aanlaten en verbruikt hij geen energie op stand-by. Een slimme koop dus, voor je portemonnee én voor je ecologische voetafdruk.

Koffie met melk

Omdat de Jura D4 volledig toegespitst is op een kwalitatieve bereiding van zwarte koffiedranken, zit er geen melkopschuimer ingebouwd. Liefhebbers van late en cappuccino die toch met de D4 willen werken, moeten dus met een apart accessoire aan de slag. De melkopschuimer uit het Jura assortiment kost zo’n 80 euro. Een aanzienlijke meerkost dus, bij een machine met een prijskaartje van rond de 700 euro.

Koffiebonenreservoir

Het bonenreservoir van de D4 heeft een inhoudscapaciteit van 200 gram, wat bij een koffiemachine voor thuisgebruik vrij standaard is. Om de koffiebonen langer vers te kunnen houden en de aroma’s te bewaren, is het voorzien van een luchtdichte afsluiting. Maar ook al is het reservoir niet overdreven groot, toch gooi je het beter niet altijd vol. Koffiebonen blijven nog altijd het langst vers in een goed afgesloten koffieverpakking met ventielsysteem. Daarnaast kan je bij de Jura D4 ook te allen tijde gemalen koffie gebruiken. Je moet dus niet telkens de bonen vervangen om bijvoorbeeld sporadisch van een deca koffie te kunnen genieten.

Waterreservoir

Voor een goede koffiesmaak en een gelijkmatige extractie zijn niet alleen verse koffiebonen maar ook een optimale waterkwaliteit onontbeerlijk. Daarvoor maakt de Jura D4 gebruik van een CLARIS Smart waterfilter die zware metalen, kalk en andere substanties uit het water filtert. Heb je de waterfilter verkeerd geplaatst of is die aan vervanging toe? Dankzij het I.W.S. (Intelligent Water System) word je op tijd gewaarschuwd. Maar ook al gebruik je een waterfilter, toch raden we je aan om de dag steeds te beginnen met een volledig ververst waterreservoir. Koffie bestaat ten slotte voornamelijk uit water. Dus hoe beter het water, hoe lekkerder de koffie!

Waterfilter jura d4 koffiemachine

Dankzij de hoogwaardige Jura waterfilters zijn lange ontkalkingsprocessen verleden tijd.

Onderhoud en ontkalken

De CLARIS Smart waterfilter zorgt niet alleen voor een betere koffiesmaak, hij reduceert ook de kalkafzetting in het verwarmingselement van de Jura D4. Als je de CLARIS-waterfilter correct gebruikt, is ontkalken helemaal niet meer nodig. Maar natuurlijk kan een occasionele, grondigere ontkalking nooit kwaad. In dat geval is het gebruik van de Jura ontkalkingstabletten aangewezen.

Een groot voordeel van de Jura toestellen is dat je de zetgroep niet kan loskoppelen. Dankzij het hoogwaardige, ingebouwde reinigingsprogramma wordt je koffiemachine namelijk volledig automatisch schoongemaakt en zelfs beter dan je ooit met de hand zou kunnen doen. Pas na ongeveer 180 koppen is het toestel aan zo’n grondigere schoonmaakbeurt toe. Daarvoor gebruik je het best de Jura reinigingstabletten. Die zijn helemaal afgestemd op het reinigingsprogramma van de D4 en verwijderen alle vet- en koffieresten uit de machine. Zo blijft de koffiekwaliteit optimaal.

Koffiedranken – zwarte koffie, geperfectioneerd

Drink je je koffie het liefst zwart? Dan is de Jura D4 dé koffiemachine voor jou. Net omdat dit apparaat zich beperkt tot de bereiding van espresso, doppio, americano en lungo, is de kwaliteit in zijn prijsklasse ongeëvenaard. Met enkele gemakkelijk aan te passen instellingsmogelijkheden zet je de koffie naar je hand. Het resultaat: telkens weer die heerlijke, stevige koffie waar je naar verlangde! Verder is de heetwaterfunctie een leuke extra voor liefhebbers van thee en minuutsoep.


Jura D4 koffiemachine voor zwarte koffie

Zin in een cappuccino? Dan moet je helaas met een aparte melkopschuimer aan de slag.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine P.E.P. en I.B.P.A.S. zorgen voor een vollere koffiesmaak
Plus review koffiemachine Minder onderhoud nodig dan vergelijkbare machines
Plus review koffiemachine Eenvoudig te bedienen
Plus review koffiemachine Heerlijke koffie

Minus review koffiemachine Geen ingebouwde melkopschuimer
Minus review koffiemachine Geen display (kan ook als een voordeel gezien worden)
Minus review koffiemachine Beetje lawaaierig door de snelle vermaling
Minus review koffiemachineWatertemperatuur en koffiesterkte zijn enkel aan te passen via de Jura app. En je hebt daarvoor de Smart Connect nodig
Minus review koffiemachine Opvangbakje voor het spoelwater is redelijk snel vol

JURA D4 onderhoud en levensduur

De gemiddelde levensduur van een JURA D4 koffiemachine is volgens de Consumentenbond 9,2 jaar. Dit is veel langer dan andere merken. Dit is bij een gemiddeld gebruik van 5 tot 7 kopjes per dag. Als je geen supermarkt koffiebonen gebruikt en kiest om consequent de waterfilters te gebruiken dan verleng je de levensduur.

Een servicebeurt bij JURA?
We krijgen wel eens de vraag "maar een Jura moet toch regelmatig een servicebeurt krijgen?". In de gemiddelde levensduur van 9,2 jaar is een servicebeurt niet noodzakelijk, maar Mister Barish adviseert wel om na ongeveer 5 jaar, bij gemiddeld gebruik, de JURA D4 toch eens binnen te brengen bij JURA voor een servicebeurt. 5 jaar is namelijk de gemiddelde levensduur van andere merken. Met een service beurt worden ventielen vervangen, wordt de machine nog uitgebreider gereinigd en eventueel de koffiemolen of zetgroep vervangen in samenspraak met JURA. Met een servicebeurt verleng je dus de levensduur van je toestel.

Het reinigen van de zetgroep
Na elk kopje koffie wordt de zetgroep gespoeld. Vervolgens wordt de zetgroep vacuüm gezogen waardoor de laatste koffieresten er worden uitgezogen en deze wordt droog gemaakt. Zo heb je altijd een schone droge basis voor je volgend kopje. Let op met supermarkt koffiebonen of vettige bonen want daar heeft ook een JURA koffiemachine meer moeite mee. Gemiddeld om de 180 tot 200 kopjes vraagt de JURA D4 om een uitgebreide reiniging van de zetgroep. Dit is heel eenvoudig met 1 druk op de knop en het toevoegen van een reinigingstablet.
De reiniging van de zetgroep stap voor stap volledig uitgelegd: Hoe reinig je je JURA D4?

Waterfilters of ontkalken
Als je consequent de waterfilter gaat vervangen moet je nooit ontkalken. Het advies is om de waterfilters te gebruiken dan is je JURA D4 100% beschermd.
Het vervangen van de waterfilter en het ontkalken stap voor stap volledig uitgelegd:
Hoe vervang je de waterfilter van de JURA D4?
Hoe ontkalk je je JURA D4 koffiemachine?

Niet supergoedkoop, wel supergoed

Het prijskaartje van de Jura D4 ligt rond de 700 euro, wat nog steeds een stuk goedkoper is dan de luxemodellen met vergelijkbare technische specificaties. Toegegeven: 700 euro klinkt als een flinke hap uit je budget, maar met een Jura haal je een oerdegelijke volautomaat in huis die niet alleen mooi oogt, maar ook lang meegaat. En vooral: verdraaid lekker koffie zet! Wil je de beste deal doen? Kijk dan snel op onze webshop. Onze prijzen zijn altijd scherp en bovendien krijg je voor € 50 aan Mister Barish koffiebonen cadeau. Talk about a deal!

Koffie tegoed Mister Barish €45

Wat is de mening van Mister Barish?

Voor liefhebbers van zwarte koffie is de Jura D4 een uitstekende keuze. Met een relatief bescheiden prijskaartje heeft deze koffiemachine heel wat in z’n mars wat technologie en gebruiksgemak betreft. De D4 is volautomatisch, maar toch bijzonder energiezuinig en onderhoudsvriendelijk. Eén opmerkelijk nadeel is dat je op de aanschaf van een extra accessoire aangewezen bent om toegang te krijgen tot het volledige instelbereik. Omdat die instellingen enkel via de app kunnen gebeuren, moet je ook altijd je smartphone bij de hand hebben om de koffie precies naar jouw smaak aan te passen. Serveer je daarnaast graag eens een cappuccino? Dan kan het gebrek aan ingebouwde melkopschuimer een pijnpunt zijn. Maar vormen deze nadelen voor jou geen probleem en kan je zonder de extra’s leven, dan zal de Jura D4 een koffiemachine naar je hart zijn. Twijfel je toch over de prijs? Wees gerust: de heerlijke koffie die je met dit apparaat zet, zal het kostenplaatje meteen in perspectief zetten!

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor bean to cup koffiemachines.

JURA Garantie krijg je enkel bij een geautoriseerde dealer

Mister Barish is een geautoriseerde JURA dealer. Als je bij ons je JURA koffiemachine koopt dan krijg je 25 maanden garantie. Als er iets met je koffiemachine zou zijn, neem dan contact met ons op. We hebben ontzettend veel kennis en zullen je meestal onmiddellijk kunnen helpen. Problemen met een JURA zijn zeldzaam. Maar als een technisch probleem voor zou komen dan zal JURA de koffiemachine bij je thuis ophalen, kan je een leenmachine krijgen en wordt doorgaans na 5 werkdagen de machine gemaakt en in een beschermde flightcase teruggestuurd. Zelfs meer dan 10 jaar na aankoop heeft JURA nog steeds alle wisselstukken om je koffiemachine te kunnen maken.

Koop je koffiemachine enkelbij een geautoriseerde dealer dus niet via Bol.com
Om van deze geweldige JURA service te kunnen profiteren moet je de koffiemachine wel aankopen bij een geautoriseerde dealer. Koop daarom nooit je JURA koffiemachine via Bol.com. Als je op Bol.com koopt dan heb je geen recht op garantie bij JURA. Je koopt namelijk bij een niet geautoriseerde dealer. Het kan zelfs zijn dat de koffiemachine niet in het Nederlands te bedienen is, je geen Nederlandstalige handleiding krijgt en je een oud model koopt.

Wij als Mister Barish investeren elke dag opnieuw heel veel tijd en geld om een geautoriseerde JURA dealer te mogen zijn. Dit zijn de voordelen als je bij ons je JURA koopt:

 • Experience stores in Amsterdam en Antwerpen waar je alle uitleg krijgt, de verschillen tussen de verschillende modellen, verschillen met andere merken, waar je kan proeven en de koffiemachines zelf kan testen.
 • Gratis koffiebonen, koffie speciaal geslecteerd en gebrand voor JURA.
 • Alle tips en tricks over hoe je het beste de koffiemachine kan instellen.
 • Service na verkoop:
  • Online service demo: via een video verbinding helpen we je persoonlijk om echt het potentieel van je JURA te benutten.
  • Heb je vragen of heb je een probleempje met de koffiemachine? We zijn 6 dagen op 7 bereikbaar via telefoon, chat en email.
 • 25 JURA fabrieksgarantie
 • Mister Barish service communicatie: wat te doen met je JURA tijdens de vakantie, wat met de maalgraad na bijvoorbeeld 2 jaar, etc.

Technische specificaties Jura D4

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: espresso, doppio, americano, lungo of ristretto
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Nee
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 200 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met draaiknop en knopjes
Gebruikersprofielen: Nee
Smartphone app: J.O.E., beschikbaar met Smart Connect (niet meegeleverd)
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart-filter, er wordt er 1 meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Nee

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34,5 centimeter
Breedte: 28 centimeter
Diepte: 41,5 centimeter
Gewicht: 8,4 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblok (1 stuk)
Kleur: Piano Black

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0 watt

Verschillen met andere Jura-modellen

Jura D4 versus Jura D6
Met de Jura D4 zet je uitsluitend zwarte koffiespecialiteiten, terwijl het met de D6 ook mogelijk is om heerlijke cappuccino’s te bereiden. Maar je moet daarvoor wel de bijgeleverde melkslang aansluiten en de melktoevoer handmatig open- en dichtdraaien. Ook de bedieningsinterface verschilt: de D4 werkt met een symbooldisplay en knoppen, terwijl je de D6 via een LCD-scherm met draaiknoppen bedient. De D6 heeft standaard een hoger en preciezer instelbereik dan de D4, waarvan je de volledige instellingsmogelijkheden enkel via de J.O.E. app te zien krijgt. Dat zorgt ervoor dat je met de D6 net dat ietsje meer controle hebt over de smaak van je koffie, zonder je smartphone te moeten bovenhalen. Nog een leuke extra bij de D6 is dat de heetwaterfunctie 2 temperatuurstanden heeft, zodat je naast koffiebereidingen ook thee en minuutsoep op precies de juiste temperatuur kan maken. Wat de D6 dan weer mist in vergelijking met de D4, is de optie om met voorgemalen koffie te werken. Qua prijs is de Jura D6 een kleine 80 euro duurder dan de D4.

Jura D4 versus Jura E6
De Jura E6 is een goeie 200 euro duurder dan de D4, maar hoe komt dat? Op het eerste gezicht zit het grootste verschil in de bediening, die bij de E6 via een groot LCD-scherm met drukknoppen gebeurt. Maar ook qua instelmogelijkheden overtreft deze koffiemachine de D4 ruimschoots. Waar je bij de D4 de sterkte van je koffie slechts op 3 niveaus kan kiezen, zijn er bij de E6 liefst 8 verschillende standen. Daarnaast kan je de heetwaterfunctie van de E6 op 3 temperaturen instellen.

Waar de Jura D4 toegespitst is op zwarte koffie, zet je met de E6 een breder aanbod aan koffiedranken. Zo maakt de E6 automatisch uitstekende americano’s en caffè lungo’s. Dankzij de bijgeleverde melkslang zet je ook gemakkelijk diverse koffiedranken met melk, zoals cappuccino’s en espresso macchiato’s. Al moet je de melktoevoer wel handmatig open- en dichtdraaien. Verder pakt de Jura E6 uit met een aantal handige extra’s, zoals een automatische melding als de restwaterbak geleegd moet worden en de intelligente voorverwarmfunctie, waarmee ook je eerste kopje koffie op precies de juiste temperatuur wordt gezet.

Jura D4 versus Jura ENA 4
De Jura D4 en de net gelanceerde ENA 4 hebben ongeveer dezelfde prijs en toch verschillen de machines sterk van elkaar. Allereerst heeft de ENA 4 een andere uitstraling, dankzij zijn uitwendige watertank en zijn LCD-display. Dat laatste maakt de ENA 4 ook makkelijker te bedienen dan de D4, die helemaal geen display heeft. Intern heeft de ENA 4 de iets hoogwaardigere Aroma G3-koffiemolen, terwijl de Jura D4 nog het vorige G2-model gebruikt. Beide machines zetten koffie met de P.E.P.-technologie. Maar bij de ENA 4 geniet je ook van de automatische Vacuüm Clean reinigingstechnologie, wat je heel wat onderhoud bespaart.

Qua capaciteit wint de D4 het dan weer van de ENA 4, dankzij een bonenreservoir met ruimte voor 200 gram bonen en een waterreservoir met een inhoud van 1,9 liter. Het bonenreservoir van de ENA 4 biedt daarentegen plaats aan amper 125 gram koffiebonen en in het waterreservoir kan, door zijn bijzondere vorm, maar 1,1 liter water. Hoewel een groter volume misschien handiger lijkt – zeker als je met meerdere mensen van de machine gebruik wil maken – is het evenwel erg belangrijk om beide reservoirs regelmatig te verversen. Daarom is een kleinere capaciteit volgens ons niet per se nadelig.

Extra tips

 • Het residubakje kan je gemakkelijk in de vaatwasmachine schoonmaken. Het is ook een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te schaffen. Zo kan je makkelijk afwisselen en hoef je geen enkel koffiemoment te missen.
 • Wil je meer controle en een hoger instelbereik? Dan is het Smart Connect accessoire echt een must-have. Het is niet alleen handig om de koffiemachine met je smartphone te kunnen bedienen, je kan het toestel ook fijner instellen aan de hand van de schuifregelaars op de J.O.E. app. Zo wordt de koffiesterkte programmeerbaar tot op 3 niveaus en de bereidingstemperatuur tot op 2 niveaus. Echt de moeite, als je het ons vraagt!

Welke koffiebonen in je JURA D4 gebruiken?

De impact op de koffiebonen die je gebruikt is natuurlijk groot op de koffiesmaak maar ook op de levensduur van de JURA D4. Dit is voor alle koffiemachines zo. Welke koffiebonen moet je nu kiezen voor je volautomaat?

Let op met koffiebonen die je in de supermarkt koopt:
Koffiebonen die je koopt in de supermarkt zijn vrijwel altijd duurkoop. Ze zijn onrealistisch goedkoop. Dat kunnen ze alleen doen door een blend samen te stellen waar ze heel veel minderwaardige koffiebonen aan toevoegen. Deze minderwaardige bonen hebben ook aroma's en smaken. Deze zijn echt niet lekker. Om deze smaken te neutraliseren moeten de bonen heel hoog gebrand worden.

Daarom zie je vooral Dark roast en Extra dark roast. Dit laten ze overkomen alsof het goed is, belangrijk is. Maar het is het tegenovergestelde. Een koffiebrander gaat groene bonen alleen maar donker branden als ze iets te verbergen hebben.

Vettig
De mindere kwaliteit bonen en de donkere branding zorgen ervoor dat de supermarkt koffiebonen over het algemeen vettig zijn. Deze vetten en oliën hebben een negatieve impact op de levensduur van je koffiemachine. Zelf een JURA met het vacuüm clean technologie heeft veel meer moeite om de zetgroep schoon te houden. De koffieresten zullen zich makkelijker opstapelen. Dit heeft als gevolg dat de koffiekwaliteit zal verminderen omdat je de smaak van gebruikte koffieresten mee doorgeeft aan de volgende koffie.

Dark roast
Dark roast koffiebonen zijn volledig opgebrand, stuk gebrand. De koffie zal daardoor veel bitterder smaken en de kans dat je suiker aan de koffie moet toevoegen is veel groter.

Specialty coffee: gebruiken in je JURA of niet?
De koffie die je zet met specialty coffee is over het algemeen heel lekker maar kost over het algemeen ook meer geld. Om het potentieel van specialty coffee tot het uiterste te benutten heb je een ervaren barista nodig, een grote koffiemolen en een halfautumatisch bean to cup espresso machine met heel veel mogelijkheden. De opstelling die je kent van in een koffiebar dus.

Natuurlijk kan je specialty coffee ook in je JURA koffiemachine gebruiken, maar weet wel dat de machine dan maar ongeveer 80% van het potentieel van de bonen zal benutten. Het gaat nog steeds enorm lekker zijn, maar toch iets minder dan wanneer je de juiste apparatuur hebt en kennis hiervoor.

Conclusie: je kan zeker en vast specialty coffee gebruiken in je JURA, maar weet wel dat het potentieel niet de volle 100% benut zal worden en je bereidt moet zijn meer geld te betalen. Al kennen wij wel enkele specialty coffee’s die dat extra geld écht wel waard zijn. Wij raden eerder aan om specialty coffee, zoals de naam het zegt, als iets speciaals te zien en het dus eerder eens tussendoor of op speciale gelegenheden te gaan gebruiken, tenzij je jezelf natuurlijk dagelijks wil verwennen met een specialty momentje.

Welke koffiebonen zijn ideaal voor in mijn JURA?
Kies voor premium koffiebonen! Zorg ervoor dat je geen dark roast hebt.
Als koffiebrander focust Mister Barish zich op koffiemachines die je thuis gebruikt. Mister Barish brandt de koffiebonen enkel medium of city roast. Dit kunnen we doen omdat we enkel koffiebonen selecteren van premium kwaliteit. Ze worden met zorg gebrand zodat zeker alle smaken behouden blijven. We branden ze speciaal voor bean to cup machines (volautomatische en half automatische koffiemachines). Ons doel is altijd dat je de allerbeste koffie zet met je machine, waarbij de prijs en de kwaliteit van de bonen in verhouding zijn. Doordat onze bonen niet vettig zijn, heb je ook veel langer plezier van je machine. Je ontvangt na aankoop alle tips & tricks om je JURA D4 in te stellen. Deze tips & tricks zorgen ervoor dat je ook echt het potentieel van je machine gaat benutten. De espresso, de lungo, de cappuccino, ... zullen extreem lekker zijn.

In vergelijking met supermarkt koffie betaal je een beetje meer, maar de koffie zal veel lekkerder zijn en je gaat veel langer plezier hebben van je JURA.

Als de smaak van dark roast koffie je voorkeur heeft dan kies je bij Mister Barish het beste voor de PURE blend. Dit is een krachtige blend met smaken van donkere chocolade en donker fruit. De PURE is dus helemaal niet vettig en is goed voor je koffiemachine.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.

Jura J8 koffiemachine

Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura J6 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .