Jura D60 is een volautomatische koffiemachine met een fijn prijsje
07 januari 2020 
15 min. leestijd

Jura D60 is een volautomatische koffiemachine met een fijn prijsje

De Jura D60 heeft een fijn prijsje voor zo’n koffiemachine met veel functies. Misschien heb je wel eens verliefd naar de dure Jura koffiemachines gekeken, maar heb je zelf het geld er niet voor (over), wat zeer begrijpelijk is. Gelukkig is het ook mogelijk om wat minder te besteden en toch een heerlijk kopje koffie te kunnen zetten.Zeker in combinatie met de Mister Barish koffiebonen. Deze zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor deze volautomaten. In deze blogpost leggen we uit wat deze prachtige volautomaat allemaal kan.

De Jura D60 wordt niet meer geproduceerd. Deze volautomaat is vervangen door de D4 en de D6

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura D60 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura D60
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Jura D60 koffiemachine

Deze betaalbare koffiemachine gebruikt veel van de technologieën die ook in de duurdere machines zijn verwerkt. Zo zit de Pulse Extraction Process technologie in deze machine, wat zorgt voor een lekkerder kopje koffie. Hoe dat precies werkt lees je verderop in deze blog. Hieronder worden de kenmerken van het apparaat uitgelegd, zo kom je erachter of deze machine wel of niet voor jou geschikt is.

jura koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Design
De Jura D60 is qua inhoud hetzelfde als de D6, echter is de D60 volledig zwart. Hierdoor is deze nog stijlvoller en staat deze mooi in iedere keuken. Het waterreservoir is weggewerkt in het design, zodat de machine symmetrisch is. Op deze machine zit geen TFT-scherm, maar een draaiknop. De D60 is gemaakt van kunststof, maar dit ziet er in dit geval niet goedkoop uit.

Eenvoudige bediening
Omdat er maar enkele soorten drankjes met de machine kan worden gemaakt, is de bediening eenvoudig. Met de draaiknop kun je de juiste koffie selecteren. Als je voor de cappuccino kiest moet je handmatig de draaiknop van de melktoevoer op het juiste moment openen. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, omdat je er steeds bij moet blijven.

bediening jura d60 koffiemachine

De bediening is zeer eenvoudig.

Het is mogelijk om het apparaat met een app op je telefoon of tablet te besturen. Deze maakt verbinding via Bluetooth. Maar hierbij blijven de opties wel beperkt tot espresso en gewone koffie, omdat je de cappuccino handmatig moet zetten. Maar een sterke bak koffie kun je eenvoudig vanuit bed zetten!

Zetgroep en koffiemolen
Jura besteedt veel aandacht aan de zetgroep en koffiemolen: het hart van de machine. Ook de goedkopere apparatuur bezit over hoogwaardige materialen en nieuwe technologieën. De koffiemolen is wat ouder, want in de D60 zit de Aroma G2, terwijl tegenwoordig de Aroma G3 wordt gebruikt. Dit verschil proeven alleen de echte connaisseurs, want het is alsnog een prima molen die de koffie zo precies en snel mogelijk maalt. Ook maakt deze koffieautomaat gebruik van een paar belangrijke Jura technologieën: Pulse Extraction Process en Intelligent Pre Brew Aroma System.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Na het malen van de koffiebonen worden deze nog voor het extractieproces plaatsvindt kort natgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de bonen gaan wellen en er meer aroma vrijkomt. Dit proef je terug in je kopje koffie.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Espresso wordt in de D60 niet in één vloeiende beweging gezet, maar in een pulserende beweging. Als je goed luistert hoor je dit ook. Dit proces heeft als voordeel dat er langer contact is tussen de koffie en het water, hierdoor komt er een intensere en vollere smaak vrij.

De koffie uitloop is in de hoogte verstelbaar
Een verstelbare koffie uitloop zorgt er niet alleen voor dat er minder spetters rondvliegen, ook maakt het je koffie lekkerder. Dit komt omdat er meer belletjes in de cremalaag komen als de afstand tussen het kopje en de uitloop te groot is. Dit maakt de koffie minder lekker. Verstel daarom bij iedere kop de uitloop.

Koffie met melk
Zoals al gezegd is het mogelijk om een cappuccino te zetten met de D60, echter moet je hier wat meer moeite voor doen dan bij de duurdere machines van Jura. Je moet namelijk de melkuitloop zelf openen en weer sluiten. Dit doet gelukkig niets af aan de kwaliteit van de melkschuim, dit is een heerlijk microschuim. Het is ook mogelijk om de barista uit te hangen en andere melkdrankjes te maken, bijvoorbeeld latte en flat white. Hiervoor moet je wel apart melkschuim maken en espresso zetten, gelukkig kan dat beiden met dit apparaat. Na gebruik van de uitloop moet je dit altijd schoonmaken.

Melkschuim jura d60 koffiemachine

Het melkschuim is van zeer goede kwaliteit. Volle melk is wel een tip!

Koffiebonen reservoir
Het bonenreservoir heeft een inhoud van 200 gram. Dit klinkt misschien weinig, maar is voor de meeste thuisgebruikers ruim voldoende. Het is namelijk belangrijk dat de bonen vers zijn, dus je wilt liever te vaak moeten bijvullen dan te weinig. Het reservoir beschikt over een aromabeschermdeksel waardoor de bonen iets langers vers blijven, echter is het aan te raden om ze om de dag te verversen.

Het gebruik van verse bonen is zeer belangrijk, koop daarom niet je bonen in de supermarkt. Ga eens langs een speciaalzaak of je favoriete koffiezaakje. Bewaar de koffiebonen vervolgens in een luchtdichte en donkere bak of zak, zo blijven ze het langst vers.

Waterreservoir
Ook water moet vers zijn om een zo lekker mogelijk kopje koffie te zetten. Oud water proef je terug, denk bijvoorbeeld aan het glas water dat al even naast je bed staat. De inhoud van dit reservoir is 1,9 liter.

waterfilter jura d60 koffiemachine

Waterfilter is geïntegreerd in het waterreservoir en vervangbaar.

Heb je een hekel aan ontkalken? Dan kun je een CLARIS Smart-filter gebruiken. Deze zal het water filteren, ontharden en de koffiesmaak positief beïnvloeden. Gebruik je de waterfilter dan is ontkalken niet meer nodig.

Onderhoud en ontkalken
De schoonmaakprogramma’s van de Jura D60 zijn allemaal geautomatiseerd en worden met regelmaat door de machine zelf aangevraagd. Alleen voor het ontkalkingsprogramma heb je nog speciale tabletten nodig, maar daarna verloopt alles vanzelf.

Omdat de waterhardheid in te stellen is, weet de machine precies wanneer het tijd is om te ontkalken of wanneer je de waterfilter moet vervangen. De melkuitvoer moet bij gebruik iedere dag schoongemaakt worden, dit is heel eenvoudig dankzij het bijgeleverde bakje.

Koffiedranken

Met de D60 kun je drie verschillende koffiedranken maken: espresso, gewone koffie en cappuccino. De eerste twee kun je ook in tweevoud zetten, door tweemaal op de knop te drukken. Ook kun je melkschuim maken voor andere koffiedrankjes of chocolademelk. Met de heetwateruitloop kun je ook thee of bouillon maken. Deze is in te stellen op twee verschillende temperaturen.

crema jura d60 koffiemachine

Een espresso met een mooi crema laagje is mogelijk met de juiste koffiebonen en machine instellingen.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Mooi design
Plus review koffiemachine Voorzien van nieuwste technologieën
Plus review koffiemachine Zet lekkere koffie

Minus review koffiemachine Geen Vacuüm Clean, waardoor de zetgroep licht vochtig blijft
Minus review koffiemachine Geen groot scherm
Minus review koffiemachine Melkopschuimer is wat onhandig in gebruik
Minus review koffiemachine Luidruchtig

Prijs

De prijs van de D60 ligt rond de 800 euro. Een prima prijs voor een mooie Jura machine. Echter lever je ook het een en ander in, zo zit er geen scherm op en kun je maar weinig verschillende dranken zetten. Als je niet veeleisend bent qua functies, maar je gewoon een heerlijk kopje koffie wilt, is deze prijs echter uiterst prima. Ben je wel veeleisend? Dan raden wij aan om verder te kijken.

jura koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Wat is de mening van Mister Barish?

De Jura D60 zet een heerlijk kopje koffie dankzij de Pre Brew Aroma System en het Pulse Extraction Process. Voor de prijs is dit een goede machine, echter zullen er veel koffienerds zijn die meer dan dit willen. Er missen namelijk wel wat functies op deze machine, bijvoorbeeld voor koffie met melk. Als je echter niet meer te besteden hebt is dit wel een topmachine in deze prijsklasse. Want we blijven erbij: de machine zet heerlijke koffie en maakt prachtig schuim, dus de basis is goed.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

Technische specificaties Jura D60

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Cappuccino
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 200 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met draaiknop en knopjes
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart-filter, 1 meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34,5 centimeter
Breedte: 28 centimeter
Diepte: 41,5 centimeter
Gewicht: 8,7 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblok (1 stuks)
Kleur: Piano Black

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.

Jura J8 koffiemachine

Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine


Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura J6 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .