Jura ENA 8 is de prachtige compacte volautomaat voor heerlijke koffie
22 februari 2020 
in JURA
32 min. leestijd

Jura ENA 8 is de prachtige compacte volautomaat voor heerlijke koffie

De Jura ENA 8 is een krachtige en veelzijdige volautomaat voor heerlijke koffie met of zonder melk. Met deze prachtig ontworpen koffiemachine legt Jura de focus op gebruiksgemak en technologische innovatie. Met één druk op de knop geniet je van perfecte koffiedranken, zoals espresso of latte macchiato, die je bovendien eenvoudig kan aanpassen naar jouw voorkeur.

Is je aanrecht wat aan de krappe kant maar wil je toch een volledig uitgeruste volautomaat? Dan is de Jura ENA 8 de ideale oplossing, want dit apparaat heeft ondanks zijn uiterst compacte formaat toch talrijke functionaliteiten te bieden. Verder is deze koffiemachine, mede dankzij de Vacuüm Clean technologie, zeer onderhoudsvriendelijk.

Let wel: de ENA 8 is een eenkopstoestel, dus twee kopjes tegelijk zetten is niet mogelijk. Maar dat zien we bij Mister Barish niet als een nadeel: ook bij een tweekopsapparaat raden we aan om maar één kopje tegelijk te gebruiken, zodat alle aroma samenblijft en niet verdeeld wordt.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Jura ENA 8 koffiemachine
Jura ENA 8 Touch is de nieuwste versie
Koffiedranken: voor elk wat wils
Plus- en minpunten
Impressionante prijs-kwaliteitsverhouding
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura ENA 8
Verschillen met andere Jura-modellen
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Jura koffiemachine ENA 8

Deze koffiemachine mag dan wel klein en compact zijn, aan functies en vooruitstrevende technologie ontbreekt het de ENA 8 in ieder geval niet! Van het innovatieve Pulse Extraction Process tot het intelligent voorwellen van de koffie: in deze review nemen we alle bijzonderheden van dit toptoestel onder de loep.

Koffie tegoed Mister Barish €75

Compact design met een moderne twist
Wil je een mooie volautomaat die ook koffiespecialiteiten met melk zet, maar zijn de meeste apparaten te groot voor jouw aanrecht? Dan biedt Jura met de compacte ENA 8 de ideale oplossing: het toestel is slechts 27,1 centimeter breed, 32,3 centimeter hoog en 44,5 centimeter diep.

Net als bij de ENA 4 is ook bij deze koffiemachine het uitwendige, kokervormige waterreservoir een prachtige eyecatcher. Omdat het water in doorzichtig glas zit, hou je gemakkelijk het waterpeil in het oog. Verder is het design zoals je van Jura verwacht: strak, uitgepuurd en overzichtelijk. De ENA 8 is verkrijgbaar in de kleuren Nordic White, Metropolitan Black en Sunset Red.

 

Jura ENA 8 koffiemachine design

Meeste compacte volautomatische koffiemachine met melkdranken.

 

Eenvoudige bediening
Zoals bij elk apparaat hecht Jura bij de ENA 8 veel belang aan het gebruiksgemak. Alle bediening gebeurt bij deze volautomaat via het kleurendisplay met drukknoppen. Je zet niet alleen met één druk op de knop heerlijke koffie, maar kan ook verschillende instellingen per koffiedrank finetunen. Zo stel je bijvoorbeeld eenvoudig de koffiesterkte, bereidingstemperatuur en hoeveelheid melk in naar jouw smaak. Dat kan in het menu ‘Productinstellingen’ of gewoon wanneer je je koffiedrank selecteert. De verschillende reinigingsprogramma’s en de filterstatus vind je dan weer in het menu ‘Onderhoud’. Om beide menu’s te vinden, hou je de knop linksonder ingedrukt (bij het P-symbool).

Daarnaast is het mogelijk om het Smart Connect accessoire te installeren, zodat je de ENA 8 met je smartphone kan instellen en bedienen. In de vroege uurtjes vanuit je stoel een heerlijke espresso zetten? Met de ENA 8 kan dat perfect! Bij de Jura ENA 8 Touch Massive Aluminium wordt het Smart Connect accessoire standaard meegeleverd.

 

Bediening jura ena 8 koffiemachine

Koffiemachine met een zeer eenvoudige bediening.

Zetgroep en koffiemolen
Het hart van elke koffiemachine is natuurlijk de zetgroep. Maar vooraleer de koffie daar belandt, wordt hij gemalen in de hoogwaardige Aroma G3 koffiemolen. Door de perfecte maalcurve en de haarfijne vertanding van de maalelementen krijg je heerlijke resultaten, zonder het lawaai dat je bij veel andere koffiemolens wel hebt. Dankzij een uitvoerige research werd de Aroma G3 bovendien zo ontwikkeld dat er een maximum aan smaak- en aromastoffen behouden blijft. Zo haal je echt het volledige potentieel uit je verse koffiebonen.

Ook de zetgroep werd met oog op de beste koffieresultaten ontwikkeld en bundelt enkele van Jura’s krachtigste technologieën, zoals P.E.P. en I.P.B.A.S. Wil je weten wat de ENA 8 nog allemaal voor jou in petto heeft? Lees dan snel verder.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Het Intelligent Pre Brew Aroma System is het door Jura geperfectioneerde voorwelproces. Door de gemalen koffie voor het zetten te bevochtigen, komen er meer aromastoffen vrij. Eindresultaat: een vollere en intensere smaak!

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Jura onderscheidt zich van andere merken met zijn Pulse Extraction Process. Je hoort tijdens het koffiezetten hoe het water met krachtige drukstoten door de koffie heen wordt gepulseerd. Het zorgt ervoor dat werkelijk elke koffiekorrel zijn aromastoffen vrijlaat. Dat resulteert in koffie van baristakwaliteit met een heerlijk crèmelaagje.

Vacuüm Clean
Bij de ENA 8 kan je de zetgroep niet loskoppelen en dus ook niet grondig met de hand schoonmaken. Dankzij de Vacuüm Clean technologie hoeft dat ook helemaal niet, want na elke zetbeurt worden alle vocht- en vetresten opgezogen. Daardoor bestaat er geen risico op schimmelvorming in de interne onderdelen. Dat komt de levensduur van de machine zeker ten goede.

Verstelbare koffie-uitloop
De koffie-uitloop van de Jura ENA 8 is eenvoudig in de hoogte aan te passen. Door de positie van de uitloop af te stemmen op de grootte van je kop vermijd je spatten en vormen er zich geen luchtbellen in de crèmelaag. Een bijkomend voordeel van de uitloop van de ENA 8 is dat ook de klassieke latte macchiato glazen eronder passen, wat bij veel andere machines niet mogelijk is. Ideaal dus voor wie graag de puntjes op de i zet!

Koffie met melk
Het spectaculaire aan deze compacte volautomaat is dat je ook alle melkdranken met één druk op de knop kan zetten, zonder extra handelingen te moeten verrichten. Je hebt keuze uit cappuccinoespresso macchiatolatte macchiato en flat white, maar je kan evengoed apart melk opschuimen. Het enige wat je moet doen, is de melkslang aansluiten op de machine en het uiteinde aan bijvoorbeeld de Jura glazen melkhouder koppelen. Zo kan je de melk na gebruik makkelijk terug in de koelkast zetten. Het microschuim van de ENA 8 is heerlijk licht en heeft precies de juiste textuur om er als een echte latte artist mee aan de slag te gaan.

Koffiebonenreservoir
Omdat de machine zo compact is, heeft de Jura ENA 8 ook een klein koffiebonenreservoir waar zo’n 125 gram bonen in past. Dat is ideaal voor thuisgebruik, want hoe langer de bonen in het reservoir blijven liggen, hoe minder vers ze zullen zijn wanneer je er koffie van zet. Ondanks het gesofisticeerde aroma-beschermdeksel dat het reservoir luchtdicht afsluit, blijft de boodschap: vul het reservoir met de hoeveelheid bonen die je zal gebruiken en ververs het liefst elke dag. De rest van de bonen bewaar je het best in een goed afgesloten koffieverpakking met ventielsysteem. Want hoe verser de bonen, hoe lekkerder de koffie!

Naast het bovenreservoir heb je bij de ENA 8 nog een kleiner reservoir voor gemalen koffie. Dat is bijvoorbeeld handig als je af en toe eens van een décaféiné wil genieten zonder de bonen te moeten vervangen. Dat is overigens hetzelfde luik waar je de reinigingstablet in aanbrengt.

 

koffiebonen jura ena 8 koffiemachine

Koffiebonen zijn goed afgesloten.

Waterreservoir
Het prachtig ontworpen waterreservoir zit bij de Jura ENA 8 aan de buitenkant. Dat oogt niet alleen mooi, het maakt ook dat je in een oogopslag de waterstand kan zien. Het reservoir heeft een capaciteit van 1,1 liter, wat niet overdreven veel is. Maar ook hier geldt: verser water geeft betere koffie. Elke dag het water verversen is dus zeker geen slecht idee.

We raden ook aan om een CLARIS Smart-filter te gebruiken, die in één klap het water zuivert, onthardt en ontkalkt. Stel daarbij goed de waterhardheid in aan de hand van de bijgeleverde teststrook, want dan hoef je de machine verder niet meer te ontkalken. De filters zijn wel af en toe aan vervanging toe: dankzij de ingebouwde chip weet het toestel wanneer dat nodig is en word je tijdig gewaarschuwd. Een goede ontkalking is niet alleen nodig om de beste koffiesmaak te garanderen, maar bezorgt je machine ook een langere levensduur. Zo kan je nog jarenlang van uitstekende koffie genieten.

Onderhoud en ontkalken
De Jura ENA 8 is zo ontworpen dat je als gebruiker nauwelijks onderhoud aan het toestel hebt. Kenmerkend voor Jura is de zelfreinigende zetgroep (dankzij de innovatieve Vacuüm Clean technologie). Omdat de zetgroep na elke zetbeurt grondig schoongemaakt wordt, ben je altijd zeker van een optimale koffiekwaliteit en van een machine met een lange levensduur. En als je de waterfilter juist gebruikt, is het in principe niet nodig om het toestel te ontkalken.

In de weinige gevallen dat je wél de handen uit de mouwen moet steken, verschijnt er een melding op de machine. Zo krijg je af en toe een waarschuwing dat de lekbak geleegd moet worden. Dat gaat zeer eenvoudig, want door de uitloop aan het uiteinde van dit onderdeel hoef je niet meer alle componenten uit elkaar te halen. De ENA 8 notifieert je ook wanneer hij toe is aan een grondigere schoonmaakbeurt. Je stopt simpelweg een Jura reinigingstablet in de daarvoor voorziene opening en laat het automatisch reinigingsprogramma van start gaan. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Als je ’s morgens gehaast bent, stel je dat dus beter nog even uit.

Tot slot is het belangrijk om dagelijks het melksysteem te reinigen als je koffiedranken met melk hebt gezet. Ook dat is kinderspel: je vult de bijgeleverde reinigingsbeker met water en wat Jura melkreiniger, en start via het onderhoudsmenu het melkreinigingsprogramma. Na slechts 2 minuten is je melktoevoer weer schoon en ready to go.

Jura ENA 8 Touch voor een nog intuïtievere bediening

Wil je nog intuïtiever gebruik kunnen maken van jouw volautomatische Jura machine? Goed nieuws: er is nu ook een Jura ENA 8 Touch, met geïntegreerd touchscreen. De keuzemenu’s blijven dezelfde, alleen beschikken zij over kunstmatige intelligentie: jouw voorkeuren worden bijgehouden en jouw favorieten worden het eerst vertoond. Zo moet je niet telkens verschillende schermen doorlopen.

 

Jura ENA 8 Touch bediening

De slimste touchscreen met kunstmatige intelligentie.

De Jura ENA 8 Touch heeft dezelfde afmetingen als de variant met drukknoppen en past dus ook op de krapste aanrechten. Naast de kleuren Metropolitan Black en Nordic White kan je bij de Touch-versie eveneens voor de Massive Aluminium uitvoering kiezen. Daarbij is de behuizing prachtig afgewerkt met 3 mm dik geborsteld aluminium. Het oog voor detail en de luxueuze uitstraling zijn bij deze versie echt adembenemend.

 

Jura Ena 8 Touch

JURA ENA 8 Touch in 3 kleuren: Massive Aluminium, Metropolitan Black en Nordic White

De JURA Ena 8 Touch is er in full Massive Aluminium, Metropolitan Black en Nordic White. Zowel het front als de zij- en achterkant is volledig in dezelfde kleur. De machine is ook in de Mister Barish shop te koop via deze link.

Koffiedranken: voor elk wat wils

Met de Jura ENA 8 zet je met één druk op de knop wel 12 verschillende koffiedranken, waarbij trendy koffies als cortado en caffè barista niet ontbreken. Omdat ook de koffiespecialiteiten met melk volgens het one touch principe worden gemaakt, is de ENA 8 de ideale volautomaat voor liefhebbers van latte en cappuccino. Maar ook fans van zwarte koffie zullen bij dit toestel, met zijn overheerlijke espresso en ristretto, zeker hun gading vinden. Daarnaast is de heetwateruitloop met drie instelbare temperatuurstanden ideaal voor de bereiding van thee en minuutsoep. En drink je graag eens een warme chocolademelk?Ook melk verwarmen lukt perfect. Deze kleine krachtpatser maakt voor elk wat wils!

 

melkschuim jura ena 8 koffiemachine

Deze koffiemachine kan het perfecte melkschuim maken. De tip is wel volle melk!

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Compact formaat met toch een heel arsenaal aan Jura technologieën
Plus review koffiemachine Heerlijke koffie met één druk op de knop
Plus review koffiemachine Prachtig design
Plus review koffiemachine Eenvoudig zelf in te stellen
Plus review koffiemachine Apart reservoir voor voorgemalen koffie

Minus review koffiemachine Twee kopjes tegelijk zetten is niet mogelijk
Minus review koffiemachine Niet ideaal voor veelverbruikers

Impressionante prijs-kwaliteitsverhouding

Deze volautomaat kost rond de 1000 euro, de Touch-variant een kleine 100 euro meer. Dat is een smak geld, maar de mogelijkheden die je ervoor terugkrijgt zijn talrijk en de resultaten zijn keer op keer verbluffend. Dit is ook het goedkoopste Jura apparaat waarbij je koffiedranken met melk volledig automatisch kan zetten. Qua prijs-kwaliteitsverhouding is de Jura ENA 8 dus best impressionant te noemen. En hetzelfde geldt voor de koffie die je ermee maakt!

Koffie tegoed Mister Barish €75

Wat is de mening van Mister Barish?

Je wil een volautomatische koffiemachine voor koffiedranken met melk, maar je wil er geen duizenden euro’s aan uitgeven? Dan is de Jura ENA 8 voor jou dé machine. Hoewel dit toestel een technologisch hoogstandje is, blijft de bediening uiterst eenvoudig en heb je er weinig onderhoud aan. Anders dan bijvoorbeeld bij pistonmachines is elke koffie die je met de ENA 8 zet perfect en volgens de regels van de kunst. Met dank aan Jura’s jarenlange inspanningen om de innovatieve technieken waarvoor het Zwitserse topmerk bekendstaat tot in de puntjes verder te perfectioneren.

Toch zijn er twee punten waar je bij de ENA 8 extra aandacht aan moet besteden. Ten eerste kan je met deze volautomaat maar één kop koffie tegelijk zetten. Op zich is dat geen nadeel, want zo belandt alle smaak in dat ene heerlijke kopje. Maar voor sommige mensen kan dat een doorslaggevende reden zijn om voor een iets duurder model te kiezen. Ten tweede heb je door het compacte formaat ook kleinere reservoirs, waardoor het toestel minder geschikt is voor grootverbruik (denk bijvoorbeeld aan koffie op kantoor). Zijn deze bedenkingen voor jou geen probleem? Dan zal de Jura ENA 8 werkelijk een koffiemachine naar je hart zijn!

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor bean to cup koffiemachines.

Technische specificaties Jura ENA 8

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Espresso Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,1 liter
Inhoud bonenreservoir: 125 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met knopjes
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, J.O.E.®, Smart connect is optioneel
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart-filter, er wordt er 1 meegeleverd.
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 32,3 centimeter
Breedte: 27,1 centimeter
Diepte: 44,5 centimeter
Gewicht: 9,4 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblok (1 stuks)
Kleur:ENA 8: Nordic White, Metropolitan Black of Sunset Red | ENA 8 Touch: Nordic White, Metropolitan Black of Massive Aluminium

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Verschillen met andere Jura-modellen

Jura ENA 8 versus Jura E6

De Jura E6 is iets goedkoper dan de ENA 8 en dat ligt aan een aantal belangrijke verschillen. Het grootste is de zetmethode van de koffiedranken met melk: bij de ENA 8 kan je elke drank volautomatisch (one touch) zetten, terwijl je bij de E6 de melktoevoer handmatig moet open- en dichtdraaien. Met de ENA 8 maak je met één druk op de knop zelfs een cortado of een caffè barista, koffiedranken die je niet standaard met de E6 kan bereiden. De E6 is dan ook vooral toegespitst op de perfectionering van zwarte koffie. Daarom is de Professional Aroma-koffiemolen van de E6 iets hoogwaardiger dan de Aroma G3-molen die in de ENA 8 zit ingebouwd. Zowel het water- als koffiebonenreservoir hebben bij de E6 een grotere capaciteit dan bij de ENA 8, hoewel de twee machines qua compactheid aan elkaar gewaagd zijn. Maar bij de ENA 8 kan je dankzij het aparte reservoir ook voorgemalen koffie gebruiken.

De keuze tussen deze twee topmachines zal dus vooral afhangen van jouw persoonlijke gebruik. Als je je koffie graag zwart drinkt en slechts af en toe eens een cappuccino zet, bijvoorbeeld als je bezoek hebt, dan is de E6 voor jou de betere machine. Maar wil je met de Jura volautomaat echt creatief gaan en veel verschillende dranken uitproberen en personaliseren? Dan is de ENA 8 voor jou the way to go.

Jura ENA8 koffiemachine black fridayJura E6 koffiemachine

Jura ENA 8 versus Jura ENA 8 Touch

De Jura ENA 8 heeft zoals je al in deze review las ook een Touch-variant. Het verschil tussen de twee zit vooral in de bediening. Bij de ENA 8 heb je een mooi kleurendisplay met vier drukknoppen ter beschikking, terwijl je bij de Touch-variant natuurlijk met een touchscreen werkt. Let wel: het touchscreen is niet groter dan het lcd-scherm van de gewone versie. Bij de Touch is het paneel waar anders de knoppen zitten gewoon leeg. Een ander verschil vind je in het keuzemenu. Dankzij kunstmatige intelligentie wordt dat aangepast aan jouw voorkeuren, waardoor je favoriete dranken altijd als eerste in de lijst verschijnen. Maar ook die functie is optioneel: met één eenvoudige instelling haal je het klassieke menu terug.

Jura ENA8 koffiemachine black fridayJura ENA 8 Touch

Extra tips

  • Wil je het residubakje grondig reinigen? Je kan dat eenvoudigweg in de vaatwasmachine doen.
  • Om ook tijdens de reiniging een back-up te hebben, is het een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te kopen.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura heeft zo’n 16 koffiemachines in het assortiment voor thuis gebruik.

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine

Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte E6 volautomaat is een interessant instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de Jura koffiemachines. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6 en E60, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine is de publieksfavoriet bij de consumentenbond voor mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine multifunctioneel voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Jura Giga 5
De Jura Giga 5 heeft maar liefst twee koffiebonenreservoirs. Dat is handig voor verschillende koffiedranken. Een cappuccino vraagt soms een andere type koffiebonen.  De koffiemolens zijn voorzien van een keramische maalschijf. Deze maalschijf wordt niet heet en zodoende kunnen de bonen niet verbranden. Verder zitten er allerlei nieuwe technologieën en handigheidjes in waardoor deze machine een genot is om te gebruiken.

Jura Giga 5 koffiemachine

Jura Giga 6
De Jura Giga 6 is voor echte koffieliefhebbers die niets hebben aan een volautomatische koffiemachine waar je maar een paar instellingen kunt aanpassen. Bijvoorbeeld de keuze uit verschillende koffiebonen, gemalen met een elektrisch instelbare keramische koffiemolen. Als jij dus op zoek bent naar een volautomaat die eigenlijk een soort barista is aan wie je alles kunt vragen.

Jura Giga 6 koffiemachine

Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst.

Jura S8 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemschine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .

arrow_drop_up arrow_drop_down