De Jura Z8 wordt vernieuwd, blijf hier op de hoogte!
22 februari 2021 
in JURA
16 min. leestijd

De Jura Z8 wordt vernieuwd, blijf hier op de hoogte!

In april wordt de nieuwe JURA Z8 gelanceerd. Wil je deze als eerste in huis hebben?

jura z8 koffiemachine aankondiging

Ga naar KEEP ME POSTED en geef je naam en email adres. We houden je op de hoogte!

De Jura Z8 is wat voor jou als je op zoek bent naar een hoogwaardige koffiemachine met veel verschillende functies. Deze volautomaat zet heerlijke cappuccino‘s, latte’s, espresso’s en natuurlijk ook gewoon je dagelijkse gewone koffie. Dankzij het grote touchscreen zet je met een paar drukken op de knop een kop koffie precies zoals jij hem het liefst hebt.

Wat het koffiezetapparaat speciaal maakt is de manier waarop de espresso wordt gezet. Ten eerste worden de koffiebonen gemalen met de speciale Professional Aroma-molen, deze garandeert 12,2% meer aroma en zorgt voor een ideale smaakontplooiing. Ten tweede wordt gebruik gemaakt van een pulserend extractieproces, hierbij wordt er minder water door de koffie geperst en is de smaak nog voller en romiger.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura Z8 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura Z8
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Jura koffiemachine

De Z8 koffiemachine is een van de beste volautomatische koffiemachines voor thuisgebruik die je kunt krijgen. De nieuwste technologische innovaties in het apparaat zorgen voor de beste smaak. Je zou kunnen stellen dat dit een barista is die je op je aanrecht kunt zetten.

jura z8 koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Design
Als je een klein apparaat zoekt zit je met de Z8 verkeerd. Toch is deze Jura koffiemachine vrij compact, ondanks alle functies die erop zitten. Het apparaat is 38 centimeter hoog, 32 centimeter breed en 45 centimeter diep. Het design is strak en ziet er professioneel uit. Dankzij het touchscreen zijn verdere knoppen overbodig. De Jura Z8 is verkrijgbaar in aluminium en aluminium chroom.

Dubbel thermoblok
De koffiemachine heeft een dubbel thermoblok of 2 boilers. Dit is uniek voor een consumenten machine. Waarom 2 boilers? Om koffie te zetten heb je een lagere temperatuur nodig dan voor het opschuimen van melk. Het grote voordeel is dat de melk en de temperatuur van de koffie altijd optimaal is.

Eenvoudige bediening
De bediening van de machine is zeer eenvoudig. Op het display selecteer je welke koffie je wilt. Je kunt eenvoudig de sterkte en volume instellen. Je kunt kiezen uit wel 21 verschillende dranken, zowel koffie als thee zijn in een handomdraai klaar. Heb je geen zin om van de bank op te staan? Ook dat is geen probleem, met de Jura app kun je namelijk ook met je telefoon een kopje koffie zetten. Dit werkt met Bluetooth, dus je kunt niet onderweg naar huis alvast een kop koffie zetten. Vergeet dan wel geen kopje onder de uitloop te zetten.

bediening Jura Z8 koffiemachine

Deze koffiemachine heeft een intuïtieve bediening.

Zetgroep en koffiemolen
Het gedeelte waar de koffie wordt gezet zijn de zetgroep en koffiemolen. Jura hecht veel waarde aan de hoogstaande kwaliteit van deze twee elementen, zo ook in de Z8. De nieuwste technologieën worden gebruikt, die hieronder worden uitgelegd. De koffiemolen is een Professional Aroma Grinder, deze heeft een geperfectioneerde molengeometrie voor de optimale maalcurve en dit zorgt voor een ideale smaakontplooiing. De zetgroep is variabel met een inhoud van 5 tot 16 gram.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:
Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Door de pulserende extractie wordt er minder water door de koffie geperst. Dit zorgt ervoor dat er langer contact is tussen de gemalen koffiebonen en het water. Het resultaat hiervan is een vollere en intensere smaak en een mooie cremalaag. Met deze technologie wordt de espresso en de ristretto gezet.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Deze technologie maakt de bonen alvast nat, nog voordat de extractie plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat de koffiebonen gaan ‘wellen’ en er een sterkere en vollere smaak ontstaat.

Vacuüm Clean technologie
Na het koffiezetten blijft er vaak nog een laagje water staan in de zetgroep. Deze technologie zorgt ervoor dat dit vacuüm wordt gezogen en de koffiemachine van binnen volledig droog is. Vooral als er wel eens een dag of meerdere dagen tussen het zetten van kopjes zit is het een fijn idee dat je niet met oud water werkt.

De koffie uitloop is in de hoogte verstelbaar
Misschien wist je niet eens dat dit belangrijk is, maar de uitloop van de koffie is in hoogte verstelbaar. Het is belangrijk dat deze goed is ingesteld, zodat de uitloop van de koffie in het kopje zo kort mogelijk is. Zo komen er minder belletjes in de cremalaag en krijg je een nog smaakvollere koffie.

Koffie met melk
Het is mogelijk om met deze machine koffie met opgeschuimd melk, zoals cappuccino, te maken. Het losse “rietje” kun je rechtstreeks in een melkpak steken, maar je kunt ook een speciaal (gekoeld) melkreservoir aanschaffen. Het reinigen van de melkschuimer is eenvoudig en snel. Koffie met melk kun je alleen per kopje zetten, espresso, koffie, ristretto en lungo kun je wel per twee kopjes tegelijk zetten.

Melk cooler Jura Z8 koffiemachine

De Jura Z8 is modulair met o.a. een melk cooler.

Koffiebonen reservoir
Het koffiebonen reservoir is geschikt voor maximaal 280 gram bonen. Dit klinkt misschien niet als veel, maar voor thuisgebruik is dit meer dan genoeg. Je wilt namelijk altijd koffie zetten met bonen die zo vers mogelijk zijn. De bonen in het reservoir blijven wel iets langer goed dankzij het speciale aroma-beschermdeksel, maar alsnog kun je de bonen hierin geen dagen bewaren. Ververs de bonen regelmatig en koop geen bonen bij de supermarkt, deze zijn vaak al niet meer vers. Ga naar een speciaalzaak of jouw favoriete koffiezaakje voor bonen, daar zijn ze wel vers en dus lekkerder.

koffiebonen Jura Z8 koffiemachine

Koffiebonen reservoir is goed afgesloten.

In het apparaat zit nog een tweede reservoir voor gemalen koffie. Dit is handig als je wel eens een kopje cafeïnevrije koffie wilt.

Waterreservoir
Het waterreservoir van dit koffiemachine heeft een inhoud van 2,4 liter. Hiermee kun je ongeveer 20 kopjes koffie zetten. Let er wel op dat je dit water minstens één keer per dag verschoont, want oud water proef je terug in de koffie.

Onderhoud en ontkalken
Als je het CLARIS Smart-filterpatroon gebruikt is het niet nodig om je machine te ontkalken, dit waterfilter zal dat namelijk al van tevoren doen. Als je echter gewoon kraanwater gebruikt zonder de filter is het noodzaak om met enige regelmaat te ontkalken. Wanneer het zover is zal de machine dit zelf aangeven, en met een druk op de knop start het ontkalkingsprogramma. Voor het ontkalken worden speciale ontkalkingstabletten gebruikt. Jura geeft je bij de aankoop een CLARIS Smart-filterpatroon.

Het melksysteem behoort dagelijks gereinigd geworden indien deze in gebruik is. Dat doe je best met de melksysteem reiniger. Met enige regelmaat zal de Jura om een algehele reiniging vragen, dit programma duurt ongeveer 20 minuten. Het bonenreservoir moet uiteraard ook af en toe schoongemaakt worden, bijvoorbeeld als je nieuwe bonen gaat gebruiken.

De zetgroep wordt door de machine zelf volledig gereinigd. Jura heeft dit perfect voor elkaar. Bij de meeste andere merken moet je de zetgroep nog uit de machine halen en voorzichtig afspoelen.

Koffiedranken

Met dit apparaat kun je alle soorten koffie maken die je je maar kunt wensen. Je kunt espresso, lungo en ristretto zetten, maar ook eenvoudig gewone koffie. Wil je koffie met melk? Ook dat is geen probleem. In een handomdraai zet je latte’s, cappuccino’s, espresso macchiato, latte macchiato en flat white. Warme melk voor bijvoorbeeld chocolademelk, heet water voor groene thee en heet water voor zwarte thee zijn ook geen probleem. Zo heb je dus ook geen waterkoker meer nodig.

espresso Jura Z8 koffiemachine

Espresso is de basis van heel veel koffiedrannken. De espresso is subliem met de juiste koffiebonen en machine instellingen.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Voorzien van de nieuwste technologische foefjes
Plus review koffiemachine Zet 21 verschillende dranken
Plus review koffiemachine Koffie is eenvoudig te zetten naar jouw smaak
Plus review koffiemachine Kan bediend worden met een app
Plus review koffiemachine De perfecte volautomaat voor thuisgebruik
Plus review koffiemachine Zetgroep moet niet uit de machine gehaald worden om gereinigd te worden
Plus review koffiemachine De dubbele boiler (thermoblok) zorgt voor optimale temperatuur van melk en koffie

Prijs

Deze koffiemachine kost ongeveer 3.000 euro, een flinke klap geld voor veel mensen. Maar voor echte koffieliefhebbers is dit het meer dan waard. Er is, voor zover wij weten, geen betere volautomaat voor thuisgebruik op de markt. En als deze machine een leven lang mee gaat lijkt het in perspectief natuurlijk ook niet zo veel. Na aanschaf is het enige waar je nog voor moet betalen lekkere bonen en melk, dan valt het eigenlijk wel mee. Jura koffiemachines hebben een levensduur van 10 tot 15 jaar. Na zo’n 6 jaar heeft de machine een uitgebreide check nodig en worden de nodige onderdelen vervangen.

De prijs kan ook relatief zijn want ben je nu nog een Nespresso drinker dan geef je onbewust veel geld uit. In Nespresso versus koffiebonen, wint koffiebonen met een volautomaat altijd. Betere koffie en je bent veel goedkoper uit. De investering van zo’n prijzige Jura is snel terugverdiend.

jura z8 koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Wat is de mening van Mister Barish?

De Jura Z8 is de Ferrari onder de koffiemachines voor thuisgebruik, maar dat is ook wel te zien in de prijs. We snappen dat niet iedereen dit geld over heeft voor een koffieautomaat, en er zijn natuurlijk genoeg volautomaten op de markt die stukken goedkoper zijn en voldoen aan de eisen van de gemiddelde koffiedrinker. Maar een echte koffienerd wordt toch nergens blijer van dan een apparaat dat bol staat van de nieuwste technologieën. Daarom: als je het geld hebt en écht blij wordt van een heerlijke bak koffie, waarom niet?

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

Technische specificaties Jura Z8

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen en een klein reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Koffie verkeerd, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Espresso Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 2,4 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, touchscreen
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart-filter, 1 meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 38 centimeter
Breedte: 32 centimeter
Diepte: 45 centimeter
Gewicht: 13,4 kg
Materiaal behuizing: Aluminium
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)
Kleur: Aluminium of Aluminium Chroom

Energie
Vermogen: 2450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Jura Z8 koffiemachine smartphone

De Jura Z8 koffiemachine bedien ik je ook met de app. Vergeet alleen geen kopje onder de uitloop te zetten.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak. 

Jura J8 koffiemachine

Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura J6 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Toon van der Klugt
Door

Toon van der Klugt

op 19 Jun 2020

Ik las een ervaring bij Coolblue dat de Z8 intern vervuilt en herhaaldelijjk (binnen een jaar) terug moest om schoon gemaakt te worden. Bij jullie iets van bekend?

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 20 Jun 2020

Beste Toon, als dat zo zou zijn dan had die Z8 een productiefout. Jura heeft een ontzettend goede klantenservice waar zo'n problemen worden rechtgezet. Wij hebben deze ervaring helemaal niet. Nog met de machine die we zelf thuis gebruiken als in onze showroom. Ook van onze vele klanten hebben wij deze feedback niet gekregen. De Z8 is samen met de GIGA 6 de allerbeste consumenten koffiemachines op de markt. Een plezier om mee te werken en een genot om koffie van te drinken. Helemaal in combinatie met onze Mister Barish koffiebonen. Laat maar weten als je nog vragen zouden hebben. We maken met alles plezier een voorstel op maat. Je kan ook altijd bellen of emailen naar hello@misterbarish.com

Linda
Door

Linda

op 27 Jun 2020

Wij zitten ook met onze handen in het haar met onze 3 jaar oude Z8, vanaf begin was er een probleem met de uitloop van de melkschuim. Een uitloop van vorig model gekregen via de verkopende partij toen heeft hij het 2 jaar goed gedaan. Nu weer problemen met melkschuim. Grote beurt, alles vervangen wat er mee te maken zou kunnen hebben. Door Jura monteur. 280 euro verder. Geen vervuiling of kalk door onderhoudsmiddelen en smart filter en top koffiebonen. Na de beurt weer terug, alles weer doorgespoten en niks gevonden. Melkschuim systeem geheel vervangen en nog schuim. Echt spijt van onze 2de Jura aanschaf. Eerste Jura 7 jaar nooit geen last of onderhoud aan gedaan. Maandag maar weer bellen met Jura. Hoe zouden zij het gaan oplossen.

Linda
Door

Linda

op 27 Jun 2020

Mijn man wil nu een professionele espresso zonder vaste wateraansluiting. Ipv Z8, heeft u nog tips gelijkwaardig dan Z8 of is er nog een volautomatisch van een ander merk aan te raden. Bedankt alvast!

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 28 Jun 2020

Hoi Linda, de Z8 valt voor Jura in de consumenten lijn en niet in de professionele lijn. Het is afhankelijk van het verbruik wel alternatieve ik je kan adviseren. Ik stuur je een email. Vrolijke groeten, Tim

Eric
Door

Eric

op 10 May 2021

Onze Jura Z8 is exact 35 maanden oud en heeft 9972 kopjes gezet. De laatste 5 maanden ontstonden er problemen met oa de afvoer van residuen. De temperatuur van de producten en de smaak gingen hard achteruit. Vandaag een servicebeurt bij Jura gehad. Onder andere de zetgroep en maalstenen zijn vervangen. Hij doet het weer als vanouds. Nu merken we pas hoeveel de kwaliteit achteruit was gegaan. We kregen ook weer 12 maanden full service garantie.

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .