De Jura E4 is 100% koffie met de nieuwste technologie
01 september 2021 
in JURA
24 min. leestijd

De Jura E4 is 100% koffie met de nieuwste technologie

De Jura E4 heeft 100% focus op koffie. De espresso en lungo worden gezet met de nieuwste zetgroep en koffiemolen.  Het koffiezetten is bij de E4 geperfectioneerd aan de hand van verschillende geïntegreerde technieken, zoals de 3D welelement in de zetgroep.  In vergelijking met de Jura ENA4 heeft deze koffiemachine een betere koffiemolen, die de verse koffiebonen nauwkeuriger, sneller én stiller maalt. Wie zijn koffie graag 100% puur drinkt en qua technologie graag het nieuwste en het beste heeft, zal zich met de Jura E4 dus in de handen wrijven.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Jura E4 koffiemachine
Een mooi aanbod aan koffiedranken
Plus- en minpunten
JURA E4 onderhoud en levensduur
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
JURA Garantie krijg je enkel bij een geautoriseerde dealer!
Technische specificaties Jura E4
Verschillen met andere Jura-modellen
Welke koffiebonen in je JURA E4 gebruiken?
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Jura E4 koffiemachine

Met de E4 heeft Jura er weer een topmachine bij. Bij dit kleinere broertje van de E6 en de E8 gaan geavanceerde zet -en maaltechnieken hand in hand met een prachtig design. Kortom: alle kwaliteiten waar het Zwitserse merk JURA voor bekend om staat. Toch is gebruiksvriendelijk met het LCD-scherm met pictogramweergave misschien niet ideaal in vergelijking met de andere machines uit de series? Wil je weten of deze volautomaat jou op het lijf geschreven is? In deze review nemen we alle voor- en nadelen onder de loep.

kura e4 koffiecadeau

Nieuwe machine in de E serie
De Jura E4 is het nieuwste model in de onlangs volledig vernieuwde E serie. Dit model brengt de professionele koffiemolen nu ook naar een Jura machine dat zich 100% focust op koffie en dus geen melkopschuimer heeft. Dit is het grote verschil met de andere modellen uit de E serie

jura e4 espresso

Strak Jura design
Het strakke design van de E4 is zoals bij alle Jura producten een schot in de roos. De behuizing is van een kwalitatieve kunststof en het mooi geïntegreerde LCD pictogrammen scherm met drukknoppen. Het waterreservoir zit handig in de rechterflank van de machine ingebouwd. De JURA E4 is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren: Piano Black en Piano White. Welke kleur je ook kiest, met z’n strakke en toch neutrale design staat de E4 beeldig op elk aanrecht.

Eenvoudige bediening
Omdat de machine geen koffie met melk varianten kan zetten, is de machine minder complex om te bedienen. Je hebt veel minder instelmogelijkheden nodig omdat het enkel gaat over de koffiesterkte, het volume en het onderhoud. Daarom heeft Jura gekozen voor een zwart/wit LCD-scherm met pictogramweergave die je eenviudig bedient met drukknoppen. Het is wel niet zo intuïtief als het kleuren van de E6 en de E8 maar na een paar minuten heb je het door en dan blijkt de Jura E4 uiterst eenvoudig te bedienen.

Het zijn dus geen talloze instellingen om rekening mee te houden, maar een aantal handige voorinstellingen maken het makkelijk waarmee je met één druk op de knop perfecte zwarte koffievarianten zet.

De Jura E4 biedt ook de mogelijkheid om koffie te zetten met je smartphone. Via de J.O.E. app stel je de machine eenvoudig in en kan je van overal in huis koffie zetten. Om de koppeling tot stand te brengen, moet je wel de Wifi connect apart aankopen.

Zetgroep en koffiemolen
In de zetgroep van de E4 zitten enkele van Jura’s hoogwaardigste technologieën om telkens een zo heerlijk mogelijk kopje koffie af te leveren. Neem nu de ingebouwde Professional Aroma Grinder: die maalt de verse koffiebonen snel, relatief stil en met een optimale maalgraad. Vergeleken met een traditionele koffiemolen haalt de E4 tot 12,2% meer aroma uit de koffiebonen.  We hebben dit zelf uitvoerig getest en zijn aan zo’n 10% gekomen. Natuurlijk hadden we niet dezelfde opstelling, maar het belangrijkste is: we merken het aan de kwaliteit van het crema en proeven vast en zeker het verschil. Daarnaast pakt deze volautomaat uit met het nieuwste zetproces op grond van 3D weltechnologie, en met Vacuüm Clean, een door Jura ontwikkelde reinigingsfunctie. Hieronder nemen we al deze snufjes onder de loep.

3D welelement (8e generatie)
Ook het welelement heeft Jura verder uitgedokterd, voor nog betere resultaten. Het wellen is het besprenkelen van de vers gemalen koffiebonen. Hierdoor worden de aroma’s geactiveerd nog voor het koffie zetten. De E4 maakt gebruik van Jura’s 8ste generatie zetgroep, dat via een unieke 3D-methode werkt. Vroeger werd het welwater langs één enkel punt in de cilinder door de koffie gevoerd. Bij dit nieuwe 3D-welelement stroomt het water binnen door liefst 13 punten die op verschillende hoogtes gepositioneerd zijn. Daardoor krijgt het werkelijk alle aroma’s uit de gemalen koffie los en komt er een maximale smaakontplooiing tot stand, ongeacht de hoeveelheid koffie of de maalgraad van de te bereiden koffiespecialiteit. Deze technologie werd voor het eerst geïntroduceerd in het vlaggenschip van Jura, de Z10.

Vacuüm Clean technologie
Als je koffie zet, blijven er altijd vocht en koffieresten achter in de zetgroep. Daarom ontwikkelde Jura de Vacuüm Clean technologie, die door middel van een sterke zuigkracht de binnenkant van de machine droogmaakt. Zo kan je altijd met een propere en droge machine aan de slag. Bovendien verlengt dat de levensduur van je machine.

Verder zorgt de Vacuüm Clean technologie voor de interne reiniging van de zetgroep. Dat is een groot gemak, want bij machines van andere merken moet je de zetgroep loskoppelen en zelf voorzichtig afspoelen. Het spreekt voor zich dat dit onderdeel met deze geavanceerde technologie veel beter gereinigd wordt dan wanneer je het onder de kraan tracht schoon te maken. Dat komt niet alleen de levensduur van het apparaat ten goede, maar ook de kwaliteit van de koffiebereidingen

Koffiebonenreservoir
In het bonenreservoir van de Jura E4 kan ongeveer 280 gram bonen, genoeg voor een twintigtal kopjes. Het door Jura ontwikkelde aromabeschermdeksel sluit het reservoir luchtdicht af en zorgt ervoor dat de koffiebonen langer vers blijven. Toch bewaar je je koffiebonen beter in een afgesloten koffiezak met valvesysteem: daarin blijven de aroma’s optimaal behouden. Het is beter om het bonenreservoir vaak bij te vullen met kleine hoeveelheden dan het risico te lopen dat je verouderde bonen gebruikt.

jura e4 koffiebonen reservoir

De Jura E4 heeft ook een apart reservoir voor filterkoffie. Als je dus af en toe graag eens afwisselt met deca-koffie, kan je gemakkelijk voorgemalen koffie toevoegen in de poederschacht achter het bonenreservoir.

Waterreservoir
De waterbak heeft een capaciteit van 1,9 liter, goed voor zo’n vijftien tot twintig zetbeurten. Maar ook hier luidt onze gouden raad: hoe verser, hoe beter! Want voor een gelijkmatige extractie en een optimale smaak heb je zuiver water nodig. Daarom ververs je dat het best elke dag: een goede gewoonte die écht het verschil maakt.

We raden je ook aan om gebruik te maken van een CLARIS Smart-filter, die het water onthardt en het kalkgehalte tot een minimum reduceert. Als je bij het installeren van de filter de waterhardheid juist instelt, hoef je de machine niet meer te ontkalken. Het Intelligent Water System (I.W.S.) herkent meteen de filter en waarschuwt je wanneer die vervangen moet worden. De Smart-filters zijn een kleine meerkost, maar besparen je een hoop werk en zorgen er bovendien voor dat je toestel aanzienlijk langer zal meegaan.

Onderhoud en ontkalken
Aan de E4 is er relatief weinig onderhoud, mee dankzij de geïntegreerde Vacuüm Clean technologie. Het apparaat geeft aan wanneer je de restwaterbak moet legen of een specifiek reinigingsprogramma moet doorlopen. Daarvoor gebruik je het best de Jura reinigingstabletten, die op de reinigingscyclus van de Jura apparaten afgestemd zijn. Het automatisch programma duurt ongeveer 20 minuten. Als je bijvoorbeeld ’s morgens gehaast bent, stel je dat dus beter even uit.

Als je in het waterreservoir een CLARIS Smart-filter hebt geïnstalleerd, hoef je in principe geen ontkalkingsprogramma’s meer te doorlopen. Wil je de machine toch af en toe grondiger ontkalken? Dan volstaat het om een Jura ontkalkingstablet in het water te doen en het automatische ontkalkingsproces te starten.

Een mooi aanbod aan koffiedranken

De Jura E4 heeft natuurlijk een beperkt aantal koffiedranken maar omdat je het (water)volume snel en makkelijk kan instellen kan je een ristretto, espresso of lungo zetten. Drink je graag eens een decakoffie? Via de poederschacht achter het bonenreservoir kan je gemakkelijk gemalen koffie toevoegen.

Drink je ook wel eens een thee of een minuutsoep? Dan is de heetwaterfunctie van de E4 ideaal.

jura e4 koffie

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Zetgroep met 3D weltechnologie
Plus review koffiemachine Professional Aroma Grinder
Plus review koffiemachine Eenvoudige bediening
Plus review koffiemachine Zetgroep is makkelijk te reinigen
Plus review koffiemachine Aantrekkelijk prijskaartje
Plus review koffiemachine Maximale benutting van de smaken en aroma’s
Plus review koffiemachine Extra reservoir voor voorgemalen koffie

JURA E4 onderhoud en levensduur

De gemiddelde levensduur van een JURA E4 koffiemachine is volgens de Consumentenbond 9,2 jaar. Dit is veel langer dan andere merken. Dit is bij een gemiddeld gebruik van 5 tot 7 kopjes per dag. Als je geen supermarkt koffiebonen gebruikt en kiest om consequent de waterfilters te gebruiken dan verleng je de levensduur.

Een servicebeurt bij JURA?
We krijgen wel eens de vraag "maar een Jura moet toch regelmatig een servicebeurt krijgen?". In de gemiddelde levensduur van 9,2 jaar is een servicebeurt niet noodzakelijk. Mister Barish adviseert om na ongeveer 5 jaar bij gemiddeld gebruik, de JURA E4 binnen te brengen bij JURA voor een servicebeurt. Na 5 jaar dat is het moment dat de gemiddelde levensduur van andere merken is aangebroken. Met een service beurt worden ventielen vervangen, de machine nog uitgebreider gereinigd en eventueel de koffiemolen of zetgroep vervangen in samenspraak met JURA. Met een servicebeurt verleng je weer de levensduur.

Het reinigen van de zetgroep
Na elk kopje koffie wordt de zetgroep gespoeld. Vervolgens wordt de zetgroep vacuüm gezogen waardoor de laatste koffieresten er worden uitgezogen en deze wordt droog gemaakt. Zo heb je altijd een schone droge basis voor je volgend kopje. Let op met supermarkt koffiebonen of vettige bonen want daar heeft ook een JURA koffiemachine meer moeite mee. Gemiddeld om de 180 tot 200 kopjes vraagt de JURA E4 om een uitgebreide reiniging van de zetgroep. Dit is heel eenvoudig met 1 druk op de knop en het toevoegen van een reinigingstablet.
De reiniging van de zetgroep stap voor stap volledig uitgelegd: Hoe reinig je je JURA E4?

Waterfilters of ontkalken
Als je consequent de waterfilter gaat vervangen moet je nooit ontkalken. Het advies is om de waterfilters te gebruiken dan is je JURA E4 100% beschermd.
Het vervangen van de waterfilter en het ontkalken stap voor stap volledig uitgelegd:
Hoe vervang je de waterfilter van de JURA E4?
Hoe ontkalk je je JURA E4 koffiemachine?

Prijs

De prijs van de Jura E4 is rond de €799. Een hoge prijs maar wel mer de juiste prijs / kwaliteit verhouding. Als je natuurlijk een Nespresso machine gewoon bent, kan het prijskaartje van de E4 best uitdagend klinken. Maar als je bedenkt dat deze volautomaat veel langer meegaat en dat verse koffiebonen gemiddeld goedkoper (en duurzamer!) zijn dan Nespresso capsules, is de E4 toch een veel slimmere investering.

Eén feit valt niet te betwisten: koffie van verse bonen is veel lekkerder dan de voorverpakte Nespresso shots. Wil je meer te weten komen over de voordelen van koffiebonen? Lees dan onze blogpost ‘Nespresso versus koffiebonen‘ er even op na.

Wat is de mening van Mister Barish?

Ben je een liefhebber van zwarte koffie en wil je het maximale smaakpotentieel uit je koffiebonen halen? Dan is de Jura E4 voor jou dé koffiemachine. Het is een krachtige en innovatieve volautomaat die alle technologieën aan boord heeft voor een onweerstaanbare smaaksensatie. Deze espressomachine is eenvoudig te bedienen en erg makkelijk in onderhoud. Als je af en toe een cappuccino zet, is de ingebouwde melkopschuimer van de E6 ideaal.

De prijs is best stevig voor een koffiemachine die enkel espresso en koffie zet. Maar het is echt de moeite waard want je hebt de laatste nieuwe technologie, ontzettend makkelijk in onderhoud en uitermate lekkere koffie. Vergeet niet dat een Jura tot 40% langere levensduur heeft dan een concurrerend merk.

JURA Garantie krijg je enkel bij een geautoriseerde dealer

Mister Barish is een geautoriseerde JURA dealer. Als je bij ons je JURA koffiemachine koopt dan krijg je 25 maanden garantie. Als er iets met je koffiemachine zou zijn, neem dan contact met ons op. We hebben ontzettend veel kennis en zullen je meestal onmiddellijk kunnen helpen. Problemen met een JURA zijn zeldzaam. Maar als een technisch probleem voor zou komen dan zal JURA de koffiemachine bij je thuis ophalen, kan je een leenmachine krijgen en wordt doorgaans na 5 werkdagen de machine gemaakt en in een beschermde flightcase teruggestuurd. Zelfs meer dan 10 jaar na aankoop heeft JURA nog steeds alle wisselstukken om je koffiemachine te kunnen maken.

Koop je koffiemachine enkelbij een geautoriseerde dealer dus niet via Bol.com
Om van deze geweldige JURA service te kunnen profiteren moet je de koffiemachine wel aankopen bij een geautoriseerde dealer. Koop daarom nooit je JURA koffiemachine via Bol.com. Als je op Bol.com koopt dan heb je geen recht op garantie bij JURA. Je koopt namelijk bij een niet geautoriseerde dealer. Het kan zelfs zijn dat de koffiemachine niet in het Nederlands te bedienen is, je geen Nederlandstalige handleiding krijgt en je een oud model koopt.

Wij als Mister Barish investeren elke dag opnieuw heel veel tijd en geld om geautoriseerde JURA dealer te mogen zijn. Dit zijn de voordelen als je bij ons je JURA koopt:

 • Experience stores in Amsterdam en Antwerpen waar je alle uitleg krijgt, de verschillen tussen de verschillende modellen, verschillen met andere merken, waar je kan proeven en de koffiemachines zelf kan testen.
 • Gratis koffiebonen, koffie speciaal geslecteerd en gebrand voor JURA
 • Alle tips en tricks over hoe je het beste de koffiemachine kan instellen
 • Service na verkoop:
  • Online service demo: via een video verbinding helpen we je persoonlijk om echt het potentieel van je JURA te benutten
  • Heb je vragen, heb je een probleempje met de koffiemachine: we zijn 6 dagen op 7 bereikbaar via telefoon, chat en email
 • 25 maanden JURA fabrieksgarantie
 • Mister Barish service communicatie: wat te doen met je JURA tijdens de vakantie, wat met de maalgraad na bijvoorbeeld 2 jaar?, ...

Technische specificaties Jura E4

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: (2x)Koffie, (2x)Espresso, Heet water
Soort koffie: Koffiebonen, gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Nee
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, geen touchscreen
Gebruikersprofielen: Nee
Smartphone app: Ja (Wifi of Smart connect is hiervoor een optie)
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, professionele aroma molen
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart, er wordt er één meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 35,1 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 43,9 cm
Gewicht: 9,8 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Piano White of Piano Black

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Verschillen met andere Jura-modellen

Jura E4 versus Jura E6

Qua design zijn de Jura E4 en de E6 bijna identiek: op de bedieningsinterface na. De E4 bedien je met een eenvoudige symbolendisplay. De E6 heeft een uitgebreidere kleurendisplay. De E6 heeft meer bedieningsmogelijkheden omdat de E6 niet een 100% focus heeft op koffie maar je kan met de E6 ook een cappuccino zetten. De koffiesmaak is bij de twee machines zo goed als gelijk. De E4 beschikt ook over de nieuwste zetgroep met de 3D wel technologie. De E6 wordt heeft ook de functionaliteit om de vers gemalen koffie te wellen maar kan dat niet in zoveel plekken injecteren als bij de E4. Hierdoor zal bij de E4 het smaken palet breder geactiveerd worden. Echt fijnproevers gaan dit verschil proeven maar dan moet je echt heel goede smaakpapillen hebben.  Ze hebben beiden de ingebouwde Professional Aroma Grinder. De koffiebonen worden op exacte dezelfde manier gemalen.  De E6 geeft de mogelijkheid de temperatuur van de koffie in te stellen. De E4 heeft deze mogelijkheid niet. Het prijsverschil tussen deze Jura modellen bedraagt ongeveer 200 euro en heeft vooral te maken met de functionaliteit.

Omdat de JURA E6 ook de mogelijkheid heeft om een cappuccino te zetten, heeft de machine net iets  meer mogelijkheden. Je kan dus temperatuur van de koffie instellen, de hoeveelheid water per koffiedrank kan je instellen. Bij de E4 kan je het dit ook instellen maar dit moet je programmeren door  enkele seconden op de koffie knop te drukken om de programmeer stand de activeren. Dan laat je de koffie lopen en op het moment dat je opnieuw op de knop drukt dan is het watervolume bepaald.

Jura E4 versus Jura ENA 4

De Jura E4 zet net iets betere koffie met een stillere koffiemolen dan de ENA 4 en dat ligt aan een aantal factoren. Het grootste verschil ligt bij de koffiemolen en de zetgroep. De E4 is dan ook vooral toegespitst op de verdere perfectionering van zwarte koffie. Daarom is de Professional Aroma-koffiemolen van de E4 iets hoogwaardiger dan de Aroma G3-molen die in de ENA 4 zit ingebouwd. De zetgroep van de E4 haalt net iets meer aroma’s uit de koffiebonen door de 3D weltechnologie. Bij de ENA 4 is de weltechnologie net iets beperkter maar om dat verschil te proeven moet je echt goede smaakpapillen hebben. De E4 heeft een grotere zetgroep, hierdoor kan je 2 kopjes tegelijkertijd zetten of een lungo zetten met meer water, zonder dat de koffie “slap” zou worden. 1 of 2 kopjes tegelijkertijd kunnen zetten is voor Mister Barish geen reden om voor de ene of andere machine te kiezen. Je kan namelijk het best het smaakpotentieel in 1 kopje opvangen. Ten slotte heb je 40 seconden later je volgende koffie gezet.

Zowel het water- als koffiebonenreservoir hebben bij de E4 een grotere capaciteit dan bij de ENA 4, hoewel de twee machines qua compactheid aan elkaar gewaagd zijn. Maar bij de ENA 8 is het dan weer mogelijk om ook voorgemalen koffie te gebruiken, dankzij het aparte reservoir.

Het grootste verschil tussen deze twee topmachines is toch het design. De ENA 4 is veel compacter en de voorkant van de machine is mat en de E4 blinkend is. Als je een enorme fijnproever bent dan is de E4 voor jou de betere machine.

jura e4 versus jura ena 4

Welke koffiebonen in je JURA E4 gebruiken?

De impact op de koffiebonen die je gebruikt is natuurlijk groot op de koffiesmaak maar ook op de levensduur van de JURA E4. Dit is voor alle koffiemachines zo. Welke koffiebonen moet je nu kiezen voor je volautomaat?

Let op met koffiebonen die je in de supermarkt koopt:
Koffiebonen die je koopt in de supermarkt zijn vrijwel altijd duurkoop. Ze zijn onrealistisch goedkoop. Dat kunnen ze alleen doen door een blend samen te stellen waar ze heel veel minderwaardige koffiebonen aan toevoegen. Deze minderwaardige bonen hebben ook aroma's en smaken. Deze zijn echt niet lekker. Om deze smaken te neutraliseren moeten de bonen heel hoog gebrand worden.

Daarom zie je vooral Dark roast en Extra dark roast. Dit laten ze overkomen alsof het goed is, belangrijk is. Maar het is het tegenovergestelde. Een koffiebrander gaat groene bonen alleen maar donker branden als ze iets te verbergen hebben.

Vettig
De mindere kwaliteit bonen en de donkere branding zorgen ervoor dat de supermarkt koffiebonen over het algemeen vettig zijn. Deze vetten en oliën hebben een negatieve impact op de levensduur van je koffiemachine. Zelf een JURA met het vacuüm clean technologie heeft veel meer moeite om de zetgroep schoon te houden. De koffieresten zullen zich makkelijker opstapelen. Dit heeft als gevolg dat de koffiekwaliteit zal verminderen omdat je de smaak van gebruikte koffieresten mee doorgeeft aan de volgende koffie.

Dark roast
Dark roast koffiebonen zijn volledig opgebrand, stuk gebrand. De koffie zal daardoor veel bitterder smaken en de kans dat je suiker aan de koffie moet toevoegen is veel groter.

Specialty coffee: gebruiken in je JURA of niet?
De koffie die je zet met specialty coffee is over het algemeen heel lekker maar kost over het algemeen ook meer geld. Om het potentieel van specialty coffee tot het uiterste te benutten heb je een ervaren barista nodig, een grote koffiemolen en een halfautumatisch bean to cup espresso machine met heel veel mogelijkheden. De opstelling die je kent van in een koffiebar dus.

Natuurlijk kan je specialty coffee ook in je JURA koffiemachine gebruiken, maar weet wel dat de machine dan maar ongeveer 80% van het potentieel van de bonen zal benutten. Het gaat nog steeds enorm lekker zijn, maar toch iets minder dan wanneer je de juiste apparatuur hebt en kennis hiervoor.

Conclusie: je kan zeker en vast specialty coffee gebruiken in je JURA, maar weet wel dat het potentieel niet de volle 100% benut zal worden en je bereidt moet zijn meer geld te betalen. Al kennen wij wel enkele specialty coffee’s die dat extra geld écht wel waard zijn. Wij raden eerder aan om specialty coffee, zoals de naam het zegt, als iets speciaals te zien en het dus eerder eens tussendoor of op speciale gelegenheden te gaan gebruiken, tenzij je jezelf natuurlijk dagelijks wil verwennen met een specialty momentje.

Welke koffiebonen zijn ideaal voor in mijn JURA?
Kies voor premium koffiebonen! Zorg ervoor dat je geen dark roast hebt.
Als koffiebrander focust Mister Barish zich koffiemachines die je thuis gebruikt. Mister Barish brandt de koffiebonen enkel medium of city roast. Dit kunnen we doen omdat we enkel koffiebonen selecteren van premium kwaliteit. Ze worden met zorg gebrand zodat zeker alle smaken behouden blijven. We branden ze speciaal voor bean to cup machine (volautomatische en half automatische koffiemachines). Ons doel is altijd dat je de allerbeste koffie zet met je machine waarbij de prijs en de kwaliteit van de bonen in verhouding is. Doordat onze bonen niet vettig zijn, heb je ook veel langer plezier van je machine. Je ontvangt na aankoop alle tips & tricks om je JURA E4 in te stellen. Zo zorgen we ervoor dat je ook echt het potentieel van je machine gaat benutten. De espresso en lungo zullen extreem lekker zijn.

In vergelijking met supermarkt koffie betaal je een beetje meer je gaat dus veel langer plezier van je JURA hebben en de koffie zal veel lekkerder zijn.

Als de smaak van dark roast koffie je voorkeur heeft dan kies je bij Mister Barish het beste voor de PURE blend. Dit is een krachtige blend met smaken van donkere chocolade en donker fruit. De PURE is dus helemaal niet vettig en is goed voor je koffiemachine.

Extra tips

 • Het residubakje is makkelijk in de vaatwasmachine te reinigen.
 • Om ook tijdens de reiniging nog koffie te kunnen zetten, is het een goed idee om een residubakje als reserve aan te kopen.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.

Jura J8 koffiemachine

Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura J6 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
S Feenstra
Door

S Feenstra

op 03 Oct 2021

Dat er hierbij zo'n duur apparaat nog een Wifi of Smart connect kaart moet worden gekocht is wel jammer.

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .