Jura ENA 4 voor de pure koffie drinker
06 maart 2021 
in JURA
33 min. leestijd

Jura ENA 4 voor de pure koffie drinker

De Jura ENA 4 is een compacte, volautomatische koffiemachine die zich uitsluitend toespitst op zwarte koffiespecialiteiten. De koffiemolen is geüpdatet naar het nieuwe en snellere Professionele Aroma koffiemolen. Het koffiezetten verloopt volgens het Pulse Extraction Process, wat een optimale extractie van de verse bonen garandeert. Voor wie zijn koffie graag puur houdt en geen boodschap heeft aan ingewikkelde pistonmachines is de ENA 4 dus de ideale oplossing. Met één druk op de knop zet je een perfecte koffie of espresso van versgemalen koffiebonen.

Als het niet aan de vele innovatieve features ligt, dan zal het de volle, aromatische smaak van de koffie zijn waarmee de Jura ENA 4 je hart verovert. Liefde op het eerste gezicht gegarandeerd!

Belangrijkste kenmerken van de Jura ENA 4 koffiemachine
Koffiedranken – Pure koffie, puur genieten
Plus- en minpunten
Een slimme investering
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura ENA 4
Verschillen met andere Jura-modellen
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

De ENA 4 heeft alle kenmerken die je van een Jura koffiemachine verwacht: een stijlvol en kwalitatief design, vooruitstrevende technologie en aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en energieverbruik. Lees hieronder wat de ENA 4 allemaal voor jou in petto heeft!

Koffie tegoed Mister Barish €45

Stijlvol design
De Jura ENA 4 is de compactste volautomaat in het Jura assortiment, waardoor hij ook op een klein aanrecht zijn plaatsje vindt. Het minimalistische design met het stijlvolle uitwendige waterreservoir maakt van de ENA 4 een mooie eyecatcher voor elke keuken. De bedieningsinterface is mooi ingewerkt en bevat niet meer dan de absolute essentie. Deze charmante volautomaat is verkrijgbaar in twee kleuren: Full Metropolitan Black en Nordic White.

Jura ENA 4 Full Metropolitan BlackJura ENA 4 Full Nordic White

Eenvoudige bediening
Koffiezetten met de ENA 4 is uiterst eenvoudig: geen talloze instellingen om rekening mee te houden, maar een aantal handige voorinstellingen waarmee je met één druk op de knop perfecte zwarte koffievarianten zet. Via het LCD-scherm met pictogramweergave kies je jouw gewenste koffie. Daarbij is het mogelijk om de kopgrootte en koffiesterkte volgens jouw voorkeur in te stellen.

Zetgroep en koffiemolen
De vernieuwde versie van de A1 maakt gebruik van de nieuwste Jura technologieën, waardoor hij niet moet onderdoen voor de duurdere modellen van dit Zwitserse topmerk. Koffiebonen malen doe je bij de ENA 4 met een Aroma G4-koffiemolen (Professional Aroma Grinder), koffiezetten gebeurt aan de hand van het Pulse Extraction Process en dankzij de Vacuüm Clean technologie kost het helemaal geen moeite om dit apparaat schoon te maken. Hieronder overlopen we een voor een de unieke features van de ENA 4.

Professionele Aroma koffiemolen
Vergeleken met traditionele koffiemolens in volautomatische koffiemachines haalt deze professionele aroma koffiemolen tot 12,2 % meer aroma uit de koffiebonen. Gedurende de volledige levensduur heb je een gelijkblijvende hoge kwaliteit koffiemaling. Dit komt door de geperfectioneerde molengeometrie. De optimale maalcurve garandeert een hoger aandeel fijne deeltjes in de gemalen koffie. Zo heb je een ideale smaakontplooiing. De koffie kwaliteit blijft hierdoor nog stabiel hoger.

Pulse Extraction Process (P.E.P.)
De Jura ENA 4 maakt gebruik van het P.E.P. (Pulse Extraction Process), wat niet alleen de perfecte extractietijd garandeert, maar de koffie ook een gedetailleerde en perfect gebalanceerde smaak meegeeft. Het zorgt voor een vollere consistentie en een heerlijk crèmelaagje, net zoals je gewend bent van je favoriete koffiebar.

Vacuüm Clean
Doordat je de zetgroep van de Jura ENA 4 niet kan loskoppelen, zou er schimmelvorming kunnen optreden. Om dat tegen te gaan, bedacht Jura de innovatieve Vacuüm Clean technologie die dit topmerk van de concurrentie onderscheidt. In tegenstelling tot andere koffiemachines, waar je de zetgroep manueel moet schoonmaken, wordt de Jura ENA 4 na elke zetbeurt automatisch intern gereinigd en met behulp van een sterke zuigkracht droog gezogen. Zo hoef jij minder tijd te besteden aan onderhoud en blijft de machine toch jarenlang in topvorm, met een consistent hoge koffiekwaliteit als resultaat. Win-win!

Koffie-uitloop met verstelbare hoogte
Een schoonheidsfoutje dat zelfs bij duurdere koffiemachines vaak voorkomt, is dat de koffie-uitloop op een vaste hoogte gemonteerd zit. Daardoor gaat de koffie spatten en krijg je luchtbelletjes in de crèmelaag, wat dan weer de smaak negatief beïnvloedt. Met de ENA 4 heb je daar geen last van, want de koffie-uitloop is eenvoudig in de hoogte verstelbaar. Alleen door de afstand tussen uitloop en kopje zo klein mogelijk te houden, krijg je koffie van de beste consistentie en de volste smaak. Alweer een bewijs dat Jura geen compromissen sluit als het om de smaak van de koffie gaat.

Energiezuinig
Hecht jij ook zoveel belang aan het energieverbruik van je apparaten? Een koffiemachine kan behoorlijk veel energie opslorpen, zelfs op stand-by. Daarom heeft de Jura ENA 4 een geïntegreerde energiespaarmodus (E.S.M.) waarmee de machine tot wel 40% energie bespaart. Met de Zero-Energy Switch schakelt het apparaat na gebruik zichzelf uit, waarna het helemaal geen energie meer verbruikt.

Koffie met melk
Bij de Jura ENA 4 ligt de focus 100% op zwarte koffie. Daardoor is het standaard niet mogelijk om met dit toestel koffiespecialiteiten met melk te bereiden. Drink je toch graag eens een cappuccino of een latte? Dan kan je altijd nog overwegen om je een aparte melkopschuimer aan te schaffen.

Koffiebonenreservoir
Het ingebouwde koffiebonenreservoir van de ENA 4 biedt ruimte voor 125 gram verse bonen. Dat lijkt misschien niet bijzonder veel, maar er is dan ook geen enkele reden om een grotere hoeveelheid bonen in het reservoir te houden. De ideale plek om je koffiebonen te bewaren, is namelijk een goed afgesloten koffiezak met valvesysteem. Daarin blijven de bonen langer vers en behouden ze optimaal de aromastoffen die hen hun unieke karakter meegeven. Daarom koop je ook beter geen koffiebonen van de supermarkt: die zijn vaak te oud, te donker gebrand en slecht verpakt.

Naast het koffiebonenreservoir dat uitgeeft op de koffiemolen heeft de Jura ENA 4 ook een apart reservoir voor gemalen koffie. Daarmee kan je bijvoorbeeld af en toe van een deca koffie genieten zonder telkens de bonen te moeten verwisselen.

Jura ENA 4 Full Nordic White bonenreservoir

Waterreservoir
Wat bij het design van de Jura ENA 4 meteen in het oog springt, is het bijzondere, kokervormige waterreservoir dat bij dit model aan de buitenkant zit. Dat is niet alleen een esthetische keuze, want zo zie je ook in één oogopslag de waterstand. Overigens geldt voor het water dezelfde regel als voor de koffiebonen: hoe verser, hoe beter. Daarom is het raadzaam om het water elke dag te verversen.

Als je niet elke maand de machine wil ontkalken, is het een goed idee om een CLARIS Smart waterfilter te installeren. Zuiver water is namelijk niet alleen belangrijk voor de optimale smaak van je koffie, maar ook voor de levensduur van het toestel. Het Intelligent Water System (I.W.S.) herkent meteen de filter en waarschuwt je wanneer die vervangen moet worden.

Jura ENA 4 Full Metropolitan Black waterreservoir

Onderhoud en ontkalken
Het onderhoud van de ENA 4 is een fluitje van een cent, dankzij het geautomatiseerde reinigingsprogramma. De koffiemachine signaleert zelf wanneer ze aan een onderhoudsbeurt toe is. Je brengt simpelweg een Jura reinigingstablet in en start de reinigingscyclus met één druk op de knop. In 20 minuten wordt de zetgroep grondig schoongemaakt, zonder dat je zelf de handen uit de mouwen moet steken. Bovendien zorgt het geïntegreerde reinigingsprogramma voor een consistent lekkere koffiesmaak en een langere levensduur van je machine.

Ook ontkalken is in principe niet nodig als je de CLARIS Smart waterfilter, waarvan je er één bijgeleverd krijgt, juist gebruikt. Het belangrijkste daarbij is dat je de waterhardheid goed instelt, zodat de machine precies weet wanneer de filter uitgewerkt is. Dankzij het Intelligent Water System (I.W.S.) zal de Jura ENA 4 je dat op tijd signaleren via een handige notificatie op het display.

De Jura ENA 4 is ontwikkeld met de focus op de perfecte bereiding van zwarte koffiedranken. Met behulp van de nieuwste technologieën haalt de ENA 4 het beste in de verse bonen naar boven. Daardoor is dit de espressomachine bij uitstek voor liefhebbers van pure koffie. Of je nu voor espresso, koffie, caffè doppio of espresso doppio kiest, met één druk op de knop geniet je telkens weer van een heerlijk kopje koffie.

Lust je toch nu en dan eens een cappuccino? Dan zal je helaas met een aparte melkopschuimer aan de slag moeten.

Plus review koffiemachine P.E.P. zetmethode voor koffie met een voller aroma
Plus review koffiemachine De Professionele Aroma molen zorgt voor een snellere maling en haalt meer aroma uit je koffiebonen
Plus review koffiemachine Sterkte, maalgraad, waterhardheid en hoeveelheid water zijn eenvoudig aan te passen
Plus review koffiemachine Vooringestelde functies voor uitstekende espresso, koffie, caffè doppio of espresso doppio

Minus review koffiemachine Geen ingebouwde melkopschuimer, dus geen melkspecialiteiten zoals cappuccino

De meeste reviews vermelden de beperkte grootte van het waterreservoir als minpunt. Daar zijn we het bij Mister Barish niet mee eens. Omdat je het waterreservoir vaker moet bijvullen, blijft het water altijd vers. En een goede waterkwaliteit gaat boven alles!

Met de Jura ENA 4 kijk je naar een prijskaartje van rond de 700 euro. Op het eerste gezicht lijkt dat een fors bedrag, maar in vergelijking met een goedkoper Nespresso-apparaat is de ENA 4 ongetwijfeld een slimmere investering. De koffiemachine heeft niet alleen een langere levensduur, maar is ook energiezuiniger. En last but certainly not least: pure koffie, gezet van verse bonen, is een verschil van dag en nacht met de voorverpakte koffieshots van een Nespresso-machine. Wanneer je daarbij bedenkt dat je met een gemiddelde van 3 koffies per dag de machine al na 1 jaar terugverdiend hebt, is de keuze dus snel gemaakt. In Nespresso versus koffiebonen lees je er alles over.

Koffie tegoed Mister Barish €45

Voor liefhebbers van zwarte koffie is er geen betere keuze dan de Jura ENA 4. Deze volautomaat is krachtig, snel en onderhoudsvriendelijk en zet met één druk op de knop de heerlijkste koffiebereidingen. Qua technologie moet dit instapmodel zeker niet onderdoen voor duurdere modellen. Denk bijvoorbeeld aan de razendsnelle en precieze Aroma G3-koffiemolen of de Vacuüm Clean technologie die je op het vlak van onderhoud veel tijd bespaart. Kortom: gezien de goede prijs-kwaliteitsverhouding en de voortreffelijke resultaten is de Jura ENA 4 een uitstekende keuze voor de thuisgebruiker die van pure koffie houdt.

Koffie zetten
Koffiespecialiteit (1 druk op de knop): Espresso, Lungo, Ristretto
Soort koffie: Koffiebonen en een kleiner reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1
Geschikt voor melkspecialiteiten: Nee
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Nee
Heetwaterfunctie: Nee
Inhoud waterreservoir: 1,1 liter
Inhoud bonenreservoir: 125 gram
Pompdruk: 15 bar (is niet belangrijk want voor espresso is er 9 bar nodig)

Gebruikersgemak
Display: Nee, eenvoudige te bedienen met 3 knoppen
Gebruikersprofielen: Nee
Smartphone app:Ja, met de wifi connect, dit is en optie
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, de professionele aroma koffiemolen
Kopjes warmhoudplaat” Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Claris Smart waterfilter ( 1 meegeleverd )
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, geen begeleiding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 35 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 42 cm
Gewicht: 8 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblock
Kleur: Full Metropolitan Black, Full Nordic White

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 4Wh

Jura ENA 4 versus Jura ENA 8

De Jura ENA 4 en ENA 8 zijn qua design zeer gelijkaardig: hun afmetingen zijn nagenoeg gelijk en beide machines hebben een uitwendig kokervormig waterreservoir en een handige bedieningsinterface met drukknoppen. Het verschil zit ‘m vooral in het feit dat je met de ENA 8 met één druk op de knop naast stevige, zwarte koffie ook koffiedranken met melk kan zetten. Met de ENA 8 bereid je dus niet alleen heerlijke espresso, koffie en ristretto, maar ook romige espresso macchiato, latte macchiato, cappuccino en flat white. Daarnaast heeft de ENA 8 een geïntegreerde heetwateruitloop, waarmee je bijvoorbeeld ook thee en minuutsoep kan klaarmaken.

Het prijsverschil tussen de ENA 4 en ENA 8 komt neer op een kleine 300 tot 400 euro, wat gezien de extra functies niet overdreven is. Zeker voor wie af en toe een cappuccino drinkt en daarvoor niet met een aparte melkopschuimer aan de slag wil, is de ENA 8 absoluut het overwegen waard.

Jura ENA 4 Full Nordic White Jura ENA8 koffiemachine black friday

Jura ENA 4 versus Jura D4

De Jura D4 en de net gelanceerde ENA 4 hebben ongeveer dezelfde prijs en toch zijn de machines heel verschillend. Allereerst heeft de ENA 4 een andere uitstraling, dankzij de uitwendige watertank en zijn LCD-display. Dat laatste maakt de ENA 4 ook makkelijker te bedienen dan de D4, die helemaal geen display heeft. Intern heeft de ENA 4 de hoogwaardigere Professional Aroma koffiemolen, terwijl de Jura D4 nog het vorige G2-model gebruikt. Dit is wel een heel groot verschil. De ENA 4 is daardoor ook veel stiller bij het malen. Beide machines zetten koffie met de P.E.P.-technologie, maar bij de ENA 4 geniet je ook van de automatische Vacuüm Clean reinigingstechnologie. Dat bespaart je heel wat onderhoud.

Qua capaciteit haalt de D4 het dan weer van de ENA 4, met een bonenreservoir met ruimte voor 200 gram bonen en een waterreservoir met een inhoud van 1,9 liter. Het bonenreservoir van de ENA 4 biedt daarentegen plaats aan amper 125 gram koffiebonen en in het waterreservoir kan, door zijn bijzondere vorm, maar 1,1 liter water. Hoewel een groter volume misschien handiger lijkt – zeker als je met meerdere mensen van de machine gebruik wil maken – is het evenwel erg belangrijk om beide reservoirs regelmatig te verversen. Daarom is een kleinere capaciteit volgens ons niet per se nadelig.

Jura ENA 4 Full Metropolitan Black

  • Het residubakje is makkelijk in de vaatwasmachine te reinigen.
  • Om tijdens de reiniging toch nog koffie te kunnen zetten, is het een goed idee om een residubakje als reserve aan te kopen.

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.

Jura J8 koffiemachine

Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura J6 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Hans de Jong
Door

Hans de Jong

op 26 Apr 2021

Volgens de Product Comparison op de eigen website van Jura biedt de ENA 4 de volgende koffiespecialiteiten: espresso, caffe, caffe doppio en espresso doppio. Dus niet zoals Mister Barish aangeeft, ook ristretto. Nog een punt waar Mr Barish afwijkt van die Product Comparison: de ENA 4 werkt volgens de Jura website niet met de P.E.P. methode.

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 24 Aug 2021

Hi Hans, dank je wel voor je feedback. We hebben ze zeker wel juist vermeld staan op de site. 1. Ristretto: je kan het volume koffie heel eenvoudig instellen. Dus als je graag een ristretto drinkt dan kan je het op ristretto volume (15 tot 25ml) instellen. Dat kan je dan het best doen met een weegschaal onder het kopje.2. Exact dit staat op de site van Jura bij de ENA 4: "Beste koffiekwaliteit met nieuw ontwikkeld intelligent P.E.P.® voor meer vrijheid in de programmering van de kopjes." Wij testen elke machine heel uitgebreid en het zou ons zijn opgevallen als dit niet aanwezig zou zijn.Laat maar weten als je nog vragen zou hebben. Vrolijke groeten, Tim

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .