Jura S80 koffiemachine is een design volautomaat voor ieder aanrecht
07 januari 2020 
in JURA
17 min. leestijd

Jura S80 koffiemachine is een design volautomaat voor ieder aanrecht

Met de Jura S80 koffiemachine weet je zeker dat je elke morgen weer een lekker bakkie kan zetten. Een heerlijke kop koffie in de ochtend is voor sommige mensen van levensbelang, zonder worden ze niet wakker. Het beste van alles: je kunt deze volautomaat zelfs vanuit je bed bedienen, met de bijbehorende app. Oeps, vergeet geen kopje onder uitloop ze zetten.

Met deze volautomatische koffiemachine kun je niet alleen je dagelijkse koffie zetten, hij zet ook de heerlijkste espresso‘s, cappuccino‘s, latte’s, noem maar op. Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op. En je kunt alles precies zo instellen zoals jij het het liefste hebt.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura S80 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura S80
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Jura S80 koffiemachine

De Jura S80 is een handig apparaat voor ieder huis en voor op een klein kantoor. Het volume van het koffiebonen– en waterreservoir zijn genoeg om 15 tot 20 koppen te zetten, dus je hoeft het niet de hele tijd bij te vullen. Het volume moet ook niet groter zijn want vers water en bonen zijn veel belangrijker. Dankzij allerlei technologische snufjes smaakt de koffie extra lekker. Ook is de machine dankzij allerlei automatische processen eenvoudig in gebruik, zo merkt de machine het als het koffiebakje vol zit, als de watertank leeg is en als de machine schoon moet worden gemaakt. Lees snel verder om uit te vinden welke snufjes worden gebruikt om jouw koffie zo lekker mogelijk te maken.

jura koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Design

De Jura S80 is volledig zwart met enkele zilveren accenten. Een strak design dat mooi staat in iedere keuken. Het apparaat is met 3,48 bij 28 bij 44,4 vrij groot, maar dankzij de ingebouwde heetwaterfunctie heb je geen aparte waterkoker meer nodig.

design Jura S80 koffiemachine

Elegant en compact design

Eenvoudige bediening
Dankzij het grote touchscreen van wel 4,3 inch kun je eenvoudig deze koffiemachine bedienen. Het scherm toont kleine foto’s van de koffie, met de naam van de koffie ernaast. Zo kun je bijna blindelings jouw koffie kiezen. Het is ook eenvoudig om je eigen voorkeuren door te geven, zoals meer of minder melk of koffie. Dit kun je zelfs nog tijdens het zetten doen. Een heerlijk kopje koffie zetten wordt dus zeer eenvoudig gemaakt.

De automaat wordt niet standaard geleverd met de SmartConnect-technologie, maar je kunt er wel een adapter voor kopen. Deze adapter zorgt ervoor dat je de machine met Bluetooth kunt bedienen. Zo kun je eenvoudig met je telefoon een kopje koffie zetten, bijvoorbeeld als je nog in bed ligt of niet van de bank wilt komen. Ideaal, maar het is wel handig als je niet vergeet eerst een kopje onder het apparaat te zetten.

Zetgroep en koffiemolen
De zetgroep is het gedeelte binnenin de machine waarmee de koffie wordt gezet. Jura stelt hoge eisen aan dit gedeelte van het koffieapparaat, zo ook bij de S80. Zo krijg je altijd de lekkerste koffie. Te beginnen bij het malen van de koffie. De koffiemolen in de Jura S80 is een Aroma G3 molen. Deze maalt de bonen precies tot de juiste maalgraad, dit zorgt voor een heerlijk aroma. De zetgroep is variabel met een inhoud van 5 tot 16 gram. Lees hieronder welke technologieën nog meer gebruikt zijn.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Als de bonen gemalen zijn worden ze nog voor de extractie eerst even geweld. Hierbij worden de bonen even kort natgemaakt, dit zorgt voor een sterke en vollere smaak.

Jura S80 koffiemachine espresso

Sublieme espresso met de juiste koffiebonen en instelling van de machine

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)

Pulse Extraction Process is een technologie waar veel machines van Jura gebruik van maken. Het water wordt in pulserende bewegingen door de koffie geperst. Hierbij wordt minder water gebruikt, wat zorgt voor een vollere en intensere smaak. Daarnaast creëer je een mooiere cremalaag.

Vacuüm Clean

Normaal gesproken blijft er na het zetten vaak nog wat water in de zetgroep achter. Als je dan een tijdje geen koffie zet blijft dit water er nog in staan, dit is onhygiënisch en kan zelfs schimmel veroorzaken. Gelukkig bestaat de Vacuüm Clean technologie: deze zuigt al het water op. Zo heb je na elk gebruik weer een schone en droge machine. Dit is zeer onderscheidend met andere merken waarbij je de zetgroep zelf uit de machine moet halen om te reinigen.

Verstelbare koffie uitloop

Voor een goede kop koffie is het belangrijk dat de ruimte tussen de koffie-uitloop en het kopje zo klein mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat er minder bubbeltjes in de cremalaag komen, zo is je koffie nog smaakvoller. De koffie uitloop van de S80 is eenvoudig te verstellen.

Koffie met melk

Het is zeer eenvoudig om met deze machine koffiedrankjes met melk, zoals cappuccino, latte en flat white te zetten. De machine klopt eenvoudig melk op, en kan zelfs microschuim maken voor de flat white. Er is geen ingebouwd melkreservoir, dit klinkt onhandig maar is alleen maar goed. Zo wordt je melk niet te warm en is het eenvoudiger schoonmaken. Het rietje voor de melkopklopper kun je rechtstreeks in een melkpak steken, maar je kunt ook een speciale thermoskan van Jura kopen hiervoor. Na gebruik moet je het melksysteem altijd schoonmaken.

koffiedranken jura S80 koffiemachine

De Jura S80 heeft en uitgebreide selectie aan koffiedranken.

Koffiebonen reservoir

De inhoud van het koffiebonenreservoir is 280 gram. Dit is voor veel gebruikers ruim voldoende en ideaal als je visite hebt. Als je slechts een paar koppen koffie per dag zet is het belangrijk dat je niet direct het hele reservoir vol gooit. De bonenbak heeft wel een speciaal deksel voor aromabehoud, maar dit zorgt er niet voor dat je de bonen dagenlang kunt bewaren. Het beste is om elke dag verse bonen te gebruiken, deze bewaar je in een luchtdichte bak in een donkere ruimte. Het lekkerste is om bonen bij een speciaalzaak te halen.

Als je een keertje een cafeïnevrije bak koffie wilt zetten, of je favoriete merk filtermaling, dan kun je dit doen met het tweede reservoir. Deze is speciaal voor gemalen koffie.

Waterreservoir

In de waterbak past 1,9 liter water. Dit is genoeg voor 15 tot 20 kopjes koffie. Ook het water moet regelmatig ververst worden, oud water proef je namelijk terug in je koffie. Leeg daarom elke ochtend voor je eerste kopje koffie het waterreservoir, zo weet je zeker dat je koffie het allerlekkerst smaakt.

Het is in dit waterreservoir ook mogelijk om het water te laten filteren, met het speciale Claris Smart-filterpatroon. Dit zorgt ervoor dat het water onthard en gefilterd wordt. De koffiesmaak wordt hierdoor positief beïnvloed.

Onderhoud en ontkalken

Het onderhoud van deze machine is kinderspel. Als je de juiste waterhardheid hebt opgegeven en je maakt gebruik van de waterfilter dan is ontkalken niet meer nodig. Eigenlijk geeft het koffieapparaat precies aan wanneer wat moet worden schoongemaakt. Het ontkalkingsproces is zeer eenvoudig, de automaat vraagt het programma aan, jij stopt er een ontkalkingstablet in en vervolgens zet je het aan. Wil je het waterreservoir ontkalken? Dat doe je met een zelfde tablet, dit laat je een nacht weken.

Zet je dagelijks bijvoorbeeld een cappuccino dat moet de machine gereinigd worden met melksysteem reiniger. Dit proces vraagt exact 2 minuten maar wel belangrijk voor een optimale smaak.

Een algehele reiniging wordt ook regelmatig aangevraagd, dit 20 minuten durende programma gaat geheel automatisch. Vergeet ook niet regelmatig het bonenreservoir af te nemen, bijvoorbeeld als je nieuwe bonen gaat gebruiken.

Energiezuinige koffiemachine

Met de Energie Spaar Modus kun je deze koffiemachine zeer energiezuinig maken. En omdat je zelf een uitschakeltijd kan instellen staat de machine nooit onnodig lang aan. Als de koffiemachine op standby staat verbruikt het zelfs helemaal geen energie.

Koffiedranken

De S80 kan allerlei verschillende soorten koffie zetten. Naast een normale kop koffie kun je ook espresso of ristretto zetten. Wil je liever een beetje fancy drinken? Dan zet je dankzij het melksysteem eenvoudig een cappuccino, latte, espresso macchiato, latte macchiato of flat white. Ook kun je melk opwarmen voor chocolademelk, en thee zetten. Liefhebber van groene thee? Deze machine geeft water met de perfecte temperatuur hiervoor.

latte macchiato Jura S80 koffiemachine

Uitstekend melkschuim voor een latte macchiato. Tip: gebruik volle melk

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Prachtig design
Plus review koffiemachine Eenvoudig in gebruik
Plus review koffiemachine Ook te bedienen met smartphone
Plus review koffiemachine Heerlijke koffie
Plus review koffiemachine Warmt snel op
Plus review koffiemachine Zetgroep wordt automatisch gereinigd

Minus review koffiemachine Vraagt regelmatig om reinigingsprogramma
Minus review koffiemachine App kan iets beter/soepeler
Minus review koffiemachine Extra adapter nodig om te gebruiken met app

Prijs

De prijs ligt met ongeveer 1600 euro ongeveer in de middenklasse. Ideaal voor mensen die geen vermogen willen uitgeven aan de Jura Z8, maar toch gebruik willen maken van allerlei innovatieve technieken van Jura. De Z8 heeft misschien wat meer mogelijkheden, maar voor veel koffieliefhebbers is dit een prachtig apparaat. 1600 euro is veel geld, toch is het een slimme investering. Een Jura gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee. Bij normaal gebruik heeft de machine na 6 jaar groot onderhoud nodig waarbij de nodige ringen worden vervangen. Maar dan is het apparaat weer zo goed als nieuw van binnen. In Nespresso versus koffiebonen winnen bonen met een volautomaat altijd. De smaak is beter, het is duurzamer en veel goedkoper. Zo’n ‘dure’ Jura heb je namelijk snel terugverdiend want aan die capsules geef je onbewust veel geld uit.

jura koffiemachine koffie tegoed

In de Mister Barish shop hebben we altijd scherpe prijzen!

Wat is de mening van Mister Barish?

Voor vele koffieliefhebbers is dit een topapparaat. Je kunt hier bijna alles mee dat je zou willen, en je kunt je koffie helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Dankzij allerlei technologische snufjes kun je de heerlijkste koffie zetten. Eerlijk toegegeven, het is geen topklasse apparaat, maar dat merk je ook wel in de prijs. De duurdere Jura-apparaten hebben meer opties, al is dat voor veel koffieliefhebbers niet nodig.

Het apparaat zet simpelweg heerlijke koffie en dankzij de geïntegreerde melkschuimer kun je er alle kanten mee op. Dankzij het grote touchscreen is het eenvoudig te bedienen en met de app erbij is het helemaal eenvoudig.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

Technische specificaties Jura S80

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen en een kleiner reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, touchscreen 4,7 inch
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie, CLARIS Smart
Type ontkalkingsprogramma: Via melding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34,8 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 44,4 cm
Gewicht: 10 kg
Materiaal behuizing: Kunststof en chroom of zilver
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Piano Black

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak. 

Jura J8 koffiemachine

Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura J6 koffiemachine


Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .