Elke De’Longhi koffiemachine gereviewd met koopadvies
17 augustus 2019 
8 min. leestijd

Elke De’Longhi koffiemachine gereviewd met koopadvies

Iedereen weet dat echt goede espresso uit Italië komt. Gelukkig kun je Italiaanse koffie gewoon in huis halen met de volautomatische koffiemachines van De’Longhi. Dit merk maakt ook andere kleine keukenapparatuur, maar vooral in koffieapparaten zijn ze heel goed. Met Mister Barish hebben we alle De’Longhi-series gerecenseerd, maar om je de moeite te besparen om deze stuk voor stuk door te lezen hebben we deze overzichtspagina gemaakt. Zo kun je makkelijker een keuze maken. Veel leesplezier!

Inhoudsopgave

7 redenen om een De’Longhi volautomaat koffiemachine te kopen
Reviews van De’Longhi volautomatische koffiemachines
        De’Longhi Magnifica volautomaat
        De’Longhi Autentica volautomaat
        De’Longhi Dinamica volautomaat
        De’Longhi Eletta volautomaat
        De’Longhi PrimaDonna volautomaat
Conclusie

7 redenen om een De’Longhi volautomaat koffiemachine te kopen

1. De’Longhi is een Italiaans merk

Zoals we in de intro al zeiden: echt goede espresso komt uit Italië. Daarom komen de meeste goede volautomatische koffiemachines ook uit Italië, omdat ze exact weten hoe ze koffie moeten behandelen om een zo optimaal mogelijke smaak en aroma te creëren. Deze technologieën vind je ook in de De’Longhi machines, zo weet je zeker dat je altijd een lekker kopje kan zetten.

2. De’Longhi biedt veel verschillende opties

Als je op zoek bent naar een simpele espressomachine waarmee je af en toe een melkspecialiteit zet kun je bij De’Longhi terecht voor de Magnifica-serie. Wil je juist een uitgebreide machine waarmee je zelfs chocolademelk kunt zetten, dan is de PrimaDonna-lijn weer wat voor jou. En daartussen is natuurlijk ook nog van alles te vinden. Oftewel: voor ieder wat wils.

Daarnaast zitten er in de machines zelf nog allerlei opties. Als je voor de duurdere lijn gaat kun je heel veel verschillende koffiedranken zetten, van simpele espresso’s tot moeilijke flat whites. En al deze koffies kun je ook weer eenvoudig aanpassen aan je eigen smaak. Zo zijn er machines met gebruikersprofielen, waarin je de temperatuur en hoeveelheid van het water kunt instellen, maar ook de hoeveelheid melk. Op de speciale melkunits zit ook een knop waarbij je de hoeveelheid schuim instelt.

3. De’Longhi apparaten zijn eenvoudig in gebruik

Ondanks de talloze opties zijn de De’Longhi machines hartstikke eenvoudig in gebruik. Met een enkele druk op de knop zet je al je favoriete koffiesoorten. Bij machines met wat meer opties moet je soms even in het menu gaan, maar ook dat is zo gepiept.

Wat enorm handig is aan de machines is dat de watertank aan de voorkant af te nemen is. Hierdoor kun je de volautomaten ook eenvoudig onder een keukenkastje plaatsen, omdat je voor het bonenreservoir niet zoveel ruimte nodig hebt. Slim over nagedacht door De’Longhi!

4. De’Longhi maakt gebruik van allerlei geavanceerde technologieën

Om je lekkere bonen (geen supermarktbonen!) zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen maakt De’Longhi gebruik van allerlei technologieën waardoor jouw koffie nog lekkerder smaakt. Hieronder zetten we er een aantal uiteen.

De conische metalen maalschijven zijn de eerste stap in het proces van het koffie zetten. Deze zullen je koffiebonen tot de exacte fijnheid malen en gaan jarenlang mee. De meeste koffieapparaten van De’Longhi zijn in te stellen op 13 verschillende maalstanden, zo kun je dus uitproberen wat jij het lekkerste vindt.

Dan de melkunit, een belangrijk onderdeel voor mensen die graag melkspecialiteiten drinken. Deze is, bij de machines die hem hebben, eenvoudig los te koppelen en terug te zetten in de koelkast. Hierdoor blijft de melk goed koud, wat belangrijk is voor het opschuimen. Met het Latte Crema-systeem weet je zeker dat je heerlijke melkschuim creëert.

Een handigheidje waarmee je koffie lekker lang warm blijft is de warmhoudplaat voor kopjes bovenop de machine. Deze verwarmt de kopjes voor zodat je koffie minder snel afkoelt. Het is wel jammer dat deze natuurlijk pas aangaat als de machine aan wordt gezet.

5. De’Longhi machines zijn eenvoudig te onderhouden

Je wilt natuurlijk niet dat je machine alleen eenvoudig in gebruik is, maar dat het ook niet te veel werk is om deze te onderhouden. Gelukkig gaat bij de De’Longhi machines het meeste automatisch. De zetgroep moet je zelf even afspoelen onder lauwwarm water, maar de rest van het schoonmaken doet de machine zelf. Als je de juiste waterhardheid instelt weet het koffieapparaat exact wanneer het tijd is om te ontkalken, daarvoor hoef je alleen een ontkalkingstablet te plaatsen. Het melksysteem is ook eenvoudig schoon te maken, wij raden aan dit na elk gebruik te doen.

6. De’Longhi machines zijn niet heel duur

Sommige volautomaten kunnen in de duizenden euro’s lopen, als je uitgebreide opties wilt hebben. De duurste machine van De’Longhi is 1.700 euro, maar dan heb je ook wel een heel uitgebreide machines. De meeste machines zijn zo tussen de 400 en 700 euro.

7. De’Longhi machines zetten heerlijke koffie

En het allerbelangrijkste van alles is natuurlijk dat de koffie lekker is. Gelukkig kun je daar bij De’Longhi wel op rekenen. Als je twijfelt tussen een Nespresso-machine en een De’Longhi, bijvoorbeeld omdat Nespresso goedkoper lijkt: kies voor De’Longhi. Na verloop van tijd heb je het geld er toch wel uit, omdat je voor Nespresso steeds nieuwe cupjes moet kopen. Deze cupjes zijn helaas niet zo vers, dus een stuk minder lekker. Met verse koffiebonen zet je simpelweg de lekkerste en smaakvolste koffie, namelijk.

De'Longhi koffiemachine

 

Reviews van De’Longhi volautomaten

Er zijn op dit moment vijf lijnen van De’Longhi op de markt. Hieronder geven we per lijn een korte samenvatting en een link naar de review, zodat je op je gemak kunt uitzoeken welke lijn en koffiemachine wat voor jou zijn.

De’Longhi Magnifica volautomaten

De'Longhi Magnifica koffiemachine

We beginnen bij de goedkoopste lijn, met apparaten van ongeveer 300 tot 500 euro. Goedkoop betekent natuurlijk niet slecht, maar wel simpel in dit geval. Deze machines bevatten niet over een melkunit, maar wel over een stoompijpje. Dit betekent dat je de melk zelf moet opschuimen. Ideaal voor als je slechts voor gasten af en toe een cappuccino wilt zetten, maar als je zelf graag melkspecialiteiten drinkt is een machine met melkunit beter geschikt voor jou. Om de precieze verschillen tussen de koffieapparaten binnen deze lijn te ontdekken lees je de recensie.

Volledige review: De’Longhi Magnifica volautomaat

De’Longhi Autentica volautomaten

De'Longhi Autentica koffiemachine
Voor een ‘authentiek’ kopje koffie kun je bij de Autentica-lijn kijken, zoals de naam al doet vermoeden. Dit betekent eigenlijk gewoon dat er een ‘drip coffee’ functie op zit, wat eigenlijk gewoon lijkt op een kop filterkoffie. Lekker simpel, maar er zijn veel mensen die dat toch wel missen als ze zo’n mooie volautomaat hebben. De duurste versie in deze serie beschikt over de melkunit, waardoor je heel eenvoudig een heerlijke cappuccino kunt zetten. Dit is met de goedkopere machines ook mogelijk, maar dan moet je dus weer zelf aan de slag met het stoompijpje. De maalschijven in deze apparaten zijn van metaal, maar zijn helaas niet conisch. Hierdoor worden ze bij veel gebruik achter elkaar heet en kunnen ze de koffiebonen verbranden. Dit is dus geen ideale machine als je vaak veel visite hebt of voor gebruik op een kantoor.

Volledige review: De’Longhi Autentica volautomaat

De’Longhi Dinamica volautomaten

De'Longhi Dinamica koffiemachine
De Dinamica-lijn is de middenklasse van De’Longhi. De twee goedkoopste versies hebben geen melkkan maar wel een stoompijpje. De twee duurdere versies hebben wel een melkkan én een warmhoudplaat. De allerduurste versie is helemaal superdeluxe, want deze is ook met een app te bedienen én heeft een mooi kleurendisplay. De prijzen van de machines liggen tussen de 450 en 850 euro. Voor die 850 euro heb je dan ook wel een heel mooie machine die heerlijke koffie zet, dus dat is eigenlijk een heel goede prijs. En omdat de metalen maalschijven conisch zijn hoef je niet bang te zijn voor verbrande koffiebonen. Hierdoor is deze lijn ook geschikt voor veelvuldig gebruik, bijvoorbeeld op een kantoor.

Volledige review: De’Longhi Dinamica volautomaat

De’Longhi Eletta volautomaten

De'Longhi Eletta koffiemachine
Met de Eletta-machines kom je al in een iets hogere klasse uit. Deze machines zijn gemaakt om cappuccino en andere melkspecialiteiten te zetten. In een handomdraai zet je dus allerlei soorten koffie. De lijn bestaat uit twee machines: De Eletta Cappuccino en de Eletta Cappuccino TOP. De TOP is een iets luxere versie waarmee je net iets eenvoudiger de melkspecialiteiten kunt zetten, omdat er meer one touch knoppen op zitten. De koffiemachines zijn stijlvol en zetten natuurlijk heerlijke koffie.

Volledige review: De’Longhi Eletta volautomaat

De’Longhi PrimaDonna volautomaten


Maar als je nou écht het allerbeste wilt hebben wat De’Longhi te bieden heeft, dan moet je voor de PrimaDonna machines gaan. Deze lijn is vrij divers, zo heb je een XS-versie die zelfs in de kleinste keuken past, maar ook de uitgebreide PrimaDonna Elite zit in deze serie. Met deze machine kun je zelfs chocolademelk zetten door simpelweg een blokje chocolade in melk te doen en het apparaat aan te zetten. Een overbodige luxe wat ons betreft, maar wie weet is het wat voor jou. De rest van de apparaten zetten namelijk even heerlijke koffie en de dubbelwandige melkkan zorgt voor heerlijk opgeschuimde melk. De stijlvolle apparaten zijn voorzien van een aantal gebruikersprofielen en talloze opties om jouw koffie zo gepersonaliseerd mogelijk te maken. Keer op keer een heerlijk bakje koffie. Het leuke is dat je de machines met een app kunt besturen, zodat je niet eens van de bank hoeft te komen. De prijzen in deze lijn variëren van 1.050 tot 1.700 euro. Ietwat aan de prijs, maar dan heb je ook wel echt goede machines.

Volledige review: De’Longhi PrimaDonna volautomaat

Conclusie

De’Longhi heeft een uitgebreid assortiment volautomaten, waardoor er voor iedereen wel wat bij zit, wat je budget of eisen ook zijn. Het Italiaanse merk zet heerlijke koffie, en de apparaten met melkunit zetten ook nog eens heel gemakkelijk heerlijke melkschuim voor al je melkspecialiteiten. Wij zijn vooral fan van de PrimaDonna-lijn omdat deze gewoon strak en stijlvol is, super eenvoudig in gebruik en allerlei verschillende opties heeft, waardoor je precies het bakje koffie kunt zetten dat jij wilt. En het leuke is natuurlijk de app, die ook niet met alle machines te gebruiken is. Wat heel handig is, is de melkkan die je van de machine kunt halen. Hierdoor blijft deze koud, maar ook lekker schoon. Een melkslangetje moet je steeds doorspoelen omdat deze niet gekoeld kan worden en dus sneller schimmelvorming heeft, dat hoeft met de melkkan gelukkig niet. Onze conclusie is dat De’Longhi over het algemeen een heel fijn merk is, al raden wij vooral de PrimaDonna-lijn aan.

Heb je een vraag over De’Longhi koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .