Koffiebranderij Kavus, koffie branden volgens het slow roast principe
14 maart 2019 
1 min. leestijd

Koffiebranderij Kavus, koffie branden volgens het slow roast principe

Koffiebranderij Kavus is gelegen in het mooie Kalmthout, vlakbij Antwerpen. Kavus koffie kan inmiddels worden gerekend tot een echte favoriet. Het koffiemerk staat garant voor de beste kwaliteit koffie, gecombineerd met een prima service. Excellentie staat voorop en dat weerspiegelt in ieder ambachtelijk kopje koffie of espresso.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffie voldoet aan de allerhoogste verwachtingen. De koffiebessen worden met de hand geplukt en bestaan uitsluitend uit 100% Arabica bonen. De versheid van de koffie wordt gegarandeerd, door steeds kleine hoeveelheden koffie te branden. Deze wijze van ambachtelijk branden, wordt ook wel het slow roast principe genoemd. Het is de bedoeling dat alleen het beste uit iedere koffieboon wordt gehaald. Elke type koffie heeft namelijk zijn eigen unieke smaken en karakter. Door langzaam en met aandacht voor detail te roosteren, wordt het eindproduct zacht, romig en vooral licht verteerbaar.
De koffie is verkrijgbaar via enkele lokale koffiewinkels. Hier schenken barista’s de heerlijke Kavus koffie. Verder ligt de focus met name op de verkoop aan horecazaken en bedrijven. Op termijn zou een eigen koffiehuis een wens zijn, maar voor nu is dat nog geen werkelijkheid.

Koffiebonen

De geselecteerde koffiebonen worden allemaal onder eerlijke omstandigheden verbouwd. Om hier zeker van te zijn, is Kavus koffie sinds enkele jaren verbonden aan Global Compact Code. Een initiatief om de duurzaamheid van koffie te verbeteren. De koffiebonen worden op ambachtelijke wijze gebrand en worden daarna samengesteld tot heerlijke melanges.

Een kleine greep uit het assortiment:

  • Espresso house blend, een sublieme espresso die de ideale basis vormt voor een goede kop Kavus koffie.
  • Costa Rica house blend, een ware smaakbeleving met een subtiel aroma. Het is een premiumkoffie die bestaat uit 100% Arabica bonen.
  • Efico Foundation koffie, een eerlijke koffie met een volle smaak. Ideaal te bereiden als cappuccino.

Verkoop

De koffie van koffiebranderij Kavus kan je kopen in enkele lokale koffiewinkels of online. Verder richten ze zich vooral op horeca en bedrijven.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffiebranderij Kavus
Brasschaatsteenweg 278 C
2920 Kalmthout

Openingstijden:

De koffiebranderij is elke zaterdagvoormiddag geopend van 9 tot 12 uur

Contact:
Telefoon: +32 (0) 477 44 29 04
Website: www.kavus.be

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .