Keen: koffiebrander met als doel de wereld van koffie naar hoger niveau te brengen
03 oktober 2018 
2 min. leestijd

Keen: koffiebrander met als doel de wereld van koffie naar hoger niveau te brengen

Keen, een koffiebranderij in Utrecht en opgericht in 2015 door de barista`s Bonne Postma en Rob Kerkhoff. Het doel van Keen is om de koffiewereld naar een hoger level te tillen, door kennis te delen en de beste koffie te serveren.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Keen koffiebranderij is voorzien van een Loring koffiebrander. Een brander van Amerikaanse komaf. Bijzonder aan deze brander is dat de barista alle variabelen zelf kan instellen.
Dat geeft meer controle over het brandproces.
Verder heeft de Loring een geavanceerde luchtcirculatie. Dit is een ander brandproces, waardoor de zoete smaken van de koffiebonen meer tot uiting kunnen komen. En dat proef je duidelijk terug in de espresso of cappuccino.

Keen koffiebranderij is SCAE gecertificeerd. Er worden trainingen gegeven in roasting, barista skills en workshops voor koffieliefhebbers van alle niveau`s .

 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

De gekozen bonen hebben allemaal een uniek smaakprofiel. De bonen worden rechtstreeks ingekocht bij de koffieboer, volgens het zogenaamde direct trade principe.
Hierdoor kan het proces goed bewaakt worden en de koffieboer ontvangt een eerlijke prijs.
En doordat de contacten direct zijn, kan de koffieboer voortdurend nieuwe koffie aanleveren om uit te proberen.

Binnen het assortiment van Keen is er plaats voor een Briljant selectie. Dat zijn absoluut bijzondere koffies met genuanceerde smaakprofielen. Bestemd voor de heuse koffieliefhebber en steeds voor een beperkte tijd beschikbaar.

In de afdeling single origin koffie zien we onder andere:

  • Costa Rica, Natural Anaerobic
    Een natural koffie volgens anaërobe wijze gefermenteerd. Hierdoor proef je complexe, zoete tonen van kaneel, papaja en cacao gecombineerd met fruitige aroma`s van appel en rumrozijn.
  • Ethiopië, Banko Gotiti
    Een volledig gewassen koffie, waarbij complexe smaken zijn gecombineerd met bloemig en fruitig. Denk hierbij aan perzik, lavendel en melkchocolade.
  • El Salvador, Villa Galicia
    Een natural koffie, met bijzondere aroma`s van wijn, bruine suiker en chocolade. Gecombineerd met tonen van kers en gedroogde pruimen.

Verkoop

Keen verkoopt z’n koffiebonen via de webshop. Als je als horeca bedrijf bonen van ze koopt dan heb je ook de mogelijkheid om getraind te worden.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Geen beschikbare informatie

Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij is alleen te bezoeken op afspraak.
Adres: Google maps link 
Keen Coffee
Hyperonenweg 8
3542 AG Utrecht

Openingstijden:
Een bezoek is enkel mogelijk op afspraak.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 85 130 1183
Website: keencoffee.com

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Rob Kerkhoff
Door

Rob Kerkhoff

op 08 Mar 2019

Beste Tim, bedankt voor je bericht over Keen Coffee. We zijn sinds november verhuisd naar een nieuw locatie in Utrecht, een locatie waar we onze eigen Loring en de trainingslocatie samen hebben. Ons nieuwe adres is Keen Coffee, Hyperonenweg 8, 3542 AG, Utrecht 085-1301183

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 13 Mar 2019

Succes op jullie nieuwe locatie! We komen graag een keer langs! De gegevens zijn aangepast

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .