Het koffielab: een echt koffielaboratorium waar barista en brander zich uitleven
03 oktober 2018 
3 min. leestijd

Het koffielab: een echt koffielaboratorium waar barista en brander zich uitleven

Het Koffielab is een micro koffiebranderij opgericht door Marthijn de Vries en Sebastiaan van Pommeren. Gestart in 2010 en gevestigd in Utrecht. Het doel is om de beste koffiebonen in te kopen om na een perfect brandproces, de lekkerste koffie te serveren.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In Het Koffielab wordt niet alleen gezocht naar de allerbeste koffiebonen. Ook het koffielaboratorium wordt continu gemoderniseerd. Waarbij de kleur oranje zorgt voor zoveel mogelijk vrolijkheid. De koffiebonen worden vers gebrand op de Giesen koffiebrander.

Barista en koffiebrander Sebastiaan weet van elk type koffieboon hoe deze gebrand moet worden. Zo serveert hij de lekkerste espresso en cappuccino. Een deel van de bonen worden gebrand als espresso branding, licht of donker, voor volautomaat of halfautomaat.
Een ander deel wordt gebrand als filter branding, waarbij je de heerlijkste koffie zet met je filterapparaat.

 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

De koffiebonen komen uit landen van over de hele wereld. Het contact met de koffieboer is belangrijk voor het proces. Zo weet de brander waar de bonen vandaan komen, hoe het totale verloop van plukken tot en met transport is gegaan. Daarnaast krijgt de teler ook informatie over verkregen brandresultaten.

Binnen het assortiment zijn er single origin coffees en blends verkrijgbaar.
De blends zijn in de meest ideale verhouding gemengd, om zo verrassende smaken te garanderen.

Enkele mooie single origin coffees uit het assortiment van het Koffielab:

  • Peru, Cajamarca
    Een gewassen koffie, heerlijk soepel en verfijnd met tonen van chocolade. Ideaal als pure espresso, maar zeker ook een aanrader als cappuccino.
  • Ethiopië, Yirgacheffe Hama
    Een ongewassen koffie met fruitige tonen van perzik en cranberry. Gebrand voor espressobereiding.
  • El Salvador, Himalaya
    Een natural koffie, heerlijk dik en romig van smaak met tonen van karamel en boterkoek. Gebrand voor espresso bereiding, maar ook zeer geschikt voor cappuccino.

Verkoop

De koffiebonen uit het Het koffielab koop je via de webshop en zal je drinken bij verschillende horecazaken.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij is alleen te bezoeken op afspraak.
Adres: Google maps link 
Het koffielab
Lijnmarkt 47
3511 KG Utrecht

Openingstijden:
Een bezoek is enkel mogelijk op afspraak.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 84 839 5872
Website: hetkoffielab.nl

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .