Koffiebranderij St. Michel: optimale smaak en kwaliteit
16 juni 2020 
in Koffie
1 min. leestijd

Koffiebranderij St. Michel: optimale smaak en kwaliteit

St. Michel is een koffiebranderij, gelegen aan de noordelijke kant van Antwerpen. Hun bedrijfsruimte ligt aan het Asiadok, aan het water dus. Deze koffiebrander bestaat al vijf generaties lang. Aan de eigenaren hoef je dus niet uit te leggen hoe je kwaliteitskoffie maakt, dat is er al die jaren ingeslepen en steeds verder verfijnd.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

St. Michel is een familiezaak, die maar liefst 60% van alle koffie voor de totale Antwerpse markt levert. Wellicht hebt u nog nooit van hun naam gehoord, maar de kans is zeer groot dat u hun koffie minimaal één keer hebt gedronken. Het kan dan ook niet anders dan hele goede kwaliteit koffie zijn die St. Michel zo breed levert. St. Michel is ook private label brander voor diverse branders en grote afnemers.

Behalve koffie verkoopt St. Michel ook apparatuur om bijvoorbeeld de allerbeste Espresso te serveren en om in korte tijd grotere hoeveelheden koffie te zetten. Uiteraard hebben we het hier over kwaliteitsapparatuur. Met hun robuuste uiterlijk mogen ze ook best eyecatchers worden genoemd.

Koffiebonen

Bij St. Michel brandt men 100% Arabica bonen. Handgeplukte bonen, dat is waar men hier mee werkt, en fairtrade uiteraard. De gebrande koffie wordt vervolgens verkocht als moka imperial, gourmet, dessert en deca. Dit gebeurt in soft vacuüm verpakkingen.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
St. Michel
Asiadok Noordkaai 28 A
2030 Antwerpen

Openingstijden:
De koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +32 (0) 3 23 434 70
Website: stmichel.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .