JE KOFFIEMACHINE
OPNIEUW AAN HET WERK
NA DE LOCKDOWN

Binnenkort proberen we met ons allen het normale kantoorleven weer op te pikken. Dit wil ook zeggen dat de koffiemachine op kantoor weer een vaste waarde wordt! Maar voordat je van je eerste kop kantoorkoffie kan genieten, raden we aan volgende stappen even te doorlopen.
Al enkele weken was er geen levende ziel te bekennen in je kantoor. Je gaat waarschijnlijk meteen willen verluchten. Maar wat geldt voor zuurstof, geldt ook voor water. Zet daarom even alle kranen open, zodat er weer vers en proper water door uw leidingen stroomt.
Haal het waterreservoir uit de koffiemachine en spoel deze goed uit zonder filter. Blijft er kalkaanslag achter? Vul het reservoir volledig en los daarin 1 ontkalkingstablet op. Laat het waterreservoir met de ontkalkingsoplossing een tijdje staan en spoel vervolgens helemaal uit.
Als je machine niet gebruikt wordt, werken de actieve bestanddelen in de filter na 14 dagen niet meer. Plaats daarom een nieuw filter in het toestel.
Start nu pas de machine op. De machine zal automatische een spoeling uitvoeren.
Start het uitgebreid reinigingsprogramma en volg de instructies op het scherm. Hiervoor gebruikt je de reinigingstabletten.
Koffiebonen blijven niet oneindig lang vers. Bonen in de koffiemachine kan je beter verversen. Maak van de kans gebruik en stof de bonencontainer meteen af met een zachte droge doek.
127+ kennis artikelen over koffie in ons archief.