Miko, specialist in koffie en koffiemachines voor horeca, kantoor en zorg
29 juni 2019 
1 min. leestijd

Miko, specialist in koffie en koffiemachines voor horeca, kantoor en zorg

Koffiebranderij Miko is gelegen in Turnhout en kent een geschiedenis van meer dan 200 jaar. Koffie branden is een kunst die Miko beheerst als geen ander. Sinds de oprichting in 1801 is de kennis over en de liefde voor koffie alleen maar gegroeid. Waarbij ontwikkeling en streven naar kwaliteit nooit hebben stil gestaan.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffiebranderij van Miko brandt overheerlijke koffies voor bedrijven, horeca en voor instellingen in de gezondheidszorg. Zowel in binnen- als buitenland worden dochterondernemingen van Miko bevoorraadt met vers gebrande koffie. Naast het branden van koffie, onderscheidt Miko zich door het zelf ontwikkelen van koffiemachines. Hierbij hoort uiteraard een uitmuntende technische servicedienst die zowel trainingen als het technisch onderhoudt verzorgt. Barista skills worden met enthousiasme aangeleerd in een van de aangeboden barista trainingen. Miko Coffee is groot, maar altijd gefocust op het leveren van de beste kwaliteit.

Koffiebonen

De koffie van Miko wordt vers gebrand met voor iedere bedrijfstak een apart assortiment.
De koffie is ingedeeld in de volgende categorieën:

  • Bruynooghe koffie, een kwaliteitskoffie van superieure kwaliteit. De koffiebonen worden donker gebrand en zijn daarom bijzonder geschikt voor de koffieliefhebber die houdt van een espresso met pit.
  • Grand Milano Coffee, een melange die is geïnspireerd door de espressocultuur in Milaan. De koffie heeft een verfijnde smaak en bestaat uitsluitend uit Arabica bonen die langzaam zijn gebrand. Dit heeft een stevige en volle koffie tot resultaat. Heerlijk te bereiden als een krachtige espresso, ristretto of als basis voor cappuccino.
  • Puro Fairtrade Coffee, deze melange draagt het Fairtrade keurmerk, dat garant staat voor een eerlijk salaris voor de koffieboer. De koffie bestaat uit een bijzondere mengeling van koffiebonen afkomstig van kleine plantages. Het is koffie die met veel liefde en passie is geteeld en geoogst. En dat maakt deze melange meer dan het proberen waard.

Verkoop

De koffiebonen van Miko Coffee kan je bestellen via telefoon of mail.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: geen info

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Miko Coffee
Steenweg op Mol 177
2300 Turnhout

Openingstijden:

Deze koffiebranderij kan niet bezocht worden.

Contact:
Telefoon: +32 (0) 800 44 088
Website: www.mikocoffee.com

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .