Nordkapp Coffee, een koffiebar op de eerste etage boven een brouwerij
20 september 2019 
1 min. leestijd

Nordkapp Coffee, een koffiebar op de eerste etage boven een brouwerij

Bij de naam Nordkapp waan je je bijna in Scandinavië. Dat je deze koffiebar betreedt via een brouwerij met de naam ‘De kromme haring’ maakt het misschien nog iets verwarrender. Feit is echter dat je bij Nordkapp op een heerlijke plek een goeie kop koffie kunt drinken.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

De ingang vinden, dat is niet voor iedere bezoeker van koffiebar Nordkapp Coffee even makkelijk. Je moet namelijk door een bierbrouwerij die is gevestigd op een bedrijventerrein in een Utrechtse buitenwijk. Heel verleidelijk (zou je kunnen denken), maar uiteraard niet voor de fervente koffiedrinker. Die wordt immers aangetrokken door de koffiegeur. Nordkapp is van origine een branderij maar je kan er dus ook koffie nuttigen, gelukkig maar. Het leuke is dat je hier zonder enige moeite je koffie met wat lekkers, kunt vervolgen met een gezellige borrel. Als de koffiebar sluit, gaat namelijk de tap van de brouwerij open. Hoe uniek en gezellig is dat? De splinternieuwe, supersonische koffiemachine nodigt echter uit tot het uitproberen van verschillende blends. Het personeel neemt de tijd voor je en helpt vriendelijk met jouw bestelling. Dat biertje komt echt later wel, of een andere keer natuurlijk.

De koffie en lekkers erbij

We noemden al het Scandinavische tintje van de naam. Als je voor hun Oslo-blend kiest, krijg je mogelijk een flashback. Bij Nordkapp houden ze ook van eerlijke koffie, die zijn oorsprong vindt bij de koffieboer die een eerlijke prijs voor zijn bonen krijgt. Diezelfde bonen worden wekelijks in Utrecht gebrand. Bij Nordkapp Coffee weten ze hoe een echte Espresso hoort te smaken: koffie met een lekkere bite. Ook bij jouw flat white proef je die uitstekende blend als basis.

Bij Nordkapp heeft men geen uitgebreid assortiment aan lekkers. Wel kiest men hier bewust voor kwaliteit. De tosti’s smaken uitstekend. Qua koeken staan o.a. haverkoek en gemberkoek op de kaart. Trek in iets anders? Zoek dan zelf iets waar je op dat moment zin in hebt.

Tot slot: koffiedrinken doe je op de eerste etage van dit pand. Trek in een biertje? Loop dan rond borreltijd naar beneden en neem een lekker, blond afzakkertje. Proost!

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Nordkapp Coffee
Europalaan 2B
3526 KN Utrecht

Openingstijden:

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 13709857
Website: www.nordkappcoffee.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .