Sage Dose Control Pro: een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit
08 april 2021 
5 min. leestijd

Sage Dose Control Pro: een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit

De Dose Control Pro van Sage is een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit die tot op de seconde nauwkeurig in te stellen is. Een heerlijk kopje koffie begint bij de juiste maling van je favoriete koffiebonen en daarbij zijn precisie en controle onontbeerlijk. Met maar liefst 60 uitbreidbare maalstanden en een gebruiksvriendelijk design is de Sage Dose Control in zijn prijsklasse onovertroffen.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Sage Dose Control Pro koffiemolen
Plus- en minpunten
Mooie prijs voor een klassetoestel
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met de Sage Smart Grinder Pro
Technische specificaties van de Sage Dose Control Pro

Belangrijkste kenmerken van de Sage Dose Control Pro koffiemolen

Design
De Sage Dose Control Pro is een stijlvol apparaat dat perfect in elk interieur past. Het is eenvoudig te bedienen en heeft een mooi gestroomlijnd design. Eén minpunt springt wel meteen in het oog: de kunststoffen behuizing. Ook binnenin zijn enkele onderdelen van plastic: een minder duurzame keuze dus dan we van Sage gewoon zijn. Deze koffiemolen is te verkrijgen in het Zilver en Truffel Zwart.

Sage Dose Control Pro koffiemolenSage Dose Control Pro koffiemolen Truffel Zwart

Eenvoudige bediening
Je bedient de Dose Control Pro koffiemolen met één centrale draaiknop voor de maalduur en met de draaischijf onder het bonenreservoir, waarmee je de maalgraad nauwkeurig kan afstellen. Nadat je de tijd hebt ingevoerd, druk je simpelweg de draaiknop in om het maalproces te starten. Met diezelfde knop kan je ook de maling pauzeren: de Dose Control Pro onthoudt hoe ver het maalproces gevorderd is. Zo kan je de maling verderzetten zonder de tijd opnieuw te moeten instellen. Werk je liever zonder tijd? Dan houd je de draaiknop gewoon ingedrukt en laat je die los als je de maling wil stopzetten.

Features
Standaard heeft de Dose Control Pro een breed bereik van 60 maalinstellingen. Wil je de maling nóg nauwkeuriger finetunen? Onder het bonenreservoir vind je 10 extra aanpassingsinstellingen. Het eigenlijke instelbereik van deze koffiemolen omvat dus een indrukwekkende 600 maalstanden.

Koffiemolen Sage Dose Control Pro

Het bonenreservoir biedt ruimte aan ongeveer 340 g koffiebonen. Dankzij het met rubber omrande deksel is het perfect luchtdicht af te sluiten en met de handige lock stand verwijder je het reservoir zonder dat je hele keuken onder de bonen komt te zitten. Met de bijgeleverde opzetstukken maal je zowel rechtstreeks in portafilters van 50-54 mm als in modellen van 58 mm. De kegelvormige maalelementen zijn speciaal ontworpen om oververhitting tegen te gaan en beschermen de essentiële oliën in de koffiebonen.

Dankzij deze goed uitgewerkte eigenschappen bereik je met de Dose Control Pro telkens weer consistent goede resultaten. Het volledige smaakpotentieel van je favoriete koffiebonen zal tot uiting komen.

Trouwens: het apparaat is extra gemakkelijk schoon te houden, dankzij de uitneembare maallade onder de maalopening. En nog een voordeel: dit toestel is nooit onderhevig aan statische elektriciteit. Heel wat andere koffiemolens kunnen daar wel last van hebben, waardoor gemorste koffie daar aan de behuizing blijft plakken: niet fijn!

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Eenvoudige bediening
Plus review koffiemachine Ingebouwde timer
Plus review koffiemachine Prijs-kwaliteitsverhouding

Minus review koffiemachine Plastic behuizing
Minus review koffiemachine Minder geschikt voor langdurig gebruik met oliehoudende bonen

Mooie prijs voor een klassetoestel

Koffiemolens variëren net zoals koffiemachines enorm in prijs. Met een prijskaartje van 200 euro zit de Dose Control Pro in de middenklasse. En toch garandeert deze koffiemolen even zorgvuldige en kwalitatieve malingen als veel duurdere toestellen. Qua prijs-kwaliteitsverhouding scoort de Dose Control Pro dus uitmuntend. Toch vinden we het bij elke aankoop belangrijk om de kostprijs even in perspectief te zien en met andere opties te vergelijken.

Ben je op zoek naar een koffiemolen die meer begeleiding biedt bij het instellen van de juiste maalduur? Dan is het geen slecht idee om een kleine extra investering van 40 euro te overwegen en meteen voor de Smart Grinder Pro met zijn slimme LCD-scherm te gaan. Wil je een geheel nieuwe koffie-uitrusting samenstellen en overweeg je daarom de aankoop van een Dose Control Pro? Dan heb je voor het driedubbele van de prijs van deze maler een volledig geïntegreerde Sage Barista Express, een bean to cup espressomachine waarmee je het hele proces van koffiezetten beheerst. Je maalt automatisch de juiste hoeveelheid in de portafilter. Zo verspil je geen heerlijke koffie om tot de perfecte espresso te komen.

Wat is de mening van Mister Barish?

De Sage Dose Control Pro is een handig apparaat met eenvoudige bediening en een hoog instelbereik. Met zijn relatief bescheiden prijs is deze koffiemolen een stevige concurrent voor veel duurdere malers op de markt.

Als aparte bonenmaler is dit een mooi toestel dat malingen van hoge kwaliteit oplevert. Als je tegelijk ook de aankoop van een nieuwe koffiemachine overweegt, kan het evenwel een goed idee zijn om de bean to cup apparaten van Sage eens van nabij te bekijken. Daar heb je een even precieze maler én een espressomachine van topkwaliteit in één. Als je het ons vraagt: a match made in heaven!

Verschillen met de Sage Smart Grinder Pro

De Smart Grinder Pro is een kleine 40 euro duurder, maar wat krijg je voor die meerkost? De twee grootste verschillen springen meteen in het oog: het LCD-scherm en de behuizing. Waar de Dose Control Pro één centrale draaiknop heeft, heeft de Smart Grinder Pro ook een geïntegreerd LCD-display. Daarmee stel je niet alleen de maalgraad en -duur in, maar ook het aantal kopjes, waarna de machine meteen de juiste berekeningen maakt. Je kan zelfs een eigen malingstijd per kop opslaan. Dan rekent de Smart Grinder Pro voortaan met jouw tijden.

Zoals gezegd, is ook de behuizing bij de twee Sage koffiemolens een belangrijk onderscheid. De Dose Control Pro is met zijn plastic behuizing minder duurzaam, terwijl de Smart Grinder Pro volledig in luxueus roestvrij staal is uitgevoerd. Tenslotte heeft de Smart Grinder Pro een iets groter reservoir, goed voor 450 g koffiebonen. Daardoor is de machine een kleine 5 cm hoger dan de Dose Control Pro.

Sage Smart Grinder Pro koffiemolen

Sage Smart Grinder Pro koffiemolen

Technische specificaties van de Sage Dose Control Pro

Maaltechniek
Maalschijven: Kegelvormige maalelementen van roestvrij staal
Maalgraden: 60
Inhoud bonenreservoir: 340 g

Gebruikersgemak
Display: Nee
Stand-byfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34 cm
Breedte: 16 cm
Diepte: 20,5 cm
Gewicht (incl. verpakking): 3,4 kg
Materiaal behuizing: Kunststof / roestvrij staal
Kleur: Zilver en Truffel Zwart

Energie
Vermogen: 130W

Heb je een vraag over Sage koffiemachines of koffiemolens? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .