Sao Paulo, waar de passie voor koffie groot is
07 maart 2019 
1 min. leestijd

Sao Paulo, waar de passie voor koffie groot is

Koffiebranderij Sao Paulo is een specialty koffiebranderij die is uitgegroeid tot een heus begrip in Gent. Al sinds 1913 wordt in deze familiebranderij koffie gebrand van de beste kwaliteit. De passie voor koffie is groot en dat proef je absoluut terug!

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In een mooi pand, gelegen aan de Koestraat, vind je zowel de branderij als de koffiewinkel. Het is een echte speciaalzaak, met maar liefst 20 vers gebrande soorten koffie. Stuk voor stuk worden de diverse koffies met zorg geselecteerd, geroosterd en gecupt. Het is een ambachtelijk proces, waarbij kennis en geduld een belangrijke rol spelen. Dit om te komen tot de lekkerste koffie.

Voor trainingen en opleidingsprogramma’s ben je tevens aan het juiste adres bij koffiebranderij Sao Paulo. Investeren in en nadenken over een duurzame vorm van productie staan in alles voorop.

De diverse koffiesoorten zijn verkrijgbaar in de gezellige koffiewinkel. Hier worden door kundige barista’s de lekkerste kopjes espresso en cappuccino bereid met mooie latte art.

Koffiebonen

Het assortiment specialty coffees bestaat uit melanges en single origin coffees die afkomstig zijn uit één bepaald land en zelfs uit dezelfde streek. Tevens zijn er Single Estate koffies verkrijgbaar. Deze zijn geproduceerd op één en dezelfde plantage.

Een kleine greep uit het ruime assortiment:

  • Cuba Turquino Lavado, een gewassen koffie met een zware, maar absoluut volle body. Door de zoete afdronk is hij heerlijk te drinken als pure espresso.
  • Ethiopië Yrgacheffe, een complexe koffie die de aroma’s van zachte chocolade mooi combineert met de smaken van citroen en noten.
  • Jamaica Blue Mountain, een Single Estate koffie met een bijzondere smaak. De zachte en zoete nasmaak maakt deze koffie uniek op zijn eigen manier. Perfect voor de echte fijnproever.

Verkoop

De koffie van Sao Paulo is verkrijgbaar in hun gezellige koffiewinkel.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffiebranderij Sao Paulo
Destelbergenstraat 42
9040 Sint-Amandsberg

Koffiewinkel
Koestraat 24
9000 Gent

Openingstijden:

KOFFIEBRANDERIJ

Donderdag 9u – 12u

WINKEL

Maandag 13u30 – 18u
Dinsdag – vrijdag 9u – 13u & 13u30 – 18u
Zaterdag 9u – 18u

Contact:
Telefoon: +32 (0) 9 225 44 11
Website: www.saopaulo.be

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .