Schot: één van de eerste stadskoffiebranderijen in Rotterdam
07 november 2018 
1 min. leestijd

Schot: één van de eerste stadskoffiebranderijen in Rotterdam

Schot koffie is een kleine koffiebranderij uit Rotterdam. Opgericht in 2011 door John Schot en daarmee een van de eerste koffiebranderijen in deze stad. De liefde voor specialty coffees en de passie voor het brandproces waren de drijfveren voor Schot om zijn branderij te beginnen.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De micro stadskoffiebranderij is gevestigd in een persoonlijk ingerichte koffiestudio. Meerdere malen per week worden de koffiebonen gebrand op de Giesen koffiebrander. De barista houdt graag controle over het brandproces om zo de mooiste smaken uit de koffiebonen te halen. Daarom worden de bonen in kleine hoeveelheden en op een lage temperatuur geroosterd. Versheid wordt gegarandeerd en is te controleren vanwege de branddatum die wordt vermeld.

De koffie is te bestellen via de website, net als accessoires om de koffie te bereiden. Denk aan de French Press, de Bialetti Moka Express en de V60 voor de lekkerste filterkoffie.

De koffie van Schot is tevens beschikbaar voor de horeca, waarbij er voldoende mogelijkheden zijn tot het volgen van workshops voor barista`s, koffieproeverijen en latte art.

 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

Het assortiment bestaat uitsluitend uit koffiebonen die door de importeur bij de plantages zelf zijn ingekocht. Zo drink je eerlijke koffie met een eerlijk verhaal. Het aanbod wijzigt regelmatig, maar iedere koffie wordt voorzien van een duidelijke omschrijving betreffende afkomst en smaak. Een greep uit het huidige assortiment:

  • Ethiopië, Sidamo | Nensebo
    Een natural koffie, gebrand voor espresso– en filterbereiding. De smaken aardbei, framboos en kersen typeren deze toegankelijke koffie.
  • Thailand, Doi Pangkhon
    Een gewassen koffie die de bijzondere smaken van ceder en kruidige gewassen combineert met een zoete van cacao. Gebrand voor espressobereiding.
  • Espressoblend
    De enige melange in het assortiment waarin de volle smaken van chocolade en amandel goed tot zijn recht komen.

Verkoop

De Schot koffiebonen koop je in hun eigen webshop.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Schot Koffiebranderij
Mathenesserdijk 323a
3026 GC Rotterdam

Openingstijden:

Contact:
Telefoon: +31 (0)6 14621925
Website: schotkoffie.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .