Smit&Dorlas: een koffiebranderij met een missie
Smit&Dorlas: een
koffiebranderij met een missie
Inhoudsopgave
De koffiebranderij
Koffiebonen
Adres, openingstijden en contactDe koffiebranderij
Smit&Dorlas is een in Mijdrecht gevestigde
koffiebrander met een duidelijke visie. Ze willen de beste
koffie maken. Al sinds 1822 zijn ze actief op de koffiemarkt. Door hun lange ervaring weten ze wat nodig is, wat koffie tot goede koffie maakt. Ook in Mijdrecht, bij de branderij is de Koffie Academie gevestigd. Hier worden trainingen gegeven aan de hand van het internationaal erkende SCA systeem. Er worden workshops gegeven en na het afleggen van een examen kan je het officiële SCA certificaat halen. Er zijn trainingen voor foundation, intermediate en professional
barista skills. Daarnaast verzorgt men ook trainingen die specifiek zijn gericht op
Latte Art en
Slow Coffee.[caption id="" align="aligncenter" width="750"]
Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland![/caption]
Koffiebonen
De bonen die Smit&Dorlas gebruikt in haar proces van hun
Single Estate Koffies komen van kleinschalige koffieplantages. Alle koffie is
fairtrade en biologisch gecertificeerd, en komt uit Myanmar (Medium en
Espresso branding),
India (Espresso), Brazilië (Medium en Espresso) en Ethiopië (ook Medium en Espresso).We mogen Smit&Dorlas best tot de betere koffiebranders van Nederland beschouwen. Dat kan ook bijna niet anders met zo’n historie. In 1822 begonnen in Amsterdam en Gouda, daarna in Amersfoort en via Amsterdam in Mijdrecht aanbeland. Inmiddels staan er heel wat horecazaken die Smit&Dorlas koffie schenken in de Misset Horeca Koffie Top 100.
Adres: Google maps link
Smit&Dorlas
Nijverheidsweg 1
3641 RP Mijdrecht
Openingstijden:
De koffiebranderij is niet te bezoeken
Contact:
Telefoon: +31 (0) 2 97 284 000
Website:
smitdorlas.nlAltijd al
koffiebars, koffiebranderijen of
koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.