Smit&Dorlas: een koffiebranderij met een missie
13 mei 2020 
1 min. leestijd

Smit&Dorlas: een koffiebranderij met een missie

Smit&Dorlas: een koffiebranderij met een missie

Inhoudsopgave

De koffiebranderij Koffiebonen Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Smit&Dorlas is een in Mijdrecht gevestigde koffiebrander met een duidelijke visie. Ze willen de beste koffie maken. Al sinds 1822 zijn ze actief op de koffiemarkt. Door hun lange ervaring weten ze wat nodig is, wat koffie tot goede koffie maakt. Ook in Mijdrecht, bij de branderij is de Koffie Academie gevestigd. Hier worden trainingen gegeven aan de hand van het internationaal erkende SCA systeem. Er worden workshops gegeven en na het afleggen van een examen kan je het officiële SCA certificaat halen. Er zijn trainingen voor foundation, intermediate en professional barista skills. Daarnaast verzorgt men ook trainingen die specifiek zijn gericht op Latte Art en Slow Coffee. [caption id="" align="aligncenter" width="750"]Koffiebranderij overzicht Nederland Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland![/caption]

Koffiebonen

De bonen die Smit&Dorlas gebruikt in haar proces van hun Single Estate Koffies komen van kleinschalige koffieplantages. Alle koffie is fairtrade en biologisch gecertificeerd, en komt uit Myanmar (Medium en Espresso branding), India (Espresso), Brazilië (Medium en Espresso) en Ethiopië (ook Medium en Espresso). We mogen Smit&Dorlas best tot de betere koffiebranders van Nederland beschouwen. Dat kan ook bijna niet anders met zo’n historie. In 1822 begonnen in Amsterdam en Gouda, daarna in Amersfoort en via Amsterdam in Mijdrecht aanbeland. Inmiddels staan er heel wat horecazaken die Smit&Dorlas koffie schenken in de Misset Horeca Koffie Top 100.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link  Smit&Dorlas Nijverheidsweg 1 3641 RP Mijdrecht Openingstijden: De koffiebranderij is niet te bezoeken Contact: Telefoon: +31 (0) 2 97 284 000 Website: smitdorlas.nl   Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!
Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .