Viva Sara... streven naar het branden van een superieure koffie
31 mei 2019 
1 min. leestijd

Viva Sara... streven naar het branden van een superieure koffie

Koffiebranderij Viva Sara is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1987. De toenmalige naam was Koffiebranderij Deprez. Tot op de dag van vandaag wordt de koffie op ambachtelijke wijze gebrand in Vichte. Kwaliteit is voor Viva Sara erg belangrijk en dat kun je proeven bij een van de Viva Sara koffie Corners.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de koffiebranderij streven de koffiebranders dagelijks naar het branden van een superieure koffie. De beste koffiebonen worden hiervoor uitgezocht en bestudeerd. Dit heeft alles te maken met het optimaliseren van het brandproces. Iedere koffieplantage heeft zijn eigen manier van verbouwen en daarop dient het brandproces nauw aan te sluiten. Elke koffiesoort krijgt zijn eigen brandprofiel om de unieke aroma’s maximaal te laten vrijkomen. Het controlesysteem in de koffiebranderij is opgebouwd uit hoge eisen. Zo wordt de koffie van Viva Sara op ambachtelijke wijze, langzaam en met oog voor detail gebrand.
Bezoek zeker een van de Viva Sara koffie corners, waar barista’s de meest bijzondere koffies met latte art serveren. Of bestel de koffie via de webshop online.

Koffiebonen

Het assortiment koffie is ruim en bestaat uit diverse bijzonder melanges en een aantal vaste single origin coffees.
Een kleine greep uit het assortiment:

  • Peru Jumarp El Palto, een Fairtrade en Organic koffie met de zoete smaak van melkchocolade en een vleugje frisheid van sinaasappel.
  • Brasil Fazenda Cold Soul, een heerlijk zacht zoete koffie met aroma’s van honing en chocolade, gecombineerd met het fruitige van aardbei.
  • Weense Moka, een erg zachte koffie melange, met een klein vleugje citrus. Ideaal te serveren als espresso.
  • Mexique, een melange vol aroma’s. Door de kruidige afdronk en de fruitige smaak is de koffie ideaal te bereiden als cappuccino.

Verkoop

De koffie van koffiebranderij Viva Sara is online verkrijgbaar via hun website.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Viva Sara Koffiebranderij
Jagershoek 4
8570 Vichte

Openingstijden:

Maandag 8:30 – 12:00 en 13:00 – 16:30
Dinsdag 8:30 – 12:00 en 13:00 – 16:30
Woensdag: 8:30 – 12:00
Donderdag 8:30 – 12:00 en 13:00 – 16:30
Vrijdag 8:30 – 12:00 en 13:00 – 16:30
Zaterdag en zondag gesloten

Contact:
Telefoon: +32 (0) 56 77 77 76
Website: www.vivasara.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .