Bako Koffie, West-Vlaamse koffie om van te genieten
15 mei 2019 
1 min. leestijd

Bako Koffie, West-Vlaamse koffie om van te genieten

Koffiebranderij Bako Koffie is een familiebedrijf dat al sinds 1919 verse kwaliteitskoffie brandt. Sinds 2016 is de branderij verhuisd naar Oostvleteren. Dit om de koffie volledig in eigen beheer te kunnen branden. Bako Koffie is een waar begrip in de regio Ieper-Heuvelland. Maar het grote doel is om een echte West–Vlaamse koffie te maken. Een koffie om van te genieten!

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de vernieuwde branderij zijn koffiebranders Kurt Marchand en Jan Deneve continu aan het werk. Ze maken gebruik van een gloednieuwe gasbrander, een nieuwe koffiemolen en sealmachine. De koffie wordt ambachtelijk gebrand op een Giesen koffiebrander. Zorgvuldig wordt het brandproces in de gaten gehouden. Dit door gebruik te maken van de nieuwste software. De unieke aroma’s komen zo volledig tot hun recht en het zorgt voor een zachte en maagvriendelijke koffie. Nadat de koffiebonen zijn afgekoeld, worden ze verpakt in een zogenaamde ventielverpakking. Hierdoor kunnen de koffiebonen ontgassen in de verpakking. Bako Koffie is verkrijgbaar voor zowel particulieren, als horeca, detailhandel en bedrijven. Tevens is het mogelijk om private label koffie te laten samenstellen.

Koffiebonen

Het assortiment koffie bestaat uit met zorg samengestelde melanges. En om de echte koffieliefhebber tegemoet te komen zijn er inmiddels ook enkele specialty coffees verkrijgbaar.

Een kleine greep uit het assortiment:

  • Dessert koffie, bonen en gemalen. Heerlijk te bereiden als pure espresso.
  • Familie koffie, bonen en gemalen. Ideaal als basis voor cappuccino.
  • Specialty Coffee Kenya
  • Specialty Coffee Rwanda

Verkoop

De koffie van Bako Koffie kan je nog niet online kopen.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Bako Koffie
Fleternalaan 10 A-J
8640 Oostvleteren

Openingstijden:

Maandag: 09:00 – 13:00
Dinsdag: 09:00 – 13:00
Woensdag: 09:00 – 16:00

Contact:
Telefoon: +32 (0) 57 20 07 75
Website: bakokoffie.be

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .