Koffiebranderij Cuperus is bijna 200 jaar passie voor koffie
20 december 2019 
1 min. leestijd

Koffiebranderij Cuperus is bijna 200 jaar passie voor koffie

Koffiebranderij Cuperus is van oorsprong een Nederlandse branderij die werd opgericht in 1823. Het bedrijf verkaste in 1931 naar België, waar het in Antwerpen een eigen koffiebar begon. Uiteraard wordt de koffie in huis gebrand op een eigen koffiebrander. De productie van hoogwaardige koffie is hun missie. Er is een continu streven naar duurzame relaties, waarbij er op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan. Dit geldt voor de hele keten van medewerkers tot consumenten. Koffiebranderij Cuperus houdt van koffie en van mensen. Laat je gastvrij ontvangen in de koffiebar van Cuperus in Antwerpen op de Paardenmarkt of de vestiging in de Sint-Katelijnevest.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffiebranderij is gelegen aan de Sint Katelijnevest. Het ambacht van koffiebranden is in de loop der jaren meer en meer verfijnd. Er wordt uitsluitend gewerkt met koffiesoorten van hoge kwaliteit. Elk type koffieboon vraagt om een eigen brandwijze. Alleen zo kunnen de unieke smaken en aroma’s maximaal tot uiting komen. Het branden van de koffiebonen gebeurt op een Probat koffiebrander. De koffie van Cuperus is verkrijgbaar via de website. Maar je bent ook meer dan welkom in een van de twee koffiebars in Antwerpen. Hier bereidt een professionele barista de lekkerste espresso`s en de mooiste cappuccino`s met latte art. Maar naast koffie wordt er tegenwoordig ook Matcha verkocht. De pure versie, direct afkomstig uit Kyoto.

Koffiebranderij Cuperus Antwerpen

De koffiebranderij kan je niet bezoeken maar bezoek wel 1 van de koffiebars in Antwerpen

Koffiebonen

Het koffie assortiment bestaat uit specialty coffees en echte klassiekers. Onder de klassiekers vallen single origin koffies en bijzondere blends.
Een kleine greep uit het assortiment:

  • Ethiopië – Gamoji Torban Deca, een specialty coffee met heerlijke bloemige aroma’s van viooltjes en hybiscus. De afdronk is fris met een vleugje koriander. Het is een decafé die ideaal te bereiden is in de Clever Dripper, de Frenchpress, de Chemex en de Aeropress.
  • India – Mysore, een kruidige single origin koffie die prima geschikt is voor de bereiding in de Mokkapot, de V60 en voor de bereiding van slow coffee.

Verkoop

De koffiebonen zijn te koop op de webshop en in de koffiebar.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Geen informatie over de koffiebrander beschikbaar.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Cuperus koffiebranderij
Galifortlei 275
2100 Deurne
België

Openingstijden:
De koffiebranderij is niet te bezoeken.
Je kan wel de koffiebars bezoeken op de Paardenmarkt of de vestiging in de Sint-Katelijnevest.

Contact:
Telefoon: +32 (0)3 324 92 63
Website: cuperuskoffie.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .