Koffiebranderij Beany Coffee heeft een duidelijke missie
06 december 2019 
1 min. leestijd

Koffiebranderij Beany Coffee heeft een duidelijke missie

Koffiebranderij Beany Coffee is een branderij met een duidelijke missie: De koffiehandel moet anders. De oprichter van Beany Coffee, Sebastian Smeenk, zet zich in voor een eerlijke koffiewereld. Een revolutie ontketenen, dat is het doel. Een transparante koffiehandel, waarbij iedereen recht heeft op een eerlijke prijs. De armoede onder de koffieboeren is groot en dat moet veranderen, zo vindt Smeenk. Het is een uitdaging om ook de klant bewust te maken van de wereld achter dat heerlijke kopje koffie. Bij Beany Coffee betaal je iets meer, omdat iedereen een eerlijk salaris krijgt. Maar dan smaakt je koffie ook extra goed.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Beany Coffee is een concept dat meer dan een jaar koste om uit te werken. Naast dat het een eerlijk koffiemerk is, wil Beany Coffee zich vooral ook profileren als een activistische organisatie. Eerlijke handel, eerlijke producten en duurzame koffiebonen zijn het doel. Beany Coffee werkt via BlockChain, een transparante database waarbij consumenten precies kunnen zien waar het geld naartoe gaat. De koffiebranderij werkt uitsluitend met eerlijke producten, die ook zijn ingekocht tegen een eerlijke prijs. De koffiebonen worden gebrand in een koffiebranderij in Amersfoort.

 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

De koffiebonen zijn afkomstig uit Peru, waarbij de koffieboer ongeveer 20 procent van de verkoopprijs mag ontvangen. Dat is een vergoeding die ruim 6 keer hoger ligt dan gemiddeld. Het assortiment koffie bestaat momenteel nog uit een enkele koffiesoort. Binnenkort wordt dit aantal uitgebreid.
De koffie is verkrijgbaar via de website:

  • Peru – Churupampa, een heerlijk zoete koffie met smaken van chocolade en honing. De zachte aroma’s van oranjebloesem en tropisch fruit maken de koffie absoluut bijzonder.

Verkoop

De koffie van Beany Coffee is verkrijgbaar in hun eigen webshop.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Geen informatie over de koffiebrander beschikbaar.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Beany Coffee
Bergstraat 10
3811 NH Amersfoort

Openingstijden:
De koffiebranderij is niet te bezoeken

Contact:
Telefoon: +31 (0) 30 227 3256
Website: Beany.coffee

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .