Blackbird coffee & vintage, met een passie voor koffie en voor vintage spullen
20 september 2019 
1 min. leestijd

Blackbird coffee & vintage, met een passie voor koffie en voor vintage spullen

Je vindt Blackbird een aparte naam voor een koffiespot? Ok dan. Als je maar weet dat Blackbird veel meer is dan een koffiebar alleen. Bijzondere koffiezaken met kwaliteitskoffie én extra’s verdienen een bijzondere naam, vinden wij. Zo, dat is ook weer gezegd, en dan is er koffie.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Je stapt lopend een koffiebar binnen en komt een hele tijd later weer naar buiten met een gave vintage fiets. Huh? Ja, inderdaad. Dat kan bij Blackbird. Hier verkoopt men niet alleen koffie, maar ook meubels, servies, vazen en fietsen dus. Heel vriendelijk personeel, met passie voor koffie, en voor vintage uiteraard.

Meteen als je Blackbird aan de Oudegracht binnenstapt, merk je op dat dit geen doorsnee koffiezaak is. De ingang is klein, vervolgens loop je door een gangetje en dan pas kom je in het hart van Blackbird. In de zon zitten gaat hier vrij lastig worden. Daarentegen heeft Blackbird iets spannends en mysterieus wat weinig koffiebars hebben. Er is bijvoorbeeld een zitje in een voormalige lift. Daar drink je koffie met boven je een grote haak. Je kan ook hun kelder in lopen, die vroeger een geheime doorgang bood naar een ander pand. Maar waar je je ook bevindt in deze opvallende koffiespot, overal kan je je vergapen aan een bijzondere verzameling vintage spullen. Loop rustig rond en bekijk al dat fraais. Het leuke is dus dat veel in het interieur te koop is. Ook kan je neerploffen op de bank met leren kussens. Let op: je gaat je hier zo thuis voelen dat je vergeet dat hier ook een sluitingstijd geldt!

De koffie en lekkers erbij

Door al dat leuke vintage spul zou je bijna vergeten dat je Blackbird was binnen gestapt om koffie met iets lekkers te nemen. Geen probleem, dat kan nog steeds natuurlijk. Voor een goeie bak filterkoffie ben je hier aan het juiste adres. Ook de Espresso is van prima kwaliteit. Hou je van Latte? Neem dan eens die met sojamelk.

Wil je eens iets bijzonders bij je koffie? Vraag dan naar de Pasteis de nata, een bekende Portugese lekkernij, echt smullen. Hun appeltaart smaakt ook voortreffelijk. En vergeet je niet je stroopwafeltje op te eten, dat krijg je bij Blackbird standaard bij je koffie. Leuk hè?

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Blackbird coffee & vintage
Oudegracht 222
3511 NT Utrecht

Openingstijden:
Woensdag t.e.m. zaterdag: 10.00 – 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 41254359
Website: www.blackbirdcoffee.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .