Koffie & Ik, een eenvoudig ingerichte koffiebar zonder poespas
19 september 2019 
1 min. leestijd

Koffie & Ik, een eenvoudig ingerichte koffiebar zonder poespas

Alweer een koffiebar in Utrecht? Ja inderdaad, en weer eentje die de moeite waard is. Koffie & Ik is ook nog eens een naam die lekker bekt en makkelijk in je hoofd blijft zitten. De buurt is blij met deze fijne koffiebar met goeie koffie (en daar gaat het om).

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Koffie & Ik, hoe kom je toch op zo’n naam? Onze interpretatie: jij bent belangrijk, je koffie is belangrijk. 1 + 1 = 2, of 3 natuurlijk. Hoe dan ook: deze koffiespot is redelijk eenvoudig ingericht, bijna minimalistisch, geen poespas. Zowel de vloer als de tafels zijn van hout. Deze koffiebar zou ook zomaar in Kopenhagen kunnen staan, om maar eens een Scandinavische stad te noemen. Wat Koffie & Ik extra aantrekkelijk maakt voor een langer verblijf zijn de grote ramen. Er komt dus veel licht naar binnen. De één praat hier bij met een vriendin, de ander leest op z’n gemakkie z’n krantje. Ook moeders met kinderen vinden de weg naar deze koffiezaak. Zelfstandigen en studenten komen hier ook regelmatig, vanwege de goeie wifi en de sfeer. Maar uiteraard speelt de koffiekwaliteit en de gastvrijheid om hier een paar uurtjes te kunnen werken zeker ook een rol. Met mooi weer kan je bij Koffie & Ik ook nog eens uren in de zon zitten, op stoeltjes die te leuk zijn voor thuis. Fijne bediening, zoals het hoort.

De koffie en lekkers erbij

Daar zit je dan, in dat niet al te grote, maar ruimtelijk ingerichte koffietentje aan de Vleutenseweg. Probeer eens de Latte met havermelk, wat een echte aanrader schijnt te zijn. Voor een heerlijke Americano draaien ze bij Koffie & Ik ook hun hand niet om. Liever een filterkoffie, een muntthee of een sinaasappelsap? Ook die krijg je hier vriendelijk geserveerd. O ja, de Chai Latte, nog zo’n aanrader.

Koffie & Ik is ook een prima plek om te ontbijten of te lunchen. Als je dat al had gedaan, heb je een hele goede reden om hun appeltaart te scoren. Onze tip: wacht niet te lang met bestellen, hij loopt goed. Ach, we kunnen van alles aanbevelen. Maar loop gewoon eens binnen en laat je verrassen.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffie & Ik
Vleutenseweg 169
3532 HC Utrecht

Openingstijden:
ma – wo van 8.00 – 17.00
do – vr van 8.00 – 20.00
za – zo van 8.00 – 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 41213268
Website: koffieenik.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .