Brasil koffie, specialty coffee in hartje Amsterdam
07 februari 2019 
1 min. leestijd

Brasil koffie, specialty coffee in hartje Amsterdam

Brasil koffie is een koffiebranderij gelegen in Amersfoort. Opgericht in 1990 door vader Joop van der Kruis en later overgenomen door zoon Michael van de Kruis. Inmiddels is hun grote trots, Het Koffie Cultuur Centrum in Amsterdam, dé plek om Brasil koffie te komen proeven.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Koffie die wordt geschonken is het eindproduct van een lange keten. Vanaf de boer die de bonen plukt, tot aan de barista die de kunst van het koffiezetten beheerst.
Nooit zijn twee oogsten identiek en dus is het melangeren een intensief en secuur traject. In de koffiebranderij van Brasil koffie worden de koffiebonen langzaam geroosterd. De kunst is om de aroma`s volledig tot uiting te laten komen, zonder dat de verfijnde smaken verloren gaan. Koffiebranden is een ambacht dat handwerk combineert met moderne technologie. Het vinden van de perfecte balans tussen de verschillende smaken, is de uitdaging om de perfecte koffie samen te stellen.

 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

De bonen die worden gebruikt voor de melanges, zijn Arabica bonen met bijzonder verfijnde smaken. Dit in combinatie met Robusta bonen met voldoende pit.
Het assortiment bestaat uit de volgende melanges:

  • Brasil Royal, een meesterwerk onder de melanges. Een veelzijdige koffie, ideaal te bereiden als Espresso of macchiato. Het is een volle koffie met een pittig randje.
  • Superieur Medium, een melange, samengesteld uit 100% Arabica bonen. De koffie is verkrijgbaar in zowel medium als donkere branding. Beide koffiesoorten hebben een ronde en zachte smaak, waarbij de donker gebrande variant meer geschikt is als after dinner koffie.
  • Classic gemalen, een koffie gebrand voor snelfilter bereiding. De brandwijze is vlot, waardoor de koffie een typische, intense smaak krijgt.
  • Specialities
    Deze categorie bestaat uit special single origin coffees die tijdelijk in het assortiment zijn opgenomen. Het betreffen koffies van hoge kwaliteit en met bijzondere smaken.

Verkoop

De koffiebonen en koffiemachines van Brasil Koffie kunnen via de website besteld worden.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Brasil Koffie
Nieuwezijds Voorburgwal 133
1012 RJ Amsterdam

Openingstijden:

maandag 9.00u – 17.00u
dinsdag t/m vrijdag 8.30u – 17.00u
zaterdag 9.00u – 17.00u
zondag 9.30u – 17.00u

Contact:
Telefoon: +31 (0) 33 445 0445
Website: www.brasilkoffie.nl

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .