Broodnodig is knus met vele lekkernijen
16 november 2019 
in Koffie
1 min. leestijd

Broodnodig is knus met vele lekkernijen

Utrecht was niet broodnodig toe aan een nieuwe koffiebar maar heeft met Broodnodig wel een koffiezaak met drie vestigingen! Behalve van lekkere koffie smul je er van Zweedse broodjes en diverse lekkernijen. Die knusse koffiebar aan de Willemstraat, daar gaan we het hier over hebben.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Broodnodig aan de Willemstraat is een niet al te grote koffiespot met zo’n zeven tafels maar wel een sfeervolle koffiebar. De andere twee vestigingen zijn groter, verder is het concept voor alle drie uiteraard hetzelfde. Zoals al genoemd zijn ze bij Broodnodig gespecialiseerd in allerlei lekkers uit Zweden (hoezo een slim concept): diverse soorten brood, broodjes, gebak, taarten et cetera. Broodnodig is vooral ook leuk als je het een beetje hebt gehad met die doorsnee koffiebarretjes van dertien (of veertien) in een dozijn. Veel koffiezaken zijn braafjes, Broodnodig is wat gedurfder. Dat hier een markt voor is, hebben ze in hun lange bestaan (sinds 2004!) al uitgebreid bewezen.

De bakkerij is gevestigd op Paardenveld, ook een erg leuke locatie met wat meer ruimte. Hier ruik je rechtstreeks wat je later kan proeven.

De koffie en lekkers erbij

Heerlijke koffie serveert men bij Broodnodig. Dat komt goed uit als je broodnodig toe was aan een stevige Espresso. Vraag hier ook gerust om een Americano, men is hier van alle koffiemarkten thuis. De smoothies zijn huisgemaakt en uiteraard schenkt men hier thee (ook ijsthee). Tijdens een erg drukke dag kom je met Innerlijke rust thee weer helemaal tot jezelf. Iets gewaagder is de Dirty Chai, die veel lekkerder smaakt dan klinkt. Het is een Latte met Espresso.

Je hebt waarschijnlijk vast al begrepen dat je bij Broodnodig ook prima terecht kunt als je een ontbijt of lunch nodig hebt. Met hun Groot ontbijt kan je de lunch misschien beter overslaan. Geroosterd (en door veel mensen geroemd) landbrood krijg je met oude kaas of jam. Je hoeft niet lang te zoeken naar veganistische keuzes. De Marrakesh of Batatas zijn erg smaakvol. Als lunch kan je ook een heerlijke salade met tonijn of feta, of huisgemaakte vegetarische soep nemen. Heb je al goed gegeten maar gewoon lekkere trek of snoepzin? Probeer dan eens hun scones, Snickerskoek (glutenarm), Kokostopp (lactose- en glutenarm) of walnotentaart. Onze tip: stel het avondeten even uit.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Broodnodig – locatie Willemstraat
Paardenveld 5
3511 RG Utrecht

Openingstijden:
Maandag – vrijdag: 08:00–17:00
Zaterdag & zondag: 09:00-17-00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 30 231 2086
Website: broodnodig.eu

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .