Koffiebranderij Byrgir Ros garandeert vers gebrande koffie
16 juni 2020 
1 min. leestijd

Koffiebranderij Byrgir Ros garandeert vers gebrande koffie

Koffiebranderij Byrgir Ros opende in 2016 haar deuren in het plaatsje Retie. Het is een microbranderij die uitsluitend werkt met single origin coffees. De koffie wordt altijd vers gebrand op bestelling. Zo is een vers kopje Byrgir Ros koffie van hoge kwaliteit gegarandeerd.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de koffiebranderij in Antwerpen staat een mooie Garanti koffiebrander opgesteld. Het zijn de single origin koffiebonen, vaak afkomstig van microlots, die hier worden geroosterd. Het brandproces wordt nauw in de gaten gehouden. Alleen zo kunnen alle unieke smaken en aroma’s tot uiting komen. De koffie is te bestellen via de website. Pas na bestelling worden de bonen gebrand. Er is dus vrijwel geen voorraad aanwezig in de branderij. Op elke verpakking staat de branddatum vermeld. Verse koffie van hoge kwaliteit is wat je van Byrgir Ros mag verwachten.

Koffiebonen

Het assortiment bestaat uit single origin coffees en met zorg samengestelde melanges.
Een kleine greep uit het assortiment:

  • Brazilië Cerrado Mineiro, een zachte koffie met een stevige body. In de afdronk proef je aroma’s van rood fruit, karamel en chocolade. Heerlijk te bereiden als espresso of als basis voor cappuccino.
  • Costa Rica Las Lajas Microlot, een koffie afkomstig van bonen van zeer hoge kwaliteit. Het fruitige karakter met smaken van pruimen, appel en mandarijn is in goed evenwicht met de zachte body. Ideaal te bereiden als filterkoffie of espresso.
  • India Monsooned Malabar, een koffie die zijn naam dankt aan de Monsoon wind. Deze koffie heeft een bijzondere smaaksensatie door de krachtige tonen en het ietwat prikkelende mondgevoel. Ideaal voor de liefhebbers van sterke espresso met een rokerig aroma.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Byrgir Ros
Beukenlaan 39
2470 Retie

Openingstijden:
De koffiebranderij is niet te bezoeken

Contact:
Telefoon: +32 (0) 4 78 905 932
Website: byrgirros.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .