Wasven, koffie met zorg geserveerd
01 februari 2019 
1 min. leestijd

Wasven, koffie met zorg geserveerd

Wasven, een koffiebranderij gelegen in het Groendomein bij Eindhoven. Inmiddels wordt het ook wel de meest sympathieke koffie van Brabant genoemd. Het doel is om te zorgen voor de eigen leefomgeving. Zo is er een samenwerking tussen professionals zorgbegeleiders en deelnemers met een verstandelijke beperking. Volledig sociaal en duurzaam, waardoor de koffie nog beter smaakt!

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De Wasvenboerderij bestaat uit een Gasterij, een winkel en een koffiebranderij. De branderij bevindt zich op de overloop van de boerderij. Hier worden de biologische koffiebonen twee maal per week ambachtelijk gebrand.

Het brandproces vindt langzaam en gecontroleerd plaats. Hierdoor kan de temperatuur in de bonen geleidelijk stijgen, verdampt het vocht en worden de bonen langzaam geroosterd.

De vers gebrande koffie wordt direct gemalen, gewogen en kundig verpakt. Het vermelden van de branddatum mag daarbij niet ontbreken. Dit alles gebeurt in het koffieatelier.

De koffieliefhebber die wil genieten van een verse kop koffie, is welkom in de Gasterij. Hier schenkt de barista een lekkere espresso of cappuccino met mooie Latte Art.

Alle koffie is verkrijgbaar in het nabijgelegen winkeltje.

 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

De geïmporteerde koffiebonen zijn allemaal fairtrade en komen uit diverse landen. De single origin koffies bestaan uit 100% Arabica bonen. Alle koffiesoorten zijn verkrijgbaar in bonen of als snelfiltermaling.

Het assortiment bestaat uit:

  • Colombia koffie, een biologische koffie vol zachte aroma`s en is geschikt voor alle zetmethodes.
  • Guatemala espresso koffie, een koffie met sterke body en een pittige smaak en is geschikt voor zowel vol- als halfautomaat.
  • Melangekoffie van het huis, een koffie met een volle en stevige smaak en is geschikt voor filterkoffie.
  • Ethiopië koffie organic biologisch, een zachte koffie met bloemige aroma`s, gecombineerd met een vleugje chocolade. Geschikt voor half-automaten en filterkoffie.

Verkoop

De koffiebonen van Wasven kan je bestellen via mail of telefoon.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
‘t Wasven
Celebeslaan 30
5641 AG Eindhoven

Openingstijden:

De koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 40 – 787 07 08
Website: www.wasven.nl/koffiebranderij
Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .