Monx, verse koffie waar mens en pure smaak centraal staan
29 mei 2019 
1 min. leestijd

Monx, verse koffie waar mens en pure smaak centraal staan

Koffiebranderij Monx werd in 2016 opgericht en is gevestigd in Zonhoven. De ambachtelijke productie en de liefde voor kwalitatief goede koffie, maken een waar verschil. Monx koffiebranderij streeft naar een lokale en eerlijke productie, waarbij de focus ligt op echt verse koffie.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffiebranders in de micro koffiebranderij hebben oog voor ieder detail binnen het brandproces. Zo worden de koffiebonen met precisie uitgezocht. Daarna worden de bonen in kleine hoeveelheden gebrand op een lage temperatuur. Alle unieke smaken en aroma’s blijven behouden en er ontstaat een koffie die goed verteerbaar is voor de maag. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het vermalen van de gebrande koffiebonen, het filteren van het water en het zetten van het perfecte kopje koffie. Ongeacht of het gaat om een espresso, filterkoffie, een americano of een cappuccino. Monx streeft naar de hoogste kwaliteit voor ieder kopje koffie. De Helabar is de plek om Monx koffie te laten bereiden door een echte barista. De koffie en andere accessoires, zoals de Hario V60 en de Clever dripper zijn online verkrijgbaar.

Koffiebonen

De specialty koffiebonen zijn afkomstig uit landen van over de hele wereld. De collectie is niet heel groot, maar zeker wel bijzonder.
Een greep uit het assortiment:

  • Guatemala Santa Rosa, een zoete koffie met een ronde body en een chocolade achtig aroma. De koffie kan zowel als filterkoffie of als espresso worden bereid.
  • Brazil Mantiqueira, een zachte koffie die de smaken amandel en chocolade mooi combineert. Het betreft een natural koffie die het lekkerst wordt bereid als espresso.
  • Velvet Blend, een bijzondere koffie melange met een fluweelzachte smaak. De smaken van melkchocolade en noten komen mooi tot hun recht. Ideaal te bereiden als espresso.

Verkoop

De koffiebonen van koffiebranderij Monx kan je online kopen in hun webshop.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Monx
Beskensstraat 99
3520 Zonhoven

Openingstijden:

Deze koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +32 (0) /
Website: www.monx.be

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .