Henry’s Coffee: koffie met karakter
19 september 2018 
1 min. leestijd

Henry’s Coffee: koffie met karakter

Koffiebranderij Henry`s Coffee werd in 2016 opgericht door Mitch Blokker. Geboren uit pure passie voor koffie en versterkt door het vele reizen over de wereld, ontstond het idee om zelf koffie te vervaardigen. Het doel van Henry`s Coffee is om de klant een goed begin van de dag te bezorgen met vers gebrande koffie.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Koffie van de beste kwaliteit. Dat is wat koffiebranderij Henry`s Coffee doet. Vooral veel proeven, analyseren en evalueren zijn belangrijk tijdens het ambachtelijke proces van koffie branden.
Ook experimenteren met de verschillende koffiezetmethodes maakt dat bijzondere smaken en melanges geproduceerd kunnen worden. Denk aan bereidingen met de V60, de Aeropress of de Chemex.

Daarnaast is ook versheid van de gebrande koffie erg belangrijk. De aangeboden koffiebonen zijn verkrijgbaar in gemalen en ongemalen vorm.

Voor zakelijke klanten bestaan er mogelijkheden om koffie op maat te bestellen. Tevens worden er trainingen op locatie gegeven. Een goed gebrande koffie komt immers alleen tot zijn recht wanneer deze perfect wordt gezet door de barista.

 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

Het assortiment bestaat alleen maar uit specialty coffees, afkomstig uit allerlei landen in de wereld.

Een greep uit het assortiment:

  • Guatemala, Valle de Volcanes
    Een regionale koffie, geteeld door een groep van kleine koffieproducenten. Een koffie met medium body, aroma`s van fruit en melkchocolade. Geschikt voor espresso– en filtermaling.
  • Nicaragua, Misael Sauceda
    Een natural microlot koffie met zoete aroma`s van karamel en zoethout en bijzondere tonen van pruim en zongedroogde tomaat.
  • The Blend
    Een heerlijke melange bestaand uit koffiebonen uit Colombia, die de koffie voorzien van mooie smaken van chocola en noten. De bite en de crema zijn afkomstig van een klein deel robusta bonen uit Uganda. Geschikt als maling voor espresso en filterkoffie.

Verkoop

De koffiebonen zijn onder andere te koop via de webshop.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Geen gegevens beschikbaar

Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij is enkel op afspraak te bezoeken.
Adres: Google maps link 
Henry’s Coffee
Bataviastraat 79-B
1095 ER Amsterdam

Openingstijden:
Enkel op afspraak

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 210 1031
Website: henryscoffee.nl

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .