De Goudvink, koffie branden met grote passie voor het vak
19 april 2019 
1 min. leestijd

De Goudvink, koffie branden met grote passie voor het vak

Koffiebranderij De Goudvink is een micro branderij die werd opgericht in 2012. In Deinze en omstreken is het een waar begrip. Aangezien ze elke dag opnieuw streven naar het creëren van de beste smaken, aroma’s en volle body. Een koffiemoment wordt zo puur genieten tot in de kleinste details.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de kleine koffiebranderij worden iedere maandag de koffiebonen vers gebrand. Na de branding hebben de boontjes enkele dagen nodig om te ontgassen. Het aantal dagen is weer afhankelijk van het soort koffiebonen en de zetwijze. De gebruikte koffiebonen zijn altijd van de hoogste kwaliteit en deze worden zorgvuldig gebrand. Het hele proces gebeurt met de hand, waarbij goed ontwikkelde zintuigen en een grote passie voor het vak de voorwaarden zijn voor de beste koffies. De koffiebonen worden uitsluitend gebrand op bestelling, zodat versheid gegarandeerd is.

Koffiebonen

De meeste koffiesoorten zijn gekwalificeerd door Rainforest Alliance of UTZ. De koffiesoorten kunnen besteld worden via de website. Met diverse exotische namen krijg je al helemaal zin in een goed gezet kopje espresso of cappuccino.
Het assortiment bestaat uit single origin coffees maar ook uit een heerlijke huismelange.
In de webshop vind je onder andere:

  • Kenia Spiked topkoffie, een volledig gewassen koffie met smaken van zoet fruit, gecombineerd met kaneel en chocolade. Ideaal te bereiden als espresso, filter koffie, cafetière en french press.
  • Guatemala Cruz, een gewassen koffie met zoete smaken van chocolade en karamel.
  • Brazil Fazenda Vargem Grande, een volle koffie met smaken van donkerbruine karamel, melkchocolade gecombineerd met een notige afdronk. Ideaal te bereiden als filterkoffie, espresso en french press.

Verkoop

De koffie van koffiebranderij De Goudvink kan je bestellen in de webshop. Of je kan je bestelling ook doorgeven via mail. Dit doe je best voor zondag avond, aangezien het koffiebranden telkens op maandag gebeurt.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
De Goudvink
Achtmeersstraat 4
9800 Deinze

Openingstijden:

De koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +32 (0) 479 29 39 44
Website: www.degoudvink.be

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .