maalgraad koffiemachine instellen

Hoe je JURA E4 het beste instellen?

Zo zet je de allerbeste koffie met je koffiemachine

maalgraad koffiemachine instellen

Hoe je JURA E4 het beste instellen?

Zo zet je de allerbeste koffie met je koffiemachine

Tip 1: 

Het instellen van je JURA E4 koffiemachine is heel eenvoudig. We adviseren je om hier genoeg aandacht aan te geven.Je hebt de mogelijkheid om de maalgraad, de koffiesterkte en het volume aan te passen.
De fabrieksinstellingen zijn ok maar ze zijn niet optimaal. We vertellen je daarom stap voor stap hoe je het potentieel van jouw JURA E4 in combinatie met de vers gebrande Mister Barish koffiebonen maximaal kan benutten. Ons doel is namelijk dat je koffiemachine de allerlekkerste koffie voor je zet.

Daarnaast zijn er handige en energie besparende instellingen

Je JURA E4 voor het eerst gebruiken: de basis instellen

De ideale plaats voor je JURA E4

Let bij het plaatsen van je E 4 op de volgende 3 zaken: Plaats de koffiemachine ergens waar deze beschermd is tegen oververhitting, zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet afgedekt worden en plaats de E4 op een horizontale, voor water ongevoelige plaats.

Bepaal de waterhardheid

Als eerste zal je de waterhardheid moeten instellen. Ken je de waterhardheid van het gebruikte water niet, dan kan je deze bepalen met het meegeleverde Aquadur teststaafje. Dit gaat als volgt:

- Haal het teststaafje voorzichtig uit de verpakking
- Houd het teststaafje 1 seconde onder stromend water
- Schud het water eraf
- Wacht ongeveer 1 minuut
- Lees de waterhardheidsgraad af aan de hand van de verkleuringen van het teststaafje en de beschrijving op de verpakking

Koffiebonenreservoir vullen

Verwijder het aroma-beschermdeksel en eventueel vreemde voorwerpen uit het bonenreservoir, zoals het papiertje over koffieresten.


Koffieresten?
Het is mogelijk dat je (gemalen) koffieresten ziet in het bonenreservoir en in de koffiemachine zelf. Elke JURA koffiemachine wordt eerst in de fabriek getest voordat de machine de fabriek verlaat. Het kan zijn dat er tot 16 koffies gezet zijn.


Vul het bonenreservoir maar let op:

Vul het bonenreservoir uitsluitend met gebrande koffiebonen zonder nabehandeling. Dus geen gesuikerde of op een andere manier gemanipuleerde koffiebonen. Welke koffiebonen je kiest heeft namelijk impact op de koffiekwaliteit en de levensduur van je koffiemachine. Zo hebben vettige bonen een negatieve impact op de levensduur van elke koffiemachine, zelfs op een JURA met de vacuüm clean technologie. 


We hebben daarom het Mister Barish koffiebonen proefpakket meegeleverd. Deze zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor JURA volautomaten. Kies een Mister Barish blend en open de verpakking voorzichtig, zodat je deze nog goed luchtdicht boven het ventiel kan afsluiten. Vul vervolgens het koffiebonenreservoir en sluit het aroma deksel. Heb je nog andere koffiebonen in huis? Dan is het advies toch om te starten met de meegeleverde Mister Barish koffiebonen. Je kan het best eerst de vers gebrande bonen gebruiken.

Ook handig om te lezen:
De Mister Barish blends uitgelegd
Welke koffiebonen gebruiken?

Eerste inbedrijfstelling

Deze stappen moet je volgen om de JURA E4 voor het eerst in te stellen.

Stap 4a: Steek de netstekker in een stopcontact

Stap 4b: Druk op de toets Aan/Uit om de E4 in te schakelen

Stap 4c: De taal instellen
“Sprachauswahl” - Druk op de toets 0 of 9 tot de gewenste taal wordt weergegeven, bijvoorbeeld “Nederlands”. Druk vervolgens op de toets “Opslaan”. Op de display verschijnt kort “Opgeslagen”.

Stap 4d: De waterhardheid instellen.
Als je de waterhardheid van het gebruikte water niet kent, moet je deze eerst bepalen (zie Stap 2 "Waterhardheid bepalen" Druk op de toets 0 of 9 om de instelling van de waterhardheid te wijzigen. Druk op de toets “Opslaan”.

Stap 4e: De waterfilter plaatsen
Verwijder het waterreservoir en spoel dit uit met koud water. Plaats vervolgens het meegeleverde verlengstuk van het filterpatroon boven op het Claris Smart filterpatroon en plaats het filterpatroon samen met het verlengstuk in het waterreservoir. Draai het filterpatroon rechtsom tot het hoorbaar vastklikt. Vul het waterreservoir met vers, koud water en plaats het weer terug. Het apparaat herkent automatisch dat je zojuist het filterpatroon hebt geplaatst. Op basis van het verbruik en de ingestelde waterhardheid zal de JURA voor je bijhouden wanneer je de waterfilter moet vervangen. Hoe je kan je besparen op water, waterfilters en energie, lees je hier.

Plaats één bakje onder de koffie uitloop van de JURA E4 en één bakje onder de uitloop voor microschuim. De koffiemachine wordt nu gespoeld.


Mogelijke vragen

Vraag: Ik heb een waterontharder of waterverzachter, moet ik dan de waterfilter gebruiken?
Antwoord: 
Je moet de meegeleverde waterfilter gebruiken als je de eerste keer de koffiemachine gaat gebruiken. Daarna zou je de koffiemachine zonder waterfilter kunnen gebruiken. Wat is verstanding? 100% kalkvrij water bestaat niet. Je kan ervoor kiezen om geen filter te gebruiken, dan springt de machine op basis van de ingestelde waterhardheid  op ontkalkingsmodus en ga je om de x aantal tijd moeten ontkalken. Test sowieso de waterhardheid met de meegeleverde teststrip, stel de machine in en dan mag je erop vertrouwen dat het goed gaat. Te zacht water is ook niet goed, dat ga je proeven. De ideale waterhardheid voor je koffiemachine is 4dH (Duitse graden) of 7,16 fH (Franse graden). Een Jura filter zal de waterhardheid naar deze waarde brengen, maar zal ook mineralen toevoegen.


Heb je een waterverzachter of waterontharder thuis, dan raden we aan om het uit te testen en te gaan ontdekken. Als er een waterfilter bij de machine is meegeleverd, gebruik deze dan en proef, maar proef zeker ook zonder de filter. Normaal zal je te zacht water proeven.

Het belangrijkste is dat je koffiemachine goed beschermd is tegen kalkaanslag. Met een waterfilter ben je zeker dat je ellende zal voorkomen. Ontkalken is ellende bestrijden. Je machine gaat sowieso een lange levensduur hebben met de filter, want in ontkalkingstabletten zitten zuren. Deze zuren zijn niet ideaal voor leidingen.
Conclusie: Ga proeven, maar zorg ervoor dat je machine goed beschermd is.


Vraag: Ik heb gefilterd water. Moet ik de waterfilter gebruiken?
Antwoord:
Je moet de meegeleverde waterfilter gebruiken als je de eerste keer de koffiemachine gaat gebruiken. Daarna zou je de koffiemachine zonder waterfilter kunnen gebruiken. Het beste is om koud water uit de kraan te gebruiken met de waterfilter. Gefilterd water in het waterreservoir doen is een risico, want als dit water te lang in het waterreservoir zit dan is het mogelijk dat er onzichtbare algen komen. Deze algen zijn nog schadelijker dan kalkaanslag. Klaar om koffie te zetten maar...

Natuurlijk wil je nu zo snel mogelijk de lekkerste koffie zetten. Dat kan je natuurlijk doen, maar we adviseren je om eerst enkele koffiespecialiteiten in te stellen en wat andere instellingen aan te passen. De fabrieksinstellingen zijn soms wat vreemd. Heb daarom nog even geduld en lees aandachtig verder. Go go go! 

Wat kan je het beste instellen met je JURA E4?

Het is handig om te weten wat je allemaal kan instellen met je JURA E4. De 3 belangrijkste variabelen zijn de maalgraad, de hoeveelheid koffie en de hoeveelheid water. 

 1. Maalgraad
  De maalgraad van de koffiemolen is, samen met de hoeveelheid en het type koffie, bepalend voor de intensiteit van de koffiesmaak. Hoe fijner de maalgraad, hoe intenser de smaak. Het water gaat dan trager doorheen de koffie. Let op, want een fijnere maalgraad wil zeker niet zeggen dat de smaak beter wordt. Een verkeerde instelling van de maalgraad kan zorgen voor over- of onderextractie. Dat wil zeggen te bittere of te zure koffie. De maalgraad instellingen moet je niet onmiddellijk wijzigen als je de JURA E4 nieuw hebt ontvangen. Bij maalgraad aanpassen lees je alle details.

 2. Koffiesterkte
  Dit is de hoeveelheid koffie die vers gemalen wordt. Hoe meer koffie gebruikt wordt, hoe sterker je koffie zal zijn. De JURA E4 heeft een zetgroep van 10 gram, dus de maximale koffiesterkte is 10 gram vers gemalen koffie. De koffiesterkte kan je per koffiespecialiteit instellen en wordt bij elke koffiespecialiteit gevisualiseerd met koffieboontjes. De E4 heeft 3 volledige boontjes waarbij je de sterkte kan instellen per  boontje. Dat wil zeggen dat een volledig boontje staat voor ongeveer 3,3 gram. Als je 2 van de 3 koffieboontjes selecteert dan wordt er ongeveer 6,6 gram koffie gemalen.

 3. Volume
  Dit is de hoeveelheid vloeibare espresso of koffie dat er in een kopje terecht komt. Dit kan je instellen voor elke koffiespecialiteit. Het volume wordt uitgedrukt in ml.

 4. Temperatuur
  Dit is de temperatuur van het water waarmee de koffie gezet wordt. Een ideale koffie wordt met 93°C gezet. Bij je JURA E4 is dat de stand "normaal". Als je de temperatuur op "hoog" zou zetten dan wordt de koffie gezet met ongeveer 95°C. De temperatuur van de espresso of koffie zal hoger zijn, maar de koffie zal iets bitterder smaken. Bij een hogere temperatuur zal de gemalen koffie een beetje verbranden, wat voor de bittere smaak zorgt. Hier lees je meer over de temperatuur van je koffie, espresso, cappuccino of latte. De temperatuur kan je per koffiespecialiteit instellen.

 5. Handige en besparende instellingen
  Deze instellingen hebben niet onmiddellijk invloed op de koffie kwaliteit. Ze zijn vooral op het niveau van de koffiemachine. Ze worden een beetje verder beschreven.

De Mister Barish blends uitgelegd

Een Mister Barish boon word je niet zomaar. De koffie die onze meester koffiebrander koopt, is overigens nog groen van kleur. De koffie heeft in die fase nog geen smaak, maar wel degelijk een eigen smaakkarakter in zich. Dat karakter samen met het aroma ontwikkelen zich pas tijdens het branden. Onze koffiebranders besteden veel aandacht aan het blenden van de verschillende partijen bonen. Ze beoordelen diverse monsters eerst apart en mengen ze vervolgens tot deze fantastische premium blend die uiteindelijk na een lange reis in jouw kopje terecht komen.

RAW

Voor een blend met body die bij de eerste aanraking zorgt voor een frisheid met een zuurtje van citrus, die notig is met een nuance van melkchocolade in de afdronk en ook nog eens een romig karakter heeft, zit je goed met onze RAW premium koffiebonen. Het zijn 80% Arabica en 20% Robusta koffiebonen afkomstig uit Java, Honduras, Brazilië, Colombia en Guatemala.

PURE

Voor een krachtige blend die tinten van pure chocolade en tonen van donker fruit bevat, die een volle body en pittige afdronk heeft en die ook nog eens plezierig afglijdt, moet je bij onze PURE premium koffiebonen zijn. Het zijn 85% Arabica en 15% Robusta koffiebonen afkomstig uit Java, Honduras, Brazilië en Colombia.

EASY

Voor een mooie frisse blend die boterachtig, bloemig, subtiel, rustig en uitgebalanceerd is, zijn onze EASY premium koffiebonen ideaal. Het zijn 100% Arabica bonen afkomstig uit Java, Honduras, brazilië, Colombia en Ethiopië.

GOLD

Voor een blend met veel body en als resultaat een zoetig en kruidig kopje koffie, met chocoladetinten en tonen van rood fruit, moet je bij GOLD zijn. Deze premium koffiebonen bestaan 90% uit Arabica en 10% uit Robusta bonen en zijn afkomstig uit Indonesië, Brazilië, Guatemala en Honduras
Mister Barish koffiebonen WILD

WILD

Voor een krachtige blend met veel body, met als resultaat een bloemig fris en fruitig kopje koffie dat granig en malt geurt moet je bij onze WILD premium koffiebonen zijn. Het zijn 100% Arabica koffiebonen afkomstig uit Uganda, Congo, Djimmah en Brazilië.
Mister Barish Ice Ice Baby koffiebonen

ICE ICE BABY

Voor een blend met een sublieme, volle body moet je bij onze ICE ICE BABY zijn. Deze blend heeft een aangename milde smaak met een zoete hint van karamel en fris en fruitig aroma. Het zijn 100% Arabica bonen afkomstig uit Brazilië, Guatemala, Colombië en Ethiopië.

Hoe je JURA E4 instellen: productinstellingen

In dit onderdeel vertellen we je hoe je elke koffiedrank kan instellen. Bij het instellen van je JURA E4 raden we aan om de maalgraad niet onmiddellijk aan te passen. De koffiedranken hebben allemaal standaard fabrieksinstellingen, maar niet elke koffiedrank is logisch opgebouwd.


Per koffiedrank geven we een suggestie. We adviseren om deze suggestie als basis, als startpunt te nemen. Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaakvoorkeur. Je kan elke koffiedrank, elke suggestie eenvoudig personaliseren door de koffiesterkte of het volume aan te passen. Het is belangrijk dat je maar 1 variabele tegelijk gaat aanpassen, dan weet je wat de impact is als je bijvoorbeeld het volume zou aanpassen

Mister Barish suggesties

Dit zijn de suggesties van Mister Barish per koffiespecialiteit, waarmee je het beste de JURA E4 kan instellen. Met deze suggesties wordt het potentieel van de koffiemachine en de koffiebonen maximaal benut. Natuurlijk heb je je eigen voorkeur. Misschien is de koffie voor jou iets te sterk? Dan leggen we vervolgens stap voor stap uit, hoe je dit kan aanpassen.

Espresso

Volume: 35 of 40 ml
Temperatuur: Normaal
Koffiesterkte: 2/3

Koffie

Volume: 100 ml
Temperatuur: Normaal
Koffiesterkte: 2/3
jura e4 versus jura ena 4

Zo personaliseer je de 2 koffiespecialiteiten:

Zet een kopje onder de uitloop

Als eerste zet je een kopje onder de uitloop. Je gaat een koffie moeten bereiden om de instellingen van een groot of klein kopje op te slaan.

Knop klein of groot kopje ca. 2 seconden ingedrukt houden

Vervolgens druk je 2 seconden op het icoontje met het grote of kleine kopje. Afhankelijk van welke soort koffie je graag wilt instellen.

Volume

Je laat je koffie zo lang lopen als je zelf wilt. Hoe langer je deze laat lopen, hoe meer water dus zal worden toegevoegd. Druk wanneer je de gewenste hoeveelheid koffie in je kopje hebt 1 keer op een willekeurige knop en de bereiding zal automatisch stoppen. Je koffie werd nu opgeslagen. Je kan dit wanneer je wilt natuurlijk gewoon terug aanpassen.


Ervaar je dat de koffie iets te bitter is wanneer je hem langer laat doorlopen? Hoe meer water er doorheen de koffie wordt geperst, hoe hoger de extractie en hoe meer bitters er vrijkomen. Dit kan je vergelijken met een zakje thee dat je in heet water laat trekken. De thee zal ook bitterder worden naarmate je het zakje langer laat trekken. Om die extra bitters te voorkomen kan je bijvoorbeeld een espresso maken en daar apart heet water aan toevoegen door aan de draaiknop te draaien. Dan krijg je een café barista of americano. Ga op zoek naar wat voor jou een goede verhouding is door ermee te gaan spelen. Dat kan bijvoorbeeld 50ml koffie zijn en 50ml heet water, maar ook iets helemaal anders. Je zal een heel andere of nieuwe koffiesmaak gaan ervaren. Voor een Lungo Barista kan je dan bijvoorbeeld meer koffie en meer water gaan gerbuiken. Wat je voorkeur heeft. Deze koffies kan je niet automatisch instellen, maar moet je dus manueel aanmaken door de draaiknop te gebruiken.

koffiesterkte

De koffiesterkte kan je aan de hand van de boontjes op het scherm instellen voordat je je koffie gaat bereiden. De koffiesterkte is de hoeveelheid koffiebonen dat gemalen zal worden en kan gemakkelijk worden aangepast door op de knop met het boontje te klikken. 1 boontje is ongeveer 3,3 gram. Er zijn 3 verschillende sterktes. Hoe sterker je je koffie wil, hoe meer boontjes je zal moeten aanduiden. De laatst gekozen sterkte zal onthouden worden voor de volgende bereiding.

Proeven en verfijnen

Doe maar 1 aanpassing per keer!

   • Een gebalanceerde smaak: zacht mondgevoel, zoete tonen van bijvoorbeeld chocolade, caramel en noten, niet te bitter, niet te zuur. Een geslaagde espresso of koffie herken je ook aan een mooie goudbruine crema. Niets meer aanpassen is de boodschap.
   1. Te sterk: de espresso (of koffie) is te geconcentreerd. De oplossing hiervoor is het watervolume langer door te laten lopen of de koffiesterkte (hoeveelheid koffie) te verminderen.

   2. Te waterachtig: de espresso (of de koffie) is te lang doorgelopen. Dit kan je oplossen door het watervolume te verminderen of de koffiesterkte (hoeveelheid koffie) te verhogen.

   3. Te bitter: de koffie is uit balans en bitter overheerst. Omdat de het water te lang is doorgelopen, zijn er te veel stoffen door het water opgenomen. Dit wil zeggen dat er een overextractie is. Laat het watervolume iets minder lang doorlopen of zet de koffiesterkte een beetje minder. Het kan ook zijn dat de watertemperatuur te hoog staat. In dat geval verbrandt de koffie en krijg je dus meer bitters.

    Let op: te bitter kan ook door de koffiebonen komen. Als je donker gebrande bonen hebt dan zijn deze gewoon verbrand. Verbrand = bitter. Welke koffiebonen je het beste kiest?

   4. Te zuur: de koffie is uit balans en zuur overheerst. Dit komt doordat er veel te weinig smaakcomponenten door het water uit de koffie onttrokken zijn. Dit wil zeggen dat er een onderextractie is. Verhoog de koffiesterkte of laat het watervolume iets langer doorlopen.
    Let op: er zijn koffiebonen die iets zuurder zijn maar het moeten wel positieve zuren zijn. Dit zal dan wel vermeld staan bij de smaakbeschrijving

   Wat doen bij een rood X ?
   Pas de koffiesterkte, watervolume of watertemperatuur aan. Noteer wat je doet. Doe het in kleine stapjes en pas maar 1 variabele per keer aan.


   Wanneer is een aanpassing van de maalgraad noodzakelijk? lees verder

Maalgraad aanpassen

Wanneer je niet tot de optimale smaak komt door enkel het watervolume en de koffiesterkte  aan te passen, is er gelukkig nog de maalgraad die je kan aanpassen. Het instellen van de maalgraad gebeurt bij de JURA E4 met een soort draaiknop rond het bonenreservoir. Het draaien hieraan heeft de grootste invloed op het resultaat, want hiermee bepaal je hoe fijn je koffie wordt gemalen. Het doel is om de smaak van je koffie te beïnvloeden en zo het potentieel van de bonen en de machine optimaal te benutten. Belangrijk om te onthouden is dat je enkel aan de maalgraad knop draait wanneer de koffiemolen aan het malen is, anders kan je deze beschadigen.


Hoe grover je de maling  zet, des te meer zure smaken je zal krijgen. Hoe fijner je maalt, des te langer de extractietijd  is en hoe meer bittere smaken je zal krijgen. De extractietijd is de tijd dat water en koffie in aanraking zijn, en beïnvloedt de smaak in extreme mate. We leggen je hieronder graag uit hoe je het potentieel van je machine en koffiebonen optimaal kan gaan benutten.


Waar de maalgraad aanpassen?

Rond het bonenreservoir bovenop de machine zie je een ring met streepjes (zie foto hieroven). Hier kan je de maalgraad instellen, maar het advies is om dat niet zomaar te doen!

Fabrieksinstelling - de standaard maalgraad

De standaard maalgraad van de JURA E4 is het 3e streepje. Deze kan je ook op de foto hierboven aflezen.

Wanneer de maalgraad instellen?

Het advies is om niet onmiddellijk de maalgraad aan te passen. Heb je een nieuwe JURA E4, laat deze dan in eerste instantie staan op de fabrieksinstelling. Met deze standaard maalgraad moet je een hele lekkere espresso of koffie kunnen zetten door alleen de koffiesterkte (de hoeveelheid vers gemalen koffie) en het volume ( de hoeveelheid koffie in je kopje) aan te passen. Lees hiervoor verder bij "Koffiedranken instellen".

Als het watervolume en de koffiesterkte aanpassingen toch niet voldoen, stel dan de maalgraad 1 streepje fijner. Fijner is naar links draaien. Vervolgens ga je opnieuw met de koffiesterkte en het watervolume aan de slag.

Waarom de maalgraad niet super fijn instellen?

Als je de maalgraad onmiddellijk op de fijnste stand zou plaatsen dan heb je later niet meer de mogelijkheid om de maalgraad fijner in te stellen. Door het gebruik gaan de maalschijven een beetje inslijten. Daarom verzenden we na ongeveer 2 jaar een mail om misschien de maalgraad 1 stapje fijner in te stellen. Op deze manier heb je opnieuw de oorspronkelijke maalgraad. Dit kan je dan een aantal keer doen tijdens de levensduur van de koffiemachine. Zo compenseer je elke keer het beetje slijtage van de maalschijven. Het is natuurlijk ook wat afhankelijk van hoeveel kopjes je per dag  zet.

Let op!

Om je koffiemolen te beschermen wordt geadviseerd om enkel en alleen de maalgraad te wijzigen als de molen draait. Draai dus nooit aan de maalgraad knop als de koffiemolen niet draait.

Wil je nog meer weten over maalgraad?

alles over maalgraad

Extra: Handige en energiebesparende instellingen

   Via het knopje met het tandwieltje (links onder), kan je het uitschakelen na een bepaalde tijd gaan instellen.


   1. Uitschakelen na
    Dit staat standaard ingesteld op 30 minuten. Het advies is dit aan te passen naar bijvoorbeeld 2 uur. Dan zal de JURA E4 zich automatisch uitschakelen 2 uur na de laatste actieve bediening. Waarom vraag je je af? Elke keer dat je koffiemachine zich automatisch uitschakelt, gaat de machine zich spoelen. Dit gebeurt ook bij het inschakelen. Als je machine zich na bijvoorbeeld 30 minuten uitschakelt en je 15 minuten hierna een nieuw kopje koffie wilt zetten, dan gaat de machine zich opnieuw spoelen. Dit is echt niet nodig en bovendien ga je ook meer energie verbruiken. De "Uitschakelen na" instelling aanpassen gaat ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt, minder water en minder filtercapaciteit.

   Hoe doe je dit?

   Dit kan via de J.O.E. app of via het tandwieltje:

   Klik op de knop met het tandwieltje. Vervolgens zal het ontkalken icoontje op je scherm beginnen branden. Klik nu meermaals op het knopje met het grote kopje totdat het lekbak symbooltje begint te branden. Klik op het koffieboontje voor het programma item te kiezen en kies vervolgens met het knopje met het kleine of grote kopje op hoe lang je het 'uitschakele na' wilt instellen.

   1 boontje: 30 minuten
   2 boontjes: 2 uur
   3 boontjes: 3 uur
   3 boontjes + gemalen koffie symbool: 4 uur

   Druk wanneer je gekozen hebt, binnen de 20 seconden, op het boontje en de instellingen worden opgeslagen. Je zal zien dat de symbolen op je scherm snel 3 keer achter elkaar zullen knipperen.

Welke koffiebonen gebruiken?

Koffiebonen die je koopt in de supermarkt zijn vrijwel altijd duurkoop. Ze zijn onrealistisch goedkoop en dat kan alleen  door een blend samen te stellen waar heel veel minderwaardige koffiebonen aan worden toegevoegd. 

Deze minderwaardige bonen hebben ook aroma's en smaken. Deze zijn niet lekker. Om deze smaken te neutraliseren moeten de bonen heel hoog gebrand worden. Daarom zie je vooral Dark roast en Extra dark roast op de verpakkingen staan. Dit laat overkomen alsof het goed of belangrijk is, maar het is het tegenovergestelde. Je gaat koffiebonen alleen maar donker branden als je iets te verbergen hebt. Ze zijn verbrand waardoor de koffie bitterder zal smaken. Daarom wordt er nog steeds suiker aan koffie toegevoegd om de bitters te neutraliseren.


Door de kwaliteit en het type branding zijn de koffiebonen die je in de supermarkt koopt over het algemeen vettig. Deze vetten en oliën hebben een negatieve impact op de levensduur van je koffiemachine. Zelf een JURA E4 met het vacuüm clean reinigingssysteem heeft veel meer moeite om de zetgroep schoon te houden.


Mister Barish brandt de koffiebonen enkel medium of city roast. Dit kunnen we doen omdat we enkel koffiebonen selecteren van premium kwaliteit. Ze worden met zorg gebrand, zodat zeker alle smaken behouden blijven. We branden ze speciaal voor bean to cup machines (volautomatische en half automatische koffiemachines). Voor koffiemachines die je thuis of op kantoor gebruikt.

Ons doel is altijd dat je de allerbeste koffie zet met je machine, waarbij de prijs en  kwaliteit van de bonen in verhouding is. Doordat onze bonen niet vettig zijn, heb je ook veel langer plezier van je machine. Met al deze tips & tricks om je machine in te stellen zorgen we ervoor dat  het potentieel van je machine ook echt benut wordt.


Mister Barish

WIL JE MEER WETEN
OVER KOFFIE ?

MISTER BARISH KNOWS...


We hebben speciaal voor jou de allergrootste koffie kennisbank
ter wereld geschreven.

Mister Barish

WIL JE MEER WETEN
OVER KOFFIE ?

MISTER BARISH KNOWS...


We hebben speciaal voor jou de allergrootste koffie kennisbank
ter wereld geschreven.

De koffie kennisbank

127+ kennis artikelen over koffie in ons archief.

Of lees 1 van onze honderden blogs