Koffie Leute Brauhaus, lekkere slow koffie aan de speciaal ingerichte filterkoffiebar
18 september 2019 
1 min. leestijd

Koffie Leute Brauhaus, lekkere slow koffie aan de speciaal ingerichte filterkoffiebar

What’s in a name: Koffie Leute Brauhaus. Feit is dat je in deze toffe tent prima koffie kunt leuten. In 2015 opende deze koffiespot aan de Westerkade in Utrecht en ze hebben hun bestaansrecht allang bewezen.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Koffie Leute Brauhaus is zo’n koffiespot waar je nu eens niet struikelt over de moderne, strakke inrichting. Men heeft bewust voor een andere insteek gekozen. Als je binnenstapt, knipper je een paar keer met je ogen. In een mum van tijd krijg je namelijk flashbacks naar een paar decennia geleden. Waar vind je nog zo’n behang? Waar zit je nog in zulke kekke stoeltjes? Waar kan je nog eens ongegeneerd Mario Kart spelen of een vinylplaatje draaien? De huiselijke sfeer spreekt bijna iedereen aan. Dit is een fijne plek om rustig je krantje te lezen of je weekendplannen of nieuwe liefde te bespreken met die goeie vriend of vriendin. Neem je je werk onder je arm mee? Zoek dan een plekje bij Koffie Leute Brauhaus of maak gebruik van de creatieve broedplaats met de naam Druk, met een eigen werkplaats en zelfs kas. Vriendelijk personeel, natuurlijk!

Deze koffiebar heeft een gunstige ligging vlakbij station Vaartsche Rijn en op loopafstand van Het Ledig erf met zijn leuke cafés en filmhuis. Zoals je uit de naam van het station zou kunnen afleiden, zit je ook bij Koffie Leute Brauhaus bijna aan de Vaartsche Rijn. Vooral in de zomer is het hier gezellig druk met bootjes, sloepjes en zonaanbidders op de kade.

De koffie en lekkers erbij

Alle koffie van Koffie Leute Brauhaus wordt gemaakt van de bonen van Keppler Koffie, die wekelijks vers worden geroosterd. De melk voor o.a. hun Cappuccino komt van een zuivelboerderij uit de Alblasserwaard. De bonen komen, via Keppler Koffie dus, uit Kenia, Colombia, Guatemala en Ethiopië. Je kiest zelf je boon! Je kan niet alleen ter plekke genieten van jouw Espresso. Je kan ‘m ook meenemen voor thuis. Kijk op hun menukaart om te zien waar jij vandaag trek in hebt. Een klein, smakelijk tipje van de sluier: wentelteefjes en pindakaaskoekjes.

Leuk extraatje: Koffie Leute Brauhaus organiseert regelmatig muziekfeestjes en komt ook op jouw feest of festival met hun eigen koffiecamper.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffie Leute Brauhaus
Westerkade 30
3511 HC Utrecht

Openingstijden:
maandag-vrijdag: 08:00 – 18:00
zaterdag & zondag: 10:00 – 18:00

De keuken is elke dag open tot 16:00

Op 1ste Paasdag, 1ste en 2de Kerstdag en op 1 januari zijn we gesloten.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 30 231 7832
Website: www.koffieleute.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .