Koffiebar Koffieklap - eerlijke koffie, eerlijke kansen
16 mei 2019 
1 min. leestijd

Koffiebar Koffieklap - eerlijke koffie, eerlijke kansen

Koffieklap aan het Klapdorp 41 in Antwerpen is geen doorsnee koffiezaak. Het is een project van de organisatie Cherut. Cherut, en dus ook Koffieklap biedt kansen aan vrouwen die uit moeilijke situaties komen. Hulde voor dit goede initiatief en voor de goeie koffie natuurlijk. Verder staan vriendschappen en relaties centraal in dit concept.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Koffieklap is een gezellige plek om iets te drinken. De service is goed. Je kan aanschuiven aan grote houten familietafels wat de huiskamersfeer verhoogt. Mede daardoor raak je nog eens echt in gesprek met elkaar en geniet je van de mooie bloemen. Ook kan je plaatsnemen in zachte relaxfauteuils, waarin je heerlijk zit en tot rust komt met een lekkere kop koffie. Op hun terras zit je erg prettig op de lange houten bank met een zacht kussen in je rug, of anders op één van de klapstoeltjes.

Koffieklap is dus een project van Cherut dat vrouwen in de prostitutie een nieuwe start gunt, een prachtig initiatief, wat ook nog eens goed werkt door de inzet van veel vrijwilligers. Deze vrouwen krijgen een training aangeboden en dus de mogelijkheid om werkervaring in de horeca op te doen. De bediening is absoluut erg vriendelijk. Een mooie gedachte is ook dat je hier ‘uitgestelde koffie’ kan bestellen: je rekent een extra kop koffie af voor iemand die dat niet kan betalen. Hoe fijn is het om die gedachte jouw bezoek aan Koffieklap af te sluiten?

De koffie en lekkers erbij

De dames serveren een prima Cappuccino, mooi opgemaakt: het oog wil immers wel iets. De beoordeling ‘beste koffie’ geldt ook voor hun flat white. De Espresso mag er zeker ook zijn! Ook voor een kop thee of ijskoffie kan je hier gerust binnenlopen.

Behalve voor ontbijt en lunch kan je hier terecht voor ook een smakelijk broodje of soep. Zie voor meer keuze hun menukaart of vraag ernaar bij het personeel. Informeer tevens eens naar hun mogelijkheden voor een verjaardagsfeest, een familiebrunch of zelfs een babyshower.

Goed om te weten: Koffieklap werkt enkel met fairtrade producten, kort gezegd: verkregen via eerlijke handel en gemaakt tegen een eerlijk loon). Gaat dat ervaren, en proeven!

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
vzw KoffieKlap
Klapdorp 41
2000 Antwerpen

Openingstijden:
dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14u tot 18u

Contact:
Telefoon: +32 (0) 3 770 68 37
Website: koffieklap.be

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .